上次食完荔枝角工廈台式料理🍜 今日黎食…隱世西餐啦🌿 餐廳設有投影屏幕, 環境好Chill ✨ 非常適合gathering👯‍♀️但最吸引我既.. 都係隻長頸鹿🦒😂✨法式龍蝦湯🦞🫕湯質地超~濃~稠❕裡面仲有好多一絲絲既龍蝦肉🤫 飲到底會有龍蝦殼.. 真材實料🩷✨卡邦尼意粉🍝卷極都唔會斷既意粉😌 係我鐘意既口感. 結實而不硬..係煙韌既感覺. 意粉表面被油香包住, 好夠滑🫠✨煎盲鰽魚柳🐟今日想比個胃休息一下,Main揀左容易消化既魚柳. 魚肉質感好鬆軟👀淋埋個醬汁食..好濃郁😌 口味清淡既..記住唔好食魚皮. 💁🏻‍♀️✨黑松露薯條🍟現炸既薯條,外皮好鬆脆. 點埋黑松露醬..好快就食晒🥲
上次食完荔枝角工廈台式料理🍜 今日黎食…隱世西餐啦🌿

但最吸引我既.. 都係隻長頸鹿🦒😂

✨法式龍蝦湯🦞🫕

✨卡邦尼意粉🍝

✨煎盲鰽魚柳🐟

✨黑松露薯條🍟
現炸既薯條,外皮好鬆脆. 點埋黑松露醬..好快就食晒🥲

餐廳位於工廠大廈,上到去門面唔錯,睇得出有心設計過。入面裝修用上黑白色作主調🖤🤍。亦有投影機投影緊黑白短片🖤🤍。有舊式英國嘅感覺。舖面座位唔多,小編於平日晚餐光顧,環境偏靜,感覺好chill、好舒服☺️法式芝士焗生蠔(香脆煙肉) $28/隻,兩隻起🤩驚喜嘅係佢圖文100%相乎🤩,唔係淨係得兩隻生蠔,而係有火箭菜同蕃茄仔做伴碟,一啲都唔馬虎。焗蠔冇鯹味,表面有燒好嘅煙肉粒😋、洋蔥、芝士。煙肉味好出,脆度同鹹味適中。好抵食😋👍🏻香煎虎蝦牛肝菌意大利飯 $148虎蝦好大隻😍、彈牙同新鮮👍🏻。意大利飯則略嫌有點硬,冇飯粒煙韌嘅口感。整道菜味道唔算濃,清清地👌🏻。慢煮西班牙黑毛豬鞍架配香桃醬 $238❤️小編同朋友都俾佢驚艷到‼️‼️‼️豬一般都好難煮得好食,好多時會太乾太硬。但呢間豬鞍厚得黎🥰,火喉仍處理得好好,表面少少脆口🔥,裏面好淋😍,有肉汁同脂肪香‼️配埋好好食、有桃蓉嘅桃醬,酸酸甜甜,增添濕潤感💦同開胃😋,好fresh!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻大推!!!!!肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉法式班戟 原價$78 (如經OpenRice訂位可以免費獲贈)班戟presentation係皮喺底,配料喺面,並非皮包餡。班
餐廳位於工廠大廈,上到去門面唔錯,睇得出有心設計過。

法式芝士焗生蠔(香脆煙肉) $28/隻,兩隻起
法式芝士焗生蠔(香脆煙肉)

香煎虎蝦牛肝菌意大利飯 $148

香煎虎蝦牛肝菌意大利飯

慢煮西班牙黑毛豬鞍架配香桃醬 $238
慢煮西班牙黑毛豬鞍架配香桃醬

❤️小編同朋友都俾佢驚艷到‼️‼️‼️

肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉法式班戟 原價$78
(如經OpenRice訂位可以免費獲贈)
肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉法式班戟

班戟皮本身好軟熟,煙韌,仲有蛋香🥰就咁食個皮唔食配料都已經好好食👍🏻
蘋果煮到半透明,配埋班戟皮同焦糖醬食,酸甜balance得剛好🥰👍🏻👍🏻👍🏻

Tiramisu $58
Tiramisu

食完個咁出色嘅班戟,就忍唔住叫多一個甜品
Tiramisu用玻璃杯裝,簡單分了兩層🤔:底層放了幾條手指餅,上面則是打發好的意大利軟芝士。相較平常的版本(放幾層浸滿咖啡酒的手指餅),食落都少咗層次感,鍾意重口味嘅我覺得咖啡酒味道可以再濃啲🤌🏻。相較班戟就遜色咗少少啦💪🏻

