係蘇豪區有間由韓國人開的Kyung Yang Katsu 輕洋豬扒,主打食韓式芝士夾心吉列豬扒,即叫即整‼️坐吧枱位,睇住店員炸💥將豬扒揼揼揼🔨🔨整得鬆軟!基本款式有特級吉列豬扒、吉列豬柳、芝士吉列豬扒、炸蝦等。🔸韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒🐷最新推出韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒,多蜜醬汁有着甜甜酸酸的感覺,令人胃口大開,加上面頭嘅芝士,一夾起有拉絲的效果🧀豬扒差不多兩隻手掌咁大,真係好足料!🔸芝士&炸蝦套餐🧀🦐貪心啲又想食豬扒,又想食炸蝦,好彩可以雙拼!芝士用咗水牛芝士,比較軟身,一上枱趁熱都做到拉絲😍豬扒可以點上唔同嘅醬料,分別係甜芥末、檸檬汁、日式炸豬扒醬、Wasabi、鹹蝦、黑松露鹽,等你一路食都有唔同嘅感覺。炸豬扒的確好鬆軟🤤估唔到炸蝦都好大隻,質感爽口,好新鮮😋套餐的飯、麵、沙律都可以無限任添‼️一定唔怕唔夠飽😆不過女仔食晒飯、麵、沙律都已經好飽!餐廳都好有心思,飯上面有流心鵪鶉蛋🍳清湯麵又配上海苔,沙律加柚子醋汁好開胃,可以一解炸豬扒的油膩。📍#KyungYangKatsu (#中環美食)中環蘇豪伊利近街59號地舖

🔸韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒🐷

🔸芝士&炸蝦套餐🧀🦐

📍#KyungYangKatsu (#中環美食)
中環蘇豪伊利近街59號地舖
2024-03-31 49 瀏覽
Brown Sauce & Cheese Tonkatsu - $188Pork Loin & Tenderloin - $188Fresh Green Grape Ade - $48Fresh Mango Ade - $48First time here at Kyung Yang Katsu Hong Kong!!! At Soho district central with super nice dinner vibes✨Ordered their signature Brown Sauce & Cheese Tonkatsu, and Pork Loin & Tenderloin. 🐷 Price is acceptable and would say relatively cheap as located in Central.Free refill for cabbages and noodles and rice!!!! first time having even noodles for katsu, so different from the normal japan
Pork Loin & Tenderloin - $188
Fresh Green Grape Ade - $48
Fresh Mango Ade - $48

and Pork Loin & Tenderloin. 🐷

first time having even noodles for katsu, so different from the normal japanese style of katsu!

Staffs are all very kind and many Koreans in the store (both staff and customers) should be the authentic korean style katsu here!

The thing I’m most impressed would be the grape ade - ITS JAPANESE MUSCAT, so sweet, juicy and delicious I really think it’s worth the price
炸豬排你地食得多,韓式炸豬排你地又食過未呢?邪惡瀑布拉絲芝士加上炸豬排依個組合🤤就咁諗個畫面都流曬口水韓式多蜜醬汁芝士吉列豬排一上菜已經見到滿滿嘅芝士,仲可以拉到絲🤤未食已經滿足到我視覺,加上brown sauce依個酸甜醬,咁嘅組合已經值回票價🤪吉列豬排&豬柳套餐吉列豬排好食都唔需要多講,想講吉列豬柳油脂較少,中間位置炸到仲係粉嫩,又多汁又好味。仲有松露鹽、豬扒醬、檸檬、芥末,豬排加豬柳真係冇得輸😋青提子梳打&芒果梳打想講水果梳打大家都飲得多,依到啲水果梳打全部都有大大粒水果係梳打入面,大大粒提子,大大粒粒芒果,唔單至好好飲,水果顏色都非常豐富,又打到卡又好飲😍依到啲套餐都有配埋沙律,有碗飯仔,又有麵,碗麵好食到已經忘記依到係食炸豬排🤣值得一試

韓式多蜜醬汁芝士吉列豬排

吉列豬排&豬柳套餐

青提子梳打&芒果梳打

星期三晚同老公去中環Kyung Yang Katsu食吉列豬扒。番薯芝士吉列豬扒每個定食都有白飯、麵、椰菜絲,全部都可以refill,唔駛驚食唔飽。椰菜加左柚子醬,清新爽脆,個麵好好食,好滑溜,清清地,refill左好多次。另外有兩款配菜: 白菜同韮菜。番薯蓉好清甜好綿滑,原來仲有一層芝士,之後先到豬扒,味道鹹甜鹹甜甘,好得意,好食。芝士&吉列豬柳套餐豬柳唔會鞋口,仲好嫩滑,啖啖肉,外皮炸得好脆,芝士足夠邪惡。

