🔷 🍝〰️ 之前經過旺角登打士街,就被一間綠色窗框,既隱世又靚靚既咖啡店吸引左😇呢間cafe雖然係地段上比較隱蔽,但勝在環境好舒服,有大大塊玻璃。即使已經黃昏,仍然被日落影射既光線照亮,採光十足加上環境裝修都好舒服,打卡一流😍🍽 🔹青醬鳳尾蝦蝴蝶粉青醬意粉平時都食得多啦,但配搭蝴蝶粉就真係第一次。小編真係好愛食青醬汁,羅勒既味道太重要,而且淡香的蒜香🧄味都拿捏得啱啱好。配上鳳尾蝦,肉質香甜好好👍🔹黑松露醬炸薯條薯條🍟都是我跟友人的必點的👍 黑松露醬好濃郁,而且份量都唔小,食極都好似未食得完咁🤭🤭🤭🔹Starry Night 星夜呢度每一杯飲品改名都好有心思,星夜呢杯因為有班蘭關係,顏色是墨綠色,較為深沉。味道熱情果,橙,梳打再配搭杯子上的幾粒爆谷,增加左活力感覺🤭🔹 Blue Sky 晴當初見到好多foodie介紹呢杯飲品,而且拍攝當日天氣太好,當然要叫呢杯飲下😊藍天白雲既外觀太吸引😍有橙,濃濃椰子香的soda飲料,加上雲呢拿雪糕🍦😌味道有點似波子汽水既味道,但椰子香味比較重😹 而且都唔會太甜👍🔍 題外話餐廳係pet Friendly ,有好多食客都會帶狗狗🐶入來一起用膳,下次我都可以帶
🔷 🍝