結論
餐廳每一道菜都有俾心機做好味道同presentation,色香味兼備👍🏻。
環境裝修復古,有格調。雖然鋪面唔算大,但坐得舒服。服務員亦有禮。整個用餐體驗開心舒服🥰
2024-06-07
法式芝士焗生蠔(香脆煙肉)
香煎虎蝦牛肝菌意大利飯
慢煮西班牙黑毛豬鞍架配香桃醬
肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉法式班戟
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
2024-06-15 96 瀏覽
放工時間想食西餐,又唔想山長水遠走到油尖旺區,好在喺公司附近都有唔少好嘅選擇,今日就嚟到荔枝角億利工業INN食西餐。今次兩個人叫咗兩個前菜加一個主菜。前菜我哋揀咗牛油香煎帶子忌廉菠菜配香脆酸種麵包多士,香煎帶子都有返咁上下大粒,忌廉菠菜配埋麵包多士一齊食味道平衡得唔錯,唔會太重草青或者一未得忌廉味。另一個我哋就叫咗巴馬芝士黑松露薯條,可以見到黑松露醬一啲都唔慳皮,而且薯條唔係得死鹹味,而係芝士帶出嚟嘅咸香味。主菜方面,我哋今次就冇鋸扒啦,叫咗慢煮八爪魚墨汁意大利飯,見到八爪魚份量唔錯,食落唔會好韌,慢慢咀嚼仲會食到醃製嘅香料味,墨魚汁意大利飯飯粒吸飽醬汁又唔會太膩。最後我哋仲嗌咗個甜品做結尾,今次我哋揀咗芒果熱情果忌廉pancake,班戟質地非常有趣,唔似一般喺甜品舖度食到嘅質感,而且配合芒果同熱情果酸酸甜甜,唔會因為搽咗忌廉就會有飽同濟嘅感覺。整體用餐體驗唔錯,而且餐廳環境舒適,枱同枱之間嘅空檔亦都好充足,牆身更會播放有主題嘅畫面同音樂,配合成個環境喺放工時間嚟講都係一個唔錯嘅享受。

2024-06-03
荔枝角貌似全部工商業大廈實則臥虎藏龍有好多性價比高嘅餐廳我去嘅時候係兩點後已經過咗午飯時間冇限時而且少啲人靜靜地好休閑隔離有兩枱年輕貌美嘅女仔一齊下午茶有少少覺得自己都後生埋一份😆Lunch menu 有十款選擇連餐湯嘢飲有all day breakfast 亦可以另加薯條選擇困難症咗一輪之後揀咗✨燒菠蘿芝士牛肉漢堡✨✨香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉✨嘢飲嗌咗凍齋啡同薄荷梳打自己比較鍾意個扁意粉🍝軟硬度剛好而且掛汁得嚟唔會太鹹店員細心咁拎咗碟俾我哋share食係度食嘢有種可以慢落嚟嘅感覺唔會趕頭趕命之餘有日光照住寧舍舒服食物質素唔錯價錢亦算合理👍🏻
荔枝角貌似全部工商業大廈

係度食嘢有種可以慢落嚟嘅感覺
唔會趕頭趕命之餘有日光照住寧舍舒服
食物質素唔錯價錢亦算合理👍🏻
2024-06-12 56 瀏覽
今日朋友話帶我去食高級西餐,但黎左荔枝角既工廠大廈,有啲意外又新奇。 朋友話呢度真係好正,上到黎真係好唔同。 成個裝修,同feel都好唔同,好靚又歐陸風,果然好舒服。 一黎到店員已好有禮咁帶位同介紹野食。 佢既set dinner 都好唔錯,我地就叫左煎盲鰽魚柳,同卡邦尼意粉。 佢雖然係即叫即煮,但都好快上菜。 盲鰽煎得好靚,肉質夠嫩,但塊皮好脆,而且好夠熱。 擺盤超靚,一大個蕃茄同薯溶,勁似2球雪糕。卡邦尼意粉超creamy,最鍾意佢既香濃芝士,又香又有口感。甜品我地都簡左班戟,分別係肉桂蘋果同芒果熱情果。 兩款都好香,好多果肉。 而且佢既cream面真係好似雪糕,又大份,真係食佢同飲野做tea 都好正。最後試埋佢既Expresso Tonic, 透心涼勁正。佢地而家仲做緊週年活動送前菜,所以真係好抵。

