一間唔太起眼嘅小鋪,原來已連續5年獲得"米芝蓮指南推介街頭小食"呢個榮耀,連住附近嘅屋企人,都唔知呢間店嘅存在,我覺得主要原因係因為佢哋個廚房收埋响鋪入面,而且唔清晰話比人知佢哋賣乜東東,所以我哋一直未有幫襯過。🍴Pork Kimbop $70 ⭐️⭐️⭐️⭐️賣相好靚好colorful,見到已經好想食,揀咗白米同豬肉做呢個飯卷,配料有紅蘿蔔、白蘿蔔、蛋、青瓜、牛蒡同生菜,一共有十大件,越食越開胃,因為有酸嘅白蘿蔔响裡面,從而令飯卷清新得嚟帶點味道。🍴Beef Bibimbop $80⭐️⭐️⭐️⭐️呢個拌飯非常健康,由白米、黑米、蛋絲、翠肉瓜、生菜、芽菜、紅蘿蔔絲、本菇組合而成,我揀咗牛肉做配料,再加埋秘製醬汁一齊食非常惹美,比市面石鍋飯無咁熱氣,不過個醬有啲辣,令我無拌得咁盡興,而飯份量係估唔到咁大,至少有碗飯架!二人共消費:$150

🍴Pork Kimbop $70 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Beef Bibimbop $80⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$150
2019-12-28
2019-12-09 1780 瀏覽
平時都好鐘意落灣仔食飯,貪佢多野食同多小店😜之前睇電視見到介紹呢間食韓國茶🇰🇷,就好想試。由於餐廳好細,主要都係外賣為主🤓一盒既份量都幾多,我同朋友兩個人share都好夠食.紫菜飯卷 $70 一盒有十舊咁多!仲要大大舊🤪可以揀白飯、黑米飯或者無飯都得👍🏻然後再可以係6款餡料中揀1款。我地選擇白飯同牛肉。就咁睇顏色已經好吸引😍😍有蛋絲、紅蘿蔔🥕絲、青瓜絲、雞蛋🥚等多種配料🤤旁邊仲有魚餅同泡菜,我鍾意將少少泡菜連埋飯卷一齊食,更好味😎.炸紫茶粉絲卷 $80有原味同辣味兩款揀,因為想試最original味道,所以揀左原味😉外脆內軟又熱辣辣,入面填滿哂韓式粉絲,又有紫菜包住,口感好豐富😋點少少醬汁感覺會fresh啲,冇咁膩😆

