2023-11-09
今日同男朋友去荔枝角買完寵物嘢就順便食埋個晚飯,唔想行咁遠就揀咗D2 one 樓下嘅依間日式cafe。香煎大蝦明太子意大利麵,個菜名望落好西式,佢就加咗啲紫菜碎喺面頭,成碟意粉既刻變日式洋食,大蝦都煎得幾香,意粉掛汁,啖啖都沾滿明太子忌廉,幾好食,賣相同擺盤都好靚,色香味俱全。男朋友叫咗灸燒慢煮24小時日式叉燒 •月見冷烏冬,叉燒有三塊,size大約都有我手掌心咁大,同埋都幾厚切,食落好淋同入味,相信真係慢煮出嚟。今次我哋都冇叫嘢飲,就係為咗留肚食甜品,朱古力窩夫・麻糬・黒糖蒟蒻・海鹽焦糖醬。估唔到有4塊窩夫,食落外脆內軟,最鍾意就係個麻糬,超煙韌,佢整到好似一張被冚喺窩夫上面,打卡一流。唯一覺得美中不足係冇雪糕,我諗加埋雪糕成件事會好開心。餐廳環境裝修幾靚,座位都幾舒服,加埋餐廳播嘅音樂整件事好似去咗日本居酒屋咁,氣氛幾好,我諗我會帶朋友下次都會再嚟多次。