6️⃣芝士&吉列豬柳套餐 $1989️⃣芝士&吉列豬扒套餐 $198餐廳選用背脊既大里肌肉,豬扒肉質軟腍,本身調味唔係好濃,所以食得出豬扒本身嘅味道٩(ᐛ)و 另外流心芝士version更增加咗濃郁芝士嘅風味同口感,又唔會覺得膩;而豬柳肉質有少少半熟感,更加軟腍,豬扒同豬柳裹滿麵包糠炸到香脆金黃,非常之酥脆香口♡´・ᴗ・`♡ 餐廳仲有提供檸檬、豬扒醬、芥末籽醬,客人可以根據自己口味配搭🤤個人最鍾意芥末籽醬♡每個套餐都配有椰菜沙律、白飯配鵪鶉蛋蛋、麵線,唔夠仲可以refill (●’◡’●)ノ椰菜沙律配上柚子醋酸酸甜甜好開胃;麵線係類似上海麵,個湯清清淡淡;白飯用咗韓國米,口感煙靭
6️⃣芝士&吉列豬柳套餐 $198
9️⃣芝士&吉列豬扒套餐 $198

2024-05-06 24 瀏覽
✨番薯吉列炸豬扒🐷✨購自: Kyung Yang Katsu (中環蘇豪伊利近街59號地舖)價錢:$198推薦度:8/10-番薯吉列炸豬扒set裏面有各3件番薯吉列炸豬扒同芝士炸豬扒🐷配上米飯🍚蕎麥麵🍜沙律菜🥗同伴菜-炸豬扒外脆內軟 肉質鮮嫩 唔會炸得油膩🌟上面嘅番薯蓉香甜幼滑同鹹香十足嘅芝士 鹹甜交替 味道幾夾👍🏻 半融嘅流心芝士仲可以拉絲🧀 可以點埋韓式炸豬扒醬同埋蝦醬 更有另一番風味‼️-米飯上面有1隻鵪鶉蛋🍳 仲有蕎麥麵🍜 2款韓式前菜 同柚子汁沙律🥗 酸酸甜甜好開胃🤤全部細細份可以refill‼️
✨番薯吉列炸豬扒🐷✨
購自: Kyung Yang Katsu
(中環蘇豪伊利近街59號地舖)
價錢:$198
推薦度:8/10
2024-05-04 48 瀏覽
小編同另一半放工之後去咗中環嗰度食好嘢,今次就嚟到一間韓國炸豬扒嘅專門店,食咗吉列豬扒炸蝦定食和芝士吉列豬柳定食。首先是吉列豬扒炸蝦定食,厚切豬扒經過調味後炸至金黃色,保持左豬肉的嫩滑口感,增加了口感的層次感,炸蝦外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,定食仲包左白飯、生菜絲、冷麵,醃菜,可以比你一次品嚐到各種不同的美味。另一個係芝士吉列豬柳定食,豬柳經過特殊的處理後,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。豬柳包住流心芝士,芝士融化在豬柳上,相當邪惡,可以係你在享受豬柳的口感同時,仲可以品嚐到芝士嘅 味道👅

