2024-08-27 44 瀏覽
Slow Cooked Oxtoil Orecchiette慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉🍝慢煮牛尾好入味口感又軟林超好😋醬汁好開胃👍🏼Roasted US. Pork Tenderloin 酸奶油烤美國豬柳 😋豬柳肉質細膩 👍🏼口感軟淋 配搭香口開心果脆令口感更加豐富🤩別有風味😙Mussels with Creamy White Wine Gorlic Souce 蒜香白酒煮青口 呢個青口煮得好好食🫕除左本身夠新鮮👍🏼酒味份量都控制得剛剛好😆口感更加鮮甜Drinks 🍸Sante by 壞特?teSuntory White Peach Liqueur, White Rose Teo,White Rose Ten Syrup, Fever-Tree Aromatic Tonic Water🍹Cocktail French Earl Grey Lemonade

Drinks
🍸Sante by 壞特?te

• Santé by 壞特?te
  • 慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
2024-08-26 106 瀏覽
𝐌𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐲 𝐑𝐞𝐜𝐚𝐥𝐥𝐬 𝐛𝐲 𝐥𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬以往的黑膠唱片西餐廳所以房 因為食物質素高,環境又舒適▫️巴馬火腿沙律($188) 有無花果、蜜桃、琥珀合桃、新鮮的沙律菜,以黑醋汁搞拌好fresh▫️手工芝士烤雞捲($318) encore呢個雞捲,加入芝士令到味道更加豐富濃郁,不過今次脂肪比例多過上次▫️安格斯肉眼扒($368) 肉質幾軟腍多汁,脂肪比例平均,成熟度剛好▫️White rose tea infusion cocktail ($148)用白桃、玫瑰茶混合的雞尾酒,清甜易入口呢度好適合朋友聚會,遇到啱時間,仲會有DJ打碟,相信更有氣氛
𝐌𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐲 𝐑𝐞𝐜𝐚𝐥𝐥𝐬 𝐛𝐲 𝐥𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬

以往的黑膠唱片西餐廳所以房 因為食物質素高,環境又舒適

2024-08-26 98 瀏覽
其實我本身係冇乜去過呢類主題餐廳嘅,所以一入到去個感覺,我覺得有少少似文青Cafe😂但係文青Cafe可能冇酒飲,呢度係有唔同嘅Cocktail同埋其他highball, 所以一邊食嘢一邊聽歌一邊飲酒嗰種感覺係唔錯嘅。講返食物先,我覺得個慢煮三文魚非常之唔錯,因為魚皮係脆嘅配埋佢啲汁再加埋軟滑嘅肉好好食。不過佢個蟹肉卡邦尼個汁就有啲鹹,建議餐廳可以落少啲鹽,如果有啲人係真係屬於食重口味嘅話咁就俾啲調味佢哋自己加返。另外mocktail方面我覺得係好飲嘅,但係如果比較起其他嘅食店嘅mocktail佢哋杯嘢既decoration就簡單咗少少
2024-08-02
20 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
  • 白酒忌廉煎虎蝦
2024-08-26 66 瀏覽
💡黑膠唱片音樂餐廳今日黎到一間以黑膠唱片作為主題既音樂餐廳,入到餐廳就會見到有好多黑膠唱片作為佈置,餐廳仲有一個area可以畀DJ打碟,可惜今日撞唔岩時間,記得要留意返佢哋嘅社交平台睇下幾時有活動呀。環境好有浪漫情調,同埋令人十分relax, chill,好適合拍拖情侶同想飲返杯chill 下既朋友。🍽香辣岩漿芝士雞塊🐤上菜時已經十分吸引,外層炸至金黃色既雞塊,並配上拉絲嘅岩漿芝士✨,食落口帶有少少辣味,雞塊表面好香脆,內裏嫩口同埋好多汁,值得一讚係個雞塊食完之後都唔會好膩口,令我可以品嘗更多嘅美味菜色。🍽白酒忌廉輕煎虎蝦 (提子|杏仁片) 🦐賣相不錯,濃厚既白酒忌廉醬汁好吸引,醬汁無論係用黎配多士定係直接品嚐,都令人難以抗拒。多士輕輕浸在醬汁中,入口時脆而不失柔滑,口感豐富。蝦去左殼後更加方便食用。煎得岩岩好的虎蝦,肉質好彈牙同埋鮮甜。提子自然的甜香,為呢個料理增添左一絲清新。此外,杏仁片既加入更為這道菜增添了另一層口感。🍽燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士) (日本南瓜|薑黃花椰菜|法邊豆|法式伯那西醬)🥩點左五成熟,肉質岩岩好,柔嫩多汁,保留到牛肉既鮮美,每一啖都能感受到牛肉的濃郁香
💡黑膠唱片音樂餐廳

🍽香辣岩漿芝士雞塊🐤

🍽白酒忌廉輕煎虎蝦 (提子|杏仁片) 🦐

點左五成熟,肉質岩岩好,柔嫩多汁,保留到牛肉既鮮美,每一啖都能感受到牛肉的濃郁香氣,搭配埋法式伯那西醬十分有風味。伴碟既蔬菜亦唔馬虎,燒過的日本南瓜香甜軟糯,微焦既外皮帶來一絲焦香,薑黃花椰菜爽口,帶有淡淡的薑黃香氣,法邊豆就翠綠爽脆,增加左成道菜的清新感。

