2020-07-19 34 瀏覽
今晚食完飯之後我哋意猶未盡去咗隔離呢一間專食芒果甜品嘅舖頭去飲佢嘅芒果特飲. 呢一個芒果甜品舖頭其實同隔離嗰間泰國餐廳係相連,食飯嘅時候都可以嗌佢一啲芒果特飲. 我地今晚總共試咗兩杯芒果特飲.Mango coco mousse  $42好好飲嘅芒果椰子西米慕絲特飲,西米好多,而且佢嘅椰汁好香,飲落去好 creamy。芒果同埋椰汁好夾,芒果清甜。Mango mania $33呢一杯就係純芒果特飲好多芒果蓉,而且佢嘅芒果粒亦都好大粒。呢一個夏天飲一杯芒果特飲真係非常之透心涼。

Mango coco mousse  $42

Mango mania $33
2020-06-30
2020-07-16 42 瀏覽
同朋友係北角食完泰國菜 Orange Elephabt 之後意由未盡,仲想再食多少少甜品先,就黎到呢間和富中心入面既Mango Mania 食芒果!!一睇佢既外貌同埋名就知主要食芒果,best seller 都係芒果甜品,我朋友係芒果控就岩哂佢啦😋😋因為岩岩食飽所以我地叫左個Super Mango Mania 黎share, 再另加一杯飲品。為左試最多唔同款既芒果就一定要叫呢個超級芒果狂熱啦,有齊芒果糯米飯,布甸,雪糕,芒果肉同芒果汁,一次試哂每一種😋😋呢個季節芒果當造,佢地既芒果粒粒都好甜好好食,每樣份量唔太多,岩岩好滿足我地又想試哂每一樣又驚一下就飽哂既人布甸同雪糕都食到好重芒果味,食完超滿足☺️☺️另外仲叫左杯飲品解渴,係芒果椰子西米慕斯特飲,底層係西米,中間芒果汁,上面有少少慕斯既感覺同埋一片片既椰子肉,聞落好有椰子香,同芒果好夾🥭🥥但係個西米都好飽肚,食完兩個甜品真係飽到捧住個肚走🤣🤣又同朋友開心傾左一晚計又試到好食既甜品真係好滿足。

• 芒果椰子西米慕絲特飲
2020-07-15 33 瀏覽
同朋友打完羽球,夏日炎炎,見到商場都忍唔住行入去食番個下午茶有次係度食過晚飯,食評不俗,今次黎打抖抖食D凍野消一消暑餐廳裝修舒服,有泰國夏日風情,黎呢度歇一歇吹吓水唔錯朋友點既呢一杯芒果冰特飲,表面鋪左粒粒芒果,芒果夠新鮮,香香甜甜帶少少微酸,D冰沙打得好均勻,入口好綿順,夠晒醒胃同冰涼,飲落透心涼真係碞晒夏天飲,消暑之選, 正!我點左-芒果椰西米羨斯$42頭先杯芒果特飲重芒果味,呢杯好重椰香味有真香芒既清甜,加有濃濃既椰子奶香,上面D CREAM好爆,碞晒鐘意爆醬既我42蚊唔貴,連鎖手調飲品店賣既大杯裝都39,但呢杯水準一定係連鎖手調飲品店之上,容量多但生果既鮮甜融合洽到好處,雖然無得飛去泰國旅行,但真係有泰國芒果飲品既素質超級芒果狂熱 $68呢個款有幾種口感個人認為幾抵食除咗有芒果糯米飯,仲有布甸、芒果雪糕,仲有芒果醬,同椰汁,我將啲忌廉、椰汁同芒果汁撈落去食糯米, 個食糯米好軟糯, 有泰國食既芒果糯米飯水準半邊切粒方便食,芒果啱啱好熟透,好香甜多汁布甸質甜甜地又帶點微酸,唔錯! 呢一餐價錢合理,唔貴,但環境仲要靚D同坐得舒服,下次會再嚟Menu:

有次係度食過晚飯,食評不俗,今次黎打抖抖食D凍野消一消暑

餐廳裝修舒服,有泰國夏日風情,黎呢度歇一歇吹吓水唔錯

我點左-芒果椰西米羨斯$42

頭先杯芒果特飲重芒果味,呢杯好重椰香味

超級芒果狂熱 $68

呢個款有幾種口感個人認為幾抵食

半邊切粒方便食,芒果啱啱好熟透,好香甜多汁

布甸質甜甜地又帶點微酸,唔錯!