最後試埋佢既Expresso Tonic, 透心涼勁正。
佢地而家仲做緊週年活動送前菜,所以真係好抵。
2024-06-12
2024-06-10 70 瀏覽
置身法國宮廷!精緻浪漫之夜,令人回憶快樂滿滿高級法式宮廷風餐廳餐廳主題很特別,有別於一般的工廈餐廳,裝潢以浪漫感作主題,滿滿氣氛巴馬芝士黑松露薯條粗身帶薯皮薯條,不油膩,新鮮炸出,香脆可口意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉賣相精緻,份量比想像中多,咸香味道濃,炒得彈牙好吃。煙三文魚香草醬扁意粉煙三文魚新鮮鮮味,香草醬汁亦很濃香,三色椒令口感豐富,彈牙扁意粉加鮮味三文魚,棒滿滿的氣氛,環境令人快樂,朋友情侶都好岩黎
置身法國宮廷!精緻浪漫之夜,令人回憶快樂
滿滿高級法式宮廷風餐廳

巴馬芝士黑松露薯條
粗身帶薯皮薯條,不油膩,新鮮炸出,香脆可口

意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉
賣相精緻,份量比想像中多,咸香味道濃,炒得彈牙好吃。

煙三文魚香草醬扁意粉
滿滿的氣氛,環境令人快樂,朋友情侶都好岩黎
INN - I’m Not Nothing今次要介紹荔枝角億利工業中心2樓一間西餐廳叫「INN - I’m Not Nothing」,呢間餐廳我上次喺觀塘分店食過,今次經過荔枝角知道佢哋有分店再次上去食返次,今次分店環境無觀塘裝修咁靚,亦有一樣嘢差過觀塘分店,就係寧靜程度,呢間分店一入到去好似去咗酒樓,嘈到拆天,呢間都算少少高級嘅西餐廳,但係食客放飯放到好似小學雞去旅行,唔知講咩好,好想大叫一聲「靜少少好唔好,呢度唔係酒樓」,有時食好西除咗食味道,另外一樣野就係舒適度,好彩好高eq嘅我,無出聲,因為我一出聲,我就會進入辯論狀態,影響自己形象就唔好啦,哈哈!1.蟹肉蟹子忌廉汁意大利粉 配甘筍湯$138+Green tea Latte $21(凍)(原價$42)(9.5/10)呢碟蟹肉蟹子忌廉汁意大利粉個蟹肉蟹子都算多,意大利粉唔會偏硬,忌廉汁都算多,令到意大利粉掛到汁,唔錯唔錯!甘筍湯:好濃稠嘅甘筍湯,飲落好有甘筍味,一粒粒甘筍粒仲食到,飲完仲有一種好清新嘅感覺!Green tea Latte :呢杯Green tea Latte係無latte嘅咖啡味,不過有好香濃嘅綠茶味,甜到適中,跟
INN - I’m Not Nothing

Green tea Latte :呢杯Green tea Latte係無latte嘅咖啡味,不過有好香濃嘅綠茶味,甜到適中,跟餐叫仲有半價添!

2.燒菠蘿芝士牛肉漢堡 配甘筍湯$138+Chocolate $21(凍)(原價$42)(9/10)
呢個燒菠蘿芝士牛肉漢堡入面塊牛肉好厚,食落似手打牛肉,雖然有少少鞋,但好重牛味,燒菠蘿又唔會,好清甜,同芝士生菜牛肉一齊咬感覺好清新,個漢堡包皮邊有少少脆,個包係軟熟,食落唔會吸乾口水,旁邊仲有炸得好脆熱辣辣嘅薯條同好多汁嘅沙律菜,整體好好食!
Chocolate:呢杯chocolate飲落似75%嘅朱古力,唔鍾意食苦朱古力嘅你唔好叫呢杯chocolate,會越飲越苦,完全唔甜!

2人總共價錢$350,有加一服務費!

