2023-01-18 53 瀏覽
啱啱去完觀塘海旁,好肚餓,行吓行吓,就諗起呢一度有間西餐廳,之前同事提過,話食物和環境唔錯嘅西餐廳。就立即訂枱,即刻去食 我一見到餐牌有呢一個,已經心心眼😍,玫瑰士多啤梨鮮奶, 士多啤梨又紅又大粒,加埋玫瑰嘅香味, 鮮奶又暖胃,正👍棉花糖朱古力, 呢個又係另一個心心眼😍正! 👿三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉,最初唔睇好啲呢個餐, 但估唔到幾好味喎 意大利粉索曬墨魚汁 同埋野菌嘅香味,加埋三文魚籽,非常有口感。✌ 雖然蟹肉餅細細嚿,但呢個香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律,整個配搭都非常唔錯。
味道👅👅👅👅👅環境👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻衛生👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食💛💛💛💛💛🍟炸薯條伴松露醬薯條係粗薯條,炸得好脆,真係新鮮即炸,上枱嗰陣熱辣辣,有啲香草喺上面,再點埋松露醬,好濃味好香口好惹味。香煎厚切鵝肝牛肝菌意大利飯見到有鵝肝就即刻嗌啦,鵝肝係矜貴嘢嚟㗎嘛。水準很好👍🏻鵝肝大大塊真係好抵。食落去入口即溶嘅感覺,鵝嘅香氣喺口腔入面久久不散。甘甜厚實嘅牛肝菌,加埋軟綿綿嘅飯,滿足。三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉墨汁意大利粉真係好出色,食到好濃烈嘅墨魚味,意粉亦都有一塊塊嘅墨魚片,好彈牙,再加上一粒粒嘅三文魚籽同埋野菌,口感真係好好。Siu4😂😂每次食完墨魚汁意粉都覺得自己排牙好可愛🦷👅😂朱古力咖啡香濃朱古力味,同咖啡比例啱啱好balance👍🏻👍🏻香濃醇滑👍🏻💛就係要呢啲!😋😋
味道👅👅👅👅👅
香煎厚切鵝肝牛肝菌意大利飯
三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉
朱古力咖啡
2023-01-18 38 瀏覽
嘗味指數😋😋😋😋😋價錢親民😋😋😋😋😋員工服務😋😋😋😋😋環境衛生😋😋😋😋😋伯爵茶-正!甘筍湯-正!煙肉拿破崙意大利粉-正! 一家大細第一次食,試下丫。大人小朋友都話鍾意食,上菜速度唔會等太耐,員工個個都好熟手,廚師好有經驗☺️呢度似清吧既環境,新開所有野都好乾淨,屬於減壓好地方,邊食邊傾計,係一種享受😎地點就近返屋企好方便‼️加上又係我返工附近,位置方便近地鐵,附近食完晚餐仲可以去食返個糖水,一陣食完又方便返屋企😏講返轉頭餐牌裡面款式好多,整體來講,食物賣相吸引,全部都好用心做,比想像中更好食,值得加分🥇聽聞話佢個煙肉拿破崙意大利粉好出色,經朋友介紹話呢度好食所以想試‼️一黎到真係好大碟,煙肉脆口,拿破崙茄汁好好食,意大利粉好有口感,醬汁好夠唔會乾😋,口乾乾再飲埋甘筍湯,好鮮甜好好飲阿,正宗甘筍既味道,質素係絕頂,另外個伯爵茶好大杯,飲都已經飽曬,好好飲‼️易入口順便可以幫助消化消消劑同排水,好健康飲料🥤
嘗味指數😋😋😋😋😋
價錢親民😋😋😋😋😋
員工服務😋😋😋😋😋
環境衛生😋😋😋😋😋
伯爵茶-正!
甘筍湯-正!
煙肉拿破崙意大利粉-正!