2024-03-26
1K
2024-03-27 713 瀏覽
有日經過伊利近街, 發現開了一家很特別的餐廳! 古銅金搭配米白色外牆, 淡金色裝潢, 燈光很有格調, 看到門外的餐牌, 便知道這是韓國高級炸豬扒品牌! 設有吧枱座位、卡座等, 也有窗邊位置, 十分開揚! 店員介紹其食品是以韓國產新鮮豬肉所製造的, 貪心的我當然是想多吃些不同的! 由食材至駐場師傅也是來自韓國的, 令香港人也可品嚐到韓國的原汁原味, 名符其實的真過江龍呢! 套餐包括韓國冷麵、鵪鶉蛋有味飯、柚子汁沙律、泡菜及多款調味料! 最特別是韓國蝦醬, 這配搭也太特別了! 吉列豬扒 & 豬柳套餐 $188 ~ 看上去好像很的豬肉, 原來超多汁、超嫩滑! 肉味香濃沒有豬羶味, 外層炸得香脆, 放久了也不會變軟變腍!! 試了原味便把調味料也嚐了一遍, 很滿足!芝士 & 炸蝦套餐 $188 ~ 這也太邪惡了….怎能不愛呢! 咸香奶香的芝士拉絲, 流心爆漿的! 被薄薄的豬肉片包裹著, 一口一滿足! 趁熱食可以拉絲, 放冷食也另有一番滋味! 吉列蝦超大一隻, 蝦肉爽甜鮮香, 太愛了! 炸衣很薄很脆, 火喉控制很恰當! 最後吃了幾口泡菜, 很解膩! 餐具也超美, 因為我坐在吧枱座位,發現原來連電飯
設有吧枱座位、卡座等, 也有窗邊位置, 十分開揚!
炸衣很薄很脆, 火喉控制很恰當!
最後吃了幾口泡菜, 很解膩!
餐具也超美, 因為我坐在吧枱座位,發現原來連電飯煲也是韓國的, 細節也太徹底了, 超讚!
我哋今次叫咗兩款唔同嘅豬扒定食,兩款定食都可以無限refill佢哋嘅湯麵白飯同埋沙律,完全唔驚會食唔飽!🤣🐷番薯芝士吉列豬扒豬扒五邊都裹滿咗脆卜卜麵包糠去炸,外面非常之酥脆香口,甜甜嘅番薯蓉同埋奶香味十足嘅芝士非常之夾,鹹鹹甜甜非常之好味。🥰定食入邊有六嚿豬扒,每塊份量都好足,食完非常滿足!🐷吉列豬扒豬柳定食呢一份定食入邊有吉列豬扒同埋吉列豬柳,每款分別都有四舊。🥰同樣都係新鮮炸喜熱辣辣脆卜卜,兩款豬肉入面都非常之Juicy嫩滑,一啲都唔會乾。🤍食落去豬柳會比炸豬扒冇咁油膩,而且更加腍滑。🐷芒果梳打🐷青提梳打💚兩款梳打都非常足料,睇相都可以見到有滿滿嘅水果,味道唔會好甜,亦都唔會覺得係好人工嘅糖漿味,飯後來一杯非常之清爽。

🐷番薯芝士吉列豬扒

🐷吉列豬扒豬柳定食

🐷芒果梳打
🐷青提梳打
2024-03-24 59 瀏覽
⋰中環;kyung yang katsu⋰喺首爾擁有超過80間分店的 kyung yang katsu,由食材到駐場嘅師傅都嚟自韓國,務求令身在香港嘅大家都可以品嚐到原汁原味的韓式炸豬。每個set都配上鵪鶉蛋飯、泡菜冷麵以及沙律菜,三款都有得無限refill,5-7點happy hour仲有酒精飲品買一送一嘅優惠!𖦹 番薯芝士吉列豬扒 $198新菜式登場!豬扒香脆,番薯蓉香甜軟綿,加上拉絲力max既芝士,視覺效果滿分,層次豐富。𖦹 吉列豬扒&豬柳套餐 $188長型豬扒同圓形豬柳各4 塊,豬柳呈粉紅色,肉質較嫩,如果豬扒再肥啲 juicy 啲會更啱我口味!𖦹 fresh green grape high ball $98𖦹 original high ball $78兩款之中我鐘意提子多啲,甜甜地幾易入口。
⋰中環;kyung yang katsu⋰

