【Lanala🤤】話說琴日去中環街市前 朋友話想試下芝士乳酪蛋糕🧀🍰 跟住我又好肚餓 我地就去左Lanala~全日未試過野嘅我 先嗌左佢地嘅*忌廉芝士貝果🥯由於我本身好鍾意食bagel簡簡單單就咁配埋cream cheese 已經好有飽腹感 d bagel又好有嚼勁 煙煙韌韌簡直值回票價!之後嗌左我地都好鍾意食嘅兩個芝士乳酪蛋糕 首先係*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕🍰 果然係日本🇯🇵蜜瓜 新鮮得黎又甜 好多水份 配上大大啖嘅芝士乳酪 之後再試埋個*🍍鳳梨配斑蘭椰香希臘芝士乳酪蛋糕🍰 呢個組合即新奇又特別 完全唔會覺得好滯 最後你仲會feel到淡淡嘅椰絲🥥味 已經飽曬~呢三個組合都各有驚喜 下次一定會再黎幫襯✨~*忌廉芝士貝果 $40*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕 $118*鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 $88📍地點:中環威靈頓街39號六基大廈地下C號舖(港鐵中環站D2出口 步行約4分鐘 途經譚仔三哥中環鋪)
【Lanala🤤】

全日未試過野嘅我 先嗌左佢地嘅*忌廉芝士貝果🥯

之後嗌左我地都好鍾意食嘅兩個芝士乳酪蛋糕

呢三個組合都各有驚喜 下次一定會再黎幫襯✨~

*忌廉芝士貝果 $40
*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕 $118
*鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 $88

2022-08-05 42 瀏覽
同阿囝喺附近食完正餐覺得唔夠喉,再搵間蛋糕店食下cake🤭hea下【日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕】$118阿囝超級鍾意食蜜瓜,一見到呢款即刻心心眼😍,二話不說就話要揀呢款,用咗鮮甜多汁嘅日本蜜瓜,蜜瓜上面放咗希臘乳酪、忌廉芝士、蜜瓜啫喱同食用金箔,一層一層好吸引,口感層次非常豐富😋食落又唔會好膩👍🏻超級讚【鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕】 $88我就叫咗呢款季節限定款式,好香椰子味!中間夾心有菠蘿果肉啫喱,底層有微微嘅斑蘭味,餅底帶有牛油香同微微嘅脆感,食落幾fresh✨Chocolate $55 (Veliche Temptation 64, Belgium)超級濃郁嘅朱古力🤤面頭仲有靚靚嘅拉花

【日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕】$118

【鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕】 $88

Chocolate $55
超級濃郁嘅朱古力🤤面頭仲有靚靚嘅拉花
  • 鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕
2022-08-03 45 瀏覽
香港首間主打口感幼滑的希臘乳酪及忌廉芝士的芝士蛋糕的專門店配搭亞洲各地高質的時令生果、食用花及食用金箔,製作造型簡約而精美的蛋糕餐廳裝修設計優雅,精緻簡約風,座位用上淡粉紅沙發,感覺舒適除左主打的希臘乳酪芝士蛋糕,另外仲提供西式輕食如意粉及貝果包,可以享用輕盈午餐食品方面:Japanese Melon Greek Yogurt Cheese Cake : 外形吸睛,打卡一流,蜜瓜用上清甜多汁的靜岡蜜瓜,內層係蜜瓜啫喱、中層係希臘乳酪芝士及奶凍,一啖食曬四層,口感層次好豐富,又可以分開食感受靜岡蜜瓜清甜的味道White Peach Rose Greek Yogurt Cheese Cake : 蛋糕層次分明,上層係玫瑰花茶啫喱、白桃粒,中層係希臘乳酪芝士及底層的鬆脆餅底,再加上蜜糖作點綴,甜蜜又美味Ours Tips : 日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕每日限量供應,見到雪櫃仲有就唔好錯過啦
香港首間主打口感幼滑的希臘乳酪及忌廉芝士的芝士蛋糕的專門店

餐廳裝修設計優雅,精緻簡約風,座位用上淡粉紅沙發,感覺舒適

食品方面:

