需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 Liberty Coffee & Wine²位於旺角同油麻地交界嘅轉角位,歐陸風格設計,一邊係綠色大窗框,打卡真係啱晒,另一邊落地玻璃以粉色為主,🐷因為遲到就坐咗呢邊,不過錯有錯着,呢邊相對冇咁大塵,環境都幾舒服😌—————————————————————❣ 手工鮮茄醬牛肋肉寬麵🍝 $118要讚下佢嘅牛肋肉煮得好淋好濃牛肉味🐂都有4-5舊!茄汁都幾好,好開胃,同埋好掛汁🍅.❣ 青醬鳳尾蝦蝴蝶粉 $98🐷細個係薩莉亞食過青醬意粉覺得好好食,平時出面好少會有青醬🥲今次食左覺得麻麻地冇乜味,蝴蝶粉又有少少硬🥲不過鳳尾蝦有五大隻,好彈牙係唔錯!.❣ Blue Sky 晴 ⛅️$78賣相超級打卡able,藍天白雲!唔好以為打卡就一定伏,呢杯都幾唔錯,有乳酪、橙、梳打、椰子同雲呢嗱雪糕,好似椰子梳打咁,仲有少少雪糕食當飯後甜品🤣.❣紅菜頭蘋果汁🧃$78一聽到🐷愛人嗌呢個,心諗使唔使咁健康🤣點知原來係佢未飲過紅菜頭🤣呢杯都ok嘅,但唔似係鮮榨就幾貴—————————————————————不專業評分👅好味指

需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀

旺角登打士街2號地舖
👉🏻油麻地都仲有一間分店
2022-03-06
2022-03-11 47 瀏覽
見到咁多好評 專程過黎拜訪😃 點知一上菜就有啲失望🙈 挪威三文魚吞拿魚酸種包啲吞拿魚少到 得幾粒碎我以為係裝飾😂 個炒蛋就勁乾好似係茶餐廳$30早餐果啲lol 煙三文魚同個sourdough係正常,伴碟都有少少芝麻醬沙律。呢樣野$88(weekday平啲,weekend正價要$98) 吞拿魚份量係咪可以generous少少?總括係完全唔值呢個價錢😂 Latte正常 咖啡味偏淡Cafe係街角偏靜的corner,有落地大玻璃窗,同朋友黎坐下都ok既但CP值就一般。
見到咁多好評 專程過黎拜訪😃 點知一上菜就有啲失望🙈

挪威三文魚吞拿魚酸種包
Latte

Latte正常 咖啡味偏淡

2022-02-28 46 瀏覽
第一次幫襯 Liberty Coffee & Wine2,印象最深刻當然係個環境,夠 chill,夠 relax。先嚟個忌廉湯,入面有鮮甜嘅粟米粒同埋蘑菇,味道中規中距。青醬鳳尾蝦蝴蝶粉上面加咗番紅花,感覺貴氣咗😌,質素方面都做足哂基本要求:麵質夠 al dente 青醬味夠濃仲有芝士同橄欖油,絕對收貨。自由全日早餐同樣都係大堆頭,包括黑松露炒蛋,香草腸,炒雜菇,蕃茄仔,黑毛豬煙火腿,沙律菜,牛角包,迷你露筍帕馬臣芝士薯同西班牙油炸鬼(Churros),當中部份係平時少見用於 All Day Breakfast 嘅食材,例如黑毛豬煙火腿,好好食,感覺亦好矜貴😂;Churros 雖然唔係我杯茶,但係由於較少見,感覺都好特別;至於個薯仔餅原來係鎮店之寶,好 creamy,薯仔粒亦好有咬口,好食👍。

