2022-11-16 22 瀏覽
路過見到新開既茶飲店,當然要試試😍❤️手打渣男綠茶 香水檸檬有陣獨特清香,好似帶點香茅味咁,配清新既綠茶特別refreshing!! 香水檸檬系列仲有青提/小青瓜等唔同配搭,都係用新鮮水果+蔗糖製成既新鮮茶飲,下次可以再一試~🧡手工滿杯芋泥芋圓鮮奶 芋泥係手工新鮮芋頭製成,香滑芋泥好足料,芋圓質地同平時一般食到既芋圓唔同,偏彈牙好有咬口💛肉鬆脆皮年糕 大大串年糕,好煙煙韌韌,灑上大量肉鬆再配醬汁,唔錯唔錯💚黃金蟹鉗 炸到金黃香脆既蟹鉗,香口又彈牙
路過見到新開既茶飲店,當然要試試😍

💚黃金蟹鉗 炸到金黃香脆既蟹鉗,香口又彈牙

2022-11-15 22 瀏覽
呢度喺油麻地新開嘅一間飲品店, 有奶茶水果茶沙冰等等。見今日天氣有幾熱就一人一杯,我嗌咗渣女茶,呢個名好搞笑,原來係火龍果+ 水蜜桃果茶,一路等嘅時候都聽到佢喺廚房入邊新鮮製作;呢個甜度係指定,不能更改,飲落口嘅時候甜度適中😉 好適合呢個唔算太凍嘅日子飲之後我嗌咗個多肉芒芒椰,呢個飲品好重椰汁味,好似以前飲連鎖店嘅感覺;喺杯嘅底有啲一粒粒嘅珍珠,好有咬口估唔到呢間舖頭仲有啲小食,我哋嗌咗個撈麵,叫咗微辣,好香口最特別嘅係個烤年糕,呢個幾好味

估唔到呢間舖頭仲有啲小食,我哋嗌咗個撈麵,叫咗微辣,好香口

最特別嘅係個烤年糕,呢個幾好味

去旺角血拼咗一輪🛒拎住一袋二袋就好想買野飲行到去巴士站附近 見到哩間係新開又未飲過 就買野飲同小食醫下肚๑ˇεˇ๑🔺多肉芒芒椰 $42 🥭大大杯 面頭有一大舊cream芒果同椰奶夾得幾好椰香味幾濃 係芒果沙冰夠凍夠解渴 好飲唔會太甜底下仲有寒天珠珠 咬落口感幾煙韌 •̑з•̑🔺手打渣男茶 $32 🍋店家招牌香水檸檬系列第一次聽香水檸檬 飲落無平時檸檬個種酸澀味 經過用錘手打香水檸檬獨特的果香更突出 散發出芳香同少少香茅味 配以綠茶茶底 小清新之選🌿🔺爆汁雞皮卷 $22即叫即整 用光波爐燒超級熱辣辣~雞皮燒得脆脆der 雞肉好嫩仲有肉汁🐓💦🔺秘制涼麵 $28小小辣小小麻 但好開胃涼麵配料唔少 蔥 青瓜絲 芫荽 花生拌麵 麵既份量都多 好易飽肚 ( ੈჰ ੈ)
去旺角血拼咗一輪🛒

雞肉好嫩仲有肉汁🐓💦
🔺秘制涼麵 $28
小小辣小小麻 但好開胃
2022-11-14 11 瀏覽
最近係油麻地個邊搵到間有串燒同其他小食嗌嘅手搖店。店內主打手打香水檸檬茶,對應翻大熱嘅香水檸檬茶熱潮🔥手打渣男茶$32🍋實際上係手打香水檸檬茶。落單後無耐,你會聽到帳幕後面店員「打打打」嘅聲音(同我打啲渣男,等佢醒覺唔再渣!)飲落有種幾提神嘅感覺,仲飲到股香茅味🫢桂花烏龍$26🌸茉莉綠茶$19🌱清茶都幾高質,嗌左走甜都飲到淡淡嘅清香😌爆汁雞皮卷$22🍖雞皮卷一樣唔係整定,超級熱辣辣🔥堅係爆汁,完全係行夜市食燒烤嘅風味😋-Lucky綠 (油麻地)油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
手打渣男茶$32🍋
桂花烏龍$26🌸
茉莉綠茶$19🌱
清茶都幾高質,嗌左走甜都飲到淡淡嘅清香😌
爆汁雞皮卷$22🍖
Lucky綠 (油麻地)
油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
2022-11-12 17 瀏覽
旺角新開茶飲店裝修有點小文青餐廳主打香水檸檬茶飲極力建議大家試一下餃子同冷鍋串串兩樣都非常值得一試ꔐ手打渣男($32)用香水檸檬製成的檸檬茶除了茶香還帶有香氣檸檬的特別香氣雖然甜度是固定但完全不會過甜ꔐ霸氣不要提($34)用檸檬茶做基底加入葡萄肉 口感層次更豐富ꔐ冷鍋串串(素$3/串 葷$5/串)好適合叫一兩串作小吃辣度小辣左右 香香辣辣非常惹味牛肚同蓮藕片值得一試ꔐ煎餃子($28/6隻)好有媽媽餃子的味道所有餃子都自家製足料之餘又有肉汁同樣要大推一下¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩老板超熱情冷鍋串串很有驚喜剛好可以下午茶來幾串