2022-08-02 66 瀏覽
假日需要休息放鬆既朋友仔介紹一間我無意間發現既乳酪蛋糕專門店環境地段都好優美 便利。。🐤雞胸肉貝果Bagel內藏雞胸肉 沙律菜、醃黃瓜同忌廉芝士雞肉鮮嫩肉滑麵包外脆內軟包皮內塗滿cream cheese芝香味濃。。🍓🍰日本士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕表面滿有金箔同玫瑰花辦帶古希臘貴族既高級感中間夾心充滿果肉嘅士多啤梨果醬配上大大粒的日本士多啤梨酸酸甜甜希臘乳酪芝士香甜餅底厚實香脆。。🥥 🍍🍰鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕季節限定款外層椰子香濃斑蘭mousse香甜入口軟滑中層夾住新鮮鳳梨肉粒餅底同樣出色四層味道配搭得天衣無縫
假日需要休息放鬆既朋友仔
介紹一間我無意間發現既乳酪蛋糕專門店
環境地段都好優美 便利

🐤雞胸肉貝果
Bagel內藏雞胸肉
沙律菜、醃黃瓜同忌廉芝士
雞肉鮮嫩肉滑

中層夾住新鮮鳳梨肉粒
餅底同樣出色
四層味道
配搭得天衣無縫
[ #caloriefoodie中環 ]• 𝙻 𝚊 𝚗 𝚊 𝚕 𝚊 •🐿-中環威靈頓街新開一家希臘乳酪芝士蛋糕專門店🍰希臘乳酪味道上酸酸甜甜 感覺比一般芝士蛋糕更輕盈口感比較似慕絲蛋糕 唔似芝士蛋糕咁厚實而且所有希臘乳酪芝士蛋糕都配上甜甜蜜糖 感覺滿足-餐廳環境優雅配上精緻蛋糕 係下午茶唔錯既選擇呢但每款蛋糕每日限量供應 想食某款蛋糕就要早啲到啦除咗希臘乳酪芝士蛋糕 仲有bagel意粉等主食可以揀今次揀咗三款甜品 按推薦程度順住睇ψ(`∇´)ψ-🍓🥇日本士蛋啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 💰$98日本士多啤梨、玫瑰花瓣、希臘乳酪、忌廉芝士、餅乾餅底表面有玫瑰花瓣同金箔 中間有層啫喱 真係有士多啤梨肉整體酸酸甜甜 味道幾開胃 而且配搭上都係最夾嘅 -🍑🥈白桃玫瑰希臘乳酪芝士蛋糕 💰$88白桃、玫瑰花瓣、玫瑰花茶啫喱、希臘乳酪、忌廉芝士、餅乾餅底最頂層係玫瑰花茶啫喱 啫喱同蛋糕內都有白桃果肉但玫瑰香氣有少少蓋過白桃味 再突出啲會好食啲 -🥭🥉火龍果芒果希臘乳酪芝士蛋糕 💰$88紅肉火龍果、芒果、希臘乳酪、忌廉芝士、餅乾餅底估唔到火龍果同芒果都可以同時係一款甜品上出現而且食落都無違和感 表層就芒果味重
[ #caloriefoodie中環 ]

但每款蛋糕每日限量供應 想食某款蛋糕就要早啲到啦
除咗希臘乳酪芝士蛋糕 仲有bagel意粉等主食可以揀
今次揀咗三款甜品 按推薦程度順住睇ψ(`∇´)ψ
🍓🥇日本士蛋啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 💰$98

日本士多啤梨、玫瑰花瓣、希臘乳酪、忌廉芝士、餅乾餅底
表面有玫瑰花瓣同金箔 中間有層啫喱 真係有士多啤梨肉

整體酸酸甜甜 味道幾開胃 而且配搭上都係最夾嘅
🍑🥈白桃玫瑰希臘乳酪芝士蛋糕 💰$88

白桃、玫瑰花瓣、玫瑰花茶啫喱、希臘乳酪、忌廉芝士、餅乾餅底
最頂層係玫瑰花茶啫喱 啫喱同蛋糕內都有白桃果肉
但玫瑰香氣有少少蓋過白桃味 再突出啲會好食啲
🥭🥉火龍果芒果希臘乳酪芝士蛋糕 💰$88

紅肉火龍果、芒果、希臘乳酪、忌廉芝士、餅乾餅底
估唔到火龍果同芒果都可以同時係一款甜品上出現
而且食落都無違和感 表層就芒果味重啲 中間就火龍果味
兩者都係酸酸甜甜既味道 都幾夾㗎😗