個人口味總評分:9.25/10

@inn.imnotnothing

地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

#INN #荔枝角 #荔枝角好去處 #荔枝角美食 #億利工業中心 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-06-06 119 瀏覽
大家好 今日中午到了荔枝角億利工業中心既INN - I’m Not Nothing餐廳食午餐其實就係D2 place對面都知道荔枝角這工廠區隱藏好多都幾高質既餐廳今次呢間餐廳係食西餐入到去餐廳 裝修其實都幾高級仲有電視播返黑白電影食物方面 我就點了兩個午餐包左餐湯同飲品是日餐湯係忌廉湯 都幾多紅蘿蔔碎甜甜地幾好味主菜方面係一個係紐奧良風味焗鯛魚柳魚柳有三塊微微煎過同調味過魚肉都幾腍不過最好食係個薯容好Creamy好滑伴D蔬菜食真係好唔錯另一個餐係蟹肉蟹籽忌廉汁意大利粉呢一個碟意料布置得幾靚落左幾多蟹肉蟹籽重點係個意粉煮得幾好有少少彈牙汁料都係好creamy最後餐飲點了凍檸茶總括呢間店都係走高檔路線 氣氛同食物其實都唔錯
大家好

是日餐湯
紐奧良風味焗鯛魚柳
蟹肉蟹籽忌廉汁意大利粉
凍檸茶
收藏喺工業大廈裏面既歐式風格西餐廳,小小既吊燈增添典雅元素,每張枱都有花花擺設,氣氛唔錯🌻✨紐奧良風味焗鯛魚柳 $138比較少見嘅口味,帶點微辣。魚柳肉質軟滑,但又唔會散修修。底層薯蓉吸收左魚油精華,特別香口。✨法式油浸鴨髀菠菜忌廉意大利飯 $128賣相幾靚!意大利飯有嚼勁,夠硬身,調味同口感不錯。鴨髀會拆肉撈埋一齊食,令到整體食落冇咁單調😛 午市會有埋餐湯,忌廉湯香濃,鹹鹹甜甜咁幾好飲😋😋😋

✨紐奧良風味焗鯛魚柳 $138

✨法式油浸鴨髀菠菜忌廉意大利飯 $128

午市會有埋餐湯,忌廉湯香濃,鹹鹹甜甜咁幾好飲😋😋😋
2024-05-28 107 瀏覽
呢間工廈入面既餐廳環境真係好有心機㗎!佢哋整咗個黑白主題,好有風格嘅樣我今次揀咗佢哋嘅Carbonara用咗意大利煙豬面頰肉,特別香!個意粉仲加入左蛋黃、奶油醬同Parmesan芝士,creamy得黎味道更加濃郁,有種濃濃嘅奶油味同煙豬肉嘅香味寶雲酥羊扒配薄荷醬有三件羊扒,肥膏唔算多,啖啖肉,烤得啱啱好,啲肉質好嫩滑,入口即化。加埋佢哋嘅薄荷醬,真係令味道更加豐富,帶嚟一陣清新嘅薄荷香氣。同埋配搭嘅薯蓉都好好味好香加上口感滑順

我今次揀咗佢哋嘅Carbonara

寶雲酥羊扒配薄荷醬

在觀塘工廈的樓上位置有一間充滿歐陸風情的西餐廳⛲️以黑白陶瓷磚作主調⚫️⚪️用餐氛圍懷舊精緻十分適合約會及與閨蜜聚餐🐚任食青口配薯條青口完全索滿了醬汁整體偏向酸辣惹味蕃茄味道突出🍅以任食的價錢 cp值也不錯🦪法國焗蠔盛滿煙肉🥓外層微脆 整體惹味而不單調🐑寶雲酥羊扒羊扒外層沾滿面包糠🍞外脆內嫩羶咪不太明顯🥞藍莓紅豆抹茶班戟本店signature dish 班戟質感十分薄 較輕盈面上配料豐富滿滿的紅豆🫘、奶油🧁及藍莓🫐味道香甜滿足
在觀塘工廈的樓上位置

🥞藍莓紅豆抹茶班戟

本店signature dish
班戟質感十分薄 較輕盈
面上配料豐富
滿滿的紅豆🫘、奶油🧁及藍莓🫐
味道香甜滿足

2024-05-19
  • 藍莓紅豆抹茶忌廉班戟
  • 寶雲酥羊扒
2024-05-26 64 瀏覽
今日同老公喺荔枝角D 2 place 行完街就打算附近食晚餐,突然唸起朋友上次介紹的一間高質西餐廳,即刻要去試吓先!餐廳位於荔枝角億利工業中心2樓,我哋去到六點多,人流唔算多,職員好快已經安排入座!我哋叫咗兩個晚餐分別是:意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉🌟🌟🌟🌟🌟淡淡奶油香配上咸香豬面頰肉是絕配,意粉軟硬適中,每一啖都好彈牙爽滑,是我最喜歡的口感! 燒波士頓龍蝦意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟未上枱已經聞到濃濃的海鮮香氣,龍蝦肉開邊煎香,蝦肉Q彈爽滑,非常美味!飲品:Mixedberry smoothieChocolate 飲品唔太甜,打卡好靚甜品:提拉米蘇整體而言,餐廳食物質素非常之高,職員細心有禮,而且打卡位甚多!位於工廈區,但是見客人源源不絕,這些高質素的隱細小店,下次一定會繼續支持!

