2020-10-17 147 瀏覽
三人行用了app優惠,環境清休,上菜快,店員友善有禮。點了3個餸,一份9吋大薄皮pizza, 皮很脆,餡料足,可以encore! 第二道菜是黑松露帶子意大利飯,帶子份量及鮮味十足,黑松露很香,呢碟整體感覺良好。最後一道是大蝦沙律菜,蝦味比預期新鮮,下次會再試呢個!
2020-10-02
2020-07-19 1271 瀏覽
/MZone親和藝術🇭🇰/#sa尖沙咀篇 #sacafe篇 #sa下午茶➖➖➖<感受鬧市中一片寧靜🤙🏻>▪️▪️▪️有時食野唔想等咁耐 所以有時都會去番啲少人去啲嘅地方今次就去左尖沙咀嘅親和藝術 餐廳比我想像中大同寬落 有一兩個影相位因為唔係lunch hour 去所以都唔算多人食物種類都頗豐富 飲品有好多選擇😆最近佢地lunch 仲有七折🤙🏻➖➖➖1️⃣手打牛肉芝士漢堡配薯條 (原味/辣味) $98 /set好大份burger 份漢堡扒好厚 幾有嚼口中間仲夾左塊半溶芝士💛💛 中間有沙律醬所以都唔會好dry 如果塊扒再濃味啲就好不過個包底就有少少腍左薯條嘅份量都幾多 唔會好乾 幾厚薯肉➖➖➖分數: 7.5/10➖➖➖2️⃣菠菜忌廉三文魚意粉 $88呢個份量同樣十足 有三文魚碎略嫌有少少乾 如果有多啲醬汁就好啦另外我諗個汁應該就係菠菜汁 如果多啲汁 菠菜嘅口感同味道應該會更突出➖➖➖分數: 7/10➖➖➖3️⃣小食拼盆 $98 番薯條/薯條+ 一款小食要左番薯條+香脆辣雞 辣雞的確幾辣 好惹味但可能放耐左略嫌唔夠香脆番薯條幾甘甜 但炸得較乾硬~➖➖➖分數:7/10➖➖➖4️⃣伯爵茶鮮奶 +$2
/MZone親和藝術🇭🇰/

3️⃣小食拼盆 $98
番薯條/薯條+ 一款小食
要左番薯條+香脆辣雞 辣雞的確幾辣 好惹味
但可能放耐左略嫌唔夠香脆
番薯條幾甘甜 但炸得較乾硬~

分數:7/10
4️⃣伯爵茶鮮奶 +$20
呢個無試到🙊 佢木盤上仲有張卡紙有字句
感覺充滿正能量幾治癒😆
呢款仲可以揀要唔要咖啡☕️

📍m zone 親和藝術
2020-07-13
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2020-07-18 313 瀏覽
最近因第三波疫情,只好買外賣返屋企食😭外賣來講都算高質👍🏻 加上我鍾意佢用紙盒同紙袋包裝😊芝士磨菇意粉大大份芝士磨茹,咬落去有磨菇汁添👍🏻溫泉蛋卡尼意粉溫泉蛋好食😆 但意粉偏硬身,而且醬汁太少雞肉漢堡配薯條鐘意多沙律醬但雞肉非常鹹😅 薯條比我想像中大份,而且好脆口👍🏻
最近因第三波疫情,只好買外賣返屋企食😭
外賣來講都算高質👍🏻 加上我鍾意佢用紙盒同紙袋包裝😊