小編今次就比朋友帶去一間鬧市嘅隱世Cafe其實旺角都算成日去 登打士街都聽過🤭原來呢條街嘅盡頭有一間好靚嘅打卡Cafe😍其實有少少接近油麻地位置..大家可以bookmarked定weekend去chill下😈🥳📍All Day Breakfast ($118)呢個全日早餐整體份量比較少😭女仔食啱啱好;男仔食太少有腸、黑松露炒蛋、蔬菜餅、牛角包、Parma Ham沙律🥗最驚喜係有Churro😍雖然得好細兩條 但係絕對令呢個早餐CP值提高❤️蔬菜餅食落有啲驚喜 有啲似IKEA嗰個🤫炒蛋重黑松露味、幾滑 配🥐Good😎📍墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯 ($158)小編同朋友都太肚餓點都要叫個飯食🤘🏻發現呢個Risotto喺餐廳人氣之選🔥帶子同蝦都煎得好香口!都有燶邊成個飯都係黑色 充滿着墨魚汁🤣炒得比較乾身 墨魚汁索晒入個飯到~入面仲加咗芝士同洋蔥🧅食到最後有少少膩PS食墨魚汁記得要抹嘴😝📍手工綠茶窩夫配開心果雪糕 ($98)小編見到呢甜品已經即刻諗住叫~仲要配開心果雪糕好少見🤪 切落去少驚喜 冇諗過窩夫係綠茶底🍵平時出面綠茶窩夫多數係原味窩夫+綠茶粉好少直接用綠茶開漿底整窩夫🧇開心果配綠茶意外地夾🤣
小編今次就比朋友帶去一間鬧市嘅隱世Cafe
其實旺角都算成日去 登打士街都聽過🤭
原來呢條街嘅盡頭有一間好靚嘅打卡Cafe😍
其實有少少接近油麻地位置..

📍All Day Breakfast ($118)
呢個全日早餐整體份量比較少😭
女仔食啱啱好;男仔食太少
有腸、黑松露炒蛋、蔬菜餅、牛角包、Parma Ham沙律🥗
最驚喜係有Churro😍
雖然得好細兩條 但係絕對令呢個早餐CP值提高❤️
蔬菜餅食落有啲驚喜 有啲似IKEA嗰個🤫
炒蛋重黑松露味、幾滑 配🥐Good😎

📍墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯 ($158)
小編同朋友都太肚餓點都要叫個飯食🤘🏻
發現呢個Risotto喺餐廳人氣之選🔥
帶子同蝦都煎得好香口!都有燶邊
成個飯都係黑色 充滿着墨魚汁🤣
炒得比較乾身 墨魚汁索晒入個飯到~
入面仲加咗芝士同洋蔥🧅食到最後有少少膩
PS食墨魚汁記得要抹嘴😝

📍手工綠茶窩夫配開心果雪糕 ($98)
小編見到呢甜品已經即刻諗住叫~
仲要配開心果雪糕好少見🤪
切落去少驚喜 冇諗過窩夫係綠茶底🍵
平時出面綠茶窩夫多數係原味窩夫+綠茶粉
好少直接用綠茶開漿底整窩夫🧇
開心果配綠茶意外地夾🤣以為只係顏色相同
另外都有一條燒過嘅香蕉做裝飾🤗
好食好滿足👍🏻

📍夏日女神 ($68)
呢杯係Smoothie👅
用咗菠蘿🍍士多啤梨🍓柚子同牛奶整成~
小編覺得佢顏色好靚 係士多啤梨嘅淺粉紅色☺️

味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
  • 墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯
呢間係新店來架🤣開左兩個月咋🎊佢地原本喺油麻地都有一間!新店既裝修就有啲唔同,走歐洲路線😝以綠色為主調💚兩邊既落地玻璃俾人感覺好清新舒服,食物都非常唔錯:🍴自由全日早餐🥚🥗 $138淨係睇到已經好滿足🥰All Day Breakfast竟然有churros😍每條仲沾滿肉桂糖,好正!其他嘅味道都正正常常,牛角包夠酥脆有牛油香🥐車厘茄好甜😚仲有好好味既薯餅🥔Set Lunch仲會跟一個南瓜湯,味道正常🍴手工鮮茄醬牛肋肉寬麵🍝 $118自家製既蕃茄醬酸酸甜甜,味道濃郁🍅牛肋肉煮得好軟淋好濃牛肉味🐂 肉既份量都幾多,有4-5件😆意粉都煮得啱啱好唔會過淋,而且好掛汁👍🏻有越食越開胃既感覺👀🍴迷你蘆筍帕馬臣芝士薯🧀🥔 $68一個望落普通但係味道幾驚喜既小食🤣上枱熱辣辣炸得好脆🔥入面混合左薯蓉、芝士同埋一粒粒既蘆筍,芝士係半溶😍有蘆荀粒既加持唔會好膩,口感軟滑得來又會食到薯粒🤪味道同口感都好豐富👍🏻整體來講,食物質素唔錯😚款式仲好多🤩價錢都合理,員工既服務都好好👍🏻新店比我感覺更加舒服,空間感好似大左好多🤤而且位置喺街尾轉角,人流唔算多😛旺中帶靜👍🏻岩哂同朋友來食個lunch傾下計chill下😍大家