🍽

🔹青醬鳳尾蝦蝴蝶粉

🔹黑松露醬炸薯條

🔹Starry Night 星夜

🔹 Blue Sky 晴
藍天白雲既外觀太吸引😍
有橙,濃濃椰子香的soda飲料,加上雲呢拿雪糕🍦😌

🔍 題外話
餐廳係pet Friendly ,有好多食客都會帶狗狗🐶入來一起用膳,下次我都可以帶埋我的寶貝 🐶一起來🫢

📌 Liberty Coffee & Wine²
📍 旺角登打士街2號地舖

2022-08-20 68 瀏覽
🌿忙碌了一週,終於迎來了最喜歡的週末💕當然要好好的放鬆一下。Liberty Coffee &Wine就是一間可以很愜意的享受美好時間的店。想像一下坐在大大的綠色玻璃窗旁邊,陽光從外面灑進來,復古、浪漫、悠閒不過如此🍃除左適合放空之外仲可以享受一下美食🍤🌟青醬鳳尾蝴蝶粉經常食青醬意粉,青醬蝴蝶粉就係第一次食啦🦋淡淡的清新的味道,搭配Q韌的蝴蝶粉,加上爽脆的🦐非常適合夏天🌟黑松露醬炸薯條🍟簡直至愛啊,黑松露味好濃郁,薯條都算結實,脆脆的👍👍🌟Starry Night 星空一開始是俾它的名字吸引到😍,神秘的墨綠色➕甜美的爆米花🍿️嘅造型非常之特別,淡淡的斑斕味,🆒強烈推薦🌟Blue Sky 晴飲品如名,藍天白雲☁️非常治癒,濃濃的椰香味🥥搭配清爽嘅🍊味,夏日的甜味
🌟青醬鳳尾蝴蝶粉
🌟黑松露醬炸薯條
🍟簡直至愛啊,黑松露味好濃郁,薯條都算結實,脆脆的👍👍
🌟Starry Night 星空
🌟Blue Sky 晴
💎總評分:8.5/10-成日經過都俾cafe嘅綠色玻璃窗框吸引👀,心諗夾齊時間地理人和因素一定要試試。呢日機會來了,步入餐廳先發覺室內副有設計感,陽光曬入落地玻璃窗,感覺光猛精神☀️,灰藍歐陸內牆配水晶燈好優雅💎,絲花擺設帶出小清新🌸。Menu定期更新,不時推出新菜式,但不缺cafe必備嘅pasta🍝、burger🍔、ABD,飲品仲好有特式添🍹! 1️⃣ Seafood Paella $198好多Cafe有得食risotto,paella就比較少有,因為要有專用鐵盤製作需時⌛,好多時都係兩人份量起,呢度竟然有一人份量提供🤩。賣相似模似樣,不遜色於Spanish餐廳,飯入面嘅海鮮應該係雪藏雜錦包🙊,但勝在足料,不過面頭隻大蝦則爽口無雪味🦐。Overall米飯煮得入味有飯焦,証明唔係預先整好再放上盤,有誠意👍🏻!2️⃣ Salmon Salad $98最鐘意沙律多菜底🥗!醬汁體貼地另上,底下仲有tuna同cherry tomato🍅,減肥首選。3️⃣ Yuzu Cheesecake $78甜品有驚喜✨!黃色心心精緻可愛💛,由柚子mousse cake做成,小編更為鐘意下面嘅cheese cake🍰,塗上
💎總評分:8.5/10
1️⃣ Seafood Paella $198
2️⃣ Salmon Salad $98
3️⃣ Yuzu Cheesecake $78
甜品有驚喜✨!黃色心心精緻可愛💛,由柚子mousse cake做成,小編更為鐘意下面嘅cheese cake🍰,塗上柚子jam balance反整體甜膩,加埋餅底層次感豐富👏🏻。
Yuzu Cheesecake
4️⃣ Blue Sky $78 ; Starry Night $78
多款咖啡同cocktail/mocktail各有特式,好難一次試晒🫢。見呢日天氣就叫反杯Blue Sky,用Yogurt喺玻璃杯繪圖,完美畫出藍天白雲☁️,見到都令人開心。Yogurt加雲呢拿雪糕球🍨令overall偏甜,不過mixer用左 soda & coconut🥥再撞點橙味又幾清新 。另一杯Starry Night正如其名,顏色暗沉成強烈對比🔮,墨綠色係來自斑蘭嘅色素,溝左passionfruit、橙同soda🍊,上面仲有幾粒焦糖味爆谷,新奇又好味👍🏻!
Starry Night
除左以上主食,仲有croissant & sourdough等輕食🥐,另外仲有晚市menu,offerings都算全面~ overall食物質素比想像中好賣相又靚😻,店內環境亦係加分位~落足心思裝修加埋自然光啱晒打卡📸,成個setting好舒服,仲要係pet friendly~ 小編食食下見到有人帶左隻好得意嘅poodle入嚟🐶,各位可以帶埋毛孩嚟啦!
環境服務:⭐⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐⭐
題外話/補充資料: 🚗餐廳係轉角位地舖,時間地理人和因素之一係 > 門前咁啱有位泊車!
2022-06-26
Yuzu Cheesecake
Starry Night
2022-08-04 87 瀏覽
🍳𝑳𝒊𝒃𝒆𝒓𝒕𝒚 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 $128推介!呢個all day breakfast 好豐富,有德國腸、牛角包🥐、黑松露炒蛋🍳、蔬菜薯餅🥦、菇🍄、車里茄🍅、Parma ham 🍖Salad🥗仲有Churros牛角包🥐:本身以為入面系有餡,點知系冇,不過夠脆同酥,建議夾埋菇、炒蛋一齊食咁就冇咁dry啦😉黑松露炒蛋🍳:黑松露味出,炒蛋滑身蔬菜薯餅🥦:系咁多樣最鍾意同最好食😝 蔬菜容mix薯容加cheese,唔會好油Churros:系all day breakfast比較少見,幾正宗的西班牙油炸鬼,不過個人覺得好甜😆菇🍄:入味好香食埋車里茄🍅Parma ham salad🥗就夠哂fresh啦🍵𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆 宇治抹茶鮮奶 $43 茶味同奶味都夠👍🏻🍹𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑺𝒌𝒚 $78(Yugurt, Orange, Coconut, Soda, Ice Cream)藍天白雲好靚超吸晴😍 IG able 人氣飲品🍹✨環境舒適,岩哂週未悠閒chill下

黑松露炒蛋🍳:黑松露味出,炒蛋滑身
🍵𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆 宇治抹茶鮮奶 $43
茶味同奶味都夠👍🏻

🍹𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑺𝒌𝒚 $78
藍天白雲好靚超吸晴😍 IG able 人氣飲品🍹