呢一餐價錢合理,唔貴,但環境仲要靚D同坐得舒服,下次會再嚟

Menu:

2020-07-13 67 瀏覽
每次到泰國必去的人氣芒果甜品店首家香港分店落戶於我家附近,飛不到去泰國也可飛奔下樓吃芒果甜品店與橙象泰菜聯乘,未吃飯的可以跟正餐一起吃裝修以橙黃色為主,卡座相當舒服芒果糯米飯2大片芒果切得粒粒分明!香港分店採用菲律賓呂宋芒,甜度比泰國的水仙芒高而少纖維渣滓芒果小碗伴自家製芒果雪糕配大大粒芒果肉,每啖都果香濃郁!而且內含煙韌糯米飯,口感豐富橙象每晚九點後入座有七折優惠,吃完宵夜之後毋須轉場都有甜品嘆
甜品店與橙象泰菜聯乘,未吃飯的可以跟正餐一起吃
裝修以橙黃色為主,卡座相當舒服
芒果小碗
橙象每晚九點後入座有七折優惠,吃完宵夜之後毋須轉場都有甜品
2020-07-09
宵夜
芒果小碗
2020-07-12 26 瀏覽
Mango Mania是泰國的連鎖甜品店,主打芒果在泰國有很多分店,而香港分店就坐落北角和富中心值得一讚是這店的餐牌印刷得非常精美,圖片清晰,顏色吸引,令人看了有立即想吃的衝動由於是晚飯之後才吃的甜品,所以沒有點太多,兩個人只點了一份芒果糯米飯及芒果至尊特飲芒果糯米飯剛好是將一個芒果分成兩半,已經切好上枱,食的時候十分方便,而糯米飯就蒸得煙韌有口感,加上淡淡的椰奶香,十分十分好食😘另外的一杯芒果特飲很有驚喜,整杯都是芒果打成的冰沙,再加上切碎的芒果肉及一個芒果雪糕,飲後整個口都是芒果味,還有冰沙十分十分冰凍,吸一兩口之後,整個人身體都凍走來了,很適合夏天飲用🤪👍整體覺得收費算合理,芒果新鮮,特飲亦很足料,是飯後甜品的一個好選擇👍👍
Mango Mania是泰國的連鎖甜品店,主打芒果
在泰國有很多分店,而香港分店就坐落北角和富中心

2020-07-10
5 分鐘 (堂食)
對於一個芒果迷🥭🥭🥭知道有個有好多芒果甜品嘅地方.所以今日食完飯即刻同朋友過嚟試吓🥰食物方面:⚪️Super Mango Mania超級芒果狂熱🥭一個甜品滿足晒我幾個願望🎈(入邊有芒果雪糕🍦.芒果布甸🍮.芒果糯米飯🍚)第一啖試咗芒果係泰國芒果好清甜🤗芒果雪糕真係有芒果味而唔係用色素調出嚟.布甸都幾香幾滑.椰奶甜度啱啱好都好濃.配合熱辣辣嘅糯米飯🍚好好味!⚪️Mango Honey Toast 芒果蜜糖吐司🍞吐司係一粒粒切好咗搽滿牛油攞去焗.牛油超香加上蜜糖同埋芒果超好味!仲有椰子雪糕同埋糯米飯好特別🤩⚪️Mango Treasure芒果至尊特飲🍹入邊有芒果沙冰芒果雪糕🍦好大杯.夏天飲好正🥤⚪️Mango Sago芒果西米露特飲🍹加咗西米露口感完全唔一樣.西米唔會太淋有咬口啱啱好!整體方面:裝修得好靚.位置都好大.座得好舒服.因為今次係食完飯過嚟所以試咗芒果甜品.相比其他甜品店做得好出色.而且價錢又唔貴.性價比好高👍🏻下次要試吓泰菜見到好多人食🙌🏻
對於一個芒果迷🥭🥭🥭
知道有個有好多芒果甜品嘅地方.
所以今日食完飯即刻同朋友過嚟試吓🥰

食物方面:

⚪️Super Mango Mania
超級芒果狂熱🥭
一個甜品滿足晒我幾個願望🎈
(入邊有芒果雪糕🍦.芒果布甸🍮.芒果糯米飯🍚)
第一啖試咗芒果係泰國芒果好清甜🤗
芒果雪糕真係有芒果味而唔係用色素調出嚟.
布甸都幾香幾滑.椰奶甜度啱啱好都好濃.
配合熱辣辣嘅糯米飯🍚好好味!