紫菜飯卷 $70

炸紫茶粉絲卷 $80
2019-10-02 1426 瀏覽
-🦄Kelly’s Cape Bop-Vegetable Kimbap Hkd70Rating🌕🌕🌕🌕🌑-我一直都好想試下呢間韓式小店既小食🤤💫終於今日有機會經過灣仔可以買到🤙🏻🤙🏻最最最好既係佢既Kimbap可以走飯🤔完全岩曬我呢啲唔想食咁多Carb既人會用雞蛋去取替飯 而且仲會多左一份蛋香每個Kimbap都好大粒好足料💙💙因為我呢個走飯係即刻整要等5分鐘其實佢都幾新鮮下🙈食到啲蔬菜chapchap聲好鮮甜😆再配埋個Sauce唔會太過分好清爽整體而言食完都飽肚而且味道真係唔錯本身諗住70蚊得Kimbap點知仲有泡菜同魚糕泡菜微辣 配埋Kimbap食好正😺😺不過70蚊既呢一個餐可能真係有啲貴Cp值唔太高但呢啲都係見仁見智😂😂我覺得係可以一試但唔會再特登去買話曬佢都拎過米芝連 係有啲料到既😏😤-
🦄Kelly’s Cape Bop
我覺得係可以一試但唔會再特登去買
話曬佢都拎過米芝連 係有啲料到既😏😤
2019-10-02
2019-09-12 1348 瀏覽
期待左好耐食依間見到佢有好多配搭 包括傳統白米、黑米、甚至無米 用蛋取代但因為驚唔夠飽所以都係叫咗米 其他地方冇見過黑米kimbab😂所以就試咗黑米—>牛肉黑米飯卷 beef kimbab (black rice) $70佢都好有心機咁樣即叫即整之後仲會有啲泡菜 仲有嗰個似醃左既腐皮但食落都比較林身之後到期待已久嘅主角首先覺得佢包得都幾大份 蔬菜同肉同米嘅比例可以話係5:2:1 蔬菜有好多好豐富 酸蘿蔔牛蒡青瓜蘿蔔 仲會有蛋絲 可以講嘅係口感係幾豐富嘅 但係! 但係! 我覺得前提係要鍾意比較清淡嘢食嘅人先會鍾意食 因為食落真係一啲油膩感都冇 麻油味係冇嘅 所以如果係中意食開傳統韓式飯卷嗰種麻油味重既你可能會失望 佢係蛋絲都係好淡味既 之後佢嘅牛肉有一陣免治牛肉味 係成個kimbab既主要咸味來源 但都係少少咸 唔過火既 黑米有啲似紫米 不過我都冇深入了解過所以唔知個分別😂 只係聽聞會多啲蛋白質同fiber 所以就叫左泥試下 黑米食落唔係平時紅米飯咁 係出奇地偏軟身既 整體泥講呢個kimbab係真係健康之選不過$70略嫌貴咗啲🥺 點解喺香港想食健康野都咁難 成個就有10件 但
期待左好耐食依間
見到佢有好多配搭 包括傳統白米、黑米、甚至無米 用蛋取代

佢都好有心機咁樣即叫即整
之後仲會有啲泡菜 仲有嗰個似醃左既腐皮
但食落都比較林身

之後到期待已久嘅主角

不過$70略嫌貴咗啲🥺 點解喺香港想食健康野都咁難 成個就有10件 但食完未話好飽 可能因為多菜 定我大食

Beef  Kimbab(black  rice)
外賣自取
Beef  Kimbab(black  rice)
2019-05-10 1865 瀏覽
🔹Kimbop(vegetables without rice) $70名正言順嘅low kcal no carbs😍我呢啲想食又唔敢食嘅人啱曬🤩都好啱vegetarian食!本來係飯嘅部分用左蛋黎代替,食得出佢嘅蛋真係只係輕輕煎一煎,好健康😍菜方面好足,係韓國嘅味道🤤清清地又唔重口味!唯一遜色嘅就係好易散開,可能因為無飯嘅原因(?)所以變左要成舊塞haha另外仲附有2盒伴菜,不過我就未敢食啦所以交左比我嘅好吃伴🤣價錢嘅話就真係有少少貴啦,不過喺灣仔覓食都差唔多架啦😂

菜方面好足,係韓國嘅味道🤤清清地又唔重口味!
另外仲附有2盒伴菜,不過我就未敢食啦所以交左比我嘅好吃伴🤣
價錢嘅話就真係有少少貴啦,不過喺灣仔覓食都差唔多架啦😂
Kimpop  (vegetable  without  rice)
2019-04-11
5 分鐘 (堂食)
幾年前在灣仔上堂 食過一次 當時仲未有米芝蓮韓國媽媽仍然會在店內即叫即包Kimbap味道確係令人懷念 襯工作係灣仔收工又無住家飯食 立即鎖定Kelly’s Cape Bop 作為晚餐傍晚的時分 而家已經係幾位外籍員工主理而且Kimbap 都唔係即叫即包喇 不禁有少少失望 Kelly Set $120Kimbap (Any $60) +Medium Chicken Bites+ Salad另外再叫多個kimbap ($60) Kimbap (Rolls with vegetable & Black Rice with Pork)Kimbap (Rolls with vegetables & White Rice with Tuna)每條Kimbap 都有成8舊 料比飯更多有黑米呢個選擇真係唔錯 雖然同白飯的味道無咩分別但感覺健康D 調味適中 食每一啖都好滿足 Chicken Bites (Garlic Flavour)仍然都保持到脆同香味 韓式炸雞個調味就係唔同D入面仲有韓式炸粉絲 同炸年糕 過下食炸雞口癮都確是不錯 Salad 有生菜 鷹咀豆 南瓜蓉 青瓜等等 夠fresh !

