餐廳: Kyoto Joe
資訊:

蘭的California Tower近頂樓有一間日式放題餐廳 - Kyoto Joe聽聞好受歡迎 以景觀開揚, 裝修充滿日系風情, 中午時段12-3供應Semi-buffet brunch, $588任食多款即叫即整A4宮崎和牛跟精緻日本菜另外每位客人再送長腳蟹甲羅燒同龍蝦湯磯煮鮑魚✨餐廳上所以食物均會呈上亦隨時可以encore▶️▶️▶️▶️另外餐廳半室內酒屋燈籠非常吸晴走出露台 就是中環境色 盡入眼簾真係好舒服😌⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ 沙律/前菜:炙燒A4宮崎和牛🐂天使香辣三文魚🍣他他泡菜醬魷魚沙律日本海雲日本中華海蜇鰻魚酢物微辣帶薄脆口感的三文魚他他 好開胃刺身:甘蝦、帶子、八爪魚、三文魚立魚、油甘魚款款新鮮想encore 蝦🦐卷物:A4宮崎和牛舞茸卷自幔卷磯の雪昆布炸大蝦卷鰻魚板壓壽司墨西哥卷墨西哥卷要小心 有青辣椒🫑唔食得辣既朋仔 留意番👀爐端燒:即叫即製 推介宮崎和牛串肉嫩多汁 🫰🏻鹽燒銀鱈魚串 日本風螺串都唔差! 天婦羅:炸蝦 🍤炸蟹鉗炸紫蘇銀雪魚款款脆口 但不失鮮味主食(可選擇一款)A4宮崎和牛西冷陶板燒龍蝦海鮮火鍋兩者都是自己控制火候和牛粒 牛膩很豐富龍蝦鍋半邊龍
蘭的California Tower近頂樓
有一間日式放題餐廳 - Kyoto Joe
聽聞好受歡迎

以景觀開揚, 裝修充滿日系風情,
中午時段12-3供應

日本中華海蜇
鰻魚酢物
微辣帶薄脆口感的三文魚他他 好開胃

刺身
甘蝦、帶子、八爪魚、三文魚
立魚、油甘魚

兩者都是自己控制火候
和牛粒 牛膩很豐富
龍蝦鍋半邊龍蝦肉鮮甜爽彈🫰🏻 湯很鮮甜
最後是甜品拼盤
水果 蛋糕🍰也有!
很滿足呀!

2024-05-02 56 瀏覽
二妹呢排港島收工,約她去蘭桂坊食精緻日本料理🥢😋環境好高級,仲有戶外位置,遠眺中環夜景❤️😍🍶清酒:店員介紹我們獺祭45 四割五分純米大吟釀,味道甘厚有清爽花香。「四割五分」表示每粒米只取45% 最精華部分去釀造。前菜:🌶️Spicy toro cracker吞拿魚蓉混入野菜天婦羅碎,香口爽脆,微辣惹味。🐟特上刺身拼盤:牡丹蝦、大拖羅、薄切鱲魚、伊佐木、帆立貝、 赤貝,好豐富,最喜歡肥美的大拖😋🖤黑松露汁三文魚卷, 呢款係一款熟卷,飯卷炸過金黃色好吸引。🥢日式餃子, 餡有豬肉及一隻蝦,配清酒一流。天婦羅拼盤有蝦、鱈魚,星鰻,紫蘇葉,茄子,紅蘿蔔及紫薯。🐟銀鱈魚西京燒,我的最愛😍,2大塊魚肉夠曬share☺️🍡串燒: 煙肉荔枝卷,牛舌,宮崎穀飼和牛,即叫即燒,非常香口,和牛十分肥美。😍見到來緊五一黃金周,餐廳weekend semi buffet brunch ,有第二位51折優惠,想再來食😋
二妹呢排港島收工,約她去蘭桂坊食精緻日本料理🥢😋

環境好高級,仲有戶外位置,遠眺中環夜景❤️😍

🍶清酒:

店員介紹我們

前菜:🌶️Spicy toro cracker

吞拿魚蓉混入野菜天婦羅碎,香口爽脆,微辣惹味。

🐟特上刺身拼盤:

🥢日式餃子, 餡有豬肉及一隻蝦,配清酒一流。

天婦羅拼盤有蝦、鱈魚,星鰻,紫蘇葉,茄子,紅蘿蔔及紫薯。

🐟銀鱈魚西京燒,我的最愛😍,2大塊魚肉夠曬share☺️

2088 瀏覽

2024-04-29
中環蘭桂坊高質日料推週末半自助早午餐,可以一邊chill 住,一邊品嚐時令日本料理! 餐廳位於23樓,有落地大玻璃,採光度足又開陽,坐擁中環城市景色,週末去悠閑嘆個早午餐絕對是好主意! 早午半自助餐 $588位有任食前菜刺身、多款A4宮崎和牛料理、爐端燒、天婦羅等,每位還加送長腳蟹甲羅燒及龍蝦湯磯煮鮑魚。 沙律/前菜有5款,包括香濃軟嫩炙燒A4宮崎和牛、柔軟鮮味的鰻魚酢物及惹味開胃的天使香辣三文魚他他等! 刺身就有7款,滿滿的一盤,有油甘魚、甜蝦、三文魚、帶子等,色彩豐富,魚生厚切,肥腴豐盛又鮮美。 卷物有5款,精緻美味,款款都好吸引,食多幾件又唔會太滯熱食就有爐端燒及天婦羅6款,即叫即製,上碟熱騰騰,香氣撲鼻,串燒惹味,天婦羅皮薄唔油膩! 重頭戲是主食,4選1,推介龍蝦海鮮火鍋,及A4宮崎和牛西冷陶板燒! 火鍋配料豐富,紙鍋內有龍蝦、魚、帶子等,湯底清甜,龍蝦肉爽彈鮮味,入面嘅蔬菜吸收了海鮮的鮮味! 而和牛西冷切粒,在陶板上慢燒,外層烤得焦脆,鎖住肉汁,和牛肉嫩滑濃郁,真的不能錯過!長腳蟹甲羅燒及龍蝦湯磯煮鮑魚,甲羅燒與別不同,蟹肉加蟹膏香濃鮮甜; 鮑魚入味爽滑,湯底濃郁令人回味最後

早午半自助餐 $588位

卷物有5款,精緻美味,款款都好吸引,食多幾件又唔會太滯

最後還有一set 幾款甜點及水果

• A4宮崎和牛西冷陶板燒
  • 龍蝦海鮮火鍋
  • 長腳蟹甲羅燒
  • 龍蝦湯磯煮鮑魚
2024-05-01 34 瀏覽
今日好開心去左中環~ Kyoto Joe ~食晚飯,餐廳裝潢有氣派,天花板個燈原來係餐廳名。餐廳係23樓,看到中環既景色🌌,仲睇到維多利亞港既海景。😍咁好Feel 點少得飲啲酒,獺祭四割五分,入口甘香,滿滿米香花香。🍶Spicy Toro Cracker紫菜米餅載住吞拿魚蓉配雜菜天婦羅,加上廚師秘制醬汁,口感超豐富,又好美。特上刺身拼盤 刺身有鱲魚薄切、伊佐木、螺、牡丹蝦、凡立貝同拖羅,樣樣新鮮,我肥妹仔梗係最鐘意肥美既拖羅。黑松露汁三文魚卷卷住熟既三文魚同洋蔥,卷物面既醬汁充滿松露香,yummy.日式餃子餡餡肉係豬肉同原隻蝦,餃子都有少少松露香,幾特色。雜錦天婦羅拼盤鱈魚、星鰻、紫薯、黃薯、冬菇、紫蘇 蝦,餸酒一流。燒物 宮崎穀飼和牛,激發哂啲牛油脂出黎,牛香十足。煙肉荔枝串,原來加荔枝係隱藏食譜,第一次食,多謝店員既推介🫶。銀雪魚西京燒,好厚肉😍,肉質好滑。呢度有週未日式Brunch放題,望望餐牌已經覺得超吸引,黎緊呢個星期仲有優惠添,呢度啲野食又咁高質,都幾抵食。

Spicy Toro Cracker

特上刺身拼盤

黑松露汁三文魚卷
卷住熟既三文魚同洋蔥,卷物面既醬汁充滿松露香,yummy.