2024-05-01 23 瀏覽
-Kyung Yang Katsu🍽️-蕃薯芝士吉列豬扒 $198呢度主打係吉列豬扒但就有唔既部位或者款式揀😍蕃薯芝士呢個係岩岩出本身諗緊蕃薯🍠咁甜芝士又咸會唔會好怪但呢個值得一試個味道好有層次!招牌吉列豬扒唔洗講係超好味脆卜卜肉質勁嫩又juicy😋推介大家都沾佢特式醬汁Sweet Mustad👍另外佢既飯/沙律/麵係可以refill😍個紫菜麵勁好味🥹-特級吉列豬扒定食 $198店員都介紹第一次可以食Premium個肉質會比豬柳有咬口😋下次都會想試埋豬柳太好味了🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 中環蘇豪伊利近街59號地舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_中環#foodieluveat_韓國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國過江龍 #韓國菜 #韓國炸豬扒 #韓國吉列豬排 #中環 #中環蘇豪 #
Kyung Yang Katsu🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_中環
#foodieluveat_韓國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國過江龍 #韓國菜 #韓國炸豬扒 #韓國吉列豬排 #中環 #中環蘇豪 #中環大館 #KyungYangKatsu
2024-04-26 521 瀏覽
大半年前首爾超人氣輕洋豬扒店Kyung Yang Katsu 登陸香港,一直都有興趣想試下。上星期終於約到朋友一齊去食。餐廳位於中環蘇豪伊利近街,沿住扶手電梯就可以上到嚟。餐廳嘅舖面係一間白色小店。店內裝潢既米黃色主調、木系家具、米黃色Bar 檯,感覺有點溫暖。今次我就試咗呢款「芝士&吉列豬扒套餐」,採用豬背脊既大里肌肉,有配左流心芝士同無芝士版本。吉列豬扒炸得香脆,但感覺唔算油膩熱氣。豬扒食落腍身,有點肉汁👍🏻。芝士版本就係加咗水牛芝士,芝士香味同juciy豬扒味道好相襯。隨套餐會附上唔同嘅醬料例如:黑松露鹽、芥末、蝦醬、刀魚醬、酸梅醬。我就最鍾意配豬扒醬,食落酸酸甜甜,幾開胃🤤。朋友就點左呢一款新推出嘅「番薯芝士吉列豬扒」。喺芝士吉列豬扒上啜上番薯蓉,番薯食落甜甜地,口感好軟糯,意外地味道同口感都幾夾。除咗主菜嘅吉列豬扒,每個套餐都有附有飯、麵、沙律同伴菜。飯同麵份量都唔算多,不過飯都煙靭。麵係湯麵,個湯味道都幾溫和。唔夠食嘅仲可以再添。伴菜唔會太過咸,做嚟當前菜或者配飯食都唔錯😌。最後就當然要介紹埋飲品啦。我哋就揀咗兩款梳打飲品。入面真係用返芒果🥭同大大粒青提子,再加埋梳打同埋果

最後就當然要介紹埋飲品啦。我哋就揀咗兩款梳打飲品。入面真係用返芒果🥭同大大粒青提子,再加埋梳打同埋果醬,啱晒依家熱天,解一解暑。整體,我都覺得幾有特色,價錢以中環鮮豪區嚟講都算合理,未試過嘅朋友不妨嚟試吓啦!
芝士&吉列豬扒套餐
芒果🥭/青提梳打
芝士&吉列豬扒套餐
芒果🥭/青提梳打
2024-04-25 29 瀏覽
It's a renowned Tonkatsu restaurant in Korea, but being conveniently located near my office at central, I find myself visiting frequently. They offer unlimited rice and noodles, and every dish is incredibly flavorful. The portions are generous to the point where I often have leftovers, which feels slightly regrettable. The service is excellent, and as a Korean, it's a Korean restaurant in Hong Kong that fills me with pride.這是一家在韓國也非常有名的豬排餐廳,但由於它離我辦公室很近,我經常去那裡吃飯。他們提供無限量的米飯和麵條,所有的菜品都非常美味。份量非常大,所以我