✨環境舒適,岩哂週未悠閒chill下
估唔到旺角有間咁舒服悠閑嘅𝐂𝐚𝐟𝐞,放假黃昏時段嚟嘆返個early dinner☕️ 坐下傾下偈食下,好慢活🥰 ✦ 原隻魷魚筒墨魚汁蝴牒粉|$𝟏𝟐𝟖原隻魷魚筒🦑炸粉好香脆乾身👍🏻 本身冇特別好蝴蝶道粉,不過佢嘅墨魚醬汁配搭好好食,仲有芝士同蟹籽撈埋一齊食😋 愈食愈開胃~✦ 海鮮西班牙鍋飯(一人份)|$𝟏𝟗𝟖賣相好靚~ 又估唔到Cafe嘅西班牙飯咁好食😗 味道剛剛好唔會太重味太鹹,落埋檸檬汁👍🏻 飯粒飽滿乾身一粒粒,大蝦🍤青口不俗~✦ 小山圓抹茶窩夫配開心果雪糕|$𝟗𝟖佢嘅開心果雪糕幾香濃好食,抺茶窩夫單食可品嚐到陣陣抹茶🍵 唔算太重,另外有cream同脆脆增加香脆感,好鍾意佢配有提子夠清新香甜😋✦ Blue Sky 晴(Yogurt, Orange, Coconut, Soda, Ice Cream)|$𝟕𝟖超鍾意呢杯飲品☁️ 藍天白雲,對佢抗拒不了,必點💙 味道有驚喜唔會過甜,少少似波子汽水,好清爽真係啱晒夏天飲👍🏻 配埋yogurt同雲尼拿雪糕味道💯✦ Belgium Mocha 比利時朱古力咖啡沙冰|$𝟔𝟖(Chocolate, Espresso, Milk)咖啡味唔算太濃,冇飲開咖

✦ 原隻魷魚筒墨魚汁蝴牒粉|$𝟏𝟐𝟖

✦ 海鮮西班牙鍋飯(一人份)|$𝟏𝟗𝟖

✦ 小山圓抹茶窩夫配開心果雪糕|$𝟗𝟖

✦ Blue Sky 晴

(Chocolate, Espresso, Milk)

咖啡味唔算太濃,冇飲開咖啡又鍾意甜甜地嘅女士就啱晒,仲要製成沙冰好透心涼🤎 本身驚佢會好甜,但飲落又唔會,唔錯👍🏻

💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:
環境幾舒服,得閒嚟開呢邊都幾推薦嚟試下~ 食物賣相好靚,配埋大玻璃窗採光一流!味道方面我覺得幾有水準,可以打卡又食到好西~

想睇更多分享 歡迎follow Instagram @vivianeat.hk ♥️
2022-07-29 65 瀏覽
餐廳有落地玻璃,入面光線十分充足!所以坐落好舒服,環境裝修都好靚,見到有人都係咁影相打卡~環境靚食物都好好食,而且都好igable!需要收切餅,但係佢地擺蛋糕擺得好靚,會加裝飾!推介聚會去!
推介聚會去!
開咗成朝會 ʟᴜɴᴄʜ到另一家𝕃𝕚𝕓𝕖𝕣𝕥𝕪吃午餐呢間近大角咀 嚟到先發現係之前經過見到想試嘅個一間! ✿ 蘑菇湯✿ 紅菜頭蘋果汁🧃✿ 匈牙利燉牛肉飯 $𝟗𝟖✿ 鮮茄未來素牛肉醬寬麵 $𝟏𝟎𝟖 ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ只有匈牙利燉牛肉飯 同分店一樣有提供 其他款式都唔一樣 所以可以試晒兩間😆 味道環境都ɢᴏᴏᴅ 餐湯好飲過分店紅菜頭蘋果汁飲落好清新唔會好甜喔 2間𝕃𝕚𝕓𝕖𝕣𝕥𝕪都各有特色✨ 📌Liberty Coffee & Wine² (旺角)旺角登打士街2號地舖
開咗成朝會 ʟᴜɴᴄʜ到另一家𝕃𝕚𝕓𝕖𝕣𝕥𝕪
吃午餐呢間近大角咀 嚟到先發現
係之前經過見到想試嘅個一間!