我哋叫咗兩個晚餐分別是:

意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉🌟🌟🌟🌟🌟

燒波士頓龍蝦意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟

飲品:

Mixedberry smoothie
Chocolate

飲品唔太甜,打卡好靚

甜品:

提拉米蘇

2024-05-25 44 瀏覽
之前來過億利工食過野,發現很多寶藏餐廳,性價比高,重要真係好抵食!今次我哋就俾$58元優惠任食周身大薯條及惹味青口吸引!店內有好多高質西餐選擇都多,性價比一樣強!🌟#任食青口配薯條($58)咁平!食到兩樣野,無理由唔試。以新蕃茄加洋蔥等食材配上辣汁調味,香甜惹味,提升左青口的鮮味👍🏻大推!熱辣辣的粗身大薯條,炸到酥脆金黃,外脆內軟,口感佳!我哋仲encore!🌟#煙三文魚水牛芝士香草醬扁意粉($148)煙三文魚份量唔算多,但味道好好,煙薰味好香,同平時食到的好唔同。水牛芝士配上香草,口感彈牙,清甜軟糯,橄欖油香味十足,意粉有嚼勁,好好食。🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)有驚喜❤️豬鞍厚身,大大塊!以慢煮的方式令肉質保持鮮嫩多汁,入口即化!配上果味甜蜜香桃醬一起食!肉質更鮮嫩,好食到停唔到口!想不到今次食到性價比咁高的餐廳!下次一定要再來試下其他菜式!過時過節,又多一個選擇🤩

店內有好多高質西餐選擇都多,性價比一樣強!

🌟#任食青口配薯條($58)

🌟#煙三文魚水牛芝士香草醬扁意粉($148)

🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)

• 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
  • 薯條及青口
紐奧良風味焗鯛魚柳 ($138)🇳🇿🐟鯛魚柳嘅魚油脂味好香好好食啊🤤🤤墊底嘅薯蓉吸哂啲魚油🥔🐟除咗本身嘅薯蓉味仲多咗啲魚油香味啊🤤🤤旁邊嘅配菜調味都好多㗎🌱🥒香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉 ($148)🍝🍝除咗龍蝦汁之外🦞 旁邊青椒嘅味道都好突出🫑醬汁會比較乾身 所以同扁意粉都好夾🍝🍝 而且軟硬度適中 幾好食啊🤤🤤帶子有輕輕咁煎過 但唔會好乾身🤤🤤Long Black & 美果洋甘菊茶☕️午市套餐仲會跟嘢飲添 不過某啲飲品就會有半價優惠🌓

紐奧良風味焗鯛魚柳 ($138)🇳🇿🐟

帶子有輕輕咁煎過 但唔會好乾身🤤🤤

Long Black & 美果洋甘菊茶☕️
午市套餐仲會跟嘢飲添 不過某啲飲品就會有半價優惠🌓
2024-05-19 65 瀏覽
今日要去荔枝角拎嘢,喺呢間大廈搵到間好靚嘅餐廳,為咗醫肚餓就入去食啦佢開12點,見佢有lunch set食都幾抵蕃茄湯望落好似唔係太濃,但係比起出邊啲蕃茄湯,佢會多咗鮮蕃茄嘅酸味,我反而覺得好似仲有料過平時出邊啲西湯香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉,個龍蝦汁好濃,意粉煮得剛剛好,唔會太淋身,帶子兩邊煎過之後好香,再加埋蝶豆花啲彩椒粒,賣相都好吸引另外嗌咗松露蟹肉大蝦班戟,我哋開頭以為蟹肉龍蝦係喺個班戟入邊,原來係分開嘅,對個賣相有啲失望,即管試食吓啦!估唔到個蟹肉整得好好食鹹鹹地,但係又同個班戟幾夾,隻蝦呢都叫做好彈牙,同埋個汁煮得佢幾好食,好香,雖然佢都有沙律菜,不過呢淨係食佢就應該唔夠飽啦,建議大食嘅人可以嗌多個餐Lunch set會附送$28以下嘅嘢飲,如果想飲佢嘅特飲呢就可以補差價

佢開12點,見佢有lunch set食都幾抵