日式餃子餡
餡肉係豬肉同原隻蝦,餃子都有少少松露香,幾特色。

雜錦天婦羅拼盤
鱈魚、星鰻、紫薯、黃薯、冬菇、紫蘇 蝦,餸酒一流。

燒物
宮崎穀飼和牛,激發哂啲牛油脂出黎,牛香十足。

銀雪魚西京燒,好厚肉😍,肉質好滑。

2024-04-27 54 瀏覽
盛智文(Allan Zeman)貴為「蘭桂坊之父」,他旗下的Joe 系列一直想試試看,今次特意選的是kyoto joe,本身kyoto 已是本人至愛,愛上她濃厚的日本傳統文化及建築。到達Kyoto Joe餐廳後,果然名不虛傳,佔地很廣,以京都伏見稻荷大社的千本鳥居為主題,再以奪目吸引的艷紅色為主色,更加掛上大量象徵好運的鯉魚,很有氣氛,而且大玻璃還能夠飽覽中環景觀,令本人有走進深閨的舒適感覺。回歸食物,先來客spinach salad和sp toro lettuce作前菜,然後就有一堆sashimi : 帶子,真鯛魚,油甘魚,吞拿魚,刺身蝦,三文魚。鮑魚用清酒煮,蘿蔔用冰糖煲,龍蝦湯用龍蝦殼熬,主食就有宮崎穀飼和牛,獅子唐辛子(Shishito pepper),tempura 椰菜花,美味的鰻魚飯未端來已有飽和狀態,好客有禮的侍應哥哥仔仔還在這個時間前來跟我們邊閒談邊喝清酒,還給我們嘗嘗新派的cream brulee ,實在是令我們過了一個既愉快又滿足的晚上。

2024-04-27 35 瀏覽
幫朋友慶生🎉特意選擇咗一間日本餐廳🇯🇵哩間餐廳叫「Kyoto Joe」,除咗有傳統嘅日本菜式之外,亦有融合咗洛杉磯風格嘅創意料理😎加上居酒屋風格嘅裝修設計,大露台嘅唯美夜景,整體嘅感覺都好正 🙌🏻✨味付三品分別係海雲 、甜豆腐甜番茄配柚子醬、竹蓆卷菠菜配芝麻醬🩷店員建議由淡至濃咁食😗首先係海雲,其實係海帶,入口好滑帶微酸,非常醒胃;再嚟係甜豆腐甜番茄配柚子醬,甜味剛好中和返岩岩嘅酸味;最後係竹蓆卷菠菜配芝麻醬,入口味道最香濃!除咗芝麻嘅香味之外,更帶少少麻油嘅香氣,非常特別😗✨ 反卷墨西哥手卷哩個菜式好特別,將日式手卷同墨西哥卷嘅餡料融合,成為一道創新嘅fusion菜!手卷入邊有牛油果同芝士再加上墨西哥嘅辣醬,食落辣辣地好惹味!而最特別之處係用咗一個反卷嘅手法,令到客人先食到飯再食到紫菜😎✨油金魚吞拿魚他他食落有少少spicy, 面頭有天婦羅脆脆,增加口感,再用生菜包著食落口,剛好減減油膩感✨慢煮鮑魚配龍蝦湯鮑魚經過慢煮之後,變得鮮嫩多汁,口感非常好;而龍蝦湯則帶有濃郁嘅海鮮湯底,令整道菜更加添香濃。✨紫蘇葉牡丹蝦天婦羅🍤牡丹蝦包裹喺紫蘇葉入面,再油炸至金黃酥脆。食落牡丹蝦嘅肉質鮮嫩多

