2011-12-21
我食親泰國菜都會去九龍城, 不過今次朋友一定要去香港區食, 近佢放工, 所以揀左銅鑼灣新開既 Mango Tree. 最近見到好多報紙雜誌都有介紹, 即本試下, 果然有驚喜.一入去就有個好 nice 既泰國女子招呼我地入坐, 餐廳有D暗, 不過好有氣氛, 坐得好舒服. 食物方面真係超晒班, 叫左好多味, 碟碟都好正. 先黎個冬陰公, 叫左小辣, 有4隻(開邊)大蝦, 味超濃, 好足料, 點住火上, 夠晒熱. 生蝦刺身, 好少見到咁大隻既生蝦刺身, 好鮮, 好彈, 最正係個汁, 都幾辣不過好正宗, 一流. 炭燒大頭蝦, D 蝦羔多到爆晒出黎, 燒得剛剛好, 好甘香, 好juicy. 全晚既高潮, 咖喱蟹, 好味到食完要啜埋十隻手指, D汁用黎撈白飯可以食三碗飯. D蟹好好肉, 勁鮮甜, 隻蟹拑大到丫, 啖啖肉, 好滿足. 芒果糯米飯, 賣相有D fusion, 芒果好清甜, 加埋香濃椰槳, 飯又唔會太甜. 芒果 cheesecake, 好少係泰國菜有 cheesecake 食, 呢種 cheesecake 質地比較軟身, 唔膩, 就算食到好飽都食得落. 總之樣樣都好正, 好耐未
食物方面真係超晒班, 叫左好多味, 碟碟都好正.
總之樣樣都好正, 好耐未試過食一餐咁 perfect 既飯.