2K
之前係銅鑼灣初嚐 Mee...lemongrass🌿😍最近香港仔都開左分店🏁作為南區人當然要支持下🥰💕 叻沙味道好出色🤩配埋原隻波士頓龍蝦🦞夠曬霸氣💃🏻,新張優惠只係賣緊💲8️⃣4️⃣🥳🥳🥳 🦞原隻波士頓龍蝦叻沙🍜 ($84) 新張優惠關係,原價$$168的原隻波士頓龍蝦半價優惠,只賣$84,絕對超值!龍蝦勁大隻,打開仲大隻過碗,肉質鮮味彈牙,配埋叻沙湯味道一流! 配料方面,有豆卜、芽茶、雞蛋和生菜,浸在濃郁惹味的湯底上份外惹味。 主食預設是油麵拼米粉,但由於個人不太喜歡吃油麵關係,所以轉為米粉。 湯底方面,味道濃郁惹味,是我喜歡的叻沙味道,最後一滴不漏全都掃清了。 🐥招牌無骨海南雞飯🍚($74) 海南雞飯餐非常豐富,入面除了有主角無骨海南雞外,還有油飯一碗、湯和油菜,以小托盤送到桌上,精緻又吸睛。 海南雞肉質嫩滑可口,配上海南雞醬味道更為突出惹味! 🥥香芒椰汁糯米飯🍨 ($48) 糯米飯賣相精緻吸引,飯粒煙韌好吃,配上濃郁的椰汁和香甜的芒果非常美味。 🌴手作班蘭椰絲卷🌮 ($32)

🦞原隻波士頓龍蝦叻沙🍜 ($84)

🐥招牌無骨海南雞飯🍚($74)

海南雞肉質嫩滑可口,配上海南雞醬味道更為突出惹味!

🥥香芒椰汁糯米飯🍨 ($48)

🌴手作班蘭椰絲卷🌮 ($32)

班蘭椰絲卷味道很好,班蘭皮卷著滿滿的椰絲層次感和味道都很好。
2019-02-20
2019-03-10 249 瀏覽
今日黎左香港仔同朋友食飯,有位叔叔好落力派傳單,見到lunch set 幾抵食,就上左去😊Lunch time 都幾多人排隊,好彩等左一陣就有得入 環境都幾寬敞 坐得幾舒服Lunch set 都幾多款式選擇我地叫左招牌無骨海南雞飯、秘製肉骨茶配飯招牌無骨海南雞飯 $72成個set 仲有菜心、中湯、螺肉、甜品雞肉好嫩滑,重點係無骨食落好方便呀!🤤秘製肉骨茶配飯 $68以木桶裝住既肉骨茶,有濃濃既藥材味,而且胡椒味唔太重👍🏻湯料又好足,有排骨、冬菇等 全部料都好入味😋+$12 炭燒烏龍奶蓋香濃既烏龍茶唔會太燶,但芝士味就唔太重淡淡地,不過都唔錯!+$28 香芒椰汁糯米飯外形好似壽司咁,可以一啖食落去,但芒果就有d酸😢