⚪️Mango Honey Toast
芒果蜜糖吐司🍞
吐司係一粒粒切好咗搽滿牛油攞去焗.
牛油超香加上蜜糖同埋芒果超好味!
仲有椰子雪糕同埋糯米飯好特別🤩
芒果至尊特飲和芒果西米露特飲

⚪️Mango Treasure
芒果至尊特飲🍹
入邊有芒果沙冰芒果雪糕🍦
好大杯.夏天飲好正🥤
⚪️Mango Sago
芒果西米露特飲🍹
加咗西米露口感完全唔一樣.
西米唔會太淋有咬口啱啱好!
芒果超級狂熱和芒果至尊特飲和芒果西米露特飲
整體方面:
裝修得好靚.位置都好大.座得好舒服.
因為今次係食完飯過嚟所以試咗芒果甜品.
相比其他甜品店做得好出色.
而且價錢又唔貴.性價比好高👍🏻
下次要試吓泰菜見到好多人食🙌🏻
芒果至尊特飲和芒果西米露特飲
芒果超級狂熱和芒果至尊特飲和芒果西米露特飲
2020-07-11 16 瀏覽
是來自泰國的人氣芒果甜品店Mango Mania🇹🇭, 主打一系列以芒果為主題的甜品, 採用泰國水仙芒, 芒果迷必試!超級芒果狂熱 (Super Mango Mania) - 一碟有齊椰汁糯米飯、半個新鮮芒果🥭、芒果雪糕、芒果布甸, 一次過滿足我們幾個芒果甜品願望呢😍! 旁邊還會附上芒果醬、椰漿及鮮忌廉。鮮芒果很清甜, 沒有渣滓, 我會把芒果粒和椰汁糯米飯搭配一起吃, 加點椰漿和芒果醬, 會提升整個味道層次~芒果冰磚 (Mango Bingsu with sticky rice) - 雪花冰上面鋪滿鮮芒果肉🥭, 很足料呢😍! 芒果雪花冰上有一球奶味偏重的芒果雪糕, 旁邊會附上芒果醬、椰漿、椰汁糯米飯。芒果肉大大件, 香甜又多汁, 好juicy! 夏天吃透心涼! 雪花冰很綿密, 幾乎入口即化, 裏面混入花奶, 入口有香濃的花奶味, 甜甜的。糯米飯有淡淡椰奶香味, 有煙韌的口感, 很軟糯, 可以沾一點芒果醬及椰漿以增添味道。

2020-07-11
  • 芒果冰磚
2020-07-10 16 瀏覽
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生   好味日記✿ ˚*•✰。Mango Mania.泰香甜。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤❤ 炎炎夏日 又係食芒果甜品嘅好時候 其實,本小姐真係好中意泰國菜 特別係甜品 今晚同朋友開餐 終於食到泰國人氣甜點店Mango Mania\\\芒果蜜糖吐司///芒果又大又甜 多士又香又脆 椰子雪糕配糯米飯 爽!!!\\\芒果冰特飲///超級讚! 上面是滿滿的芒果蓉 唔好以為內裡只有冰 原來當中的沙冰是用大量芒果肉打出來的 高份子的果肉 又有冰涼透心的感覺非常好飲!此店特色是用了清甜、無纖維渣滓的泰國水仙芒 所以啖啖入口,都是無渣果肉 非常滋味!小評: 味道:★★★★☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★★☆ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆

雜感女生   好味日記
˚*。Mango Mania.泰香甜。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

炎炎夏日
又係食芒果甜品嘅好時候
其實,本小姐真係好中意泰國菜
特別係甜品

原來當中的沙冰是用大量芒果肉打出來的
高份子的果肉
又有冰涼透心的感覺

非常好飲!
此店特色是用了清甜、無纖維渣滓的泰國水仙芒
所以啖啖入口,都是無渣果肉
非常滋味!

小評:
味道:★★★★☆
環境:★★★★☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆
2020-07-08 16 瀏覽
/泰國人氣芒果甜品餐廳開到香港啦😍,主打都係一系列芒果主題,人氣之選芒果冰磗、芒果糯米飯芭菲、芒果冰特飲等等,芒果控真係不能錯過🤩!/假期去都等左半個鐘先入得去,人手明顯不足想叫餐都等左好耐,直到甜品上都要等半個鐘🥺/叫左人氣之選芒果冰磗🧊$70,外型超級吸晴😍,外層鋪滿大大塊芒果🥭有大概8-9塊味道清甜,內層是椰奶綿綿冰口感細滑,頂層再放上一球芒果雪糕,份量足夠兩個人食,旁邊會附上芒果汁、花奶、糯米飯,倒入綿綿冰一齊享用更為美味!/總括味道是不錯的,但如果要花咁長時間等又未至於值得🤔,經過開冇人等位可以一吃無妨😙!