✿ 蘑菇湯

味道環境都ɢᴏᴏᴅ
餐湯好飲過分店
紅菜頭蘋果汁飲落好清新
唔會好甜喔 2間𝕃𝕚𝕓𝕖𝕣𝕥𝕪都各有特色✨

📌Liberty Coffee & Wine² (旺角)

蘑菇湯
2022-07-14
蘑菇湯
2022-07-18 81 瀏覽
嫂子請食晏緊係要搵間最正架喇!Liberty近近地最佳選擇。🤭🥳🥄忌廉蘑菇湯,啖啖蘑菇味香滑又有口感。🥄匈牙利燴牛肉飯牛肉好軟腍又入味。🥄慢煮溫泉蛋卡邦尼闊麵賣相好靚食落都不錯,溫泉蛋蛋汁超香,加上卡邦尼將非常creamy 好好食😋。☕️餐飲免加錢的包括四款,我當然係美式咖啡喇!咁豐富嘅午餐,最後梗係要多謝嫂子。
🥄忌廉蘑菇湯,啖啖蘑菇味香滑又有口感。
🥄匈牙利燴牛肉飯
牛肉好軟腍又入味。
🥄慢煮溫泉蛋卡邦尼闊麵
☕️餐飲免加錢的包括四款,我當然係美式咖啡喇!
咁豐富嘅午餐,最後梗係要多謝嫂子。
2022-07-15
臨掛八號風球之前嘅假期,滂沱大雨下來左呢度 tea 一 tea,入到餐廳嘅第一印象,環境唔錯,好適合抖抖氣放下空👍🏻Flat White 的奶味比啡味重,如果飲慣咖啡嘅人應該會覺得佢淡😆Rose Latte 嘅玫瑰味好突出👍🏻但同樣啡味比較淡😅煙鴨胸柚子沙律做得唔錯👍🏻柚子汁嘅味道調較得恰到好處,唔會太酸亦唔會太甜手工綠茶窩夫配開心果雪糕反而有啲失手,窩夫嘅綠茶味偏淡,窩夫可能烤過龍😅有啲乾,好彩配雪糕同 cream 可以中和返因為我都幾鍾意佢嘅環境,地點亦唔算唔方便,所以應該會再來,但希望下次來會食到更好質素嘅窩夫👍🏻😋

Flat White

Rose Latte

煙鴨胸柚子沙律

手工綠茶窩夫配開心果雪糕

2022-07-01 692 瀏覽
上週末做完運動 加上天氣太悶熱就搵咗間cafe 休息食吓野由旺角登打士街行到街尾就會見到哩間好可愛嘅餐廳坐晌落地玻璃窗前 悠閑地飲杯咖啡真係好舒服我好喜歡哩度嘅Tonic Espresso、豬鞍、薯條芝士蛋糕都好好味😋🔸是日餐湯及迷你牛角包南瓜湯香甜,打得夠滑,濃得嚟唔會太杰身,好飲。🔸羅勒青醬香煎豬鞍($296)推介❇️豬鞍好厚又大塊,煎得好香,肉味香濃,質地鬆軟又唔會好肥,仲有個青醬好香好好食!.🔸阿拉斯加炸魚薯條($216)熱辣辣即炸,滴少少檸檬汁,趁熱即刻食好脆卜卜,魚肉厚身,外脆內軟。薯條好好味!好夠脆,擺耐左都唔會淋哂,個質感同味道少少似食薯圈,好好味❤️!🔸手工伯爵茶窩夫配雲呢拿雪糕($98)好喜歡個伯爵茶cream,好滑!好清香!waffle 都唔錯,如果可以再脆多少少會仲正。🔸Blue Sky晴(+$58)超吸晴又解渴,望住blue sky心情就很好。有香橙、椰子、梳打、雪糕,入口後椰子味較為明顯,配埋爽口嘅梳打,好夏日渡假嘅感覺。🔸Iced Tonic Espresso (+$38)又係我嘅推介❇️我好鍾意飲湯力,但唔係度度都好飲,有啲地方會太甜。而Liberty 嘅To

上週末做完運動 加上天氣太悶熱
就搵咗間cafe 休息食吓野
由旺角登打士街行到街尾
就會見到哩間好可愛嘅餐廳
坐晌落地玻璃窗前 悠閑地飲杯咖啡
真係好舒服
我好喜歡哩度嘅Tonic Espresso、豬鞍、薯條
芝士蛋糕都好好味😋

🔸是日餐湯及迷你牛角包
南瓜湯香甜,打得夠滑,濃得嚟唔會太杰身,好飲。

🔸羅勒青醬香煎豬鞍($296)
推介❇️
🔸阿拉斯加炸魚薯條($216)

🔸手工伯爵茶窩夫配雲呢拿雪糕($98)

🔸Blue Sky晴(+$58)
超吸晴又解渴,望住blue sky心情就很好。

🔸Iced Tonic Espresso (+$38)
又係我嘅推介❇️
我好鍾意飲湯力,但唔係度度都好飲,有啲地方會太甜。而Liberty 嘅Tonic Espresso 好岩我口味,咖啡甘香、梳打清爽順口、有青檸香、微甜,同一時間滿足到我想飲咖啡又想清新解渴嘅願望。