Lunch time 都幾多人排隊,好彩等左一陣就有得入
環境都幾寬敞 坐得幾舒服

Lunch set 都幾多款式選擇
我地叫左招牌無骨海南雞飯、秘製肉骨茶配飯
招牌無骨海南雞飯

招牌無骨海南雞飯 $72
成個set 仲有菜心、中湯、螺肉、甜品
雞肉好嫩滑,重點係無骨食落好方便呀!🤤
秘製肉骨茶配飯

秘製肉骨茶配飯 $68
炭燒烏龍奶蓋

+$12 炭燒烏龍奶蓋
香濃既烏龍茶唔會太燶,但芝士味就唔太重
淡淡地,不過都唔錯!
香芒椰汁糯米飯

+$28 香芒椰汁糯米飯
外形好似壽司咁,可以一啖食落去,但芒果就有d酸😢
2019-03-05
招牌無骨海南雞飯
秘製肉骨茶配飯
炭燒烏龍奶蓋
香芒椰汁糯米飯
2019-03-09 558 瀏覽
對香港仔果邊唔熟,見到哩間餐廳,乾淨企理,就唔想揀咁多,決定食佢。一試又幾好喔!牛骨湯河—$62朋友點左哩個河粉,分左d俾我試。個湯係好濃既(睇翻menu話熬左10個鐘),牛筋都整得幾淋。我覺得好抵食了,料都好足,牛丸、牛肉、牛腩、牛栢葉,鐘意食牛肉既朋友,真係可以試下。左下係加入去河粉既香料來。Mee 喇沙?—$78佢好貼心咁將d辣醬放係個勺度,可以照自己口味揀辣度,贊。哩個喇沙都一樣足料,而且入面既大蝦都幾彈牙同大隻,係新鮮果d,都好唔錯。食到一半,發現係有兩種粉,特色來既?🤣軟殻蟹米紙卷—$66米紙卷配埋酸酸既汁,好開胃又清新。估唔到佢主打馬來菜,又有d越南野,係menu見到有檬粉,依家d餐廳好多都集大成,咩都有d俾你揀下咁。奶蓋烏龍!佢仲有台式飲品🤣店員教係水吧部買外賣飲品,然後拎翻入餐廳飲。因為take away,飲品做緊買一送一!睇得出佢地係有俾心機設計,將d分店畫係餐紙上面👍🏻地方都幾闊落,乾淨企理!整體來講,想簡單同朋友食餐飯,傾下近況,係一個好選擇,食物出品亦都係幾好既。

牛骨湯河—$62
左下係加入去河粉既香料來。

Mee 喇沙?—$78

食到一半,發現係有兩種粉,特色來既?🤣

軟殻蟹米紙卷—$66

奶蓋烏龍!佢仲有台式飲品🤣

睇得出佢地係有俾心機設計,將d分店畫係餐紙上面👍🏻
地方都幾闊落,乾淨企理!

2019-02-27
  • Mee喇沙
  • 軟殻蟹米紙卷
2019-03-09 97 瀏覽
今日晏晝同同事諗唔到食啲咩 行過見到mee...lemongrass 新開張做緊優惠 所以就決定同朋友去試吓呢間係香港仔新開嘅餐廳😘我哋叫咗mee...喇沙 真係超足料 大家睇相可以睇到有兩隻好大嘅蝦  望落去好吸引 仲有其他唔同嘅餸 例如豆卜,蜆肉,蟹柳等等💕但其實真心想推薦嘅係佢嘅喇沙湯底,因為真係超好食🐷我每次去都係食喇沙,因為唔會太咸 味道剛剛好喔😆而有同事就點左雞扒撈檬👀塊雞扒都大大塊 好抵食我都拎咗少少黎試下 咬落去脆脆好好食 配撈檬食真係一流😋😋好鍾意佢啲撈檬汁係任加嘅 因為我每次都會落超多 而佢嘅配菜都好好食另外我想講下原來lunch set係會包埋小甜品同埋沙律 所以真係好抵食我哋兩個都已經食到好飽 但係我哋又想試吓佢嘅特色飲品 點解會話係特色呢 因為香港仔分店其實係同一間台式飲品店合作緊 我哋可以直接以優惠價嗌到一杯台式飲品😆 我地一人一杯 黎試下 超好飲但加埋個lunch set真係好飽好滿足😋我飲左我最愛既芝士奶蓋烏龍茶而同事飲左鮮果四季春茶 真係好多水果 有橙,士多啤梨等等 但又唔會話好甜💕而我杯芝士奶蓋都好正 好多芝士嘻嘻 滿足哂我既芝士癮🐷

望落去好吸引 仲有其他唔同嘅餸 例如豆卜,蜆肉,蟹柳等等💕

而有同事就點左雞扒撈檬👀塊雞扒都大大塊 好抵食

2019-02-28
2019-03-08 74 瀏覽
行開香港仔中心附近見到呢間新開星馬餐廳因為我地去已經8點半左右唔洗等就入得!選擇唔算好多但勝在價錢幾抵同啲相都幾吸引我地3個人叫左5樣野第一樣係新開張優惠半價龍蝦喇沙好抵食呀 見人人都叫黎食上菜見到原隻龍蝦真係好大隻!喇沙湯底幾香濃 夠椰味仲要有油麵拼米粉性價比好高84蚊食到龍蝦肉算係咁啦 冇expect好正既龍蝦但都叫ok第二樣呢左炒貴刁獲氣十足 好香但略厭味道唔夠 中意淡味朋友就岩啲值得讚係啲粉都幾彈牙👍🏻同埋海鮮非常足料!第三樣係雞串燒有生果同多士伴碟冇咁油!沙嗲汁好好食 肉質好好 juicy!第四樣係蔗蝦我都係第一次試 原來真係有條蔗係蝦滑入面好大粒熱辣辣 好彈牙!如果再多啲蝦味就更好但依家配埋蔗既甘甜好好食 亦非常香口第五樣係軟殼蟹米紙捲皮薄餡靚件件都有軟殼蟹我最中意入面既牛油果🥑點埋甜酸汁好好食個米紙皮好薄好彈牙 唔會諗哂!最後想試杯台試飲品呢個真係要讚係星馬餐廳本身冇expect好飲既手搖杯佢火灸芝士黑糖珍珠鮮奶只係25蚊而黑糖唔會太甜太假珍珠亦好彈好香黑糖味只係略厭奶蓋冇咩芝士味 但奶味都香性價比好高!
行開香港仔中心附近
但勝在價錢幾抵同啲相都幾吸引
我地3個人叫左5樣野