𖦹 番薯芝士吉列豬扒 $198

𖦹 吉列豬扒&豬柳套餐 $188

𖦹 original high ball $78

兩款之中我鐘意提子多啲,甜甜地幾易入口。
首爾超人氣輕洋豬扒店Kyung Yang Katsu位於中環Soho區,主打韓式新派炸豬扒,食材皆是韓國直送,如選用來自韓國中部的高質豬肉、蝦醬、刀魚醬、黑松露鹽及泡菜。店鋪供應多款吉列豬扒定食套餐,主食的豬扒可選擇有芝士OR無芝士。至於裝潢方面,風格簡潔清新,採用木系家具,再配搭通花牆,猶如咖啡廳。韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒 $188一開始店員會為客人斟大麥茶,接著便端上整個套餐,這款多蜜醬汁芝士吉列豬扒有一整片的吉列豬扒,表面淋上會拉絲的芝士,還加入了車厘茄和粟米粒作為配菜,側邊還有韓式小菜、白飯、麵條和沙拉。豬扒因為芝士的加入入口濕潤,不會太乾。吉列豬扒&豬柳套餐 $188這款套餐是雙拼,同樣都有白飯、麵條和沙拉,三樣都可以續供。這款套餐多了不少的配料搭配豬扒和豬柳,例如蝦醬、wasabi等,豐富了食用體驗,特別的是豬扒吃起來比豬柳少了一點乾澀感。青提子梳打 $48芒果梳打 $48點了兩杯梳打,很貼心地在梳打表面添加了水果,份量也不少,青提子梳打喝起來清爽,而芒果梳打相對比較甜,水果吃起來都很清新。

韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒 $188

吉列豬扒&豬柳套餐 $188

青提子梳打 $48
芒果梳打 $48
2024-03-22 33 瀏覽
🐖 芝士&吉列豬扒套餐 $198套餐包含了八塊豬扒(芝士&吉列豬扒各四塊)、三款主食、兩款漬物和六種調味料。主食分別為飯、麵和沙律,三款的份量剛剛好,而且可以無限refill。飯配有半隻鵪鶉蛋,頗特別。兩款炸豬扒的外層炸粉均透薄酥脆。吉列豬扒肥瘦均勻,肉質鬆軟,質地偏乾身。而芝士吉列豬扒則有很澎湃的芝士,帶有很強的拉絲效果,很適合配飯或麵。而六種調味料則分別為甜芥末、檸檬、炸豬排醬、Wasabi、松露鹽和蝦醬。個人最喜歡甜芥末和炸豬排醬的配搭。個人認為芝士吉列豬扒比吉列豬扒出色,但一次性食太多可能會有點膩,雙拼是不錯的選擇。味道:🐖 芝士&吉列豬扒套餐 8/10回頭率:8.5/10性價比:7/10服務:8.5/10✨推薦指數:8/10 人均:$200+總結:店內氣氛休閒,店員態度友善,味道在同類型店舖的平均水平之上,整體不錯,會回訪。
🐖 芝士&吉列豬扒套餐 $198

