2019-03-21
Kikusan | #銅鑼灣🌟中日混合新派菜 辣得過癮 🌶哥哥成日話Kikusan好食 今日午餐嚟試下! 餐廳設計似曾相識,上網番查原来同屬Max.Concept旗下 難怪咁似Kokomi!店舖設計以木為主調, 簡約日本風 水泥牆又帶出中國風! 切合餐廳以中日美食作主打的理念! 坐在窗的另一面, 由水泥牆望去後方的開放式廚房 望住師傅即做包點! 由皮開始即搓,熟練嘅手工 令我更期待食物。 餐牌以食物種類分類, 以及點心 壽司等食物。 點心精緻 份量2-4件起, 好啱2人食 價錢相宜。 人少少都可見歎點心食到幾款。 🍜一嚐出名『千層豬扒擔擔麵』,炸得皮脆肉嫩 湯底比一般擔擔麵略為不同,無落好多花生係湯底 取以代之 多咗麻辣香! 搭配埋XO醬 夠惹味!比平常嘅擔擔麵更有層次 而且辣得過癮! 豬扒另上會更好,可以更脆!$78$48Kikusan 亦有提供點心,而且選擇幾多 CP值高 份量啱2個人食!紅油抄手 坊間食開嘅得個色 唔係太滿足到愛辣之人!這裡嘅調味有辣勁又有麻香, 雲吞皮薄滑溜 有內涵 豬肉白菜木耳 夠Juicy!包點部嘅Openkitchen 睇到師傅人手搓,一啲都唔馬虎!$45
🌟中日混合新派菜 辣得過癮 🌶
梅子梳打 (含酒精),夠晒氣, 飲落唔太覺有酒精, 同店員講之後 佢哋就加多啲酒精。