旺角新開茶飲店
裝修有點小文青
餐廳主打香水檸檬茶飲
極力建議大家試一下餃子同冷鍋串串
兩樣都非常值得一試

ꔐ手打渣男($32)
用香水檸檬製成的檸檬茶
除了茶香還帶有香氣檸檬的特別香氣
雖然甜度是固定
但完全不會過甜

ꔐ霸氣不要提($34)
用檸檬茶做基底
加入葡萄肉
口感層次更豐富

ꔐ冷鍋串串(素$3/串 葷$5/串)
好適合叫一兩串作小吃
辣度小辣左右 香香辣辣非常惹味
牛肚同蓮藕片值得一試

ꔐ煎餃子($28/6隻)
好有媽媽餃子的味道

老板超熱情
冷鍋串串很有驚喜
剛好可以下午茶來幾串
2022-11-08 20 瀏覽
Lucky綠 📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖最近發現油麻地新開左一間茶飲店主打以手打香水檸檬🍋製作茶飲~仲有冷鍋串串、涼麵、脆皮年糕特式小食手打渣男$32 手打香水檸檬 🍋~配上綠茶🍵味道好夾香水檸檬經過隔冰捶打後散發香味味道清新~飲品甜度同冰度都係固定呢款大推😆好好飲多肉紅柚$37 堅有果肉~紅肉柚子味好出店主用上時令生果配以特選茶葉調配出來美味茶飲~手搖茶都可以健康脆皮年糕$16 即叫即炸😁外脆內煙靭👍🏻值得等待⌛️冷鍋串串$5 串肉/ $3 串素 款式多~口味好岩香港人♥️唔會太辣
Lucky綠
📍油麻地彌敦道525-543號
寶寧大廈地下543號舖

最近發現油麻地新開左一間茶飲店
主打以手打香水檸檬🍋製作茶飲~
仲有冷鍋串串、涼麵、脆皮年糕特式小食

手打渣男$32

款式多~口味好岩香港人♥️唔會太辣

• 冷鍋串串
  • 手打香水檸檬茶
2022-11-07 17 瀏覽
油麻地新開左一間茶飲店掂牌有個狗狗Logo好得意,好易認嫁主打香水檸檬製作茶飲而除左茶飲仲有唔少小食 —-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 手打渣男茶 $32以綠茶為基調,加入經手打爆銼香水檸檬令到果皮中芳香物質大量釋放因此飲既時候散發出陣陣香味甜度同冰度都係固定,但入口唔會好甜味道清新清爽,齒頰留香🫶🏻✾ 白霜青提 $43表面雪頂放上幾粒青提,十分誘人清甜青提配上鳥龍茶甜而不膩,帶有淡淡茶香而且有青提果肉同寒天啵啵增加口感✾ 爆汁雞皮卷 $22即叫即燒,熱辣辣🔥表面燒得香脆,裏面雞肉嫩滑多汁✾ 冷鍋串串(肉$5/串;素$3/串)種類都唔少,全部一串串串起想幾多就拎幾多,食落唔會好辣推薦蓮藕片,入口爽脆!!
油麻地新開左一間茶飲店
掂牌有個狗狗Logo好得意,好易認嫁
主打香水檸檬製作茶飲
而除左茶飲仲有唔少小食

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 手打渣男茶 $32
以綠茶為基調,加入經手打爆銼香水檸檬
令到果皮中芳香物質大量釋放
因此飲既時候散發出陣陣香味
甜度同冰度都係固定,但入口唔會好甜
味道清新清爽,齒頰留香🫶🏻