✨味付三品

✨ 反卷墨西哥手卷

✨油金魚吞拿魚他他

✨慢煮鮑魚配龍蝦湯

✨紫蘇葉牡丹蝦天婦羅🍤
牡丹蝦包裹喺紫蘇葉入面,再油炸至金黃酥脆。食落牡丹蝦嘅肉質鮮嫩多汁,而紫蘇葉嘅香味令整個菜式更加清新爽口~面頭有海鹽🧂可以唔駛點醬就咁食都好好味

✨日式燒豆腐
外表香脆,內裏嫩滑嘅燒豆腐,配上蒜頭、麵豉、辣椒等香料,口感豐富

✨日式燒豚腩肉
燒豚腩肉經過特別嘅調味烹調,肉質鬆軟多汁,帶有深厚嘅煎燒味道,令人食後回味無窮。豬肉腩肉本身已經帶有豐富嘅脂肪,再經過烹調後更加香脆多汁,絕對係肉食愛好者必試嘅美味!

✨日式雞軟骨串
一款簡單卻美味嘅串燒料理😎雞軟骨經過炭燒燒烤,外脆內嫩,帶有淡淡嘅雞肉香氣,口感彈牙~

✨宮崎牛肋骨燒配熱石蒜蓉
宮崎牛特別之前係採用半穀半草嘅飼養方法🐮 肉質咬落細嫩多汁🤤燒至恰到好處嘅牛肉配上熱石蒜蓉,帶有濃厚嘅牛肉香味同蒜蓉嘅香氣,令人食後回味無窮

✨名古屋雜菜炒烏冬
正常得名古屋先有得食嘅一道菜,烏冬嘅形狀好特別,係扁身一塊塊好似河粉咁🤓炒烏冬配合各式各樣嘅新鮮蔬菜,口感彈牙,清淡爽口。烏冬吸收咗菜汁嘅風味,令整個菜式更加鮮美

✨芝麻布丁、抹茶布丁、咖啡布丁
芝麻布丁十分清香;抹茶布丁散發着淡淡嘅抹茶味道;咖啡布丁味道最濃郁

我哋仲叫咗清酒,選擇咗山口縣嘅清酒,佢嘅特色係生果味比較重,就算女士都好容易入口

食完之後再去露台吹吹風睇睇夜景~係一個完美嘅晚餐

2024-04-24 39 瀏覽
望住靚鏡食日本野,再飲翻杯好chill🍶除左Menu上面既野食,有選擇困難症就岩晒你,可以叫餐廳安排隱藏Menu,好似食Omakase咁,樣樣都好特別同好味😋餃子係最特別,餐廳自家制,每隻都有包住1隻蝦😋2款壽司都係出面無既特色壽司,仲有3隻味既Cream Brûlée🤤Assorted Sashimi 520 $520Sp Veg Crackers $220Seabass Roll $215G. Chix Thigh $140Bacon Tomato $160Japanese Gyoza $150Miso Silver Cod $295Cream Brulee $90
望住靚鏡食日本野,再飲翻杯好chill🍶
Assorted Sashimi 520 $520
Sp Veg Crackers $220
Seabass Roll $215
G. Chix Thigh $140
Bacon Tomato $160
Japanese Gyoza $150
Miso Silver Cod $295
Cream Brulee $90
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ WEEKEND SEMI-BUFFET BRUNCHAvailable on Saturdays, Sundays & Public Holidays12:00 - 15:00Last order :14:30$588 Adult 皮人$348 Child 小童(80-120cm height)Kyoto Joe's weekend brunch looks like a good value for money! For $588 per adult, you get a buffet selection of appetizers, salads, sashimi, and sushi rolls, plus made-to-order skewers and tempura. They even throw in a complimentary fancy dish of abalone and crab meat! This is a great option if you're looking for a wide variety of