幾年前在灣仔上堂 食過一次 當時仲未有米芝蓮
韓國媽媽仍然會在店內即叫即包Kimbap
味道確係令人懷念

傍晚的時分 而家已經係幾位外籍員工主理
而且Kimbap 都唔係即叫即包喇 不禁有少少失望

Kelly Set $120
另外再叫多個kimbap ($60)

每條Kimbap 都有成8舊 料比飯更多
有黑米呢個選擇真係唔錯 雖然同白飯的味道無咩分別
但感覺健康D 調味適中 食每一啖都好滿足

仍然都保持到脆同香味 韓式炸雞個調味就係唔同D
入面仲有韓式炸粉絲 同炸年糕 過下食炸雞口癮都確是不錯

Salad

有生菜 鷹咀豆 南瓜蓉 青瓜等等 夠fresh !

兩個人食真係好夠飽 因為kimbap內的材料真係好多
外賣返到屋企的味道都無失色 仍然都好好味
2019-03-22
  • Kimbap
2019-04-02 1612 瀏覽
去APA睇show,成日都無食過野,餓到嘔呀!!!見到咩就食咩啦!米芝蓮,價錢都幾貴。唔理啦好餓呀!!!!【蛋卷+芝士】$80即叫即做,所以係好熱辣辣既,有八舊,份量都幾多,感覺係非常健康既,食得出蛋既鮮香,仲有蘿白粒蔥粒,口感有層次,入面既芝士濃香但唔會搶晒蛋既味道。點下茄汁,fresh過過對面食薯條啦!總結,健康食物通常都比人一種好慘情既感覺,佢用料其實好簡單,但你唔會覺得太過單調!仲會真係feel到佢既食物以健康,營養為第一位!
米芝蓮,價錢都幾貴。
唔理啦好餓呀!!!!

【蛋卷+芝士】$80
即叫即做,所以係好熱辣辣既,
有八舊,份量都幾多,
感覺係非常健康既,
食得出蛋既鮮香,仲有蘿白粒蔥粒,口感有層次,
入面既芝士濃香但唔會搶晒蛋既味道。
點下茄汁,fresh過過對面食薯條啦!

總結,健康食物通常都比人一種好慘情既感覺,
佢用料其實好簡單,但你唔會覺得太過單調!
仲會真係feel到佢既食物以健康,營養為第一位!
2019-03-30
10 分鐘 (堂食)
2019-03-30 1353 瀏覽
今次我叫佢既 Beef Kimbop (with no rice) HK$60 and Cheese Eggroll HK$70Beef Kimbop 我好中意佢可以選擇無飯,用蛋去取代,對唔想食咁多飯/碳水化合物既人簡直係恩物,整體味道唔算好特別好出色,但可以用蛋代替飯呢點我好中意。Cheese Eggroll 呢個就真係值得推介啦,芝士係位於溶溶地既狀態,加埋蛋,蔥等等,味道好夾又唔會蓋過本身蛋味,好食!

