2022-06-06 49 瀏覽
放假約咗朋友去食晏,呢間小餐館比起一般Cafe有更多食物選擇,不過食物味道就一般🤪 特別係叫咗個Churros唔係好香脆,有啲失望!不過咖啡幾好飲,而且環境坐得幾舒服,不失為一個同朋友吹水嘅好地方🤣 💰手工鮮茄醬牛肋肉寬麵 $158💰青醬鳳尾蝦蝴蝶粉 $108 📍Liberty Coffee & Wine²地址︰旺角登打士街2號地舖

💰手工鮮茄醬牛肋肉寬麵 $158
💰青醬鳳尾蝦蝴蝶粉 $108

📍Liberty Coffee & Wine²
地址︰旺角登打士街2號地舖
2022-05-29 46 瀏覽
好味道,服務好星期日唔太多人,樓上座位好舒服,可以慢慢享受下食物大人小朋友都鍾意食,廚師幾有心思,食物都是熱辣辣的,長通粉闊條麵都好好味 咖啡decaf Americano 都幾好飲
好味道,服務好

星期日唔太多人,樓上座位好舒服,可以慢慢享受下食物

咖啡decaf Americano 都幾好飲
肉醬千層麵
肉醬千層麵
2022-05-25 208 瀏覽
-{旺角歐陸cafe🍝}又去Cafe喇!今次依間係liberty coffee and wine食weekend lunch~🤤墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯🤤 ($158)意大利飯偏硬而且夠煙韌🥳帶子有彈性 煎得香口!不過隻蝦有啲霉嘅感覺😖整體個墨魚汁加意大利粉係好食嘅😛👖褲評: 7.8/10🤤手工鮮茄醬牛肋肉寬條麵🤤 ($128)意粉爽彈😋蕃茄醬真係食得出係新鮮嘅😍另外牛肋肉就偏煙靭爛口啲不過都好重味😚整體唔錯😛👖褲評: 8/10🤤奧地利忌廉芝士條🤤 ($68)薯仔多啲忌廉芝士 似sour cream嘅味道 比較普通啲😂👖褲評: 6.5/10🤤手工綠茶窩夫配開心果雪糕🤤 ($98)必試😙綠茶味者幾濃同脆口嘅窩夫🥰配上cream同開心果雪糕係100分😍😍😍仲有啲青提同藍莓粒😉👖褲評: 8.5/10星期六日會有+1但平日冇嘅😉原來係有分1同2嘅分店 下次去試埋間1先😚性價比: 7.5/10服務: 8/10環境: 8.5/10🚩 Liberty Coffee & Wine² 🚩地址: 旺角登打士街2號地舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai旺角
{旺角歐陸cafe🍝}

🤤墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯🤤 ($158)

👖褲評: 7.8/10

🤤手工鮮茄醬牛肋肉寬條麵🤤 ($128)

👖褲評: 8/10

🤤奧地利忌廉芝士條🤤 ($68)

👖褲評: 6.5/10

🤤手工綠茶窩夫配開心果雪糕🤤 ($98)

👖褲評: 8.5/10

墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯
手工鮮茄醬牛肋肉寬條麵
  • 手工鮮茄醬牛肋肉寬麵
2022-05-02 100 瀏覽
開返晚市堂食之後緊係快d約埋好友去食正野啦!今次簡左位於登打士街盡頭既Liberty coffee & Wine. 餐廳雖然唔大但係裝修精美,兩邊有大大塊嘅落地玻璃窗,我地今次就正正被安排坐咗喺窗前嘅二人位。放住街外景色食住美食,好chill ar。Dinner set 都有幾多野簡。我地不約而同地想食意粉🤭。叫dinner set 嗌野食有得平$20,我地嗌左2杯mocktail💕Starty night 星夜Passion fruit, pandan, orange, soda整杯飲品漆黑一片非常神秘,面頭仲有幾粒爆谷做點綴。估唔令人十分有驚喜,淡淡嘅班蘭味,好好飲。Guava pink 番粉紅Guava, Lime, yuzu, rose, soda成品好靚,呈現漸變嘅粉紅色,飲落好清爽,夏天既感覺。一上餐既餐包 & 餐湯已經令人很滿意,香口鬆軟既午角包配上磨菇湯,令人難以抗拒嘅好滋味。原隻魷魚筒墨汁蝴蝶粉 $158魷魚比想像中大隻好多,而且唔會炸得過老,仍然好鮮嫩爽口,蝴蝶粉亦煮得岩岩好,有咬口。平時食飯好少簡墨汁,因為會成口黑晒,不過今次同好姐妹食,就算變左烏嘴狗都冇尷尬😎手
開返晚市堂食之後緊係快d約埋好友去食正野啦!