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

WEEKEND SEMI-BUFFET BRUNCH

12:00 - 15:00
Last order :14:30
$588 Adult 皮人
$348 Child 小童
(80-120cm height)

Kyoto Joe's weekend brunch looks like a good value for money! For $588 per adult, you get a buffet selection of appetizers, salads, sashimi, and sushi rolls, plus made-to-order skewers and tempura. They even throw in a complimentary fancy dish of abalone and crab meat! This is a great option if you're looking for a wide variety of Japanese food and a fun atmosphere.

It is a solid choice for a delicious and diverse Japanese brunch experience, with the complimentary seafood dish adding a touch of luxury.

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Kyoto Joe

📍 23/F California Tower, 30-36 D'Aguilar St, Central

2024-04-22 23 瀏覽
收工同朋友約咗喺蘭桂坊飲嘢,飲嘢前先食晚飯。朋友帶我去加州大廈上面嘅日本餐廳,一入去,環境日式得嚟又幾chill,天氣涼涼哋仲可以坐露台,氣氛一流。因為我第一次嚟,點菜就交俾朋友發辦。先食前菜菠菜沙律同Toro他他。將菠菜切好砌成卷狀再伴芝麻醬,做成一道冷開胃菜,非常開胃。之後嘅Toro他他咬落脆脆地,夾住菜食,口感一流。去日本餐廳梗係要試吓刺身,叫咗特上刺身拼盤,一共有六款刺身,都幾厚切,食落夠晒新鮮,特別係toro,入口即溶!配獺祭一流!龍蝦湯磯煮鮑魚,侍應特別介紹鮑魚用sake煮、墊底嘅蘿蔔用冰糖煮,再加上用龍蝦殼熬煮嘅龍蝦湯,絕對推介!爐端燒就揀咗宮崎和牛筋同京都Shishitou青椒仔,和牛筋食落好淋,簡單用黑椒同鹽調味,青椒仔食落少少苦澀唔辣,下次嚟一定再order!侍應特別介紹嘅椰菜花天婦羅,用薄薄炸粉加上好似甜酸汁煮,好新穎好有咕嚕肉feel!本身食埋鰻魚炒飯已經好飽,但聽到隔籬枱上crème brûlée ,我哋又跟叫。小小的crème brûlée 有3款口味,包括芝麻、綠茶同咖啡。個人最愛芝麻味,味道非常突出!今餐真係色香味俱全,大飽口福,價錢亦唔算貴,下次一定會
本身食埋鰻魚炒飯已經好飽,但聽到隔籬枱上crème brûlée ,我哋又跟叫。小小的crème brûlée 有3款口味,包括芝麻、綠茶同咖啡。個人最愛芝麻味,味道非常突出!今餐真係色香味俱全,大飽口福,價錢亦唔算貴,下次一定會再嚟!
2024-04-15
  • 磯煮鮑魚
  • 爐端燒
  • 椰菜花天婦羅
2024-04-22 2470 瀏覽
放假前夕約咗朋友去蘭桂坊放鬆吓🤗飲酒之前梗係去醫肚先啦🤣今次嚟到位於蘭桂坊中心點加州大廈23樓既Kyoto Joe食日本菜😋餐廳半開放式廚房及吧位☺️室內部份以多個局酒屋燈籠非常吸晴🤗走出露台中環嘅夜景盡入眼簾😍感覺真係好舒服☺️ 前菜精緻金槍魚他他☺️野菜天婦羅微辣之餘😊口感好脆身🙌同生菜一齊食感覺特別☺️刺身拼盤有雞魚、深池𩶘魚、北海道帶子和牡丹蝦及拖蘿每件都好新鮮😍特別深刻係拖蘿🤩魚油十足入口即化🥳鱸魚卷物師傅將鱸魚先炸後再製成卷物😊搭配波菜醬☺️外軟內脆😊串燒係非一般豬牛雞😂豬腩及牛肉係先焗上4個鐘再燒製而成😎無論牛肉及厚切豬腩入口即溶化但又唔會好肥膩🥰好驚喜又深刻🤩極推薦必點!立鄰燒炸至魚鄰脆卜卜😊肉質保持爽口煙韌有咬口😊並散發著淡淡柚子香味😊椰菜天婦羅沾滿酸酸甜甜醬汁及芝麻😊食落有點韓式炸雞既感覺😂最後三小杯燉蛋甜品😬口味包括咖啡、綠茶🍵及芝麻味🤗我就特別鍾意咖啡味☕️口感香滑微甜👍依家逢星期四、五、六會有駐場魔術師🧙表演魔術😎我哋仲可以參與其中感受當中嘅樂趣🥰真係太神奇了🤣食日本菜一定唔少得飲Sake🍶呢枝獺祭 45 純米大吟釀飲落果香十足😍搭配刺身及炸物非常夾😍另外店員特別調製既紫

