2018-11-26
近排工作好忙無時停,我的好同事就提議忙裡偷閒,食餐好西chill一下。佢帶我去的西餐廳,位於ICC,夠哂排場。室內環境同氣氛都唔錯,有唔少外國人。樓梯間仲有句至理名言,can’t agree more!Menu上選擇都幾多幾豐富,價錢亦算合理。先來一客海鮮周打濃湯,份量好驚人,係平時西餐廳的兩人份。入口口感好rich,味道好濃郁,內裡仲有好多海鮮料。藍青口又fresh又軟滑,而汁底都好香濃好好味。雞翼份量同樣驚人,炸得香脆,比較適合配啤酒,可惜我最近都唔飲得酒了。至於主菜,分量貼近返普通的西餐。但質素同味道就超晒班!羊架的火候控制得好好,上枱仲係微熱。邊邊位有少少香,內裏肉汁就好豐富,肥瘦的比例又啱啱好,口感一流!羊肉味道又香又濃,配上特制的醬汁,更上一層樓。而伴碟的薯泥亦都好美味,又香又滑。兩個side dishes也是各有各精彩。炒雜菇有好香,唔會有油臆味,而且有幾款不同口感的菇菇。MacCheese就不得了,終極邪惡!幾款芝士溝埋一齊,融和得岩岩好,又有拉絲效果。有罪疚感得來,實在令人停唔到口。整體都非常高質的餐廳,食物質素又高,感覺很chill ,實在很適合在繁忙的工作中輕鬆一
樓梯間仲有句至理名言,can’t agree more!
Menu上選擇都幾多幾豐富,價錢亦算合理。
先來一客海鮮周打濃湯,份量好驚人,係平時西餐廳的兩人份。
入口口感好rich,味道好濃郁,內裡仲有好多海鮮料。
藍青口又fresh又軟滑,而汁底都好香濃好好味。
至於主菜,分量貼近返普通的西餐。但質素同味道就超晒班!
兩個side dishes也是各有各精彩。
炒雜菇有好香,唔會有油臆味,而且有幾款不同口感的菇菇。
整體都非常高質的餐廳,食物質素又高,感覺很chill ,實在很適合在繁忙的工作中輕鬆一下。