這是一家在韓國也非常有名的豬排餐廳,但由於它離我辦公室很近,我經常去那裡吃飯。他們提供無限量的米飯和麵條,所有的菜品都非常美味。份量非常大,所以我總是留下一些剩菜,有點可惜。服務也很好,作為韓國人,這是一家讓我為之驕傲的韓國餐廳在香港。
2024-04-06
  • 芝士&吉列豬柳套餐
  • 特級吉列豬扒定食
  • 芝士吉列豬柳套餐
  • 芝士吉列豬扒定食
  • 芝士吉列豬扒定食 Cheese Katsu
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 位於中環伊利近街,來自韓國既過江龍吉列豬扒餐廳,帶黎與大家日常食既日式吉列豬扒唔同既體驗 😆𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥佢地既豬扒套餐有多款選擇,當中中包括左吉列炸蝦🍤 等唔同炸物。套餐除左炸物之外,一共有三款主食,分別有白飯配半隻鵪鶉蛋,紫菜素麵,柚子汁椰菜絲每款都同吉列豬扒好夾,一齊食既口感完全唔同,可以一次過體驗三種口感真係貼心既細節🖤套餐之中仲有多款配料醬汁配搭炸豬扒,有韓式豬扒醬、檸檬、甜芥茉,仲有畫左個笑哈哈既wasabi、Salted Shrimps、Truffle salt 😉每款都有足夠份量試晒,當中我地最鍾意就一定要數韓式豬扒醬同埋甜芥茉。韓式豬扒醬酸酸甜甜既味道同日式醬有明顯分別,好有韓式風味。而個人喜好黎講,甜芥茉可能係當中同豬扒最夾既醬,唔夠食添😂✨ 芝士&炸蝦套餐 $188主打特色拉絲流心芝士豬扒,外脆內軟,又香又好食,夾住椰菜絲平衡一下油膩感就最啱炸蝦兩隻都係大大隻,而且蝦肉爽脆有口感,再加上外面炸皮炸得好鬆脆,口感一流‼️✨ 吉列豬扒&豬柳套餐 $188最純粹既吉列豬扒同豬柳,可以好好感覺豬扒既彈牙口感,同埋佢地外面炸得好鬆

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 芝士&炸蝦套餐 $188

✨ 吉列豬扒&豬柳套餐 $188

最純粹既吉列豬扒同豬柳,可以好好感覺豬扒既彈牙口感,同埋佢地外面炸得好鬆脆既炸粉,配上唔同主食都同樣有feel
豬柳食落同樣香脆,肉質就比較軟身,鍾意軟綿口感既唔好錯過呀❣️

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Kyung Yang Katsu 輕洋豬扒

📍 中環伊利近街59號地舖
2024-04-24 28 瀏覽
特級豬扒是一道結合了豬扒和豬面肉的美味大餐。豬面肉是一個限量部位,一隻豬只有約450克到500克。這種限量供應使得這道菜品更加獨特和珍貴。而且,這家餐廳選擇的是吉列豬肉,這種豬肉質地嫩滑,口感豐富。在我品嚐這道特級豬扒定食的時候,我第一個注意到的是扒肉的厚度和煮熟程度。豬扒切得相當厚,肉質飽滿,保持了豬肉的鮮嫩口感。而烹飪得宜的扒肉外層微微焦香,內部則保持了豬肉的多汁。每一口咬下去,都能感受到豬肉的鮮美。此外,特級豬扒定食還附有白飯、蛋包飯、湯品、小菜和沙律。白飯蓬鬆可口,非常適合搭配豬扒的濃郁口味。湯品和小菜都提供了一個清爽的對比,令整餐更加平衡。

2024-04-23 23 瀏覽
朋友喺中環返工 , 話呢間炸豬扒店好出名好好食 , 今晚仲特登嚟試下 ~ 雖然係平日夜晚 , 但竟然滿座 😮😮 睇黎好有實力 !!特級豬扒定食 ($198)特級豬扒係豬扒加豬面肉 , 豬面肉係每隻豬身上只有 450 - 500 g , 係限定嘅部位 😍😍 非常珍貴 ! 豬扒嘅份量好多 , 炸衣好薄 , 香脆但唔巉口 , 肉都幾 juicy 👍👍 仲有少少肥膏 , 好香口 ~ 豬排可以配唔同嘅醬料 , 分別係甜芥末 , 檸檬汁 , 韓式炸豬扒醬 , wasabi , 鹹蝦同松露鹽 , 各有特色 ! 我最鍾意鹹蝦 , 非常提鮮 , 而且有啲鹹香 😋😋 好惹味 ! 😋套餐仲跟咗煎鵪鶉蛋飯 , 麵 , 椰菜絲沙律 😆 呢 3 樣可以無限任添 !!! 所以一定夠飽 !! 飯上的流心鵪鶉蛋好可愛 😚 湯麵配咗海苔 , 沙律柚子汁 , 好開胃 !吉列豬柳炸蝦套餐 ($188)炸豬柳第一次試 ~ 2 者相比 😆 我鍾意炸豬扒多啲 ~ 炸蝦大大隻 , 同樣出色 , 好厚肉 , 又彈牙 !整體黎講 , 身為吉列豬扒嘅粉絲一定要來試下🤗🤗 款式多 , 質素高 , 而且大大份 , 抵食 ! 值得一讚嘅係豬扒係
特級豬扒定食 ($198)