芝士磨菇意粉
大大份芝士磨茹,咬落去有磨菇汁添👍🏻

溫泉蛋卡尼意粉
溫泉蛋好食😆 但意粉偏硬身,而且醬汁太少

雞肉漢堡配薯條
2020-07-17 298 瀏覽
早一段時間去咗一間叫 M Zone 親和藝術嘅文青酒吧Cafe🌿.是日餐湯🥣嗰日餐湯係松露忌廉蘑菇湯🍄質感比較稀身,但松露味幾濃😆旁邊嘅多士🥖牛油同蒜蓉味超香🧈🧄仲脆卜卜.檸檬大蝦沙律🥗沙律菜幾新鮮🥬大蝦幾大隻,不過偏向實肉😌原本已經有少少黑醋🤏🏻加埋檸檬汁🍋就更加清新同開胃🤤.大蝦煙肉意粉•龍蝦汁🍝呢款大蝦爽口彈牙🦐煙肉片份量都多,幾香口🥓至於龍蝦汁唔係幾夠濃🦞但整體而言唔錯😋黑松露炸薯條🍟黑松露味淡左少少🥺不過薯條就炸得好好👍🏻攤左一段時間仲好熱辣辣同脆身.黑加侖子梳打🍹入面有幾粒黑加侖子冰🍇🧊飲落唔會好甜好假☺️.摩卡咖啡☕️拉花好靚😍朱古力同咖啡比例剛好

黑加侖子梳打🍹入面有幾粒黑加侖子冰🍇🧊飲落唔會好甜好假☺️
摩卡咖啡☕️拉花好靚😍朱古力同咖啡比例剛好
2020-07-15 193 瀏覽
呢間位於尖沙咀嘅MZone Cafe環境優美而且好有情調👍🏻絕對係親朋戚友聚會嘅一個好地方😚1️⃣香煎大蝦蟹肉黑松露意粉$118本身係配帶子同埋係飯嚟嘅但因為食材已經賣晒所以就轉咗做大蝦同意粉😂一嚟到好香嘅黑松露味😍配上大蝦同蟹肉🦐🦀食落去唔會覺得好漏或者好油膩嘅感覺而且味道適中唔會偏鹹偏淡👍🏻所以好快就食晒啦😋2️⃣黑松露巴馬火腿薄餅$128我不嬲都好鍾意食黑松露同Parma Ham🥓所以就叫咗呢個薄餅佢係薄身嘅薄餅嚟嘅🍕所以食落脆卜卜😛加上每塊薄餅都充滿着香菇🍄配埋Parma Ham一齊食Parma Ham又唔會太鹹但又有火腿嘅香味🤩必試!包你食到停唔到口!🤤3️⃣煙三文魚多士$98煙三文魚又係小編嘅至愛😬熱辣辣食好香🤤好有煙三文魚嘅味道😋正👍🏻4️⃣蜜瓜梳打$38呢度嘅梳打好特別😝唔似得平時餐廳可能用果汁醬來做佢係用蜜瓜冰來做呢個梳打所以好特別而且好香嘅蜜瓜味🍈賣相都好靚😍因為佢會有個木Tray有支葉有張字句所以好有心思架!❤️5️⃣Baileys Caramel Latte $48鐘意飲Baileys既朋友仔必試🍾因為好香好濃既Baileys味🥃但又唔會蓋過咖啡既味道☕️必試👍🏻
呢間位於尖沙咀嘅MZone Cafe

鐘意飲Baileys既朋友仔必試🍾
因為好香好濃既Baileys味🥃
但又唔會蓋過咖啡既味道☕️
必試👍🏻
從未無想像過係咩情況下講果三個字係最感動,或者當你心目中果個那一位出現既時侯,你會深深體會到。如果係餐廳求婚,呢種感覺會唔會特別深刻呢?今晚係尖咀呢間「M Zone · 親和藝術」,呢到比我一種親切感,日間有自然光打入,形成小清新日光Café;夜晚就打造浪漫情調,無論你係咩年紀都一樣咁岩!👇📌A La Carte - ▪ Scallop · Salmon Roe · Pasta - $108▫ 第一道試左夏天非常開胃既「帶子三文魚籽凍意粉 · 柚子醋」,面頭既三文魚籽數量超多,粒粒爽彈多汁;配上新鮮帶子刺身粒,質感雪白,食落軟腍煙韌,而Staff建議要將意粉同佢地一齊撈勻,整體口感會更加Firm,而意粉夠彈牙,凍食的確更加夾!▪ Slowcook · Beef Tenderloin - $228 ▫ 第二道亦係我最愛既「慢煮 · 牛柳」,經慢煮過後,牛柳表面變得好有彈性,入口腍滑唔乾身;肉汁仲充分保留左係牛肉裡面,而且牛味比我預期中濃郁,兩個人食份量都夠哂。📌Coffee · Special - ▪ Whisky · Choco Latte - $66 (C) ▫ 佢地既咖啡擺盤非常精

