2019-09-22 92 瀏覽
We ordered Crab&Lobster Pasta, Grouper steak, MFG Caesar salad and Garlic bread tower.Crab&Lobster Pasta⭐⭐⭐⭐⭐The pasta is delicious and the best of this meal we eat.Grouper steak⭐⭐⭐The grouper is too salty but the scallop is fresh. The side vegetable is a bit sour. Just so so.MFG Caesar salad⭐⭐This salad consist of three whole Romaine hearts, covered with many fried garlic, which make this dish become greasy. But the pumpkin is good.Garlic bread tower ⭐⭐⭐The tower is interesting. The waiter will

Crab&Lobster Pasta⭐⭐⭐⭐⭐

Grouper steak⭐⭐⭐

MFG Caesar salad⭐⭐

Garlic bread tower ⭐⭐⭐
The tower is interesting. The waiter will help to make this tower become garlic sandwich. If you like garlic very much, don't miss it.
  • Crab  and  Lobster  Pasta
2019-09-21 95 瀏覽
好耐無黎,上次都係無預期好食,今日更加失望...食物都不是熱上,脆豬腩唔脆,味道係ok, 個海鮮飯係伏...海鮮唔新鮮...個珍珠麵一粒粉咁....用煎pan上但完全唔係岩岩整起既熱度,今餐唔合格☹️

2019-09-21 100 瀏覽
Friday 7pm未有人排隊所以walk in好快已經入到叫左個二人餐HKD650有兩個湯 一個沙律一個龍蝦意粉一個招牌pizza 一個tiramisu 兩杯cocktail or mocktail 野食都算係幾好食不過態度麻麻有不停比人吹人走嘅感覺限時90min7pm入座830pm要交枱730pm食野食到一半待應同我哋講夠鐘前15min會上甜品已經感覺有啲要我哋一夠鐘即刻走去既感覺820pm自己遲上甜品823pm我哋都未食完侍應已經好快咁畀咗張單我哋要埋單未比卡825pm過左兩分鐘又有侍應有走過嚟要暗示我哋快啲埋單830pm去到我哋真係畀完錢好快不停收嘢832pm其實汁緊野準備走直情比待應開口叫我地快d走其實全程係不停俾人騷擾講真雖然講明有限時我覺得人哋未食曬嘢 都要畀番少少時間走盞唔需要咁樣催三催四呢餐飯都唔平食左 HKD325 per person 以咁嘅服務就算啲嘢食好食都唔會再encore
Friday 7pm未有人排隊

以咁嘅服務
就算啲嘢食好食
都唔會再encore
2019-09-20 96 瀏覽
今次約出黎聚,成班人都好鍾意食蒜頭,就黎食mad for garlic, 打算食完邊臭口仔,點知食完都唔臭。叫左個意粉,青口,蟹子炒飯 ,pizza同蒜蓉包。全部野入面最好食就係個pizza,甜甜地有蝦、菠蘿 少少芝士碎係面 蒜蓉碎 同炸蒜。個蟹子炒飯都5錯,但係有少少港式feel.同除了上面的炸蒜,5係好garlic. 至於意粉同青口就頗辣同普通。意粉勁似營多撈麵,同完全5知D魚係邊。個蒜蓉包勁差,令又5係令,又無咩味,失望。太失望後面都無影相。而且佢上菜5跟次序,快就好快,茶餐廳咁。又一城都係食人工同租金,香港地晚餐每人百幾蚊算5貴。前提係去食D人好似我D女仔friend細食。

叫左個意粉,青口,蟹子炒飯 ,pizza
pizza
Rizz rice
pizza
兩個女仔去到又一城又唔知食乜好,朋友提議話想試呢一間,好在七點前入咗唔使等位,坐低冇幾耐外面已經排晒長龍,點餐時我哋參考OpenRice嘅食評叫咗呢兩個明course,又真係幾好食喎,蟹肉龍蝦汁天使麵好好味麵又夠幼,菠菜雞肉pizza冇諗過係咁好食菠菜好味Pizza又夠脆
2019-09-19
2019-09-11 119 瀏覽
本身自己很喜歡吃pizza,在又一城行街行到累,看到這西餐廳幾靚就入去試試。坐下看餐牌才知道原來是韓國mix西餐的餐廳,很新穎,店內氣氛幾高級幾靚。先點了一個招牌pizza- Garlic snowing pizza, pizza 一到,嘩,很香芝士味和香蒜味,拎上手是薄身pizza,吃下去很脆,芝士味少少偏甜,精華是上面的炸蒜片,原來蒜片熟了會有少少甜味,兩者味道配合得非常好!很好味😋👍🏻另外又點了個豬腩肉伴牛油角,食法很新奇好玩,要把豬腩肉放進牛油角裏。再加上汁和炸蒜才食👍🏻😋總結pizza很好吃😋蒜很香,一定會再來