🍴自由全日早餐🥚🥗 $138

🍴手工鮮茄醬牛肋肉寬麵🍝 $118

🍴迷你蘆筍帕馬臣芝士薯🧀🥔 $68

整體來講,食物質素唔錯😚款式仲好多🤩價錢都合理,員工既服務都好好👍🏻新店比我感覺更加舒服,空間感好似大左好多🤤而且位置喺街尾轉角,人流唔算多😛旺中帶靜👍🏻岩哂同朋友來食個lunch傾下計chill下😍大家可以喺Openrice訂座咁就唔使等位啦🙂

📍 Liberty Coffee & Wine²
旺角登打士街2號地舖
今次介紹既呢間食店位置係油麻地 遠離嘈吵既大街😮‍💨行到去角落位置就見到佢 外牆既燈牌好吸睛🤩單單係店外既設計感都十足 顏色配搭用得好好🎨尤其佢個個充滿文青風既綠色大玻璃窗🪟今次有幸坐到玻璃窗位置 好有優閒感好舒服😌食店內既水晶燈配合開放式廚房 深藍色既廚櫃簡單得黎又唔會失去佢既雅調🥰同場既員工亦都好nice好有禮貌 成件事係好舒服👍🏼-食物種類選擇唔算話好多 不過就比較特別以西式為主🍝素食類既main dishes都一樣有午市仲會有lunch menu 足夠滿足大家口味😋-🔸西班牙黑毛豬煙火腿牛角包呢個係一個比較輕食啲既lunch set🥳每個lunch set都會跟一個是日精選餐湯當日飲既係甘筍湯 好濃郁🥕每一啖都飲到有甘筍蓉 飲起上黎都幾creamy👍🏼牛角包淨係望落都已經覺得好脆身 又大隻🥐咬起上黎好鬆化 內裡既千層感都做得好好火腿帶點咸香 餡料迫爆咗個包🤭同牛角包既味道好夾 又唔會乾身 唔錯既配搭😋仲有少少沙律菜伴碟🥗健康得黎又唔會單調😆-🔸匈牙利燉牛肉飯呢個牛肉飯個人覺得幾出色🤤先講個牛肉 肉味重之餘仲要燉到好腍身無牙都食到個隻😆而且汁既味道同牛肉融合每舊牛肉都被醬汁鎖住
今次介紹既呢間食店位置係油麻地 遠離嘈吵既大街😮‍💨

係呢度用餐好舒服 除咗野食好食環境好睇之外
遠離咗繁囂 仲多咗一份慢活感 係唔錯既食店👍🏼
🧸🌞C.ookngbear推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-02-08
5 分鐘 (堂食)
西班牙黑毛豬煙火腿牛角包
黑松露醬炸薯條
𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎
在油麻地登打士街的盡頭有間超靚的落地大玻璃Cafe,在假日期間人頭湧湧,預先在OpenRice 訂了位,雖然我們早了很多到,但店員都安排很快可以入座。食物除了很igable, 味道都很不錯奧地利忌廉芝士條炸得很脆很香口而且熱辣辣上碟,入面的cream cheese好惹味,而且很濃,放了一會再吃都是脆口的!原隻魷魚筒墨魚汁蝴蝶粉原隻魷魚是炸的,signature蝴蝶粉加墨魚汁很好吃。挪威煙三文魚吞拿魚酸種包麵包放了一會就有點硬了,配料都比較普通,味道和價錢相比之下,性價比就不高了。Matcha latte 和70.5%比利時黑朱古力就比較普通,叫了甜品又點飲品的份量太多了,會建議大家選吃甜品~手工綠茶配開心果雪糕