Starty night 星夜

Guava pink 番粉紅
Guava, Lime, yuzu, rose, soda
成品好靚,呈現漸變嘅粉紅色,飲落好清爽,夏天既感覺。

原隻魷魚筒墨汁蝴蝶粉 $158

手工鮮茄醬牛肋肉寬粉 $158
醬汁用上新鮮蕃茄,唔會有人工既酸味,加上牛肋肉真係炆煮到好淋,非常入味,成份食完都唔會好漏,真係非常好食。寬粉同蝴蝶粉一樣煮得剛剛好。食得出有用心去煮!

好既環境,好既美食,好既服務,加上好既飯腳,好既晚上,幸福就係咁簡單,開心❤️

2022-04-26
5 分鐘 (堂食)
  • 番粉紅
  • 手工鮮茄醬牛肋肉寬麵
2022-05-02 75 瀏覽
一間#消防 #救護 #師生 有9折優惠既打卡cafe#豬胺 $238肉質鮮嫩多汁,完全唔乾,好易切開,配埋羅勒醬真係好好味🤤仲有沙律菜同薯條,抵食👍🏻#義大利飯 $158墨魚汁好夠,啲飯染曬上色,食完成個口都係黑色,喜感十足🤣帶子鮮甜,唔腥,如果可以多啲蟹子就更好🙈鮮蝦都夠大隻,肉質飽滿#炸魚薯條 $178舊炸魚大大嚿,炸粉唔厚肉質飽滿一啲都唔腥,超多薯條🤪#雞翼 $88雞翼6大隻,口感脆脆😆😆#窩夫 厚實,有雪糕、香蕉同埋朱古力醬超有口感😚🤙🏻#飲品 #護膚天使 $58係因為比個名吸引所以叫咗,有菠蘿汁、梨、青檸,味道酸甜 好fresh☺️#沙冰 $68味道偏甜,有cream 同朱古力醬同expresso
一間#消防 #救護 #師生 有9折優惠既打卡cafe
#豬胺 $238

#義大利飯 $158

#炸魚薯條 $178
舊炸魚大大嚿,炸粉唔厚肉質飽滿一啲都唔腥,超多薯條🤪

#雞翼 $88
雞翼6大隻,口感脆脆😆😆
#窩夫
厚實,有雪糕、香蕉同埋朱古力醬超有口感😚🤙🏻
#飲品
#護膚天使 $58
#沙冰 $68
味道偏甜,有cream 同朱古力醬同expresso
2022-04-26
2022-04-30 60 瀏覽
🍁【墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯】 $158首先叫咗呢個就有心理預備啲牙會黑😂但係佢嘅美味程度令到我唔介意隻蝦好大隻而且啲肉好彈牙而啲帶子係煎嘅 稍為覺得有少少乾墨魚意大利飯加咗啲芝士 雖然睇唔到 但係食到😎最正係仲有加咗啲蘑菇 好爽 好有咬口 唔怪之得大家嚟到都會嗌嘅依一個🥰評分:8/10-🍁【手工鮮茄醬牛肋肉寛麵】 $128牛肋肉一共有四舊 好冧而且好友牛肉味 仲有啲酒味添🤭茄醬酸酸甜甜 令人好開胃而且寛麵幾彈牙👍🏻評分:7.5/10-🍁【Matcha Latte】 $43個人認為打卡一流味道就正常發揮 唔係話太特別🤣如果下次俾我揀想試吓比利時是朱古力評分:7/10-🍁【Cappuccino】 $39-整體:首先環境好文青好啱打卡🍃尤其是坐正窗口位 真係冇得頂而且餐廳食物質素都幾唔錯😍員工仲好有善同細心👍🏻仲有呢間有個綠茶waffle 都好似好吸引🥰有機會都要試吓🤣仲有興趣想去埋油麻地嘅分店
🍁【墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯】 $158