椰菜天婦羅沾滿酸酸甜甜醬汁及芝麻😊食落有點韓式炸雞既感覺😂

另外店員特別調製既紫蘇Vodka Lime😍對於紫蘇控真係唔可以錯過😍入口個陣紫蘇香真係令人回味無窮🥰酸味味既Vodka Lime搭配肉串燒一流😋

臨走見到餐廳原來有素食放題🤩下次要約埋素友過黎試下先😊
  • 五花腩串燒
  • 刺身金槍魚他他
2024-04-22 1592 瀏覽
哩晚約咗好姊妹又去食日本菜,今次揀咗一間近蘭桂坊附近一間日本餐廳🏮餐廳裝潢很有時尚感,落地玻璃及有室外露台,可眺望繁華中環區✨️吃日本菜必點Sake🍶🔸️Dassai 45 Daiginjo帶有花香和果香🫒口感上有清蘋果🍏梨和葡萄柚的味道🫐🔸️金槍魚生菜他他帶有少少微辣🌶連生菜一起吃既清新又開胃🔸️刺身魚,牡丹蝦,深海池魚,拖羅,北海道帶子每件刺身厚切鮮甜肥美,超大愛嘅大拖羅,鮮味又帶魚油香🔸️卷物外層炸過,配上餐廳自家製波菜醬,味道很特別😋🔸️串燒店員話用慢煮4小時烹調牛肉吃落非常軟腍👍牛味濃郁豬肉面層燒到焦香🐖肉質入口即溶化雞肉外皮薄脆,肉質好嫩🔸️立鱗燒魚肉帶著鱗片,肉質軟,魚鱗薄脆配上柚子醬更加提升鮮味🔸️椰菜花天婦羅很特別一道菜,製作天婦羅的食材大都是海鮮與蔬菜,味道多數清淡,但這個椰菜花天婦羅,面層芝麻,味道帶有酸酸甜甜,吃落不帶油膩感🔸️甜品有三種味道,咖啡、綠茶、芝麻、面上有薄簿焦糖我比較喜歡芝麻,咖啡,味道很香濃我地差不多食完突然有位魔術師出現我地面前🎭原來餐廳逢星期四,五,六有魔術表演♠️可以近距離接觸魔術玩埋一份🎩🎭真係估佢唔到咁精彩😂總括餐廳食物高質,店員又好傾,又有氣氛,下次會