2020-07-07 21 瀏覽
初夏是芒果盛產月份,喜愛的朋友必定會趁呢兩個月要把握時間大吃特吃~~上星期我訂了一大箱台南黑香同朋友開心Share,所以朋友就請返我食泰國水仙芒甜品XD 呢間Mango Mania 原來係泰國過江龍,價錢同泰國相差不遠,一面揭餐牌見到大大粒的芒果已流晒口水。 芒果糯米飯芭菲 $48杯裝甜品是一人份量,所以定價方面比較相宜,最平$30已經有交易,賣相同餐牌相差不遠,糯米飯同芒果粒層層疊疊,夾雜椰奶的糯米飯入口是微暖的,口感煙韌,好驚喜,芒果份量都幾多而且是自然甜,之前賣$28好抵食,而家加左差不多一倍屬合理價錢。芒果冰磚$70冰磚外層的大大大塊水仙芒果包圍著,賣相極吸引,比杯裝更大粒,泰國水仙芒較少纖維口感,加上生熟度剛好,食到獨有的清甜!面頭係芒果雪糕,入面有不少粒粒芒果肉。刨冰是牛奶口味的,比較甜,口感似韓式綿綿冰,質感綿密,但因為天氣太熱好快溶。可以夾埋旁邊椰汁糯米飯同芒果汁自創不同的食法~呢度食的甜品同出面其他舖頭賣的芒果甜品最大分別,係呢度可以食到泰國水仙芒的清甜。

2020-07-05 21 瀏覽
呢一間mango mania不嬲都係肥雞好想去朝聖嘅一間泰式甜品餐廳,父親節嗰日肥雞終於有機會一嚐究竟。咁肥雞嗰日呢就嗌咗兩個甜品一個就係熱情冰磚,熱情冰磚上面除咗有主打主角芒果之外,仲有酸甜嘅菠蘿,清爽嘅椰子肉,最靈都肥雞覺得意外嘅係佢嘅冰竟然係溝咗奶,所以每掘一口冰嘅時候除咗食到清涼嘅感覺仲有珍珍奶香嘅味道湧入口腔,當然佢所有嘅生果都非常之新鮮食得出唔係罐頭貨。再配埋佢嘅煉奶同埋芒果汁,依家肥雞諗起都好想食。第二個甜品就係芒果糯米飯,黎泰國餐廳食芒果糯米飯是常識吧 。 佢嘅糯米蒸得香甜入口軟淋,配埋粒粒香甜芒果同埋濃厚嘅椰奶,呢一餐甜品又係冇得輸。
2020-06-21
2020-07-05 18 瀏覽
食完飯 就要食埋甜品作為選擇困難症的朋友揀呢到係最正確的mango mania 係 orange elephant 隔離,想一次過食泰國菜和甜品又得淨係當甜品舖 食甜品有得選擇夠曬彈性食完飯已經好飽,不過都忍唔到要食甜野然後又忍唔到唔食芒果糯米飯係邊個話要試間泰國餐廳的水準 就試下佢個糯米飯??anyway 叫左糯米飯 某個自稱自己無食過芒果糯米飯的auntie,本來都嫌飽滯點知佢食左差不多一半糯米飯~~~糯米飯微溫,飯團不是太實,米粒煙韌加埋椰漿帶微微的鹹味 淨係食飯 已經足夠再加埋一個芒果 非常甜 無渣 切法 和 擺法 讓你即使用spoon  都可以一下就將d 芒果粒粒批落黎 完全唔試用手或 工具輔助食得夠曬乾淨走之前 auntie話要散步 行路歸家 消化晚餐所以 大熱天時,叫多杯冰凍芒果汁 等我一路行一路飲芒果含量爆燈完全係果醬feel 正到不得了!
食完飯 就要食埋甜品
作為選擇困難症的朋友揀呢到係最正確的

淨係當甜品舖 食甜品有得

選擇夠曬彈性

食完飯已經好飽,不過都忍唔到要食甜野

然後又忍唔到唔食芒果糯米飯

係邊個話要試間泰國餐廳的水準 就試下佢個糯米飯??