2023-01-18 40 瀏覽
好姊妹生日🎂️梗係要帶佢去食啲好嘢!今次嚟到觀塘有間好好食嘅樓上餐廳👍🏻,成餐飯嘅食物質素都好滿意😋我嘅最愛❤️北海道帶子紅甜椒意大利飯❤️呢到帶子大大粒,原來北海道出產,唔怪得咁鮮甜。另外仲加左紅甜椒酸酸甜甜咁,意大利飯份量都岩岩好。小食推介❤️韓式炸雞球伴芝士醬❤️炸雞球好香脆,外脆內軟,入面仲好多汁,點一點芝士醬更加美味❤️吸引甜品❤️自家製焦糖蘋果批伴雲呢拿雪糕❤️甜品係我最愛🥰焦糖蘋果批外皮好脆,焦糖蘋果好清甜,撈怕埋雲呢拿雪糕,勁好食,超滿足😋朋友推介❤️三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉❤️墨魚汁意大利粉加左啲三文魚籽係面,即時賣相搶眼好多,意大利粉好掛汁,條條麵都有墨魚汁,超惹味。
我嘅最愛❤️北海道帶子紅甜椒意大利飯❤️
小食推介❤️韓式炸雞球伴芝士醬❤️
吸引甜品❤️自家製焦糖蘋果批伴雲呢拿雪糕❤️
朋友推介❤️三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉❤️
2023-01-16 46 瀏覽
朋友生日🎂,同佢去觀塘《i kitchen》食飯慶祝,《i Kitchen》係巧明街冠力工業大廈2樓。餐廳環境舒服,服務態度又好,野食亦好味😋非常推薦比大家玫瑰🌹香桃🍑果茶呢款果茶口感比較清淡,但飲落去有好香玫瑰和香桃味道,好適合唔太鍾意飲甜野的人青檸柚子蜜果茶🍹顏色好靚的青檸柚子蜜果茶,好似個夕陽收左入個杯度😍!酸酸甜甜的好開胃!香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律蟹🦀️肉餅炸得好靚,蟹肉餅結實,食落去啖啖蟹肉,非常鮮甜!伴碟的香梨🍐清甜多汁,田園沙律好新鮮,整道菜好有水準。意大利火腿伴溫室皺皮瓜清甜多汁的皺皮瓜上面舖滿咸香十足的火腿,皺皮瓜口感清爽配上火腿煙靭的口感,好amazing!仲有新鮮的沙律菜配上黑醋汁好清新呀!澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁穀飼牛肉眼表面煎得帶焦香,送來時香味飄飄,超帶動食慾。用碟上的肉眼,我最喜歡七成熟的,唔會太生,又唔會過熟,牛肉肉質與脂肪分佈均勻,肥瘦適中,充滿油花,油脂甜美甘香。牛肉味濃郁,肉汁鮮嫩,簡單調味都好好味😋。松露燒汁令午扒更添風味和更juicy。
玫瑰🌹香桃🍑果茶
青檸柚子蜜果茶

意大利火腿伴溫室皺皮瓜
澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁
觀塘呢間I Kitchen係工廈入面,餐廳環境唔錯,店員服務都好好,好值得去試。我地叫佐意大利火腿伴溫室皺皮瓜,火腿好香,油脂比例岩岩好,下面墊住啲蜜瓜,蜜瓜好清甜,加埋火腿一齊食好香好正(。・ω・。)主食就叫佐澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁,牛肉眼好厚身,好大塊,而且煎得啱啱熟,啲肉好粉嫩,好腍,再配埋松露燒汁更加香更加好食,好味出色( ^ω^ )飲品方面就叫佐抹茶鮮奶同埋棉花糖朱古力,抹茶鮮奶好香,抹茶味好濃,鮮奶同抹茶嘅比例啱啱好,而另外棉花糖朱古力好香甜,唔會過甜,朱古力味好濃,兩杯都好好飲(>^ω^<)