仲有呢間有個綠茶waffle 都好似好吸引🥰
有機會都要試吓🤣
仲有興趣想去埋油麻地嘅分店
2022-04-27 231 瀏覽
Very limited choice in drink list. Lychee Oolong rose tea, don’t expect to see and taste Lychee, coz Lychee Oolong is a type of tea, a name. Can also avoid the Paella, small portion, was dry n very greasy. All day breakfast was fine not outstanding, but it took 1 hour to cook. Asked for twice and they started to cook when we were about to cancel it. They did not feel bad at all. Overall, from getting into the restaurant till we leave, the service was sucks or no service, poorly managed. I will r

Overall, from getting into the restaurant till we leave, the service was sucks or no service, poorly managed. I will recommend to avoid this restaurant.
這間咖啡店位於旺角的邊邊邊邊…夏日炎炎走路去 真的是…🥹不過這樣𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗿𝗲 𝗰𝗮𝗳𝗲 都是基本動作😂店舖用鮮艷的綠色配搭淡淡的粉紅營造出跳脫又可愛的渡假感🥰裝潢讓人忍不住多欣賞幾眼呢~-🥔 | 迷你蘆筍帕馬臣芝士薯 $𝟲𝟴 |🍅 | 手工鮮茄醬牛肋肉寬麵 $𝟭𝟭𝟴 |🌱 | 手工綠茶窩夫配開心果雪糕 $𝟵𝟴 |這2款食物味道質素都很好~特別喜歡芝士薯 香脆可口🥰但廚師煮意粉是不是手滑了 太鹹了吧😂🌟7.5/10☕️ | 烤栗子鮮奶咖啡 $𝟰𝟲 |☕️ | 海鹽焦糖鮮奶咖啡 $𝟰𝟲 |很少見到是真的烤栗子味 便嚐嚐是有烤栗子的香味的!不過2杯咖啡都偏酸 清淡了些😢🌟5/10*師生/社工/醫護有9折 也太善心了吧🥺-📍𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝘁𝘆 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗪𝗶𝗻𝗲² 旺角登打士街2號地舖

這間咖啡店位於旺角的邊邊邊邊…
夏日炎炎走路去 真的是…🥹
不過這樣𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗿𝗲 𝗰𝗮𝗳𝗲 都是基本動作😂

店舖用鮮艷的綠色配搭淡淡的粉紅
營造出跳脫又可愛的渡假感🥰
裝潢讓人忍不住多欣賞幾眼呢~

🥔 | 迷你蘆筍帕馬臣芝士薯 $𝟲𝟴 |
🍅 | 手工鮮茄醬牛肋肉寬麵 $𝟭𝟭𝟴 |
🌱 | 手工綠茶窩夫配開心果雪糕 $𝟵𝟴 |
這2款食物味道質素都很好~
特別喜歡芝士薯 香脆可口🥰
廚師煮意粉是不是手滑了 太鹹了吧😂
🌟7.5/10

☕️ | 烤栗子鮮奶咖啡 $𝟰𝟲 |
☕️ | 海鹽焦糖鮮奶咖啡 $𝟰𝟲 |
很少見到是真的烤栗子味 便嚐嚐
是有烤栗子的香味的!
不過2杯咖啡都偏酸 清淡了些😢
🌟5/10

*師生/社工/醫護有9折 也太善心了吧🥺

📍𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝘁𝘆 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗪𝗶𝗻𝗲²
旺角登打士街2號地舖
2022-04-19 62 瀏覽
👧🏻難得可以外出工作,經過先發現遠離鬧市嘅Liberty Cafe(都算處於油麻地同大角咀交界),裝修又幾特別,有綠色門框嘅大玻璃窗💚,又有Lunch Menu,所以就入咗去試試👍🏻。🌟是日餐湯今次嘅餐湯係周打海鮮湯,不過飲嘅時候👧🏻就當咗佢係普通忌廉湯🤣。因爲👧🏻果碗係0海鮮😅,都係同行朋友問戒緊口嘅👧🏻點解會飲餐湯先知有海鮮🦞。。。🌟慢煮溫泉蛋卡邦尼寬麵睇賣相/擺盤嘅表現係唔錯,不過食落就覺得寬條麵煮過龍,質感偏腍身😟,而且醬汁就唔算太掛身,幸好有芝士粉+黑胡椒略略調味,不算太Dry。至於煙肉🥓都係中規中矩,冇太深刻印象。🌟Belgium Dark Mocha 70.5%成個午餐最滿意就係杯朱古力咖啡🍫☕️,奶泡豐盈綿密,咖啡味唔算太濃,朱古力味以苦味為主導,甜味唔太明顯。