🔸柚子芝士蛋糕
上層係酸酸甜甜嘅柚子慕絲
下層係鹹鹹甜甜香滑嘅芝士蛋糕
加埋一齊食,味道同口感都好豐富,推介!❇️
2022-06-28 70 瀏覽
平日既夜晚食飯時黎,得兩三檯人,可能係太偏僻,但係食物質素係可以再黎既。Bookmark左呢間想食抹茶窩夫配開心果雪糕,點知今日黎到無開心果雪糕,所以最尾無落order🥲唯有下次再黎試蕃茄醬牛肋肉意粉 - 味道ok番茄醬偏酸,但我本身鐘意食酸所以岩我口味,鍾意甜既就未必岩,牛肉有少少韌,如果嫩啲就perfect~卡邦尼意粉 - 啲蛋黃撈埋醬汁足夠食哂個意粉,醬汁濃稠度適中,不過朋友話正宗應該係‘杰’啲,但我地一致認同呢個都好味😋黑松露醬炸薯條 - 呢個都冇得輸,份量好多,因為佢個碟好深,所以唔止表面咁少,食勁仲有咁。唯一劣評係比杯飲品(無影低)Mocha Latte, 成杯都係泡咁滯。不過總括黎講,份量足味道好價錢合理,可以再黎

蕃茄醬牛肋肉寬面

卡邦尼意粉

黑松露醬薯條

• 手工鮮茄醬牛肋肉寬麵
  • 卡邦尼意粉
2022.6.21 星期二 3pm有落地玻璃,人不多的時間可以選對街坐,光線充足,環境舒服,適合一個人來放空。••••••••••••••••••••| 手工綠茶窩夫配雲呢拿雪糕 $98 |🍵🧇🍦本來的餐牌是寫配開心果雪糕,到點餐時店員就說轉了雲呢拿雪糕,之後再講有hazelnut或almond,然後我選了almond。約20分鐘上枱。應該是我聽錯/誤會/吃不出來,不覺得有almond味的食物🤔雲呢拿雪糕相對窩夫分量比較細球,而且不夠凍,影相一分鐘,已經開始溶,要先吃完雪糕。窩夫表面有點脆,裡面鬆軟,吃到半碟就覺得有微微的綠茶味。這個窩夫版本沒有蜜糖,所以後段有少許乾。表面灑了些綠茶粉和碎topping,多了不同口感。提子和藍莓都正常。淡綠色的忌廉比較稠,我喜歡這個質感,不過可以再濃味一點。| 夏日女神沙冰 $68 |Pineapple, Yuzu, Strawberry, Milk🍍🍊🍓🍼約五分鐘就到。正常smoothie分量,柚子味比較明顯,不太有菠蘿味,喝到後來就有輕微的士多啤梨味,表面的士多啤梨脆有點酸。整杯甜度適中,水果和奶味平衡,很清新。••••••••••••••••••
2022.6.21 星期二 3pm

••••••••••••••••••••
手工綠茶窩夫配雲呢拿雪糕 & 夏日女神沙冰

手工綠茶窩夫配雲呢拿雪糕
| 手工綠茶窩夫配雲呢拿雪糕 $98 |
🍵🧇🍦
約20分鐘上枱。
淡綠色的忌廉比較稠,我喜歡這個質感,不過可以再濃味一點。
夏日女神沙冰
| 夏日女神沙冰 $68 |
🍍🍊🍓🍼