吃日本菜必點Sake🍶
🔸️Dassai 45 Daiginjo
帶有花香和果香🫒口感上有清蘋果🍏梨和葡萄柚的味道🫐

🔸️金槍魚生菜他他
帶有少少微辣🌶連生菜一起吃既清新又開胃

🔸️刺身
魚,牡丹蝦,深海池魚,拖羅,北海道帶子
每件刺身厚切鮮甜肥美,超大愛嘅大拖羅,鮮味又帶魚油香

🔸️卷物
外層炸過,配上餐廳自家製波菜醬,味道很特別😋

🔸️串燒
店員話用慢煮4小時烹調
牛肉吃落非常軟腍👍牛味濃郁
豬肉面層燒到焦香🐖肉質入口即溶化
雞肉外皮薄脆,肉質好嫩

🔸️立鱗燒
魚肉帶著鱗片,肉質軟,魚鱗薄脆
配上柚子醬更加提升鮮味

🔸️椰菜花天婦羅

🔸️甜品
有三種味道,咖啡、綠茶、芝麻、
面上有薄簿焦糖
我比較喜歡芝麻,咖啡,味道很香濃

總括餐廳食物高質,店員又好傾,又有氣氛,下次會試吓佢地Brunch Buffet😋

2024-04-18
2024-04-21 26 瀏覽
係中環蘭桂坊附近嘅koyto joe ,除左和食仲fusion左西式元素,裝修環境都好舒適,仲有唔同既打卡位影靚相,夜晚黎個view 仲好靚架❤️味付三品:清新之選,做開胃菜確實係好選擇右:海雲比較淡口帶少許酸味,建議從呢一邊開始食起中:甜豆腐口感札實配果香味濃既蕃茄左:有驚喜既菠菜卷,菠菜用卷捲席定形,醬汁充滿濃郁嘅芝麻花生香氣墨西哥卷用飯包番住紫菜既墨西哥飯卷你食過未?入面有墨西哥辣椒,after taste 帶少少辣,加埋棉密口感既牛油果,平衡味蕾做得相當不錯😆龍蝦湯磯煮鮑魚飽魚大讚!我真係讚左3次😆好有鮮甜味!口感柔軟但又帶口感原來鮑魚係慢煮左2日所以咁好味😍😍濃蝦湯濃郁creamy紫穌菜牡丹蝦天婦羅 本身已有海鹽所以唔洗點醬汁已經好夠味,牡丹蝦爽滑彈牙,粉漿同一般嘅天婦羅有啲分別,比較薄身同無咁油串燒pork belly好好食!推介!!帶少少甜有d 似叉燒,肥瘦適中❤️雞軟骨都燒得夠乾身,配合清酒一流牛肋骨燒-大力私心推介!!!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鐘意食牛既朋友真係唔好錯過!主角係用半草半穀飼既宮崎牛😍😍😍超濃牛肉香味,質地軟林多汁,完全唔乾身肉下有幾粒熱石令薯蓉脆皮焦香😍配埋紅酒汁一齊食

味付三品:
清新之選,做開胃菜確實係好選擇
右:海雲比較淡口帶少許酸味,建議從呢一邊開始食起
中:甜豆腐口感札實配果香味濃既蕃茄

墨西哥卷
用飯包番住紫菜既墨西哥飯卷你食過未?

龍蝦湯磯煮鮑魚
飽魚大讚!我真係讚左3次😆
好有鮮甜味!口感柔軟但又帶口感
原來鮑魚係慢煮左2日所以咁好味😍😍
濃蝦湯濃郁creamy

紫穌菜牡丹蝦天婦羅

串燒pork belly
好好食!推介!!帶少少甜有d 似叉燒,肥瘦適中❤️

雞軟骨都燒得夠乾身,配合清酒一流

牛肋骨燒-大力私心推介!!!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鐘意食牛既朋友真係唔好錯過!
主角係用半草半穀飼既宮崎牛😍😍😍
超濃牛肉香味,質地軟林多汁,完全唔乾身
肉下有幾粒熱石令薯蓉脆皮焦香😍
配埋紅酒汁一齊食非常夾