🌟是日餐湯

🌟慢煮溫泉蛋卡邦尼寬麵

🌟Belgium Dark Mocha 70.5%
2022-04-18 60 瀏覽
今日已經係第五次幫襯呢間Cafe,真係好好食。有朋友話貴因為早餐都要超過$100,重唔包咖啡。但係份量係10分夠舊的一定唔會餓親。食物好味、咖啡好味、環境舒適!今日點左一個素食早餐,但係有少少美中不足 (不過我相信只係一時失手,否則都唔會去五次)今朝一家人4位去食,大家都係點咗 all day breakfast ,但係好可惜嘅就係我係最後一個上菜的,嗰個蛋同埋菇已經凍曬,我最鍾意嘅薯餅幸好還是暖的,其實真係會大打折扣 🙄 有少少失望啦,成間餐廳都係得四個人啫,之前幾次食都冇咁嘅情況出現,我見到嗰個職員係因為喺度整牛油果。。。希望第六次好啲啦⋯⋯ 還是非常推介這Cafe的
2022-04-17 173 瀏覽
本身見到有Foodie介紹諗住去試吓新嘢同打下卡跟住同朋友帶咗杯iced line tonic expresso同gingerccino,同埋churro配開心果雪糕坐低咗冇幾耐就已經見到好多蚊滋飛來飛去以為係近街同埋開晒啲窗所以冇為意坐低咗冇幾耐就已經見到好多蚊滋飛來飛去以為係近街同埋開晒啲窗所以冇為意Tonic expresso就冇乜特別 不過不失但杯gingerccino就好唔掂飲落冇薑味不但止!啲泡仲有陣塑膠味!但係!低處未算低!個churro食落好硬 仲有陣油億味!個開心果雪糕 開心果味都重 所以都叫OK但係!下面啲cream真係好難食!有啲似大陸既假cream同埋都係有陣塑膠味同朋友食咗一啖 已經覺得好奇怪淨係食啲cream就更加肯定啲塑膠味係啲cream度嚟!最後我哋咩都冇食晒就走咗食完一個鐘左右搭車嘅時候朋友開始反胃同作嘔最後亦都嘔咗而我就返到屋企就開始肚痛呢間嘢我絕對唔推薦亦都唔會再去!
本身見到有Foodie介紹
諗住去試吓新嘢同打下卡

坐低咗冇幾耐就已經見到好多蚊滋飛來飛去
以為係近街同埋開晒啲窗所以冇為意

坐低咗冇幾耐就已經見到好多蚊滋飛來飛去
以為係近街同埋開晒啲窗所以冇為意

Tonic expresso就冇乜特別 不過不失
但杯gingerccino就好唔掂

飲落冇薑味不但止!啲泡仲有陣塑膠味!

但係!低處未算低!
個churro食落好硬 仲有陣油億味!
個開心果雪糕 開心果味都重 所以都叫OK
但係!下面啲cream真係好難食!
有啲似大陸既假cream同埋都係有陣塑膠味