吉列豬柳炸蝦套餐 ($188)
炸豬柳第一次試 ~ 2 者相比 😆 我鍾意炸豬扒多啲 ~
炸蝦大大隻 , 同樣出色 , 好厚肉 , 又彈牙 !

整體黎講 , 身為吉列豬扒嘅粉絲一定要來試下🤗🤗 款式多 , 質素高 , 而且大大份 , 抵食 ! 值得一讚嘅係豬扒係即叫即整 ! 時間唔會等太耐 , 辣辣超新鮮 , 超好食 !! 🩷
  • 特級吉列豬扒定食
2024-04-21 47 瀏覽
走過中環行人天橋🌉來到伊利近街,見到間餐廳好吸引,上前看看原來係一間韓國餐廳,主打吉列炸豬扒🤩。全部定食價錢由$178-$198,配埋飯、麵、沙律🥗。芝士&吉列豬柳套餐吉列豬扒脆漿夠薄,上面鋪滿芝士🧀既邪惡又滿足❤️。豬柳飽滿肉汁,可隨意沾上旁邊哈哈笑Sauce,分別有Wasabi、Sweet Mustad、Salted Shrimps,味道更添層次👏。番薯芝士吉列豬扒吉列豬扒上鋪滿香甜幼滑番薯蓉🍠,鹹甜互相交替,出奇地配合😍。提提大家飯、麵、沙律🥗可以免費Refill😎

全部定食價錢由$178-$198,配埋飯、麵、沙律🥗。

芝士&吉列豬柳套餐

番薯芝士吉列豬扒

提提大家飯、麵、沙律🥗可以免費Refill😎

正所謂「唔係猛龍唔過江 唔係豬扒唔化妝」聽聞係韓國超超超人氣炸豬扒店上年六月殺到黎中環主打韓式炸豬扒提供十款定食套餐😯對過江龍既餐廳唔多唔少都抱有期望但食落似「小火龍」多過「猛龍」🤣每款定食套餐已包鵪鶉蛋米飯 冷麵 椰菜沙律以上三款都可以無限添加其中冷麵好好食😆有意思想再添不過因為太飽都係放棄左另外仲有兩款韓式前菜及多款醬料調味黑松露鹽、芥末、蝦醬、韓式豬扒醬、刀魚醬等醬汁我自己就最喜歡豬扒醬⍥ 特級吉列豬扒定食餐牌介紹係用上豬面肉一隻豬大概只有450至500克吉列炸漿唔算厚 脆口但略帶油膩🙂肉質有啲鞋口乾身 所以都偏韌而且有少少筋位 好似⋯稱唔得上特級?😣⍥ 吉列豬扒&豬柳套餐叫個雙併開心下😳吉列豬扒係長身果款 由於油花少比較瘦 所以都係keep住乾身柴柴的😖至於豬柳係圓形果款中間呈粉嫩 保留到水份 食落自然嫩滑啲⍥ 芝士&炸蝦套餐🤪芝士呢款係最高人氣挖走少少肉 內藏水牛芝士 鹹度適中不過一舊起兩舊止啦 否則應該都幾滯炸蝦大大條 有鮮味蝦肉夠彈牙結實不過吉列炸漿比較厚身🥺
正所謂「唔係猛龍唔過江 唔係豬扒唔化妝」
聽聞係韓國超超超人氣炸豬扒店