你會深深體會到。如果係餐廳求婚,呢種感覺會唔會特別深刻呢?

日間有自然光打入,形成小清新日光Café;

夜晚就打造浪漫情調,無論你係咩年紀都一樣咁岩!👇

📌A La Carte -

面頭既三文魚籽數量超多,粒粒爽彈多汁;配上新鮮帶子刺身,質感雪白

意粉彈牙,凍食的確更加夾!

兩個人食份量都夠哂。

📌Coffee · Special -

▫ 佢地既咖啡擺盤非常精緻,每一杯都有一個message去迎合返主題,
代表住今日既心情。第一杯以突出拉花既「威士忌 · 朱古力拿鐵」,

就咁飲唔會覺得whisky太嗆,反而混合咖啡,佢果種香味變得非常自然,
相當易入口,值得一試!

Baileys · Caramel Latte - $46 (H)

▫ 第二杯以凍既「貝禮詩 · 焦糖拿鐵」,用左Baileys做底,淡淡既啡紅色配搭
面頭上既泡沫,形成一層豐盈既質感,賣相就非常靚仔啦。而飲落口感幼滑
咖啡味相當濃郁,完全係我口味呀。
2020-06-25
15 分鐘 (堂食)
  • Whisky · Choco Latte
  • Baileys · Caramel Latte
  • Slowcook · Beef Tenderloin
  • Scallop · Salmon Roe · Pasta
鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🐭 “M Zone 親和藝術”萬歲!..🐭外表非常吸睛嘅一間酒吧Cafe,經過嘅人都會不期然停低望吓。環境係歐洲酒館風,但加咗好多綠色植物同埋少女粉霓虹裝飾,非常特別,好有feel!..🐭食物主打Cafe菜式: Breakfast, Burger , 意粉, 小食等等。另外有多款甜品:Pancake 、多士 亦非常吸引!..🐭All Day Breakfast $128賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅性價比👅👅👅👅賣相很好,有好多唔同料!腸仔可以轉牛油果實在太好了!炒蛋非常幼嫩, 炒菇加了蜜糖,味道甜甜地,多士上塗了香濃蒜蓉醬😻整體味道都很好,只係略嫌煙三文魚太鹹。..🐭熱Flatwhite $38賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅咖啡充滿清怡果香味,酸甜度適中,奶泡濃厚軟棉,整體香醇幼滑!最欣賞係擺到凍哂之後都仍然一啲酸味都冇,讚👍🏻..🐭PS. 食神鼠覺得佢個名好特別,係一個賣點,但問題係唔知點解。如果可以能夠係裝飾丶餐牌體會理解到個意思就好了☺️..🐭食神鼠到”M
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🐭 “M Zone 親和藝術”萬歲!