••••••••••••••••••••

整體的味道不錯,環境很好,店員有禮貌,不過個人覺得就性價比來說有點貴。
本來為了開心果雪糕而來,轉了雲呢拿雪糕有少少失望。

在IG搜尋其他人的相片,見到不同日子,可能有不同版本的綠茶窩夫配開心果雪糕,會有不同水果配料,有或無蜜糖版本,而今次就沒有主要的開心果雪糕和無蜜糖。
如果在門口的餐牌或IG寫上每次窩夫的配搭,客人就會更清楚。
2022-06-21
下午茶
☼ Blue Sky $78晴加入咗香橙🍊、椰子🥥、梳打🥤、雪糕🍨令成個賣相好吸睛🤩 飲落係好重好濃既椰子味🤣 不過個人唔鐘意飲品有好濃既椰香味😟 整體來講偏貴既價錢同太過普通既味道令我覺得有啲失望🫠With Yogurt, Orange, Coconut, Soda, Ice Cream, it is ig able✨ and has a strong coconut flavour which I don’t like it🥲 Yet, it turns out to be a bit of a letdown as the flavour is just ordinary🥹評分: 5/10🌟☼ Carbonara Fettuccine with Sous Vide Egg $88慢煮溫泉蛋卡邦尼寬麵食落幾creamy😋 溫泉蛋既蛋黃都係提升咗卡邦尼既濃度😚 意粉用既培根本身唔差 但就淡味咗啲 亦發揮唔到培根本來既香味🥺 不過平日既套餐包埋是日餐湯 個日係香滑既南瓜湯🥣 味道唔錯得黎又夠抵食🥳This pasta dish featured rich and yolky with
☼ Blue Sky $78
評分: 5/10🌟

This pasta dish featured rich and yolky with fettuccine in carbonara sauce🍝 The bacon itself was not bad, slightly on the bland side🥓 Besides, the lunch set included a daily soup which was the aromatic pumpkin🎃, quite good!😆
評分: 7/10🌟

☼ Homemade Green Tea Waffle with Pistachio Ice cream $98
完美既甜品一定係窩夫+雪糕既配搭🤩 軟滑既開心果雪糕加上濃郁既手工綠茶窩夫🍵、焦糖香蕉🍯提升層次感🤤 不過窩夫唔夠脆口同埋雪糕既份量太少都令整個體驗扣咗分😮‍💨
Green tea waffle with ice cream was just perfect for desserts🤎 Creamy pistachio ice cream🍦on the rich green tea waffle🧇 was such a great combination and that caramelised banana🍌 just levelled it up ⇧⇧⇧ However, the waffle itself was not crunchy enough and the portion size of ice cream was tiny aiiii😩
評分: 7/10🌟
————————————————————————————
Liberty Coffee & Wine² (旺角)

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiffcafe
𓍼 #foodietiff旺角
𓍼 #foodietiff黃店💛

#hongkong #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #libertycoffee&wine #香港美食 #美食推介 #旺角美食 #旺角黃店 #旺角cafe #打卡cafe #打卡餐廳 #打卡黃店 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
Pumpkin  Soup
Pumpkin  Soup
2022-06-16 71 瀏覽
老友生日約埋食餐晏慶生。老友同我都係咖啡痴,就帶佢去 Liberty 嘆住咖啡慶生。Liberty 環境同食物都無得輸,正好有張大玻璃窗二人座位。🥣美味香甜南瓜忌廉湯。😋🍴全日早餐好精緻又特別,多了老外油炸鬼同炸薯盒,有別於一般全日早餐。👏👍🍴煙鴨胸牛角包我的例牌必食之首選,煙鴨啖啖嫩肉仲有鮮味添,牛角包酥香鬆軟非常可口,沙律菜新鮮爽口。正👍☕️拉得美美的 Cappuccino ☕️我的香濃醇厚美式咖啡
老友生日約埋食餐晏慶生。

🥣美味香甜南瓜忌廉湯。😋

🍴全日早餐

🍴煙鴨胸牛角包

☕️拉得美美的 Cappuccino

☕️我的香濃醇厚美式咖啡

2022-06-15
2022-06-14 96 瀏覽
♨️Liberty Coffee & Wine 旺角登打士街2號地舖💜之前已經食過呢間,食物及咖啡質素確係唔錯,鬧市中的一點靜🔷Applesso 凍蘋果咖啡甜甜苦苦夾埋一齊幾特別🔷Rose latte一向喜歡玫瑰味嘅啡🔷青醬鳳尾蝦蝴蝶粉掛汁的蝴蝶粉,鮮蝦夠彈牙🔷匈牙利燉牛肉飯燉牛肉好食入味夠淋,就咁食就比較鹹,必須要送飯食物:8/10抵食:8/10環境:8/10。。
♨️Liberty Coffee & Wine
旺角登打士街2號地舖

💜之前已經食過呢間,食物及咖啡質素確係唔錯,鬧市中的一點靜

🔷Applesso 凍蘋果咖啡
甜甜苦苦夾埋一齊幾特別
🔷Rose latte
一向喜歡玫瑰味嘅啡
🔷青醬鳳尾蝦蝴蝶粉
掛汁的蝴蝶粉,鮮蝦夠彈牙
🔷匈牙利燉牛肉飯
燉牛肉好食入味夠淋,就咁食就比較鹹,必須要送飯

食物:8/10
抵食:8/10