📍 中環威靈頓街39號六基大廈地下C號舖
#caloriefoodie
2022-07-30 66 瀏覽
同朋友去左食佢地個限定希臘 Afternoon Tea Set,tea set 以希臘乳酪芝士入選,是香港首間希臘乳酪芝士蛋糕店,蛋糕以口感細滑嘅希臘乳酪結合忌廉芝士製成,比一般 Cheesecake 更輕盈清新,罪惡感大大減低,精選時令生果製作不同口味蛋糕,當中必試人氣「日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕」,由於每日限量發售,我去到已經賣晒,真的好受歡迎呢!想試就要看緣份啦!鹹點: 煙燻牛肉Bagel,煙燻牛肉加入雜錦沙律菜好清新,配上醃黃瓜和忌廉芝士非常滋味甜點:士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕,希臘乳酪結合忌廉芝士、配上士多啤梨醬,面層是玫瑰花瓣和食用金箔,口感豐富,酸味味好清新好啱夏天鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕「季節限定」,面層以椰子揉合希服乳路忌廉芝土,咀啜時彌漫陣陣椰香,中層鋪滿焦糖,和烤過的台灣鳳梨果肉蓉,酸甜好滋味,底層是幼滑的斑蘭奶凍,入口芳香,口感細緻有層次每份雙人份堂食下午茶每人配有飲品一杯我和朋友都選了花茶茶包特別喜歡White Sky Tea較為清香和Silver Moon Tea是綠茶很清新

鹹點:

甜點:

細緻有層次

每份雙人份堂食下午茶每人配有
飲品一杯
我和朋友都選了花茶茶包
2022-07-29 33 瀏覽
呢度嘅芝士蛋糕🍰最特別係用咗希臘乳酪嚟整🫶🏻食落感覺更加輕盈又健康🥰試咗期間限定嘅鳳梨斑蘭椰香口味✨鳳梨好清香又甜夠多汁🍍估唔到同淡淡嘅斑蘭同椰香味係咁夾🥥
2022-07-29 40 瀏覽
下午茶想食啲輕食,咁啱喺中環經過 Lanala,見到cheese cake款式好特別又幾吸引 ! 忌廉芝士貝果 Bagel 幾厚實 ,已預先搽咗忌廉芝士, 仲已經切左一半,方便同朋友share! 忌廉芝士鹹鹹哋唔會過於膩😋 另外都有忌廉芝士喺bagel中間,自己可以再搽多啲! 經典意式蕃茄醬意大利麵呢個意粉係全素嘅,除咗有意大利醬外都有新鮮嘅蕃茄仔, 麵條嘅質感唔會淋曬, 茄醬酸酸甜甜幾濃郁又唔會有太過重嘅香草味😋 鳳梨班蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕期間限定嘅芝士蛋糕梗係要試下! 比想像中冇咁甜, 鳳梨原來都同芝士蛋糕幾夾😲 有淡淡班蘭椰香, 芝士蛋糕有小小啫喱狀嘅質感,好特別!

忌廉芝士貝果

經典意式蕃茄醬意大利麵

鳳梨班蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕

前幾日同朋友去咗中環全港第一間希臘乳酪芝士蛋糕店 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 蛋糕全部都好精緻,另外仲有意粉同其他輕食,啱晒同朋友過嚟食Tea打卡📸️ 🍍鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 $88見到出咗季節限定款,一於試下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 層次分明,鳳梨、斑蘭同椰香三種味互相平衡,希臘乳酪蛋糕味道輕盈,入口軟滑,斑蘭cream 唔會太甜,配椰子肉好夾。中間仲有一層菠蘿啫喱,果肉新鮮,唔係罐頭菠蘿。整體有驚喜 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 🍈日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕 $118 呢個係每日限量供應,去到嘅時候得返三件,好彩食到 ♪(´ε` ) 蛋糕上層係蜜瓜啫喱配金箔,中間喺希臘乳酪同Cream Cheese Mousse 😋 原條蜜瓜已經起咗肉,蜜瓜香甜多汁,配埋蛋糕好夾(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 🥯忌廉芝士bagel $40佢哋嘅bagel都幾好食,忌廉芝士食落冇出面嘅膩,bagel幾有咬口,唔錯。