🐭All Day Breakfast $128

份量👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
Flat  White
🐭Flat  White

🐭食神鼠到”M Zone親和藝術”一遊,拜~

Y
🐭All  Day  Breakfast
Flat  White
🐭Flat  White
2020-06-01 247 瀏覽
呢排天氣10分不穩,搞到呢有時想約朋友出街都變得好難,今日嘅晏晝有時間可以同朋友傾吓計坐低睇下書朋友喺尖沙咀附近返工要諗一個舒適嘅地方呢真係唔算容易現在好多餐廳會比下去因為呢唔夠開陽自從疫情出現之後呢大家都寧願選擇一啲開陽嘅餐廳所以實左揀右揀終於揀咗呢一間親和藝術咖啡館佢本身呢係一間酒吧嚟嘅下晝呢就會造成咖啡館買精品咖啡同埋一啲小食雖然呢食物選擇唔算多但係眼見都幾多人叫佢個漢堡包所以我哋都試吓啦漢堡包呢嘅肉呢係手製!肉質香濃而且帶有豐富牛肉香味 配菜嘅薯角呢都好香脆欣賞佢個包皮係軟熟唔係硬骨骨 估唔到個漢堡包質素都幾好啊至於飲品方面呢大概就不過不失啦拉花真係拉得好靚咖啡味有少少偏淡建議呢如果鍾意龍尾嘅要同餐廳嗰邊講吓可能要加多個shot啦!呢度呢行就會開晒露台附近位置咁樣呢就做得好開陽嘅效果有少少涼風吹埋嚟嘅感覺都好不錯冇辦法去外國唯有喺香港尋找下啲外國風

2020-05-15 375 瀏覽
今晚本身滿心歡喜期待,因打算同朋友慶祝生日,但點知食完真係一把火!真係覺得好嬲,今晚我哋其中嗌咗一個Set Dinner$248+1 羊架,個湯上菜時係凍嘅,又淡又凍之後上咗羊架,大量herbs喺面,好難切,啲肉好鞋,好難食!之後同職員反映,居然冇任何補救方案,只係話有咩意見可以話返佢知,真係唔識做生意~入到去勁大陣煙味,偽餐廳,幾靚嘅brand story都冇用⋯⋯由於真係太差,所以連相都冇影!好嬲!

真係覺得好嬲,今晚我哋其中嗌咗一個Set Dinner
$248+1 羊架,個湯上菜時係凍嘅,又淡又凍

由於真係太差,所以連相都冇影!好嬲!
2020-05-15
2020-05-08 448 瀏覽
其實今日都係想食burger ,不過都係排長龍,所以轉食呢間先,呢間餐廳似Cafe 但入到去望真啲應該係bar 係我鍾意嘅高樓底,好悠閒嘅感覺,門囗嘅馬路唔多車經過,坐窗邊少少太陽曬入嚟,不過冷氣就弱咗啲。餐湯配蒜蓉多士同沙律,多士有烘,脆脆地,湯唔係好夠熱。main course 我地就要咗手打牛肉芝士burger同蕃茄蝦煙肉意粉,上菜都有少少慢,如得1 hr lunch 就有少少趕,意粉嘅蝦好彈牙,個汁酸酸地都幾好,另一個burger都唔錯,牛嘅份量都幾多,不過無乜調味,中間除咗牛之外仲有青瓜 ,芝士同蕃茄,側邊嘅薯條啱啱炸起好好味。跟餐咖啡上碟好靚,好文青。埋單有囗罩套送,幾好,幾實用同貼心。
餐湯配蒜蓉多士同沙律,多士有烘,脆脆地,湯唔係好夠熱。
跟餐咖啡上碟好靚,好文青。
埋單有囗罩套送,幾好,幾實用同貼心。