第一樣係新開張優惠半價龍蝦喇沙
好抵食呀 見人人都叫黎食
上菜見到原隻龍蝦真係好大隻!
喇沙湯底幾香濃 夠椰味

第二樣呢左炒貴刁
獲氣十足 好香
但略厭味道唔夠 中意淡味朋友就岩啲
值得讚係啲粉都幾彈牙👍🏻
同埋海鮮非常足料!

第三樣係雞串燒
有生果同多士伴碟冇咁油!
沙嗲汁好好食 肉質好好 juicy!

第四樣係蔗蝦
我都係第一次試
原來真係有條蔗係蝦滑入面
好大粒熱辣辣 好彈牙!
如果再多啲蝦味就更好
但依家配埋蔗既甘甜好好食
亦非常香口

第五樣係軟殼蟹米紙捲
皮薄餡靚
件件都有軟殼蟹
我最中意入面既牛油果🥑
點埋甜酸汁好好食
個米紙皮好薄好彈牙 唔會諗哂!

最後想試杯台試飲品
珍珠亦好彈好香黑糖味
只係略厭奶蓋冇咩芝士味 但奶味都香
性價比好高!
2019-03-08 49 瀏覽
和同事到香港仔吃飯,見到這間餐廳有很吸引的星馬菜,決定入去試一試。午市餐廳提供各式午餐,好味又抵食。Me 喇沙,大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞蛋大大碗喇沙麵,海鮮又多又足料,全部口感新鮮,富有南洋風味。無骨海南雞喇沙海南雞香口,去骨後啖啖肉,雞味香濃且很美味。喇沙少少辣,有濃濃的蝦味,與雞肉的味道很匹配。如果想加辣,可額外要求提供辣醬,侍應的服務很周到。跟餐還包一杯飲品,點了泰式奶茶,甜度和奶味十足,非常好味。

午市餐廳提供各式午餐,好味又抵食。

Me 喇沙,大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞蛋
大大碗喇沙麵,海鮮又多又足料,全部口感新鮮,富有南洋風味。

無骨海南雞喇沙

跟餐還包一杯飲品,點了泰式奶茶,甜度和奶味十足,非常好味。

2019-03-07 37 瀏覽
因為新開張又碰啱晚飯時間所以都要等10分鐘左右,門外有外賣飲品優惠所以人更加多。點了肉骨茶、喇沙同海南雞。滿心期待,上菜都很快⋯⋯肉骨茶味道較淡而且肉排不算多,整體來說一試便夠。喇沙材料及份量十足,味道一般但抵食,如果不吃辣就要預早講聲,因為成碗都是辣味。海南雞飯基乎枱枱都會點呢款,雞肉嫩滑有雞味,無骨。套餐價錢合理,有菜有湯,但個冬瓜湯淡而無味,他的油飯也不要期望太高,都是一般。整體來說可以一試。
點了肉骨茶、喇沙同海南雞。滿心期待,上菜都很快⋯⋯
肉骨茶味道較淡而且肉排不算多,整體來說一試便夠。
喇沙
海南雞飯
整體來說可以一試。
海南雞飯
2019-02-20
10 分鐘 (堂食)
2019-03-07 30 瀏覽
Happy Friday約friend子出街食飲吹下水,行經Mee...lemongrass,之前成日聞到好香嘅喇沙味,雖然唔少人排隊,但難拒吸引力,於是就揀食呢間。打開餐牌琳瑯滿目好多野食,諗咗陣我同FD各點咗個餐,我叫左個MEE..喇沙,FD叫左個招牌無骨海南雞飯,另外我地再加左個Mee...香茅雞翼。我個喇沙湯好香濃,材料好足料,蝦、蜆、魷魚、蟹柳、魚蛋,全部食材都好鮮好夠份量,辣醬放係湯匙另上,辣度可以隨我自己落多落少。海南雞飯亦非常好味,雞肉好嫩滑,配上嘅蘿蔔豬骨湯入味,又唔係鹹味精湯。不得不重點讚個香茅雞翼,外皮煎得十分香脆,配上泰式辣醬,好味到不得了。我地最後再點多左個芒果糯米飯,好精緻,係個拖鞋樣嘅碟仔伴上,一份份芒果糯米飯整到好似壽司咁,得意嘅樣令人吸引。餐廳另一個吧部,專提供唔同嘅特色飲品,見有好多學生排隊三五成群黎幫襯,相信亦都唔錯,不過我地食到好飽啦,下次再試。成個餐實在非常味美,難怪由我地入去食到走都咁滿座,讚!