anyway 叫左糯米飯

某個自稱自己無食過芒果糯米飯的auntie,本來都嫌飽滯

點知佢食左差不多一半糯米飯~~~

糯米飯微溫,飯團不是太實,米粒煙韌
加埋椰漿帶微微的鹹味
淨係食飯 已經足夠

再加埋一個芒果
非常甜 無渣
完全唔試用手或 工具輔助
食得夠曬乾淨

走之前 auntie話要散步 行路歸家 消化晚餐
所以 大熱天時,叫多杯冰凍芒果汁 等我一路行一路飲
芒果含量爆燈
完全係果醬feel 正到不得了!
2020-07-05 11 瀏覽
今日同朋友喺北角食呢個泰式甜品因為其實我同朋友去泰國嘅時候都見到有一啲專賣芒果嘅甜品店不過呢啲舖頭喺香港好少見我哋見到呢一間芒果甜品專門店即刻發咗顛因為我同朋友都係個芒果狂迷我哋今日就帶咗兩個甜品啦一個就係芒果至尊特飲入邊嘅芒果超足料佢上面做一個好好味嘅雪糕球佢用咗喺入面呢令到個芒果嘅味道加重咗好多之後我哋仲叫咗個芒果糯米飯添啲糯米飯好香啱啱好非常之煙煙銀銀而且佢個芒果都非常之新鮮甜度非常之高 我同朋友都超級鍾意
今日同朋友喺北角食呢個泰式甜品

非常之煙煙銀銀
而且佢個芒果都非常之新鮮
甜度非常之高 我同朋友都超級鍾意
2020-07-02 997 瀏覽
Mango Mania 芒果狂熱依個名實在改得好,一睇就知賣點而如果你係芒果迷,淨係聽個名都流口水見到門口個屏幕顯示個啲芒果甜品,身體已經好誠實咁行埋去,實在吸晴到一個點成間點走舒服cake shop既感覺,裝修好靚下,相當舒服嘅坐位打開餐牌版版以橙黃色為主,係芒果黃諗到諗唔到嘅芒果甜品都有,芒果冰磚、芒果蜜糖吐司、芒果小碗、芒果超級狂熱......全部賣相都好正高格調嘅感覺芒果冰特飲,果肉滿滿咁上枱入口冰凍,啖啖果肉,好濃好足既芒果肉同芒果汁,唔使驚溝水定浠,足料到一個點愈飲愈想飲,如果驚太濃味可以叫多杯水,飲兩啖水再飲返佢仲正另一個叫左驚艷既芒果糯米飯個賣相真係無得輸,其中一個我見過最靚既芒果糯米飯足成個芒果起肉𠝹埋粒俾你,糯米飯軟硬適中,有嚼勁但唔痴牙個汁唔會太甜,三樣夾埋一齊又係令人食唔停口必試淨係賣相都已經無得輸,擺左好多心思係入面,環境舒服賣相高質甜品吸引,好彩唔係開係屋企樓下,唔係我驚我日日食#超級芒果狂熱都好多人食#野飲都好吸引特別係open bar個人整緊時#自然色系坐得特別舒服

打開餐牌版版以橙黃色為主,係芒果黃
高格調嘅感覺

芒果冰特飲,果肉滿滿咁上枱
愈飲愈想飲,如果驚太濃味可以叫多杯水,飲兩啖水再飲返佢仲正
另一個叫左驚艷既芒果糯米飯
個賣相真係無得輸,其中一個我見過最靚既芒果糯米飯
足成個芒果起肉𠝹埋粒俾你,糯米飯軟硬適中,有嚼勁但唔痴牙
個汁唔會太甜,三樣夾埋一齊又係令人食唔停口
必試

芒果冰特飲
芒果肉
爆芒果
糯米飯
大家去泰國最鍾意食啲乜? 我就好鍾意食芒果,特別鍾情於芒果糯米飯,以前覺得有啲味道係泰國獨有,所以之前去泰國都會買返幾盒芒果糯米飯返香港食架。但依家就唔使啦,因為Mango Mania黎左香港啦! 平時要係泰國先食到呢間,依家香港都有得食啦。對於芒果控黎講,剩係望住個餐牌裡面全部係芒果嘅甜品,都會覺得好治癒。芒果冰特飲真係消暑解暑嘅選擇,飲落好透心涼,芒果味濃郁,感覺係落左好多芒果去杯野度,個價錢真係好相宜。芒果西米慕斯特飲都唔錯,有西米增加口感,上面個慕斯會再creamy啲。芒果冰磚真係好驚喜,啲冰嘅芒果味好濃,芒果肉係勁多鋪哂係碗面,仲有個迷你糯米飯,好得意。呢間店嘅芒果系列真係做得出色,下次再試下先。

呢間店嘅芒果系列真係做得出色,下次再試下先。
  • 芒果冰磚