蝦意粉set lunch

手打牛肉芝士漢set lunch

2020-05-08
2020-04-13 323 瀏覽
環境舒服~喺尖沙咀鬧市中竟然有個地方清靜丶平和俾城市人一個好地方抖抖氣~食物水準ok,但因為環境清幽所以喺一個同朋友談心嘅好地方~撐小店,抵撐丶撐得舒服😊✌🏻
2020-03-17 1075 瀏覽
喺疫情嘅日子,食lunch只好外賣,比較安全,每日返工都唔知食咩好,所以今日揀了這間西餐廳, 叫親和餐廳。 看門口的餐單已經覺得吸引, 有set lunch,還有8折, 價錢由大約80元到120元都有 。另外有 餐牌散叫,有半價。 我選擇了set lunch..忌廉三文魚長通粉 ,有湯,有一塊多士,也有 柚子茶。西湯,多士, 長通粉也好岩我食, 特別是忌廉三文魚,好香濃。 點了柚子茶,不過 唔夠味道, 可能加得唔太多柚子, 所以好似有點飲水咁。係有改善空間的 還有一張優惠卡,買滿十次送一個午餐等待外賣時,我周圍觀賞環境 ,感覺餐廳地方空間很大, 又好relax嘅感覺, 門口有很大嘅空間,係 opening的門。 防疫措施也做得幾好,環境也好乾淨。特別要讚幾位員工,個個都好有禮貌 ,下次會試下晚餐的。
喺疫情嘅日子
特別是忌廉三文魚,好香濃

還有一張優惠卡,買滿十次送一個午餐

特別要讚幾位員工,個個都好有禮貌 ,下次會試下晚餐的。

5 分鐘 (外賣自取)
2020-01-19 383 瀏覽
入口温度唔會覺得好雪,個人認為温泉蛋藜麥嗰個沙律太多醬 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🌅 轉彎入巷仔,尖沙咀嚟講比較寧靜 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍽 服務態度同衛生都唔錯 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▪️另收加一服務費
▪️另收加一服務費
檸檬大蝦沙律
2020-01-18
2020-01-08 388 瀏覽
訂咗2:30位,去到已經熱死辣辣,門口都無人安排入座,唯有自己入去問,之後安排個無背嘅梳化位,一坐落去都幾林(只不過係估唔到啫,因為外面門面唔錯仲好新)但問題係無冷氣嘅熱死人咩,水無人手酙咁我都話自己酙都可以,但原來佢未有柸,咁就….因為佢都未叫座满,點可以連柸都唔買夠枱同椅嘅座位數,最後係一柸一柸上。咁叫佢比個MENU唻,因為咁口渇不如快叫等佢有餐飲啦,但叫豬扒無豬扒,叫牛扒佢又話無,真係激死,最後佢有三文魚意粉帶子意粉,仲有全日早餐唯有叫兩個啦,係差少少飽嘅情況下唯有叫法式多土配乳酪仲有蜜糖雞奕薯條,咁講味道其實佢係好味嘅,但相對唻講佢個法式多士仲出色D,而帶子佢都煎好軟身係唔錯嘅
2020-01-04 350 瀏覽
我一去到,見到我個frd 坐喺角落,有幾枱飲緊啤酒,都覺得有啲伏,星期五晚尖沙咀,應該唔係咁嫁?!我地兩個女仔唔算餓,叫左一個小食加一個主食。小食: 牛油果蟹肉帶子多士,聽落幾正,食落就一片方包多士切四小三角,沙律菜做底各一隻帶子,好辛苦咁搵到少少牛油果,蟹肉絲就無條$98+10% = 四隻帶子。味道可以的,講真,所有材料加埋唔會太難食。主食: 羊架配薯蓉,足足等左30min 以上,環觀成間鋪得3枱食客,我地最早落單,唔知搞咩咁耐羊架聲稱medium,切來切去都切唔開,切到成碟血水薯蓉好普通,每人有兩啖嘅,加兩條露筍。個芥末汁唔錯,不過都救唔到我地失望嘅火!其實佢地都勁,等到我地唔餓變餓,但我地唔敢再叫嘢食,太伏了。好好地做間酒吧咪幾好,做咩話自己係cafe... 又有啤酒妹 on duty,又食晒煙。。。真係不可一不可再

我地兩個女仔唔算餓,叫左一個小食加一個主食。

小食: 牛油果蟹肉帶子多士,聽落幾正,食落就

羊架聲稱medium,切來切去都切唔開,切到成碟血水