成個餐實在非常味美,難怪由我地入去食到走都咁滿座,讚!
2019-03-06 44 瀏覽
之前係銅鑼灣已經食過佢地嘅分店,估唔到南區都開咗間!每次食都一定會叫香芒椰汁糯米飯!第一次叫果陣係覺得個碟好得意,原本以為得個靚字,點知食落又幾有驚喜。主菜方面,我地叫咗個馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯和緬甸咖哩牛腩。先講個厚切豬扒飯,真心好厚切,目測都應該2cm 厚,仲要有5塊,好抵食。再者,塊豬扒嫩而不韌,入口完全無咗果種雪藏凍肉既感覺。炭燒既時間都控制得啱啱好,外層乾身而內層更加可以鎖住肉汁,仲唔會有燒燶咗既黑色。菜飯都偏軟身,食咗唔洗驚消化唔嚟。整體感覺非常好,雖然南區有好多野食,不過我都覺得呢間唔錯,值得一試。

2019-03-05
2019-03-03 1337 瀏覽
這間mee...lemongrass之前銅鑼灣分店我中午經常和同事去。最近見它竟然在香港仔開分店,當然要和母親大人去試一試。十二點半到,人丁還不旺,不太要等位。這點比銅鑼灣店好哦。門口有餐牌,這特價龍蝦長期都有...而且由銅鑼灣到香港仔都一樣。呢間特別在門口有台式飲品counter,食星馬菜可以配珍珠奶茶,實在太幸福了!新開張還有買一送一優惠呢!我點了牛骨湯河,一如既往份量相當足夠,而且很足料!所有配料都有兩份,share食很足夠。香料可以隨喜好加。它的牛腩真的是神奇地大去,而且煮得很淋很入味。上桌係一個套餐的樣子,還有前菜和甜品,很滿足。跟餐配了黑糖鮮奶,只要12元!真係好抵飲,而且仲係用外賣杯可以帶回去慢慢飲,很貼心哦。母親大人點了龍蝦...其實我都預左會中伏,不過人總係要自己試過先死心,所以就由得她點啦。上桌係好大一碗,而且唔係跟餐,無得配珍珠奶茶。龍蝦自然唔多新鮮,同唔多肉。一分錢 一分貨,不能怪餐廳。個喇沙湯底都唔錯,幾夠辣下。而且摻摻麵都好好食。點番佢個招牌喇沙應該會幾好食。話說臨走時見到有一台6個人點了6碗龍蝦...哈哈,只能說,人生在世,總要一試以償心願!