主食分別為飯、麵和沙律,
三款的份量剛剛好,而且可以無限refill。
飯配有半隻鵪鶉蛋,頗特別。

兩款炸豬扒的外層炸粉均透薄酥脆。
吉列豬扒肥瘦均勻,
肉質鬆軟,質地偏乾身。
而芝士吉列豬扒則有很澎湃的芝士,
帶有很強的拉絲效果,很適合配飯或麵。

個人最喜歡甜芥末和炸豬排醬的配搭。

個人認為芝士吉列豬扒比吉列豬扒出色,
但一次性食太多可能會有點膩,
雙拼是不錯的選擇。

味道:
🐖 芝士&吉列豬扒套餐 8/10

回頭率:8.5/10

性價比:7/10

服務:8.5/10

✨推薦指數:8/10

人均:$200+

總結:
店內氣氛休閒,店員態度友善,
味道在同類型店舖的平均水平之上,
整體不錯,會回訪。
  • 芝士&吉列豬扒套餐
早兩日去中環做嘢經過發現呢間新間嘅韓式炸豬扒飯就入去試一試我哋就嗌咗兩個set蕃薯芝士吉列豬扒飯$198同埋吉列豬扒豬柳套餐$188講下蕃薯芝士吉列豬扒set先 估你唔到蕃薯同吉列豬扒係會夾開頭重怕太膩 點知完全唔會 😙然後係芝士吉列豬扒 超誇張!上枱已經覺得應該會好食唔只流心咁簡單 而係超級無敵好食🥹 因為佢調味吾會調到好咸 所以口感同味道都做得好好另外就係吉列豬扒豬柳套餐以為會平平無奇點知又係一個驚喜本來佢嘅肉質做得好好就算係炸都保留到佢嘅肉汁🤍想食原汁原味嘅可以試吓呢個同埋佢哋嘅set飯,麵同沙律係可以refill一定要試下佢個麵,堅好食 重有!佢哋嘅嘢飲 梳打類!完全用料十足 勁多水果😹😹
早兩日去中環做嘢
同埋吉列豬扒豬柳套餐$188
講下蕃薯芝士吉列豬扒set先
估你唔到蕃薯同吉列豬扒係會夾
開頭重怕太膩 點知完全唔會 😙
然後係芝士吉列豬扒 超誇張!
上枱已經覺得應該會好食唔只流心咁簡單

點知又係一個驚喜
本來佢嘅肉質做得好好
就算係炸都保留到佢嘅肉汁🤍
想食原汁原味嘅可以試吓呢個
同埋佢哋嘅set飯,麵同沙律係可以refill
一定要試下佢個麵,堅好食

重有!佢哋嘅嘢飲 梳打類!
完全用料十足 勁多水果😹😹

2024-03-21 363 瀏覽
呢日黎到中環SOHO嘅呢間韓國過江龍吉列豬扒專門店,餐廳裝修簡約型格,環境舒適。主打各款韓式吉列豬扒、豬柳,仲有炸蝦,炸蠔等選擇。套餐由$178-$198不等,當中嘅飯、麵、沙律都可以free refills;仲有不同嘅side dish可以配搭。✨吉列豬扒&豬柳套餐 $188套餐賣相吸引!每個套餐都配上鵪鶉蛋白飯,韓式冷麵、沙律、前菜同各款調味料。調味料有Wasabi、松露鹽、鹽漬櫻花蝦,而且擺盤仲好有心思,整成一個笑臉🙂吉列豬扒比較有咬口,肉味香濃,吉列豬柳肉質比較軟腍,兩款吉列豬同樣香脆可口,炸皮唔油膩,而且火喉控制得好好,肉質保持juicy,配以不同調味料都各有風味。✨番薯芝士吉列豬扒 $198主菜炸豬扒,炸漿薄薄一層,非常香脆,而且唔油膩。芝士吉到豬扒一定要趁熱食,大量流心芝士,芝味香濃,仲可以拉絲嘅效果!其中3件炸豬扒面層有滿滿蕃薯蓉吱花,賣相精美,番薯蓉清甜,口感軟糯,估唔到同炸豬扒咁夾!✨青提子梳打 $48梳打大大杯,面頭仲有好多提子,好清甜好fresh。✨Original Highball $78朋友話佢嘅original highball配吉列豬扒一絕!清爽解膩🍻

✨吉列豬扒&豬柳套餐 $188
✨番薯芝士吉列豬扒 $198
✨青提子梳打 $48
梳打大大杯,面頭仲有好多提子,好清甜好fresh。
✨Original Highball $78
2024-03-20 244 瀏覽
第一眼望個裝修會覺得呢間係日本餐廳,但其實係一間韓國餐廳,專食吉列豬扒既🐷餐廳共有10款regular套餐同埋3款特別啲既套餐。價錢由$178-$198,每款套餐都會包一碗鵪鶉蛋飯、麵、沙律、2款配菜。仲正既係呢啲都係可以無限添加嘅👍🏻重點緊係係豬扒到,首先個份量十足,炸漿夠薄,食落係脆得黎唔油嘅,肉質好軟腍。而且有多款調味俾你揀,wasabi、甜芥末醬、檸檬汁、鹹蝦醬、松露鹽同埋食吉列豬扒必備嘅吉列醬。當晚試咗個特別啲嘅番薯芝士吉列豬扒,番薯蓉綿密得黎甜甜地,芝士就咸香,一半鹹食一半甜食呢個idea唔錯。推介👍🏻番薯芝士吉列豬扒 $198吉列豬扒&豬柳套餐 $188Happy Hour 5-7pm Buy one get one freeFresh Mango Highball $98Fresh Green Grape Highball $98(Free)買一送一好抵飲,2杯都有好多水果🥭🍇