食物除了很igable, 味道都很不錯
奧地利忌廉芝士條

原隻魷魚筒墨魚汁蝴蝶粉
原隻魷魚是炸的,signature蝴蝶粉加墨魚汁很好吃。

挪威煙三文魚吞拿魚酸種包

手工綠茶配開心果雪糕

2022-01-30
5 分鐘 (堂食)
呢間Cafe總店喺窩打老道,以前一直都有幫襯開,舊舖都已經好高質,所以去到油麻地諗唔到食乜都會諗起佢!早排知道佢喺登打士街開咗分店,急不及待去支持下❤️新舖環境好舒服,有一大塊落地玻璃,另一邊係可以打開嘅大窗,採光同通風都非常好!柔和嘅陽光照射到舖頭,成個感覺好自然好舒服☀️舖頭以粉色做主調,配上歐陸式設計,少女得嚟又不失貴氣,打卡一流!不得不提嘅係佢連啲杯杯碟碟都好靚🌸睇得出老闆係有品味嘅人。今次weekend brunch 試咗兩樣嘢:😋開心果雞胸鮮蝦酸種包個包好足料,足足有幾片雞胸同3隻蝦🦐🦐🦐啲肉同蝦分別都有調過味,唔係求其整熟就算。配埋開心果醬幾夾,唔會好膩,加埋沙律份量啱啱好,感覺好健康👍🏻😋Flat white 咖啡香濃,鮮奶夠滑,奶啡比例啱啱好👍🏻其實成個Menu仲有好多嘢都好想試,遲啲一定會再幫襯🥳🥳🥳

今次weekend brunch 試咗兩樣嘢:

😋開心果雞胸鮮蝦酸種包

😋Flat white
咖啡香濃,鮮奶夠滑,奶啡比例啱啱好👍🏻

其實成個Menu仲有好多嘢都好想試,遲啲一定會再幫襯🥳🥳🥳
2022-02-08 60 瀏覽
Bookmark左依間💛Cafe成個月,終於有時間去😎依間位於旺角既轉角位Cafe以歐陸風格設計,一邊係綠色大窗框🪟岩晒坐底打卡,另一邊落地玻璃以粉色為主透光度足,環境寧靜坐落幾舒適,大概12點黎到唔算太多人有窗邊位坐😉見到有其他客人帶埋🐕🐩感覺幾休閒。1️⃣墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯 $158推薦依款墨魚汁意大利飯,飯身食落少少咬口,墨魚汁份量岩岩好😙黎到仲熱辣辣,帶子Size中等食落外脆內軟,煎到金黃色好靚,仲有啲牛油香味配帶子幾juicy🦐食落爽脆彈牙唔乾👍🏻2️⃣阿拉斯加炸魚薯條 $158依款炸魚薯條🍟炸魚幾大條,炸粉唔厚,食落啖啖魚香味但較乾身,醬唔太足夠,後來叫店員再俾多份他他醬,服務態度friendly👌🏻薯條份量都幾多,如果有埋茄汁就更好。3️⃣Blue Sky 晴 $78依杯Blue sky🌤賣相唔錯打卡able,有種藍天白雲嘅感覺😊用乳酪、橙、梳打、椰子同雲呢嗱雪糕製成,飲落較重梳打味有陣陣椰香,橙味同埋乳酪味道唔太突出,溶左既雪糕配梳打飲口感更幼滑,顏色會變淺藍色都幾靚,整體味道👌🏻唔會好甜。4️⃣比利時朱古力咖啡 $68依杯比利時朱古力咖啡smoothie,咖啡味道較濃,朱古力味唔