2018-08-30 4014 瀏覽
今日途經灣仔只有少許時間食lunch,所以朋友就推薦左呢間韓式小店🇰🇷佢地既主打係韓式飯卷,我地嗌左個豬肉韓式飯卷, 佢啲配料好豐富呀😍😍豬肉好入味, 成個配撘好新鮮,好健康我地仲嗌左個韓式蔬菜蛋捲, 蛋捲係即叫即整,我地食個陣仲係熱辣辣架🤤🤤而且佢唔容易散開👍🏻👍🏻最後仲有個韓式炒年糕,佢啲配料都幾豐富,不過味道就冇乜特別整體來講佢地既野食係唔錯架😋😋但如果價錢平番啲就更抵食啦

最後仲有個韓式炒年糕,佢啲配料都幾豐富,不過味道就冇乜特別

整體來講佢地既野食係唔錯架😋😋但如果價錢平番啲就更抵食啦
2018-08-29 2558 瀏覽
今晚要獨自晚餐~ 突然好想食Kelly's cape bop入到舖頭見到已經包好左嘅飯卷望望個Menus就決定要個Kelly Set要左吞拿魚黑米飯卷, 蒜味炸雞另加芝士蛋卷員工立即開始煎蛋同翻炸炸雞等左20分鐘所有野都準備好啦~~番到屋企立即試下個跟炸雞嘅醬白色個醬酸酸地帶蒜頭味, 紅色就甜辣偏甜多啲立即試下個炸雞, 味道唔錯!但可能放左成日加上翻炸所以比較乾身不過炸年糕, 蕃薯片同紫菜卷都好正啊之後就試下個Kimbap, 就咁望都已經覺得好爆餡, 入面有青瓜,蘿蔔, 牛蒡,蛋, 仲竟然有粟米粒材料豐富, 個口細啲都放唔哂入口但可能都係已經太夜放得有啲耐...個底出水, 下排手卷仲有啲散開 (唔記得影相)雖然食完飯卷都已經好飽.. 但佢地嘅蛋卷實在太吸引尤其係芝士個款真係好好食, 唔會乾身仲要中間充滿芝士但食左兩件真係飽到再食唔落XDD留番第二朝做早餐食過左兩年再食..其實水準真係保持得唔錯! 唔怪得知連續三年都拎到米芝蓮推介
今晚要獨自晚餐~
望望個Menus就決定要個Kelly Set
要左吞拿魚黑米飯卷, 蒜味炸雞另加芝士蛋卷
員工立即開始煎蛋同翻炸炸雞
等左20分鐘所有野都準備好啦~~
番到屋企立即試下個跟炸雞嘅醬
白色個醬酸酸地帶蒜頭味, 紅色就甜辣偏甜多啲
立即試下個炸雞, 味道唔錯!
但可能放左成日加上翻炸所以比較乾身
不過炸年糕, 蕃薯片同紫菜卷都好正啊
材料豐富, 個口細啲都放唔哂入口

雖然食完飯卷都已經好飽.. 但佢地嘅蛋卷實在太吸引
尤其係芝士個款

真係好好食, 唔會乾身仲要中間充滿芝士
但食左兩件真係飽到再食唔落XDD
留番第二朝做早餐食

2018-08-28
20 分鐘 (外賣自取)
  • 芝士蛋卷
2018-08-05 1914 瀏覽
每次見到Kelly e個陽光太陽都覺得好開心!見過e到老闆娘係正宗韓國人, 感e到d料理應該都幾地道吧!😂👍🏻 鋪頭好細間無坐位, 入去通常見2位外籍服務員係到打理緊食物。唔洗點等, 點完take away 走! 今次叫左個魷魚壽司, d材料都好多, 有醃蘿蔔、青瓜、蛋...每件幾大嚿!我最多一啖可以食一件, 成嚿塞落口, 啃過陣d料就爆出離, 感就幾滿足!😈材料都鮮, d蔬菜水份多返些少就更好!👍🏻 不過, 又係價錢問題, 應該係富人小吃, 淨叫一盒壽司成$60, 略貴dd, 如果可以配杯飲品/沙律值d吧!
每次見到Kelly e個陽光太陽都覺得好開心!

