2023-03-06
約咗朋友👳🏻喺大角咀,佢帶咗我嚟呢間餐廳食晚餐,佢話呢度食物幾美味,仲有抵食生蠔🦪🤩叫咗 $268 嘅 Set Dinner「慢煮美國🇺🇸有骨豬鞍架 Sous Vide US Pork Loin」,晚餐 +$60 加即開生蠔6隻 🤩;另外再加咗3隻生蠔:$28 Scottish (Scottish) 蘇格蘭$28 Irish (Irish) 愛爾蘭$28 St Vaast (France) 法國我哋諗住全部share 嚟食🤩生蠔🦪先上,有晚餐 +$60 嘅 6隻美國🇺🇸 生蠔,同埋蘇格蘭🏴、愛爾蘭🇮🇪、法國🇫🇷各一隻,全部都新鮮幾好味😋晚餐 可以揀「牛肝菌蘑菇湯或凱撒沙律 Porcini Mushroom Soup or Caesar Salad 🥗」:揀咗餐湯,好 creamy, 仲食到啲打碎咗嘅牛肝菌🤩「慢煮美國🇺🇸有骨豬鞍架」係厚切,豬鞍架慢煮得相當軟熟😋,幾好豬味🐷,我特別鍾意近豬骨旁邊嘅豬肉,因為較為肥美😋仲叫咗 $48嘅小食「水牛城雞翼六隻」:茄膏煮雞翼,幾好味😋熱咖啡☕️ 香濃幾好飲😋
$28 Scottish (Scottish) 蘇格蘭
$28 Irish (Irish) 愛爾蘭