2023-01-13 91 瀏覽
這天我約了家人在觀塘吃午飯,經過朋友的介紹,我們便決定來到這間餐廳試一試,店內環境清潔衛生,餐廳會播放一些音樂,提供一個舒服能讓客人放鬆的環境享用美食輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉($98)黑松露味道很香很濃郁,帶子十分軟身非常新鮮,意粉煮得很淋,份量廷多,價錢相對合理厚切美國黑安格斯肉眼配蔬菜($168)賣相十分吸引,安格斯肉眼非常香稔軟嫩,十分新鮮,質素非常不錯,配上清新淡雅的燒汁,蔬菜方面用料十分新鮮,有西蘭花,玉米條,瓜,紅蘿蔔,木耳,非常健康的配撘長餅乾十分脆,每位客人都會送一條長餅乾野菌湯野菌湯十分黏口,十分新鮮朱古力糯米池味道恰到好處,不會太甜熱檸檬蜜味道酸中帶一點甜,非常解渴整體來說,食物的質素非常高,食物的份量十分多,食物的用料非常新鮮,食物的賣相非常吸引,食物都是即叫即做,食物的定價十分合理,食物種類非常豐富,餐前小食,餐湯,主菜,甜品,飲品,而店員亦有良好的服務態度,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧

輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉($98)

厚切美國黑安格斯肉眼配蔬菜($168)

長餅乾十分脆,每位客人都會送一條長餅乾

野菌湯

野菌湯十分黏口,十分新鮮

朱古力糯米池

味道恰到好處,不會太甜

熱檸檬蜜

味道酸中帶一點甜,非常解渴

蔬菜
厚切美國黑安格斯肉眼
輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉
野菌湯
2023-01-10
厚切美國黑安格斯肉眼
輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉
  • 輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉,厚切美國黑安格斯肉眼配蔬菜
2023-01-11 77 瀏覽
於觀塘工作的好友告知工廈內充滿驚喜,更特意帶我覓食友人帶領於APM地鐵出口經過商場來到巧明街,很快就到到達外面還是工廠大廈的格局,一進入餐廳立即變成另一番天地裝修簡約,不落俗套,天花的佈置別具浪漫情調設有格調的酒吧吧台,環境輕鬆,適合三五好友聚餐前菜香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律的蟹餅內有絲絲蟹肉,十分足料凡惠顧一主菜加$38即可轉套餐!包廚師餐湯、咖啡或茶龍蝦海鮮意大利粉加上帶子及青口等,整體配搭不錯 香煎美國黑豚豬肉眼配意大利黑醋醬酸酸甜甜特選紅白餐酒$48一杯,使食物更添層次,喜愛杯中物的我又怎能錯過套餐奉送一杯$24或以下的飲品,過額的伯爵紅茶可補差價
於觀塘工作的好友告知工廈內充滿驚喜,更特意帶我覓食
友人帶領於APM地鐵出口經過商場來到巧明街,很快就到到達
外面還是工廠大廈的格局,一進入餐廳立即變成另一番天地

裝修簡約,不落俗套,天花的佈置別具浪漫情調
設有格調的酒吧吧台,環境輕鬆,適合三五好友聚餐
廚師餐湯
凡惠顧一主菜加$38即可轉套餐!包廚師餐湯、咖啡或茶
龍蝦海鮮意大利粉
龍蝦海鮮意大利粉加上帶子及青口等,整體配搭不錯
香煎美國黑豚豬肉眼·意大利黑醋醬

香煎美國黑豚豬肉眼·意大利黑醋醬
餐酒
伯爵紅茶
2023-01-11 34 瀏覽
晏晝唔知食咩好,行經觀塘一條街,見到有廣告燈箱好吸引,就想上去食。估唔到格局幾好,食物簡簡單單,但又見得廚師嘅心思 衛生🤩🤩🤩🤩🤩品質🤩🤩🤩🤩🤩服務🤩🤩🤩🤩🤩食物🤩🤩🤩🤩🤩 我哋嗌咗兩份午餐,迷你水牛芝士伴溫室皺皮瓜沙律 $88, 今日冇乜胃口,諗住食少少嘢,清清地, 當清下腸胃,估唔到皺皮瓜沙律可以整得咁好食, 去埋水牛芝士,好滿足🌿扒虎蝦龍蝦汁飯 $88,飯如其名,每一粒飯都索滿曬龍蝦汁,說不中盡嘅好味,扒虎蝦又大隻,厚厚嘅肉,肉質彈牙🌿 田園沙律,分量好大,沙律汁調得好好,蔬菜真係好新鮮,好爽🌿甘筍湯, 甘筍味非常之濃沃👍