明古屋雜菜烏冬
烏冬係由名古屋注冊,樣好似河粉,口感都幾得意,配埋熱辣辣既石窩,焦香味更出,仍帶有少量脆既口感
2024-04-17 16 瀏覽
Kyoto Joe可以話係蘭桂坊食肆嘅其一始祖,屹立多年,都仍然好受歡迎!餐廳環境好有日式風格,裝修非常和風,但係有個好靚嘅包頭位置同靚景露台,有西日fusion feel!呢度嘅餐單都好多嘢食,除咗有signature嘅tasting Menu,仲有好多嘢食,今次我就勞煩店員幫我哋發辦,俾個budget佢介紹嘢食俾我哋,超級滿意!👍🏻👍🏻👍🏻店員發辦有個好處,就係食到好多餐牌上冇嘅嘢🤣 好似個油甘魚蓉他他同煙肉荔枝串燒,都係Menu冇㗎🤣 我哋仲食咗刺身拼盤,海鱸魚反卷,日式餃子,雞腿串,煎銀鱈魚,同三色焦糖布甸👍🏻 我自己就非常鍾意個油甘魚蓉他他同煎銀鱈魚,超級超級Juicy同好味👍🏻👍🏻👍🏻 呢度嘢食質素確係唔錯,唔怪得可以屹立咁多年,下次你可以試吓叫店員推介隱藏Menu俾大家食😂

2024-04-03 41 瀏覽
逢星期四五六可以同魔術師互動表演🫶🏻✨Appetizer Trio
Cooked sliced salmon & cheese wrapped with Japanese eggplant & salmon roe /Sliced wagyu & lotus root roll /
Marinated green melon with caviar
味付三品
Tatenokawa 33% - Junmai Daiginjo
✨Fried Hokkaido
Snow Crab Leg Salad
Wafu dressing炸松葉蟹棒沙律✨Sashimi & Sushi MoriSashimi of yellowtail, sweet shrimp, scallop, sushi of toro & halibut刺身、壽司盛合Kamotsuru Special - Gold Daiginjo✨Isoyaki Abalone, Lobster SoupJoe‘s style lobster bisque with abalone
龍蝦湯磯煮鮑魚✨Tempura X 4

✨Sashimi & Sushi Mori
刺身壽司盛合

龍蝦湯磯煮鮑魚

✨Tempura X 4
Tempura of crab claw, sea eel, maitake mushroom, shiso shrimp
四式天婦羅
Ishikawa Tamajuman - Junmai Muroka

✨Kinmedai Urokoyaki
Grilled golden eye snapper with scales
金目鯛立鱗燒

✨A4 Miyazaki Wagyu Yaki Seared Wagyu on clay plate
宮崎A4和牛陶板燒

✨Soba Noodles in Soup
蕎麥湯麵

✨Dessert
甜品
Dewazakura - Kokjishu Sweet

HK$ 980 per guest 每位
2024-03-29 46 瀏覽
WEEKEND SEMI-BUFFET BRUNCH at AWARD-WINNING IZAKAYA Kyoto joe!Located in the California Tower at LKF, not only does the restaurant offer a view to dine for, but also a fun-filled atmosphere for you to Enjoy fine Japanese cuisine .This limited brunch is Available only on Saturdays, Sundays & Public Holidays12:00 - 15:00Last order :14:30$588 Adult成人$348 Child 小童(80-120cm height)- Isoyaki Abalone in Lobster Bisque a traditional Japanese delicacy with a modern twistReplacing the broth of mirin sake

12:00 - 15:00
Last order :14:30
$588 Adult成人
$348 Child 小童
(80-120cm height)

Replacing the broth of mirin sake and soy sauce to lobster bisque
adding depth and complexity to the natural oceanic flavor of the abalone

-Japanese Crab Meat with Miso
a greyish-green paste made from the internal organs of the crab
It’s extremely valuable that an average crab can only yield about two or three spoonfuls, a delightfully smell and pungent taste!

-seasonal appetizers, salads, sashimi and sushi rolls
A4 Miyazaki Wagyu Tataki
Eel Tsukemono
Maitake mushroom, wrapped with Wagyu
Assorted Signature Roll

-made-to-order skewers, tempura,
Japanese Babylon Shell
Silver Cod with Shiso Leaf