✾ 白霜青提 $43
表面雪頂放上幾粒青提,十分誘人
清甜青提配上鳥龍茶
甜而不膩,帶有淡淡茶香
而且有青提果肉同寒天啵啵增加口感

✾ 爆汁雞皮卷 $22
即叫即燒,熱辣辣🔥
表面燒得香脆,裏面雞肉嫩滑多汁

✾ 冷鍋串串(肉$5/串;素$3/串)
種類都唔少,全部一串串串起
想幾多就拎幾多,食落唔會好辣
推薦蓮藕片,入口爽脆!!
2022-11-06 14 瀏覽
Osmanthus oolong tea with bubbles 桂花烏龍茶配珍珠🧋 (L) $31 Perfume lemon handmade tea 🍵 大氣原諒綠香水檸檬手打茶 🍋 (R) $38右邊嘅檸檬手打茶係店員推介嘅產品,入面主要用咗班蘭葉🌿、香茅同埋檸檬,飲落去味道好Fresh 好健康,而左手邊嘅桂花烏龍茶有淡淡桂花香🌼,而珍珠本身帶有甜味、口感煙韌,都唔錯呀Crispy rice cake 🍡 脆皮年糕 $16 脆皮年糕係個性價比高嘅小食,外皮烤到好香脆,入面熱辣辣勁chewy 😋Chicken cold noodles 🍗🍜 雞絲涼麵 $35 辣辣地嘅雞絲涼麵主要有雞絲、蔥、芫荽、花生🥜,份量唔算少,而且飽肚!
桂花烏龍茶配珍珠🧋 (L) $31
Perfume lemon handmade tea 🍵
大氣原諒綠香水檸檬手打茶 🍋 (R) $38

Crispy rice cake 🍡 脆皮年糕 $16

2022-11-05 13 瀏覽
今日喺油麻地食完飯路過見到有間賣緊一個好特別嘅檸檬嘅茶飲店 原來呢隻叫做香水檸檬 係廣東特產嚟 睇下menu先 除左主打香水檸檬系列 仲有其他野飲同小食 手打渣女茶:用咗香水檸檬 蜜桃 火龍果 原來香水檸檬係一啲都唔酸 重真係有淡香嘅味道 飲落去係甜ga 好Fresh 好特別 等緊期間仲聽到廚房不停係度用力dup 睇嚟真係人手打檸檬多肉芒芒椰:頂層有cream 入面除左有芒果肉 仲有d爆爆珠 好滿足脆皮年糕 熱熱地食仲好煙韌 有香辣肉鬆同紫菜芝麻味好飽好滿足 用嚟做飯後甜品都唔錯

睇下menu先 除左主打香水檸檬系列 仲有其他野飲同小食

脆皮年糕 熱熱地食仲好煙韌 有香辣肉鬆同紫菜芝麻味

好飽好滿足 用嚟做飯後甜品都唔錯
  • 手打渣女茶
2022-10-27 449 瀏覽
喺旺角依然隨時隨地都充滿着掃街嘅慾望,當然輕食就周街都有手搖飲品亦都係隨處可見,😆要做到印象深刻嘅話當然就係透過質素同埋味道嚟得到肯定。而家嘅手搖店非常多,而且都係連鎖為主,所以接觸嘅都會比較多,偶然都要嘗試下新式嘅店舖。😙呢間Lucky綠主打嘅除咗係飲品之外,更有好多自家製嘅小食。同埋店舖街知巷聞嘅冷鍋串串。🤩多肉芝芝葡萄— 🍇手搖飲品除咗茶類之外,另外有更清新嘅生果系列,呢一款葡萄除咗粒粒都要確保係新鮮之外,仲會加上清香嘅綠茶營造葡萄茶嘅配搭,🍇新鮮嘅葡萄就完全冇咗酸味,反而甜味更加突出再配合埋茶香就非常解渴,而且留有餘香,面頭再鋪上一層芝士奶蓋咁就更有層次🍇白霜青提— 🍵同樣都係提子再加茶嘅配搭,但係同頭先嗰杯相對就有唔同,青提嘅味道稍為淡啲,但甜味亦都非常之足,🍵另外再加上烏龍茶令到茶味濃郁另外亦都不失青提自然嘅甜味帶嚟同樣嘅清新 值得推介🍵冷鍋串串— 🍢喺店舖嘅旁邊就會見到已經盛載有一串串素食同埋肉食嘅盒,🍢價錢亦都非常之平,可以揀選自己鍾意嘅請另外再加埋靈魂嘅辣汁,🍢鍾意食肉嘅話可以專揀牛類嘅食物,更好同辣汁配搭。🌶️脆皮年糕— 🍡另外呢一度仲有個特色店舖小食就係呢一款脆皮年