十二點半到,人丁還不旺,不太要等位。這點比銅鑼灣店好哦。

香料可以隨喜好加。

它的牛腩真的是神奇地大去,而且煮得很淋很入味

上桌係一個套餐的樣子,還有前菜和甜品,很滿足。

龍蝦自然唔多新鮮,同唔多肉。一分錢 一分貨,不能怪餐廳。

2019-02-27
2019-03-03 94 瀏覽
今日同男朋友黎到香港仔呢頭,是旦揀左間餐廳黎食。我估應該係新開,見好多人都拎住coupon黎食,但我地走個陣先見到樓下有人派😂。呢間餐廳睇落係食泰國野,但最特別既係佢啲野飲唔係普通泰國餐廳既特飲,而係台式飲品😨。研究完一輪先發現野飲個part係分左比另一間舖負責,佢地應該係合作既形式?都幾特別。✨鮮果茉莉茶|鮮果東方美人茶佢地既水果茶係用新鮮水果沖既,唔知有無另外加糖,整體偏甜左少少但幾fresh。入面有蘋果、橙、士多啤梨、西柚同百香果。重點:新開張買一送一,30幾蚊飲兩杯好抵!😆✨印尼炒飯第一次食印尼炒飯,原來有蝦片、煎蛋同串燒,都幾豐富,份量好足!✨大蝦炒金邊粉我好順手咁撈曬啲辣椒碎入去,搞到太辣,男朋友食唔到🤣。呢間餐廳既粉麵飯份量都係好足,炒得好食!✨馬拉盞炒通菜每次去泰國餐廳必嗌!炒得好香🤩!✨串燒佢地擺盤有用心😂,仲有面包塊同菠蘿伴碟。串燒都好香,如果沙嗲醬有埋花生粒仲正😍。最後埋單$300都唔洗,食到捧住個肚走。如果一個人平時黎食午餐晚餐都算抵食。

✨鮮果茉莉茶|鮮果東方美人茶

鮮果茉莉茶|鮮果東方美人茶

✨印尼炒飯
印尼炒飯

✨大蝦炒金邊粉
大蝦炒金邊粉

✨馬拉盞炒通菜
每次去泰國餐廳必嗌!炒得好香🤩!
馬拉盞炒通菜

✨串燒
串燒(雞牛雙併)

2019-02-28
鮮果茉莉茶|鮮果東方美人茶
印尼炒飯
大蝦炒金邊粉
馬拉盞炒通菜
串燒(雞牛雙併)
2019-03-02 61 瀏覽
一入到餐廳,燈光好充沛,環境好舒服!坐低咗之後,即刻打開餐牌叫菜,叫咗好多樣嘢食!😍😍首先嚟到嘅係無骨鳳爪,酸酸甜甜好開胃,啲鳳爪真係無骨㗎,唔使啜到好麻煩。🤩🤩跟住就到,秋葵同埋通菜,秋葵好鮮甜好新鮮,食完一舊又忍唔住繼續食;至於通菜好有鑊氣,好夠熱,值得推介!🥳🥳我地仲叫咗兩個飯同麵,分別係大蝦炒金邊粉同埋芭提雅蝦醬炒飯,個金邊粉好正,仲有三隻大蝦,個炒飯蝦醬味好香,個個都爭住食!😋😋我地仲叫咗好多好多嘢食,包括:軟殼蟹米紙卷、豬扒、蛋蠔同埋成隻海南雞!個軟殼蟹米紙卷好清新好fresh!!!😌😌個蛋蠔有好多蠔,身為蠔控感到好滿足😚😚,而於個豬扒同海南雞,一上枱,我地即刻嘩咗一聲😮😮,超大碟同超大盤,個海南雞好鮮嫩好好味!最後仲叫咗個芒果糯米飯,個芒果好鮮甜,加埋糯米飯簡直係絕配!🥰🥰成晚食到好飽,每個都捧住個肚走😂😂

成晚食到好飽,每個都捧住個肚走😂😂
2019-03-02 84 瀏覽
入到餐廳,覺得環境真係有泰國嘅感覺,枱同枱之間有適當嘅距離,唔會覺得好逼夾,好適合約三五知己嚟食!坐低左之後職員即刻俾咗餐牌我哋,叫餐嘅時候唔使等,而且服務態度好好!平時鍾意食炒金邊粉嘅我覺得炒得好出色,有驚喜!非常推介!芭堤雅蝦醬炒飯蝦醬味好香,啲飯都炒得啱啱好。招牌無骨海南雞可以揀半隻或者一隻,今次我哋揀咗一隻,好啱一班人一齊食,而且雞肉非常之嫩滑,值得一試。馬拉盞炒秋葵同樣出色,平時唔係好鍾意食秋葵嘅我都覺得炒得好好!而且秋葵切粒,好方便客人食。泰式蠔仔蛋擺喺鐵板上面,上枱嘅時候仲出晒煙,熱辣辣,蠔仔好足料,仲一啲都唔腥添!我哋仲有嗌左軟殼蟹卷,同樣足料,炸咗嘅軟殼蟹同唔同嘅蔬菜用米子包住,一啲都唔油膩,我都忍唔住食多咗一舊!至於馬拉盞炒通菜,上菜嘅時候仍然爽脆,我有個朋友做開口讚話覺得好食!總括嚟講,呢間餐廳價錢親民,而且質素高,好推介大家一試!會有驚喜!