總結pizza很好吃😋蒜很香,一定會再來
2019-09-03 144 瀏覽
今日去了九龍塘又一城逛街行過又見到這間— Mad For Garlic想起之前試過這一家食物不錯便選擇了再在這裡享用晚餐開放式廚房感覺乾淨衛生蒜蓉包點餐後即送上免費餐包蒜蓉包十分脆口 蒜味濃濃特級海鮮意大利珍珠麵海鮮有蝦、青口、帶子和蜆珍珠麵一粒粒 吃下去彈牙湯汁沾滿每一粒珍珠麵 幾特別烤澳洲牛柳 伴牛油餡角配蒜蓉忌廉汁及墨西哥辣椒醬澳洲牛柳七成熟 肉質軟嫩以陷角餅包住 加上洋蔥、蒜蓉和特調醬汁多種味覺享受 不錯不錯
今日去了九龍塘又一城逛街

蒜蓉包
點餐後即送上免費餐包
蒜蓉包十分脆口 蒜味濃濃

特級海鮮意大利珍珠麵
海鮮有蝦、青口、帶子和蜆
珍珠麵一粒粒 吃下去彈牙

湯汁沾滿每一粒珍珠麵 幾特別

烤澳洲牛柳 伴牛油餡角
配蒜蓉忌廉汁及墨西哥辣椒醬
澳洲牛柳七成熟 肉質軟嫩

以陷角餅包住 加上洋蔥、蒜蓉和特調醬汁
多種味覺享受 不錯不錯
2019-09-03 124 瀏覽
這天我們來到這家Mad for Galic 吃晚餐,我們大概八點十五分到,比訂桌時間晚了一點,可能當時餐廳比較忙碌,進去的時候經理的態度有點不耐煩。 不過不要緊,這家餐廳的環境真的很不錯,挺喜歡它的燈光。 我們自拍的時候都拍的我們很美。我們坐下之後服務員立馬遞上水和餐牌,然後我們舉手點餐的時候立馬就有人過來了。服務挺不錯的。我們叫了一個美國鐵板肉眼扒五成熟。 一份藍芝士長通粉加原隻蒜頭。還有它的招牌蒜包,最後也來了一份tiramisu 甜品。鐵板的話令到扒有一點點超過五成熟了,不過整體很好吃,上面的蒜片很出色。長通粉真的很贊那個汁,芝士味,雜菇的香融在一起很好吃! 不過那個蒜頭就略普通了一點~蒜包的話會有職員幫忙切而tiramisu 甜品配上咖啡和甜酒,還有手指餅很不錯。
。 不過不要緊,這家餐廳的環境真的很不錯,挺喜歡它的燈光
。 我們自拍的時候都拍的我們很美

,最後也來了一份tiramisu 甜品

長通粉真的很贊

蒜包的話會有職員幫忙切
而tiramisu 甜品配上咖啡和甜酒,還有手指餅很不錯

2019-08-27 124 瀏覽
Mad for garlic呢間餐廳聽個名都知係主打蒜味既食品,中意蒜既朋友千其唔好錯過啦!一如以往,我都係叫左garlic snowing pizza $148,入面既材料有蝦,菠蘿,芝士,同埋好多蒜片。我好中意佢個pizza係因為佢個皮好薄同埋好脆,少少似印度pizza. 上面有層醬加埋菠蘿有少少甜甜地感覺🤤另一樣就係risotto,個飯粒粒分明,有少少日本珍珠米,汁亦都好濃好creamy. 整體黎講好唔錯

整體黎講好唔錯
Garlic  snowing  pizza
Garlic  snowing  pizza
  • Garlic  Snowing  Pizza
2019-08-22 133 瀏覽
食物普通,pizza淋,魷魚圈無味,最好食係意粉同飯,飲品普普通通。服務態度差,尤其係門口reception個女士,一入門口話搵唔到我地個booking, 只可以食個半鐘,但我緊持有打電話book位,查左10分鐘都無,我一直企係門口等。佢好惡咁問: 咁你依家想點呀?我話我有訂位,你同事當日話我可以食2小時。佢態度非常惡劣話: 我今次破列special case俾你入坐,以後訂位你有責任自己再打來double confirm!!!
2019-08-19 6256 瀏覽
生日月,頭兩個星期差不多晚晚都有飯局,今餐都唔例外。今次朋友揀選嘅呢一間餐廳,睇到店舖名 “Mad For Garlic”,簡直覺得呢間店名同我好襯,當Crazybabe遇上Mad for Garlic其實呢間似係一間西餐廳多一點,因為睇餐牌是食意粉、Pizza等等,不過我嘅宗旨係食咩都無咩所謂,最緊要係好食!好彩有個二人Set dinner啱哂我唔食牛嘅朋友,二話不說就點了個Set A:包括有一個沙律-新鮮鮮嫩嘅菠菜配上煙肉碎、碧根果仁,面頭仲鋪滿咗脆蒜片,而醬汁就配上黑醋汁,脆蒜片炸得好好味,而且唔會蓋過其他配料嘅味道兩個餐湯-雜豆蔬菜湯,賣相以為係汁,不過飲落又幾好味意粉-蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉,忌廉汁配埋意粉真係好好味Pizza-MFG招牌意大利薄餅,其實已經食唔落,完封不動打包拎咗返屋企,第二朝焗熱都好好味,尤其係啲蒜片,香脆可口甜品-D. I. Y. Tiramisu感覺有得食又有得玩,可以自己調配咖啡嘅濃淡度,而且最大特色係呢到嘅甜品都有蒜,第一次咁樣食又覺得幾夾餐飲-Orange Ade & Mango Fruit Tea差D唔記得,點解我地食完碟意粉就飽,係因為另
生日月,頭兩個星期差不多晚晚都有飯局,今餐都唔例外。