🍍鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 $88

🍈日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕 $118

🥯忌廉芝士bagel $40
2022-07-27 77 瀏覽
本身我自己都好鐘意食希臘乳酪,好鐘意嗰種酸酸地又開胃嘅感覺~近排先知原來中環開左間用希臘乳酪整嘅芝士蛋糕,就即刻衝去食😂✨鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 - 斑蘭又係另一樣我喜愛嘅味道,中間仲加左層鳳梨,口感唔錯,質地似布甸比較彈身,幾得意~✨日本士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 - 呢款我覺得幾靚,面頭有d 金箔,中間有真士多啤梨肉,幾清甜幾開胃,整體唔算太有希臘乳酪味,但個配搭係好食😜✨Cream Cheese Bagel - 驚唔夠飽叫多左個bagel, 比我想像中軟身,cream cheese好足料,如果整熱埋會更入味🤩環境都真係幾chill, 可以同朋友慢慢坐食個甜品傾下計👍

鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕

Cream Cheese Bagel

環境都真係幾chill, 可以同朋友慢慢坐食個甜品傾下計👍

鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕
Cream Cheese Bagel
中環開左間靚靚打卡cafe ,主打日式蛋糕,我哋黃昏去到,大部嘅口味已經賣哂,可見其人氣😍 餐廳裝修優雅時尚,讓人覺得好舒服😌Japanese Melon Greek Yogurt Cheese Cake $118呢個日本蜜瓜乳酪芝士蛋糕,一望到時候,立即有股無形嘅吸引力🧲😂外型誘人,顏色搶眼,一共有三層。 首層喺Q彈嘅蜜瓜啫喱,中間係香濃軟滑嘅乳酪芝士,最底就係解甜爽口嘅蜜瓜果肉🍈難之抗拒的美味士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 $88呢款同樣出色,加添了士多啤梨🍓嘅果香,甜帶微酸,同乳酪芝士好夾椰香芝士奶蓋茶 $58夏天最啱嘅特飲,上層嘅椰香芝士奶蓋,椰香味濃郁又幼滑,不過就蓋過左芝士香,裡面嘅茶香清新

餐廳裝修優雅時尚,讓人覺得好舒服😌

士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 $88

椰香芝士奶蓋茶 $58

• 日本士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕
Lanala (中環)番左5日半工,星期一請左1日假放鬆一下,男朋友陪我黎呢間食希臘乳酪芝士蛋糕❤️ 、慢嘆一杯咖啡☕️🍰鳯梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 $88呢款口味係期間限定‼️用季節時令既台灣鳳梨🍍做夾心,清甜而不膩😋 希臘乳酪芝士相對平時的忌廉芝士較輕怡,質感綿滑😃🍰美式咖啡 (凍)$40今日氣溫超過36度! 飲一杯冰凍嘅美式咖啡好消暑喔😆🍰Latte $40拉花很美😍 而且咖啡豆味香濃,牛奶比例恰度好處☺️ 一啖蛋糕、一啖咖啡,perfect match🥳🥳🍰士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 $88呢款賣相別繳,粉紅色💓少女心爆發~上面加了玫瑰🌹花乾,蛋糕邊圍著新鮮士多啤梨🍓,再以蜜糖點綴,層次豐富~地址:中環威靈頓街39號六基大廈地下C號舖
Lanala (中環)

🍰鳯梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 $88

🍰美式咖啡 (凍)$40
今日氣溫超過36度! 飲一杯冰凍嘅美式咖啡好消暑喔😆

🍰Latte $40

🍰士多啤梨希臘乳酪芝士蛋糕 $88

地址:中環威靈頓街39號六基大廈地下C號舖
2022-07-25
呢間cafe係香港首間希臘乳酪芝士蛋糕店🍰裝修好精緻,以粉紅灰為主,有種高級嘅感覺😆蛋糕方面以清爽輕盈既Greek Yoghurt製成🥛啱哂鍾意食甜品又怕太膩既朋友仔😎😎佢地既Afternoon Tea Set 好吸引😍有2️⃣個set,Set 1 係3件希臘乳酪芝士蛋糕及2 杯飲品,以Set 2 就係2件希臘乳酪芝士蛋糕、一款意粉或Bagel及 2杯飲品,我就揀左set 2😚😚煙肉蕃茄意大利面🍝蕃茄汁好香濃,意大利面同蕃茄充份混合,每條意面都掛滿蕃茄汁,再配埋煙肉粒,更加有口感🤤日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕(每日限量供應)完全比佢外表吸引住😍採用左特選日本蜜瓜🍈果肉好鮮甜多汁,再加上酸酸甜甜既希臘乳酪芝士、Q彈既蜜瓜啫喱同金箔🤩蛋糕好有層次之餘口感豐富,超滿足🥰🥰鳳梨斑蘭椰香希臘芝士乳酪蛋糕(季節限定)蛋糕主要係重椰子香味,中間夾住鳳梨果肉蓉,味道酸酸甜甜咁好清新,蛋糕口感好細滑😋係希臘乳酪再結合忌廉芝士製成,估唔到菠蘿、班蘭同椰子依三種配搭出黎又幾夾😆食落仲幾有層次感添👍🏻鳳梨莫希托 (無酒精)充滿夏日氣息😍由菠蘿、青檸同薄荷葉製成,再加埋梳打水,飲落清爽解渴,味道清甜,夏天解渴一流👍🏻