同朋友食咗一啖 已經覺得好奇怪
淨係食啲cream就更加肯定啲塑膠味係啲cream度嚟!
最後我哋咩都冇食晒就走咗

食完一個鐘左右搭車嘅時候朋友開始反胃同作嘔
最後亦都嘔咗

而我就返到屋企就開始肚痛

呢間嘢我絕對唔推薦亦都唔會再去!
下午三時的陽光照耀在這家翠色的玻璃窗上為鮭魚色餐桌灑下一片明亮金黃連店內用餐的氛圍也增添一份愜適暖意這家的全日早餐除了常規的香腸滑蛋蘑菇外 更意外地配上自製的ᴄʜᴜʀʀᴏꜱ和蘆荀芝士薯餅 成了美味小配搭煙三文魚拼呑拿魚作新鮮沙律 一次過滿足兩個小慾望閒聊間加點一份拌上温泉蛋的卡邦尼寛麵 香滑蛋汁帶岀更多滑溜溜的滋味不經不覺地 在暖烘烘的陽光下度過了半天 也發掘了一間餐點不錯的咖啡店⸜❤︎⸝ 𓇠@libertycoffeewine𖤥 ʟɪʙᴇʀᴛʏ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ & ᴡɪɴᴇ²༶ ʟɪʙᴇʀᴛʏ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ༶ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ꜰᴇᴛᴛᴜᴄᴄɪɴᴇ ᴡɪᴛʜ ꜱᴏᴜꜱ Vɪᴅᴇ ᴇɢɢ༶ ɴᴏʀᴡᴇɢɪᴀɴ ꜱᴀʟᴍᴏɴ ꜱᴀʟᴀᴅ༶ ɪᴄᴇᴅ ᴘᴇᴀᴄʜʏ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ𓇠
下午三時的陽光照耀在這家翠色的玻璃窗上

༶ ɪᴄᴇᴅ ᴘᴇᴀᴄʜʏ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ

𓇠
下午茶
2022-04-01 82 瀏覽
想當年與閨蜜👭風流 依家已經3個月無堂食過🥲 鐵路站行黎 沿路都係五金舖 舊店林林種種 所以一行到餐廳 見到TiffanyBlue綠色大玻璃窗 就更覺養眼😎✅食環境綠色主調 高樓底 陽光感 ☀️一入去就有 慢活感😌 談天說地或是自成一角也歡喜✅可愛的打卡飲品💓Blue Sky 晴 $78難得內外兼備既Mocktail 味道清新不死甜 行左段路飲呢個感覺良好🤩💓Cold Brew 冷萃咖啡 $58閨蜜置身如此舒適之地 馬上如在夢中 明明想嗌dirty 口裡卻說了cold brew🤣 瓶子加上托盤仍然打卡able 味道據悉也不錯餐廳仲有小食主食甜品各樣 但我地食完午餐已甚飽 有下次😝
想當年與閨蜜👭風流 依家已經3個月無堂食過🥲

2021-11-13
下午茶
Blue  Sky
2022-04-01 61 瀏覽
雖然cafe地址係喺於旺角但係就位於登打士街(近渡船街)尾,尚算旺中帶靜嘅。小店有兩邊係全落地玻璃,透光度高;其中一邊係門窗,打開後都幾通風,感覺幾舒服㗎。想打卡嘅話就最好揀窗邊位,影啲相係幾靚嘅。午市有Lunch menu (星期一至五、假日除外)。飯、意粉、沙津、全日早餐都有。每份套餐包餐湯及黑咖啡,以份量嚟講價錢唔算貴。我叫嘅「慢煮溫泉蛋卡邦尼寬麵 (HKD88) 」賣相唔錯。麵條我唔覺得煙靭不過唔係難食嘅。整體嚟講不過不失啦。如果下次我咁啱喺附近又想飲杯咖啡嘅話係會再幫襯嘅。⭐️免收加一⭐️師生/社工/醫護有9折

⭐️免收加一
⭐️師生/社工/醫護有9折
午餐
2022-03-23 117 瀏覽
食完午餐之後又諗唔到落雨天去邊見到最近呢間Cafe都好多人去打卡 試試佢先💛夏日女神好fresh嘅士多啤梨味 唔係假果味 因為唔甜😆👍🏻👍🏻💛比利時熱朱古力天氣涼涼地 飲翻杯熱朱古力 非常之適合好濃嘅朱古力香味 真材實料 仲有靚靚拉花👍🏻👍🏻👍🏻💛手工綠茶窩夫配開心果雪糕午餐之後一定要食甜品 嚟到呢度最主要想食甜品綠茶窩夫係比我哋選中嘅細路 絕對無揀錯外脆內軟 有一刻我以為呢個窩夫有麻糬係入面望翻Menu 原來係無架 佢只不過整得好做到𥚃面食落去煙煙韌韌 好食到飛起加埋開心果雪糕同香蕉 第一次咁配 又幾夾喎!
食完午餐之後又諗唔到落雨天去邊

外脆內軟 有一刻我以為呢個窩夫有麻糬係入面
望翻Menu 原來係無架
佢只不過整得好
做到𥚃面食落去煙煙韌韌 好食到飛起

加埋開心果雪糕同香蕉 第一次咁配 又幾夾喎!

2022-02-17
夏日女神