多肉芝芝葡萄

白霜青提

冷鍋串串

脆皮年糕— 🍡另外呢一度仲有個特色店舖小食就係呢一款脆皮年糕,就係一塊長方形嘅煙韌年糕,🍡可以選擇香辣味或者茄汁沙律醬,兩款都各有千秋,想在味道更加昇華嘅話就可以再加配紫菜芝麻,肉鬆,烤杏仁片或者碧根果碎,🍡白搭嘅配料咁就可以帶出不一樣嘅年糕味道。不過肉鬆絕對係萬能嘅食物,年糕非常之煙韌,🍡而且仲有拉絲嘅效果,因為要即叫即整,所以等後時間稍為長少少,但當然係值得㗎啦🍡
脆皮年糕

手打香水檸檬系列-🍋呢個系列好受歡迎,聽老闆講 亦都係今個月買得最多嘅一個系列!手帶香水檸檬嘅味道清新,🍋而且又唔會太酸!仲好岀味🍋

Lucky綠 (油麻地)
油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
多肉芝芝葡萄
白霜青提
脆皮年糕
2022-10-20 31 瀏覽
最近油麻地新開左間飲品店,主打手打茶飲,新鮮水果茶同小食🫕而佢地既手打茶係用香水檸檬為主😎同平時既檸檬唔一樣會比較香,而且所用既水果都係新鮮,梗係要一試手打渣男茶經過手打爆錘後,香水檸檬既芳香好突出😚飲落好清新之餘有種香矛既味道,好特別,值得一試👍👍手打渣女茶酸酸甜甜🤗帶有水蜜桃同火龍果既果香,再帶淡淡既香水檸檬芳香,清甜得黎好清新🥰冷鍋串串有素同葷可選擇🤩款式多之餘想食幾多就攞幾多,超有四川風味,而且食落唔會好辣😋

手打渣男茶

手打渣女茶

2022-10-15
下午茶
2022-10-14 51 瀏覽
呢間係油麻地新開既飲品店,主打手打香水檸檬既茶飲、各款新鮮水果茶和小食,水準都幾高啊。🔹️手打渣打茶🍋用咗綠茶底,加手打爆錘過既香水檸檬,經過手打後,香水檸檬果皮既芳香物質會大量釋放,飲得出有種清新獨特既香氣,真係抵讚呀。🔹️多肉芝芝莓莓🍓🧀飲落好fresh,好多士多啤梨肉,甜度啱啱好。🔹️脆皮年糕叫左一條香辣味加果碎,和一條茄汁沙律醬味加肉鬆,兩隻都好香口和好食。🔹️冷鍋串串素既$3/串,葷既$5/串,好有四川風味。

🔹️手打渣打茶🍋

🔹️多肉芝芝莓莓🍓🧀
飲落好fresh,好多士多啤梨肉,甜度啱啱好。

🔹️脆皮年糕

🔹️冷鍋串串
素既$3/串,葷既$5/串,好有四川風味。

2022-10-14 36 瀏覽
【 手打香水檸檬系列 】🤔其實咩係香水檸檬呀?枸櫞 - 又稱香水檸檬,是芸香科柑橘屬的一種植物。簡單啲講大家同宗同源。而經暴打之後,香水檸檬果皮中的芳香物質會被大量釋放,香氣更加濃郁。香水檸檬的香氣主要在表皮,要經過隔冰捶打才會散髮香味,同時不會發苦和太酸,黃金比例剛好。大氣原諒綠 - $38配以班蘭葉+香茅,有東南亞風味👍🏻熱情水果茶 $38綠茶做底茶,多水果夠清香雞絲涼麵 $35小小麻辣都幾開胃,唔好睇佢細細碗,其實份量都幾多另外見佢仲有好多冷鍋串串選擇,下次留肚試吓先😁
【 手打香水檸檬系列 】

🤔其實咩係香水檸檬呀?