衛生🤩🤩🤩🤩🤩
品質🤩🤩🤩🤩🤩
服務🤩🤩🤩🤩🤩
食物🤩🤩🤩🤩🤩
2023-01-10 41 瀏覽
同朋友去觀塘行完街,想食又特別D,其他區冇的餐廳,於是去咗觀塘的工業大廈,一間叫《i kitchen》的西餐廳食晚飯。醬燒美國豬仔骨🐷,大大塊,焦香的外皮入面係肉和肉汁的混合體😋,咬落去豬仔骨的油脂香味係口散發出嚟香煎厚切鵝肝牛肝菌意大利飯🦢🥘。超厚鵝肝大大。食落去入口即溶嘅感覺,鵝嘅香氣喺口腔入面久久不散。配上甘甜厚實嘅牛肝菌,午肝茵的味道同樣係口到慢慢散發,兩種香味加埋軟綿綿嘅飯,停唔到口呀!抹茶鮮奶🍵🥛抹茶味超濃,奶香味十足,飲落去濃滑甘醇,暖笠笠,非常舒服😆青檸柚子蜜果茶🍹,顏色好靚的青檸柚子蜜果茶,好似個夕陽收左入個杯度😍!酸酸甜甜的好開胃!
2023-01-10 36 瀏覽
心血來潮忽然間想食下牛扒,無意中搵到呢度,唔錯阿呢度見幾舒服,我地兩個上完堂咁就食個扒先,裝修環境好,黑黑地,好有feel,靚姐服務好好,個個都好有笑容,做野好快手,眼明手快~香煎厚切鵝肝牛肝菌意大利飯😆😆😆😆😆有我最愛食既鵝肝,向來食過好多,但呢度真係特別好食 ,又夠大塊,又好味,牛肝菌本身都有營養,加埋飯真係好有意式感覺,值滿分。澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁😆😆😆😆😆好驚喜,估唔到牛扒真係咁好食,好食到入口多汁又嫩口,平時呢個口味要係高級酒店先食到,燒汁好襯,完全係值滿分,超好食,食完都仲想再食 玫瑰香桃果茶😆😆😆😆😆好好飲有玫瑰又有桃味,又夠大杯,好飲意大利泡沫咖啡😆😆😆😆好香濃既咖啡味,好絲滑既質感,師博沖得好飲阿,同平時罐裝無得比 《性價比高👌、值得介紹👌、地點方便👌》
香煎厚切鵝肝牛肝菌意大利飯😆😆😆😆😆
澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁😆😆😆😆😆
玫瑰香桃果茶😆😆😆😆😆
好好飲有玫瑰又有桃味,又夠大杯,好飲
意大利泡沫咖啡😆😆😆😆

《性價比高👌、值得介紹👌、地點方便👌》
2023-01-09 38 瀏覽
呢間位於觀塘工廈嘅西餐廳,平時好少留意到,但原來呢度嘅食物好好味,夜晚同朋友嚟食都好chill。香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律🦀蟹餅煎到金黃色,好脆好香,一切開食到啖啖蟹肉,口感好好,香梨薄薄一片,伴埋啲沙律同蟹餅一齊食感覺就更加冇咁油膩,好Fresh好好食!炸薯條伴松露醬🍟薯條唔會油淋淋,好脆,完全唔林身,點左松露醬好香,熱辣辣上枱好新鮮好好食。北海道帶子紅甜椒意大利飯🍛大大隻嘅北海道帶子好鮮甜,煎到表皮脆脆地,但內心仲好軟腍,好新鮮,帶子同意大利飯好夾,另外仲有啲芝士片可以同啲飯一齊食,味道好香,加埋啲紅甜椒口感好好。醬燒美國豬仔骨🐷豬仔骨好大份,燒到好香,燒汁完全入晒落啲豬仔骨入邊,豬肉又唔會太硬,仲係林身,點埋燒汁真係好好食,仲有少少蔬菜伴碟,整得好靚。玫瑰香桃果茶🧃果茶飲到淡淡玫瑰味,香桃味都係好新鮮嘅白桃整出嚟,而唔係人工嘅甜味,成杯果茶都好健康好好飲。