魷魚壽司

材料都鮮, d蔬菜水份多返些少就更好!👍🏻
2018-05-24 1999 瀏覽
Always was a fan for Korean style rice rolls and always ordered take out. I had tried their egg rolls and their seaweed rolls, those are alright but their k rolls are the best out of the other offerings on the menu.I usually order their beef roll and pork roll, but this time I ordered their squid roll. Each roll, the customer can choose the type of rice to be used in each rolls. Each package of the rolls also came with a small kim chee side dish. The rolls are large and filling and tasty also

I usually order their beef roll and pork roll, but this time I ordered their squid roll. Each roll, the customer can choose the type of rice to be used in each rolls. Each package of the rolls also came with a small kim chee side dish. The rolls are large and filling and tasty also.
2018-05-21
2018-04-18 1938 瀏覽
這間韓式外賣店似乎都是韓國人主理主打韓式飯卷同bibimbap但我這個蛋控 當然要選蛋卷雖然是外賣店但仍是即叫即製紫菜蛋卷 | $70雖然$70的純蛋卷有點貴但真係好足料而且份量比想像中多 8件厚厚的蛋卷新鮮製成熱辣辣值得一讚是蛋卷一點都不油膩 又夠moist加入不同蔬菜 層次口感豐富 唯獨紫菜味不出蛋卷配茄汁 茄汁本身配什麼都冇得輸但如果可以配韓式辣醬相信會更惹味朋友叫的bibimbap都幾大碗 配料多朋友亦讚配料食材新鮮重點是韓式醬汁微辣又帶甜味👍🏻醬汁惹味餸飯一流配的飯是鴛鴦米(白米+黑米)白米軟棉黑米就有嚼口 兩款口感都齊這裡絕對是健康外賣之選🤩
這間韓式外賣店似乎都是韓國人主理

朋友叫的bibimbap都幾大碗 配料多
朋友亦讚配料食材新鮮
重點是韓式醬汁微辣又帶甜味👍🏻
醬汁惹味餸飯一流
配的飯是鴛鴦米(白米+黑米)
白米軟棉黑米就有嚼口 兩款口感都齊
這裡絕對是健康外賣之選🤩
2018-04-16
午餐
泡菜豬肉拌飯
2018-04-13 1231 瀏覽
而家架人好後生就有三高所以有機會架,要食得清d但係好多時清得黎又擔心無味唔通餐餐都食無印同麗姐咩呢間Kelly幫親開佢架嘢味道簡單得黎幾好食而且小油小鹽小糖好健康,食左腸胃都舒服d不過都算貴嘢飲就最唔抵,第二度買好d
而家架人好後生就有三高
所以有機會架,要食得清d
但係好多時清得黎又擔心無味
唔通餐餐都食無印同麗姐咩
呢間Kelly幫親開
佢架嘢味道簡單得黎幾好食
而且小油小鹽小糖
好健康,食左腸胃都舒服d
不過都算貴
嘢飲就最唔抵,第二度買好d
2018-03-10 1527 瀏覽
嘩嘩嘩,呢間韓國小食店開左3年,一直想試。 無奈我係極少出香港區,今日終於為左睇婚紗展出灣仔,順路試食埋呢間米芝蓮小食店🎉 $120 Kelly Set 有Kimbap,中Size 炸雞盒,一杯飲品/湯/沙律😍😍 期待而久既韓國壽司,不負所望,我選左辣魷魚Kimbap,材料豐富,口感十足,大大份。中Size炸雞盒有炸年糕2件,炸紫菜粉絲卷1件,炸番薯,幾件炸雞嫩滑唔乾身,全部即叫即炸,好熱氣添飲品叫左杯好fresh 既檸檬汁,好好飲,味道好清新最後,望望下menu 又覺得其他野食都好吸引,所以叫左芝士蛋卷 $70 即叫即整,熱辣辣。味道唔夠咸,淡淡地,蛋好厚好滑

飲品叫左杯好fresh 既檸檬汁,好好飲,味道好清新