1️⃣墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯 $158

2️⃣阿拉斯加炸魚薯條 $158

3️⃣Blue Sky 晴 $78

4️⃣比利時朱古力咖啡 $68
依杯比利時朱古力咖啡smoothie,咖啡味道較濃,朱古力味唔算突出,有進步嘅空間。

5️⃣手工朱古力窩夫配雲呢嗱雪糕 $98
依款朱古力窩夫🧇食落口感鬆軟,煙煙韌韌,啖啖朱古力味,配朱古力醬同雲呢嗱雪糕食落又凍又熱甜度適中,整體唔差。
2022-02-06 38 瀏覽
🌸第二次去既chill cafe 🌸Liberty Coffee & Wine² 📍旺角登打士街2號地舖環境:🐣🐣🐣🐣🐣服務:🐣🐣🐣🐣🐣第二次去食物質素依然好好👍🏻服務態度亦保持水準👍🏻今次試左新野🌸手工鮮茄醬牛肋肉寬麵 $118味道:🐣🐣🐣🐣🐣呢一個寬麵好有驚喜,啲牛肋肉煮得好入味好琳,一啲都唔韌,平時唔係幾鍾意食方面嘅我都覺得今次幾好食,啲寬麵幾彈牙👍🏻👍🏻加埋個蕃茄醬好開胃👍🏻👍🏻勁推介👍🏻👍🏻👍🏻🌸全日早餐 $118味道:🐣🐣🐣🐣🥚由於上一次試過呢個全日早餐幾好食,所以今次黎都叫返👍🏻👍🏻👍🏻依然保持水準,好好食,份量都幾多👍🏻👍🏻🌸烤榛子鮮奶咖啡 ☕️ $43味道:🐣🐣🐣🥚🥚榛子味都好濃好香,但個人覺得比較多奶,咖啡味唔算好香,如果你鍾意多奶嘅人,呢一度嘅咖啡就好啱你🌸海鹽焦糖鮮奶咖啡☕️ $43 味道:🐣🐣🐣🥚🥚呢一杯都係好多奶,焦糖味唔算好出,個海鹽都幾咸😂😂我個人比較喜歡濃咖啡香,所以個人來講唔算好鍾意😂如果鍾意奶味重嘅你應該係岩口味既😋人均: 約$170總結:喺鬧市之中有一間咁舒服嘅Cafe真係幾值得大家去試吓,cafe坐得幾舒服,位置亦都好闊,如果你有揸車拍喺門口仲可以
🌸第二次去既chill cafe 🌸

味道:🐣🐣🐣🥚🥚

🌸海鹽焦糖鮮奶咖啡☕️ $43
味道:🐣🐣🐣🥚🥚

人均: 約$170

總結:喺鬧市之中有一間咁舒服嘅Cafe真係幾值得大家去試吓,cafe坐得幾舒服,位置亦都好闊,如果你有揸車拍喺門口仲可以望住架車👍🏻👍🏻👍🏻嘢食都好好食😋值得推介!
2022-02-06 42 瀏覽
因為今次冇卜位, 所以都怕多人, 去到啱啱好仲有門口兩張枱, 唔洗等就可以直接入座😎 黑松露醬炸薯條🍟($68)即叫即炸既粗薯條配上黑松露味偏淡既醬, 味道正常🤨墨魚汁蝴蝶粉🦑($118)無法抗拒既墨魚汁配上煙韌易咬既蝴蝶粉味道鹹鹹地帶少少辣, 幾惹味既😋 意粉上面有幾個大大既墨魚圈, 睇得又食得, 值得一試🥰墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯🦐($158)又係墨魚汁, 不過今次係配偏硬既意大利飯, 味道同蝴蝶粉有啲似, 配埋兩隻蝦同帶子, 都算足料既🤩Gingerccino ☕️($46)冬天見到有薑既野就會想叫, 薑味同肉桂味完美地同咖啡結合, 辣辣地又甜甜地, 再加埋咖啡香, 飲完成個人暖笠笠☺️呢間Cafe如果坐到窗邊位仲正, 可惜去到已經坐曬😅 呢度食物既選擇唔多, 但係質素比想像中出色👍🏽

黑松露醬炸薯條🍟($68)
即叫即炸既粗薯條配上黑松露味偏淡既醬, 味道正常🤨

墨魚汁蝴蝶粉🦑($118)

墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯🦐($158)

Gingerccino ☕️($46)

2022-02-05
  • 墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯
  • 墨魚汁蝴蝶粉
〃𝐋𝐈𝐁𝐄𝐑𝐓𝐘 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐖𝐢𝐧𝐞的二店坐落於登打士街的盡頭湖水綠框的玻璃趟窗珊瑚紅色的雲石檯面打造出歐陸風情(´ー`)讓人有種遠離市區之感店員的應對有善親切💛食物選擇頗多且有特色味道和擺盤都一絲不苟這餐特別覺得薯仔不錯蛋糕的造型也很有心思🍰下次會想在中午/黃昏到訪午後陽光灑落在店內一定很美~〃◇青醬鳳尾蝦蝴蝶粉◇ $98◇迷你蘆筍帕馬臣芝士薯◇ $68◇墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯◇ $158◇豆腐薑糖芝士蛋糕◇ $68𝑃.𝑠. 師生/社工/醫護 9折✨.⭐ 推薦程度: 8.5/10 ⭐✧ 味道: 8/10✧ 環境: 8/10✧ 服務: 8.5/10✧ 性價比: 8/10.︎︎︎【 𝐋𝐈𝐁𝐄𝐑𝐓𝐘 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐖𝐢𝐧𝐞² 】📍地址:旺角登打士街2號地舖☟︎ 本店︎ ︎☟︎❑ 油麻地窩打老道33號翠園大廈地舖