2019-03-02 50 瀏覽
地點交通方便,搭完4c小巴在香港仔中心落車,行5分鐘左右就到了去到餐廳見到仲有幾個花籃係門口就知啱啱新開張無耐,非常滿足喜歡去嘗試新餐廳既我員工有禮貌地帶位咁入到去環境都好寬闊,每張枱都會預先擺好餐具隨我和朋友坐下來就很快送上餐牌我和朋友點了兩個Tea set同一碟菜Tea set T2無骨海南雞喇沙$58+$2凍奶茶首先係聞到好香既喇沙,飲左啖湯底,好重椰香無味精雞肉有兩種醬料配,有甜酸和醬油,小妹就比較多甜酸多一啲份量好足,唔會話下午茶就細份啲另外凍奶茶都好正,唔好好澀口,可以再飲,仲有個令既玻璃杯裝住啲奶茶Tea set T15芭堤雅蝦醬炒飯$62+$12芝士黑糖珍珠鮮奶遠處已經聞到好香既蝦醬味,需要自己拌勻因為有小許醬汁在旁也有肉仲有薄蛋片,超級好食我比較鍾意奶類飲品,所以我就揀左芝士黑糖珍珠鮮奶拌勻黑糖後甜味正常,飲落去就比較厚身小小馬拉盞炒通菜$62平時小小蔬菜既我都同我朋友爭食碟菜,因為真係炒得好好食份量適中

員工有禮貌地帶位

咁入到去環境都好寬闊,每張枱都會預先擺好餐具

隨我和朋友坐下來就很快送上餐牌

我和朋友點了兩個Tea set同一碟菜
Tea set T2
無骨海南雞喇沙$58+$2凍奶茶
首先係聞到好香既喇沙,飲左啖湯底,好重椰香無味精
雞肉有兩種醬料配,有甜酸和醬油,小妹就比較多甜酸多一啲
份量好足,唔會話下午茶就細份啲

Tea set T15
芭堤雅蝦醬炒飯$62+$12芝士黑糖珍珠鮮奶
遠處已經聞到好香既蝦醬味,需要自己拌勻
因為有小許醬汁在旁也有肉仲有薄蛋片,超級好食

馬拉盞炒通菜$62
2019-01-29
$107.8 (下午茶)
  • 凍奶茶
  • 芭堤雅蝦醬炒飯
  • 芝士黑糖珍珠鮮奶
  • 馬拉盞炒通菜
琴日同屋企人落街食飯,見到屋企附近新開左一間泰國嘢,裝修主要藍色tone,幾靚,所以就入咗去食嘢。因為我地有6個人,而且依度又有好多選擇,所以嗌咗好多嘢食,全部都幾高質!首先頭盤我哋嗌左無骨酸辣鳳爪沙律同埋軟殼蟹米紙卷。先講無骨酸辣鳳爪沙律,佢去骨真係去得好好,酸酸辣辣咁好開胃,辣度適中,就算唔太食辣都OK,入面仲有好多泰式香茅,好香好好食。而軟殼蟹米紙卷,入面真係有好大舊軟殼蟹肉,又包住好多新鮮蔬菜,落去感覺好fresh,都係好開胃!👍🏼 之後我哋嗌咗兩個菜,有馬拉盞炒通菜同埋炒秋葵,啲菜全部都好新鮮,配上馬拉盞簡直一流,好香好好味,平時好少見到餐廳有炒秋葵,冇諗過秋葵炒嚟食都幾好食!之後就嗌咗泰式蠔仔蛋,佢啲蠔好大粒又冇腥味,個蛋漿都整得好好,好正!配埋佢個特制汁真係好好味!另外我哋仲嗌咗一個蝦醬炒飯同炒金邊粉,兩個嘅調味都好足,前者真係好香蝦醬味,配料有好豐富,而金邊粉就好香茄汁味,同個粉好夾好開胃,仲有兩隻大蝦,非常足料!重頭戲梗係佢嘅招牌菜,原隻無骨海南雞,雞肉好嫩滑,真係冇骨㗎!食起上嚟好方便,配埋佢嗰兩個汁簡直一流!簡單得來又好好味好難做得好👍🏼 最後就帶咗個芒果糯米飯,

最後就帶咗個芒果糯米飯,椰汁好香芒果好甜,為成餐飯畫上完美嘅句號!

依間餐廳嘅食物質素好高,環境舒適,又近屋企,值得一提嘅係店員服務態度都好好,上菜速度快,以後應該會變成我屋企嘅恆常飯堂!