以上三款都可以無限添加
其中冷麵好好食😆有意思想再添
不過因為太飽都係放棄左
另外仲有兩款韓式前菜及多款醬料調味
黑松露鹽、芥末、蝦醬、韓式豬扒醬、刀魚醬等醬汁
我自己就最喜歡豬扒醬

挖走少少肉 內藏水牛芝士 鹹度適中
不過一舊起兩舊止啦 否則應該都幾滯
炸蝦大大條 有鮮味蝦肉夠彈牙結實
不過吉列炸漿比較厚身🥺

Kyung Yang Katsu 係韓國連鎖式餐廳我自己亦曾經喺韓國食過 香港分店嘅味道還原度100% 我會認為係香港最好食嘅韓式炸豬扒店吉列吉列豬扒定食吉列豬柳定食炸得香脆但絕對唔油膩 肉質保持好juicy 完全唔乾亦冇筋 兩者質地大致相同 脂肪位置都較少 我覺得豬柳口感再偏紮實少少 每份均設有豬扒醬 檸檬 Mustard 哈哈笑擺盤其實係 Wasabi 韓式蝦醬 Truffle salt米飯 麵線 椰菜 韓式醃白菜同韭菜 全部都可以無限續添餐廳提供既係五穀茶 飲完特別舒服除咗好味之外 真心想特別讚下店員 由進店已經詳細講解menu 跟住我哋食到咁上下又細心問我地需唔需要再添 中間亦經常為我地添茶 咁好既服務態度令我留下深刻印象 絕對會再訪
Kyung Yang Katsu 係韓國連鎖式餐廳

吉列吉列豬扒定食
吉列豬柳定食
每份均設有豬扒醬 檸檬 Mustard
米飯 麵線 椰菜 韓式醃白菜同韭菜 全部都可以無限續添

餐廳提供既係五穀茶 飲完特別舒服

終於知道豬排丼不是日料專屬,韓式的也美味啊!分量超級足!(甚至有一點吃不完) 服務很親切!上週中午來親測(魚)之後,今晚帶好友一起來晚餐,豬排肥瘦適中,下次再來嘗試別的。
2024-04-16
2024-04-06 29 瀏覽
一向都好喜歡食吉列豬扒,最近朋友帶我到中環食一間由韓國人開的吉列豬。餐廳菜單大部份以定食為主,我們點了兩個定食,定食的裝飾都很精緻,最喜歡就是醬料的哈哈笑🙂💛芝士&吉列豬柳套餐:吉列豬柳非常軟嫩,而且豬肉味十足😋,而芝士吉列豬餡勁正,芝輕可以拉絲,愛吃芝士的你不要錯過😍😍💛特級吉列豬扒定食:大大片的吉列豬扒,外表香脆內裏軟滑,非常滿足到我愛吃吉列豬扒的慾望😋👍🏻食物非常精緻,白飯、麵及沙律菜也可以再添食,一定會食到你勁飽咁離開🤣🤣🤣**餐廳員工態度非常好👍🏻**食物非常美味😋

**餐廳員工態度非常好👍🏻
**食物非常美味😋
2024-03-26
位於蘇豪區嘅🌟Kyung Yang Katsu🌟,由韓國人主理🇰🇷,主打吉列料理🍤!🐷特級吉列豬扒定食 $198採用每隻豬只有約500g嘅稀有豬面肉位置,吉列層薄而緊實,入口極為香脆,伴隨而來嘅係軟嫩多汁兼香郁嘅豬面肉,實在太妙,做到啖啖肉嘅同埋,仲要香而不膩!定食跟埋多種調味,有甜芥末籽醬、檸檬、日式豬扒醬、wasabi、松露鹽、醃蝦仔,仲有鵪鶉蛋飯素飯、韓式冷麵、椰菜絲、醃漬前菜兩款,份量十分豐富!🍤芝士&炸蝦套餐 $188肥身嘅炸蝦香脆可口,入面嘅蝦肉彈牙美味!而炸到外脆內軟嘅芝士,拉絲能力max!

🐷特級吉列豬扒定食 $198

🍤芝士&炸蝦套餐 $188