煙肉蕃茄意大利面🍝

日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕(每日限量供應)

鳳梨斑蘭椰香希臘芝士乳酪蛋糕(季節限定)

鳳梨莫希托 (無酒精)
2022-07-16
下午茶
2022-07-24 727 瀏覽
成日被ig吸引到嘅係佢哋蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕,外型實在好靚,啱哂食好嘢之餘有得打咭嘅我😍餐廳係香港首間主打 yogurt cheesecake專門店💁🏻‍♀️亦有少量鹹食供應、咖啡同茶飲,鍾意佢哋走優雅風裝潢,加上樓底高,空間感十足。同朋友嚟high個tea🫖非常享受又舒適😌😌*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕 ($118)店員好細心地將蜜瓜預先起皮,食嘅時候自然方便啲啦👍🏻頂部係一層啫喱,泛起閃閃金箔✨酸酸甜甜乳酪再配一層cream cheese,口感層次豐富既滑又creamy😋最底層用上爽甜多汁嘅日本蜜瓜,加埋上面層層疊食材估唔到幾夾 ☑️ 最surprise 整體感覺輕盈啲😍可能用上希臘芝士乳酪唔會平時食蛋糕咁容易覺得膩👍🏻*鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 ($88)季節限定款式 - 鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕🍰好清新感嘅一款蛋糕,豐盈斑蘭mousse、中層係酸酸甜甜鳳梨粒,又fresh又開胃。而且每口都帶輕輕椰子香 💯 *Coconut Cheese Topped Tea ($58)亦係最新推出夏日特飲🍹面頭奶蓋飲到帶椰香🥥配埋清清地茶底,清新得多,完完無負擔感👏🏻

*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕 ($118)
店員好細心地將蜜瓜預先起皮,食嘅時候自然方便啲啦👍🏻

*鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 ($88)

2022-07-13
最近中環開咗間全港首間希臘芝士蛋糕專營店😍😍以Greek Yogurt混合Cream Cheese,加入時令水果,咁近我同好姐妹,唔係唔拉埋佢一齊去呀😂💕日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕 呢個係必食,賣相吸引,而底部用咗原個蜜瓜,上面再放上忌廉芝士、希臘乳酪,口感軟滑,蜜瓜肉好清新好甜❤️大推💕白桃玫瑰希臘乳酪蛋糕 作為粉紅系女生就被佢嘅賣相吸引住,由最上層係玫瑰花茶啫喱,之係希臘乳酪、忌廉芝士同餅乾底,再有蜜糖淋面🙆🏻‍♀️一啖咬落去口感豐富,而玫瑰花茶啫喱陣陣清香,希臘乳酪同忌廉芝士中間混合咗白桃粒,口感一流❤️💕雞胸肉貝果Bagel夾住雞胸肉,沙律菜、醃黃瓜同忌廉芝士,Bagel嘅上下層都有厚厚一層cream cheese,啱晒我呢啲芝士控,整體有驚喜❤️❤️.💕皓空之茶 $58好清新,好解膩!💕洋甘菊茶 $58我嘅至愛,味道清淡❣️試後感:食物方面好有水準,特別之處用greek yogurt,服務好好,打卡都一流💕Lanala中環威靈頓街39號六基大廈地下C號舖

💕日本蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕

💕白桃玫瑰希臘乳酪蛋糕

💕雞胸肉貝果

💕皓空之茶 $58
好清新,好解膩!

💕洋甘菊茶 $58
我嘅至愛,味道清淡