2019-07-26
收工約咗朋友去圓方行街,行行下上左天台見到有好多唔同嘅酒吧同餐廳,行出少少睇完個靚靚日落景,就揀咗呢間餐廳食晚餐。呢間餐廳有兩層,下面果層主要係俾人飲啤酒,收工Chill下嘅,而上面嗰層主要係安排食晚餐嘅客人入座。我哋就被安排左喺上層嘅卡位位置。餐牌選擇都多,仲要呢間餐廳有做promotion,逢星期一竟然有主菜買一送一,超級無敵抵食呀!因為其實佢主菜最平百幾蚊都有一個,買一送一真係超抵!不過好可惜,雖然我食嗰日係星期一,但我同行嘅嘴刁朋友淨係想食牛扒,而牛扒唔包括係主菜度,所以就享受唔到呢個優惠啦⋯果然係西餐廳,飲品嘅種類仲多個野食。以下只係一半餐牌。我哋嗌咗一個本地少爺手工啤酒,呢個啤酒我超級推薦,因為佢聞落去係好香既果味,飲落都係果味重,一啲都唔似係啤酒,好易入口,超級啱唔太鍾意飲酒嘅女仔飲,真係一啲苦味都冇。不過佢都成5%酒精濃度㗎,唔好以為冇酒味就係咁飲,到時醉左就唔好~另外朋友嗌左杯士多啤梨加熱情果嘅Mocktail,抵讚嘅係佢用環保飲筒,朋友話果味好香濃又唔會太甜,幾好味。我哋最後嗌咗一個招牌海鮮扁意粉同美國頂級12安士肉眼扒(5成)。餐廳出餐都幾快,嗌完坐咗15分鐘到就
果然係西餐廳,飲品嘅種類仲多個野食。以下只係一半餐牌。
我哋最後嗌咗一個招牌海鮮扁意粉同美國頂級12安士肉眼扒(5成)。餐廳出餐都幾快,嗌完坐咗15分鐘到就有得食,同埋佢兩個主菜同一時間嚟到,咁就唔使等到凍哂先一齊食啦。
招牌海鮮扁意粉:海鮮配料好足,以青口大蝦為主,仲有少少蟹肉同埋龍蝦肉,好鮮甜。不過我最鍾意嘅係佢加左少少辣椒,成個汁好特別,少少似龍蝦汁但係又唔完全係龍蝦汁個味,好難形容,淨係知道好好味~貶意粉嘅淋度係彈牙適中嘅,正!
美國頂級12安士肉眼扒:個扒上面嘅紋路好靚,配埋黑松露牛油,成個味好夾。
你睇吓佢啲肉汁超多,顏色真係粉紅色!熟嘅程度啱啱好,肉入面有肥膏夾雜,好肥美,牛魔王表示好滿足!
總括而言呢間餐廳氣氛好舒服,一邊聽住啲柔和嘅音樂,一邊食美食,飲美酒,同朋友嘻嘻哈哈吹水,一日工作嘅疲累都洗走晒~仲要有好抵食嘅promotion添,下次經過嘅朋友仔一定要黎試下啦!