2020-08-25
來自比利時既麵包咖啡店品牌Le Pain Quotidien係全球擁有超過235間分店, Brand Name既法文意思係「每天的麵包」🥖🥯🥐!.餐廳既裝修用木製品做主調,好有外國cafe風情,令人有一種放假去歐洲旅行chill 1 chill 既感覺🤤 餐廳有室內同户外兩種位置供客人自己選擇!今日係星期日既下晝,大熱天時,我都係同朋友入翻去坐先🤫 下次秋天既時候來訪,再出去户外嘆下個太陽吧☀️.我地係食完lunch先過尖沙咀,所以叫左兩杯飲品!呢道既飲管係用甘蔗做,夠環保👍🏾Iced mocha一飲落去,咖啡偏酸,咖啡香唔夠!Mocha唔應該用呢款咖啡豆🤔 朱古力唔會太甜,可以做得更濃!.Iced Belgian Chocolate黎到有朱古力🍫王國之稱既比利時餐廳,梗係要叫翻杯Belgian Chocolate🤤 比利時朱古力濃得黎唔會太甜,混落一杯又滑又香既凍奶入面,正👍🏾星期日就係要甘Chill😍.總括黎講,杯Iced Belgian Chocolate就真係無得輸,但咖啡就爭D! 下次有機會再黎既話,會想試下佢既食物!
Iced mocha
Iced Belgian Chocolate