𝐋𝐈𝐁𝐄𝐑𝐓𝐘 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐖𝐢𝐧𝐞的二店
坐落於登打士街的盡頭
湖水綠框的玻璃趟窗
珊瑚紅色的雲石檯面
打造出歐陸風情(´ー`)
讓人有種遠離市區之感

店員的應對有善親切💛
食物選擇頗多且有特色
味道和擺盤都一絲不苟
這餐特別覺得薯仔不錯
蛋糕的造型也很有心思🍰

下次會想在中午/黃昏到訪
午後陽光灑落在店內一定很美~

◇青醬鳳尾蝦蝴蝶粉◇ $98

︎︎︎【 𝐋𝐈𝐁𝐄𝐑𝐓𝐘 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐖𝐢𝐧𝐞² 】
📍地址:旺角登打士街2號地舖
☟︎ 本店︎ ︎☟︎
❑ 油麻地窩打老道33號翠園大廈地舖
10 分鐘 (堂食)
2022-02-05 163 瀏覽
【匠人精神&臥虎藏龍‖ 𝕃𝕚𝕓𝕖𝕣𝕥𝕪 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 & 𝕎𝕚𝕟𝕖𝟚】 極驚喜💓從未諗過一間咁靚嘅打卡cafe能夠兼顧到咁高質美味嘅食物。絕對係近年黎,最值得推薦嘅cafe,沒有之一。落地玻璃窗,兼備💗夢幻粉色系&格調綠色系💚,不論你是哪種女生或男生,都可以揾到屬於你嘅打卡位!好多人話係歐陸風,韓風,但小編覺得係香港獨有嘅本地新派cafe風。超多打卡位不在話下,今次想認真講食物↓💁 服務超抵讚👍🏻 小編好不要臉周圍影,店員全程配合,盡量避開鏡頭。小編係店鋪出面打卡影左好耐相,上左甜品都唔知,店員仲特登出黎提我地甜品上面有雪糕,俾我地預返時間影相。好感動🥺,係有用心做食物,關心食物質素,唔係得個樣嘅店鋪。一定會再回訪🥳,仲要帶埋親朋戚友一起回訪嘅cafe😘

海鮮西班牙鍋飯
Liberty All Day Breakfast
手工綠茶窩夫配開心果雪糕
Rose Latte
Iced Dirty
之前到訪過coffee & wine,覺得性價比都幾高,食物又唔錯,見到在同區開分店,地方更闊落,裝修更精緻,走歐陸風格,有非常適合打卡的綠色大玻璃窗框半露天位,好適合帶埋寵物一齊到訪。Lunch set包餐湯、主菜、飲品,加$6可享用迷你牛角包。牛角包好酥脆,裏面柔軟。🍽️蒜香西班牙辣肉腸闊麵辣肉腸份量好多,仲有菇,意粉都偏軟身但都算爽口,不過不太食得出蒜香味,意粉味道好淡。🍽️匈牙利燉牛肉飯牛肉燉得好腍好入味,都容易咀嚼,汁不算杰身,但味道都夠濃郁,加入配料薯仔、紅蘿蔔、洋蔥炆煮,米飯濕潤軟綿,好喜歡這個牛肉飯。

🍽️蒜香西班牙辣肉腸闊麵
蒜香西班牙辣肉腸闊麵

🍽️匈牙利燉牛肉飯

2022-02-01 47 瀏覽
這次來到Liberty Coffee and Wine 登打士街店食下野、傾下計、hea下. 手工鮮茄牛肋肉寬麵 $118墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯 $158,墨汁份量夠晒手工朱古力窩夫配雲呢拿雪糕$98 ,造型放盆都幾好睇,打卡岩晒,今次窩夫有一兩塊有少少焦了,不過問題不算嚴重蜜桃綠茶 (熱) $39, 成壼上,可要求再加熱水服務不錯,裝修舒服,都坐得幾耐下。 要加一的,平均每人都係百幾蚊,係普通cafe的價錢,不過不失.

手工鮮茄牛肋肉寬麵 $118
墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯 $158,墨汁份量夠晒
蜜桃綠茶 (熱) $39, 成壼上,可要求再加熱水
服務不錯,裝修舒服,都坐得幾耐下。