2021-03-19
灣仔novotel自助餐初體驗 今次佢哋嘅主題係Sawadee泰 好明顯就係泰國菜為主啦 但係唔好以為以為佢剩係得泰國菜啊 一般平時食自助餐嘅餸菜佢都會有 包括可新鮮嘅刺身同埋壽司 佢哋一次刺身係我食過咁多間自助餐切得最厚嘅刺身 尤其係佢哋嘅油甘魚非常肥美 🥰🥰話明今次係泰國做主題又點少得泰國當地食品 當然唔少得春卷蝦餅燒豬頸肉冬陰功湯啦 每一樣都好有水準尤其冬陰功湯裏面嘅海鮮真係好足料㗎 另外熟食都會有沙嗲咖喱等等 款式亦都唔少有龍蝦啦蟹啦咖喱雞等等 基本上應有盡有 到最後甜品方便當然唔少得泰國貓山王嘅班戟 呢個班cake我都encore左兩次 真係好香好好食另外佢仲有榴槤蛋糕 呢個相對冇咁重榴槤味但係都好好食㗎 泰式甜品又點少得芒果糯米飯啊 細細啖一啖食晒 跟住又可以繼續食其他甜品啦