大氣原諒綠 - $38
配以班蘭葉+香茅,有東南亞風味👍🏻

熱情水果茶 $38
綠茶做底茶,多水果夠清香

雞絲涼麵 $35
小小麻辣都幾開胃,唔好睇佢細細碗,其實份量都幾多

另外見佢仲有好多冷鍋串串選擇,下次留肚試吓先😁
喺最近,公司對面(油麻地)開咗一間新嘅手搖飲品店,主打香水檸檬製作而成嘅飲品,有檸檬之王之稱嘅香水檸檬,果皮味道清甜,完全無其他檸檬的酸涩味🍋🍋深受唔少人喜愛❤️除咗香水檸檬飲品之外,同時都有唔同嘅小食,而小店最近都出咗冷鍋串串,一串一串咁計算,想食幾多就攞幾多,葷(肉)就$5 ,而素食就$3,我都攞咗唔少㗎,而且味道都唔差👍🏻除咗串串之外,佢哋嘅冷麵都唔錯👍🏻🍜🍜冰涼冰涼好啱夏天食,我都想試埋佢哋嘅牛肉餡餅等等😋⭐手打渣女(火龍果+水蜜桃)💰$34酸酸甜甜,帶有少少水蜜桃嘅果香味,再加上香水檸檬清甜得來都冇苦澀,味道好特別!飲落去成個感覺都好清涼,都係一杯令人舒服嘅飲品🍹👍🏻⭐️雞絲涼麵 💰$35雞絲涼麵嘅軟硬度適中🍜,而且味道十分足夠,食落去清清涼涼,辣辣地鹹鹹地,好啱夏天嘅時候食✅而雞絲食落去亦都唔會好’鞋’😋😋⭐️冷鍋串串(葷(肉)💰$5 ,而素食💰$3)佢哋嘅那麼廚房都有好多款選擇,想食幾多就攞幾多,食落去都唔會好辣😋🍢🍢🍢鵪鶉蛋 - 最鍾意就係食鵪鶉蛋,所以一次過食咗六粒,唔使自己剝蛋殼係最開心😊🍢魷魚鬚 - 爽口彈牙又唔會太腍,一啖一條超正😚🍢魚蛋 - 佢哋用咗陳皮魚蛋,係我最

手打渣女(火龍果+水蜜桃)

⭐手打渣女(火龍果+水蜜桃)💰$34
雞絲涼麵

⭐️雞絲涼麵 💰$35
冷鍋串串

⭐️冷鍋串串(葷(肉)💰$5 ,而素食💰$3)
🍢魷魚鬚 - 爽口彈牙又唔會太腍,一啖一條超正😚
🍢魚蛋 - 佢哋用咗陳皮魚蛋,係我最鍾意食嘅魚蛋種類之一😍
🍢牛肉 - 佢嘅牛肉好香好好食,而且醃好咗,味道同口感有啲似牛肉乾😋
🍢豆皮 - 食落去口感煙煙靭靭😌都幾入味架
🍢炸豆腐竹 - 食落去脆口嘅😋吸收左辣汁嘅精華

手打渣女(火龍果+水蜜桃)
雞絲涼麵
冷鍋串串
睇住架巴士🚌走咗,又有排等….見附近有間新開嘅茶飲🍹一於去買返杯先再等車呢度除咗飲品,仲有啲小食,竟然有冷鍋串串😳款式都幾多,仲要幾蚊串咋,好鬼抵🤭阿囝率先試咗串蓮藕,初頭驚以為會好辣,點知食落唔辣仲好爽脆,即刻揀多幾串🤣🤣揀咗鵪鶉蛋同西蘭花🥦索晒啲汁好好味🤤我自己就揀咗串魷魚鬚,入口好脆嫩飲品就叫咗兩款🍋手打渣女係用香水檸檬🍋、火龍果同水蜜桃🍑飲落好清甜,帶淡淡嘅檸檬芳香,亦都唔會蓋過火龍果同水蜜桃嘅味道🍉滿杯西瓜本身呢杯係用綠茶底,店員知道係小朋友飲,好貼心,主動幫我走咗個茶底❤️滿滿清爽西瓜嘅味道,好清涼解渴最後見到有小食脆皮年糕👍🏻即叫即整,我另外加咗肉鬆,年糕外脆内糯,連埋肉鬆食又幾夾喎!
睇住架巴士🚌走咗,又有排等….

見附近有間新開嘅茶飲🍹一於去買返杯先再等車

呢度除咗飲品,仲有啲小食,
竟然有冷鍋串串😳款式都幾多,仲要幾蚊串咋,好鬼抵🤭
揀咗鵪鶉蛋同西蘭花🥦索晒啲汁好好味🤤
我自己就揀咗串魷魚鬚,入口好脆嫩

飲品就叫咗兩款
🍋手打渣女

係用香水檸檬🍋、火龍果同水蜜桃🍑

🍉滿杯西瓜
滿滿清爽西瓜嘅味道,好清涼解渴

最後見到有小食脆皮年糕👍🏻