兩個餐湯-雜豆蔬菜湯,賣相以為係汁,不過飲落又幾好味
意粉-蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉,忌廉汁配埋意粉真係好好味
差D唔記得,點解我地食完碟意粉就飽,係因為另外仲點咗蒜汁忌廉索鮮藍青口,D汁好好味,而且D藍青口好新鮮,食落仲好有鮮味

已經諗埋下次同Honey食個Set B了

埋單$876
2019-08-14
慶祝紀念
生日
  • 蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉
  • DIY Tiramisu
2019-08-19 171 瀏覽
呢間睇個名都知係出名食蒜,我地基本上樣樣野都叫左有蒜既黎食!鐘意食蒜既人值得一試!蒜頭朱古力醬pizza 配雪糕 - 第一次食甜品係會有原粒蒜係到😂甜甜地既蒜頭,但加埋雪糕一齊食會好食啲Garlic snowing pizza - 全場焦點之一!好多蒜頭呀!正呀!全場最好食既野~乾蒜同濕蒜都有嫁!啲乾蒜好脆,濕蒜就原粒既!仲有蝦嫁藍芝士蜜糖pizza - 呢個係得地唯一一個無叫到有蒜既野 佢個藍芝士,好大陣羊奶味凱薩沙拉 - 又係有蒜😂啲菜好fresh!切落去好脆!加埋啲蒜都好夾!

今次就去左九龍塘既呢間mad for garlic 食晚餐,本身我好中意食有蒜味既野,所以都5會太抗拒。一上到又一城三樓,原來間野係semi open 既格局,裝修都幾靚。 今日我地叫左三樣菜(garlic cheese pizza, garlic apple crumble, 同埋 garlic bread) 本身每台客都會有蒜蓉包送,但因為我都叫左蝦個個garlic bread, 所以就冇送啦。個garlic bread 就冇影相,食落好似龍蝦肉,但其實係蒜頭整,個口感好好,但我覺得太咸,食完要飲水中和下! Garlic cheese pizza 就喜出望外,個pizza底又薄又脆,好正,同埋芝士又有拉絲,呢個好抵食!2個人食完全夠飽。 最後我地食左apple crumble, 個感覺同普通出面食既差5多,如果5留心d睇,真係估5到有蒜頭! 成晚既感覺由裝修去到食物都好滿意, 服務又好,提提大家,學生有9折!

garlic apple crumble

pizza garlic
garlic apple crumble
pizza garlic
  • pizzagarlic
  • garlicapplecrumble
2019-08-14 140 瀏覽
MFG特色蒜蓉塔⭐️⭐️⭐️⭐️真係好特別既造型,加上濃濃既蒜味。店員比我地影完相,將頂頭既蒜蓉壓入面入面攪拌,再分四份😻蝦、菠蘿、炸蒜片MFG招牌意大利薄餅⭐️⭐️⭐️原來餅底係用韓國麵粉既🥳唔似出面既薄餅咁厚底,加上炸蒜同菠蘿既雙重口味🍍🍍🍍特色TiLaMaSu⭐️咖啡味好重,可能係本人唔多好太硬既手指餅,問過廚師男仔,原來係太懶既廚房先會分開上,而唔係整成一個蛋糕形狀😐😐有少許可惜😔整體而言,蒜頭可以以唔同形式出現係各種菜式上,真係令人回味無窮♾令平時唔食黑蒜頭既麵想食多兩粒😻😻
MFG特色蒜蓉塔⭐️⭐️⭐️⭐️

蝦、菠蘿、炸蒜片MFG招牌意大利薄餅⭐️⭐️⭐️

特色TiLaMaSu⭐️

2019-08-13
15 分鐘 (堂食)
2019-08-13 112 瀏覽
放半日假當然要好好享受,相約媽媽在又一城午餐,想起之前吃過的Mad for Garlic,便帶她來一試。由於已經快2點,食客不算很多,我和媽媽可以坐寬敞舒適的卡位。點了我每次來都必點的Garlic Bread Tower,媽媽一看到就非常興奮,說從未試過這樣的蒜蓉包,夠香夠脆又夠特色。媽媽想鋸扒,所以點了Garlic Foryou Steak,份量大,媽媽說除了牛扒好吃,醋漬蒜頭也是她意料之外,並不像平常吃的蒜頭般有股辣味和硬硬的,有點淋,很好吃。我則點了Crab & Lobster Pasta,蟹肉和龍蝦肉也很多,意粉配上蒜香忌廉汁,吃下有陣蒜香味,好吃!看到Garlic Pizza很吸引,下次再同家人來一試。

看到Garlic Pizza很吸引,下次再同家人來一試。