香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律🦀

炸薯條伴松露醬🍟

北海道帶子紅甜椒意大利飯🍛

醬燒美國豬仔骨🐷

玫瑰香桃果茶🧃

2023-01-06 40 瀏覽
香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律🔥🔥🔥呢一個真係好出色,好多西餐廳嘅蟹餅其實都好細塊或者冇乜蟹肉,好唔抵,但呢度好唔同,蟹餅好大嚿好厚,炸到金黃香脆,切開真係每一啖都係食都有蟹肉喺度,而且再伴埋香梨同埋沙律嚟食,完全唔會覺得滯,超級好食!意大利火腿伴溫室皺皮瓜清甜多汁的皺皮瓜上面舖滿咸香十足的火腿,皺皮瓜口感清爽配上火腿煙靭的口感,好amazing!仲有新鮮的沙律菜配上黑醋汁好清新呀!三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉意粉我最愛。🍝🍝三文魚籽,墨魚,野菌墨魚汁意粉🤤🤤色彩美觀,味道吸引。先食一住意粉,滑滑又充滿墨汁😆;再將墨魚加埋三文魚籽一齊食,感覺好唔錯❣️👅💛❤️‍🔥❤️😋🤤棉花糖朱古力朱古力都唔會太甜,好適中,味道岩岩好。牛奶同朱古力都混合得啱啱好,飲到朱古力嘅香醇,亦都帶出奶嘅鮮味,好香濃!棉花糖配搭好warm好sweet,而且唔會太甜🤤🥹

意大利火腿伴溫室皺皮瓜

三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉

棉花糖朱古力

2023-01-06 42 瀏覽
今日係觀塘做嘢,見仲有好多時間,就上OpenRice揀吸引嘅餐廳食個lunch,見到呢間評價好好,就決定食佢☺️我叫左個虎蝦龍蝦汁意大利飯,價錢就係$88。呢個超邪惡,但我勁鐘意😈虎蝦彈牙又鮮甜,龍蝦汁甜甜地咁,意大利飯均勻咁沾滿龍蝦汁,好creamy。甘筍湯都幾好飲,甘筍好fresh,加上湯唔會太稠又唔會太稀,岩岩好,勁清甜。另外仲叫多左杯凍檸茶,檸檬同茶味份量調整得岩岩好,唔會太酸太苦。✐. 好味評分 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 回訪指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 抵食指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 推介指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎

我叫左個虎蝦龍蝦汁意大利飯,價錢就係$88。

✐. 好味評分 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 回訪指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 抵食指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 推介指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
2023-01-04 35 瀏覽
一早約咗一大班朋友聚舊,😝好難得咁齊人,大家都住附近,🥸見到呢間以美式為主,份量好大,性價比高,👍店內環境寛敝,暗黑主題,地點位置超方便!🤘一入到門口已經有人接應,帶我地坐低咗,禮貌勁好阿,🤙🏻佢地仲有介紹食物,好專業! 我地叫左好多野食,其中分享下幾樣,送餐速度都好快,🤞🏼唔洗等太耐🤪每一碟都新鮮滾熱辣即出爐炸薯條伴松露醬🤩哇!勁香😱松露醬好好食阿,暑條即炸完好熱🤫連埋松露醬一齊食係絕配阿超好食,食唔停口不停追住來食😜三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉🤩呢個大大碟,賣相好靚阿🤩我地每個人都打卡覺,真係好好食,墨魚汁溝意大利粉簡直一流阿,好特別既一道菜,比讚👍龍蝦海鮮意大利粉🤩好多龍蝦肉,仲有好多海鮮😱無得頂好足料,又好大兜,賣相份量掂,估唔到仲要係好好食😱
炸薯條伴松露醬🤩

三文魚籽墨魚野菌墨魚汁意大利粉🤩