番薯芝士吉列豬扒 $198

吉列豬扒&豬柳套餐 $188

Fresh Mango Highball $98
買一送一好抵飲,2杯都有好多水果🥭🍇

2024-03-20 24 瀏覽
今日朋友帶我去食吉列豬扒,就去到中環呢間名店🍠番薯芝士吉列豬扒 $198-上枱有種甜薯香味直擊鼻梁 表面微微炙燒過 入口先係食到番薯嘅甜味 然後暢滑口感 再嚟慢慢滲出芝士味 最後就係脆香豬扒 呢個組合非常出色 而普通芝士豬扒就可以突出到芝士嘅香味 軟心拉芝 同皮美味🐖吉列豬扒&豬柳套餐 $188-套餐嘅主食當然係豬柳+豬扒各半 炸衣薄得嚟相當脆 豬柳口感較為嫩口 豬香味強烈 配上店家嘅炸豬扒汁 絕對係人間美食 而豬扒就較為多汁 -套餐仲有飯+麵+沙律 食完仲可以無限refill 個人認為個麵最好食 湯底帶紫菜香🍓士多啤梨梳打 $48-梳打加入鮮士多啤梨果肉 而且加入嘅份量都唔少 基底唔算太甜🥭芒果梳打 $48總括嚟講,鍾意吉豬嘅你食呢間必定唔會失望,真係好好食👍🏻
今日朋友帶我去食吉列豬扒,就去到中環呢間名店

🍠番薯芝士吉列豬扒 $198

🐖吉列豬扒&豬柳套餐 $188

🍓士多啤梨梳打 $48

🥭芒果梳打 $48

總括嚟講,鍾意吉豬嘅你食呢間必定唔會失望,真係好好食👍🏻
2024-03-14 431 瀏覽
呢間韓國過江龍吉列豬扒專門店開咗一排,終於有時間去試吓啦~ 位於中環soho區,餐廳環境舒適,主打吉列豬扒、豬柳同炸蝦,定價稍為貴~ 食物整體質素都唔錯嘅,吉列豬扒香脆唔油膩,可以一試!飲品有好多生果,有啲驚喜!擺盤都幾精緻,每份豬扒都跟咗沙律、麵同飯,仲有好多款醬汁搭配一齊食,可以提鮮同解膩👍🏻🔸番薯芝士吉列豬扒 $198新菜式有6件芝士吉到豬扒,其中3件加咗番薯蓉,面頭輕輕燒過~ 試咗芝士豬扒先,中間位全部都係芝士,仲可以拉絲!芝士味濃,配香脆豬扒都幾好食!加咗番薯蓉就多咗軟棉棉嘅口感,味道層次更豐富!一份有6件份量夠多,女仔可能會食唔晒~🔸吉列豬扒&豬扒套餐 $188吉列豬扒同豬柳各有4件,兩款都好香脆,吉列皮整得幾好,唔會太厚粉又唔會太油膩~ 個人比較鍾意豬柳,感覺juicy啲,中間帶少少粉紅色,肉質較為軟腍!豬扒就相對實少少~ 覺得配少少鹽/蝦醬一齊食,會更鮮味!🔸芒果梳打 $48🔸青提子梳打 $48兩杯都大大杯,幾好飲!而且有好多水果,佔1/4左右~ 芒果香甜唔酸,青提子爽口無核,very good👍🏻

🔸番薯芝士吉列豬扒 $198

• 吉列豬柳
  • 芒果梳打
  • 青提子梳打
2024-02-27 157 瀏覽
呢間位於中環SOHO區嘅韓式炸豬扒店有啲驚喜喎!我地一共叫左2個定食,分別係芝士&吉列豬扒,同埋吉列豬柳🐷芝士熱上可以拉絲,建議可以先食芝士豬扒,否則凍咗沒有拉絲效果。吉列豬柳肉質比豬扒嫩,可以配搭Wasabi、鹽、鹽漬櫻花蝦、甜醬、kimchi等食。留意到佢地專登整到smiley face出黎,有心思!成個餐好豐富,不但有飯仲有麵同生菜,呢啲都可以免費添加嘅。其實唔添加份量都好足。值得留意嘅係中環炸豬扒餐廳都係偏貴,而呢間晚市加一後價位都係大概$200,唔係平,但可接受
呢間位於中環SOHO區嘅韓式炸豬扒店有啲驚喜喎!

我地一共叫左2個定食,分別係芝士&吉列豬扒,同埋吉列豬柳🐷