🍽Hearts 🍹 Delicate 🍹
我同朋友都點左cocktail飲,呢到既cocktail十分有特色同埋比較少見,我飲個杯Delicate就比較清爽帶有少少酸味,同埋飲得出帶有柑橘同埋佛手柑香味。而Hearts味道就偏向強烈比較有個性,獨特既煙熏風味又帶有苦甜真係好特別。

今日同朋友食晚餐,去咗Mercury Recalls by Lost Stars💿✨餐廳設計用心,裝修風格有格調,牆上掛滿黑膠唱片,打卡影相一流!一邊聽住音樂,一邊摸住酒杯底傾計,好chill✨店員表現友善,感覺好舒服自在,而且上菜好快,非常好😆✨蟹肉墨西哥式薄餅 $238一上枱就聞到好香,墨西哥辣椒蛋黃牛油果醬+康堤芝士,冇得輸嘅配搭❤️‍🔥醬汁比例拿捏得啱啱好,濃而不搶😆能夠提升蟹肉嘅鮮味,而且有微微辣,好醒胃!薄餅面層佈滿超多蟹肉,滿足感爆燈💡 啖啖蟹肉十分鮮甜,食到停唔到口🤤餅底屬於薄脆型,口感唔會好油膩,冇負擔感!正❤️‍🔥燒美國黒安格斯肉眼扒(10安士) $368我係一個食肉獸,對肉類好有要求😆牛扒有驚喜喎,我點咗七成熟,牛扒表面煎至微脆,望落油花滿溢,非常吸引,真係流晒口水🤤咬落肉質細膩,一d都唔靭,肥瘦比例適中,肉間帶點粉嫩,十分juicy😆✨而且牛味濃郁,絕對係一塊靚牛扒😆質素相當唔錯!牛扒大大件,份量非常充足,仲有蔬菜伴碟,包括:日本南瓜、薑黃花椰菜、法邊豆 ✨ 蔬菜保留自然甜味,而且唔會乾,火侯控制得好!牛扒配有法式伯那西醬,滑順濃厚嘅口感,令味道更豐富❤️‍深海紅蟹肉

蟹肉墨西哥式薄餅 $238
一上枱就聞到好香,墨西哥辣椒蛋黃牛油果醬+

燒美國黒安格斯肉眼扒(10安士) $368

深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218
蟹肉甘甜,充滿鮮味👍🏻 而且肉質結實🦀感覺好新鮮,蟹肉拆晒一絲絲,食得好方便😆配上爽脆蟹籽,令口感更豐富!扁意粉軟硬適中,爽口彈牙🍝而且掛滿醬汁,非常creamy✨食得出好足料,每一條意粉都被蛋漿、明太子包裹,濃郁可口,鹹香味十足✨好食😆❤️‍🔥

接骨木花蘋果伯爵茶撻 $58
影相超級靚📷✨蘋果捲成花狀,有心思👍🏻配上接骨木花卡士達醬,令果味更有層次感🍎 酸甜配合剛剛好,唔會太膩!內層有伯爵茶果凍,微微茶香👅 感覺好清新🫶🏻作為飯後甜品,正✨

Hearts $148
酒類選擇十分多,有好多唔同口味,同朋友聚會一流😆🍹Hearts內有西柚汁、橙汁等,散發陣陣甘甜味,味道濃郁香醇,帶有柔順嘅餘韻,飲落非常順口!
Hearts

Until I Found You by Stephen Sanchez $168
桃味好突出,芬芳馥郁🍑✨水果嘅清甜+ 淡淡嘅玫瑰香+酒精嘅醇厚,口感層次豐富🍸味道易入口🫶🏻 甜度適中💕好飲!

總結而言,係非常滿意嘅一餐,不論環境、服務、食物質素都好好👍🏻✨今次影咗好多靚相👩🏻🤳🏻而且食得好開心,感覺好chill,下次會再去❤️‍🔥
2024-08-22
慶祝紀念
生日
Hearts
  • 燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)
2024-08-25 107 瀏覽
餐廳環境以復古美式黑膠做主題好有氣氛,環境靚又坐等舒服。嘢食碟碟都好大份完全係American Style, 係度打卡都唔錯嫁🤍Delicate 雞尾酒Lavender, Mountain Snow Chrysanthemum 薰衣草雪菊茶Truffle Fries with Truffle Mayonnaise 黑松露薯條U.S. Black Angus Rib Eye Steak (10oz)美國安格斯肉眼扒Impossible Meat Fettuccine菠菜素肉麵

Delicate 雞尾酒
  • 燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)
2024-08-23 155 瀏覽
聽呢間餐廳個名聽左好耐身邊朋友一直都大讚呢間餐廳既環境氣氛好好今日順路係銅鑼灣行完街 決定入去試下質素如何先😛呢到環境的確好舒服 寧靜 位置好寛敞餐廳牆身佈滿左好多唔同既唱片加入左好多唔同既音樂元素 成件事音樂氣氛好濃厚見到menu介紹 原來呢到不定期會邀請唔同artist到餐廳表演 仲見到餐廳有唔同音樂設備 相信到時候現場應該好有氣氛 感覺好不錯今次同朋友嗌左一個小食 二個主食 同二杯飲品食物份量非常大份 同朋友差啲食唔哂添啊🤣🌮素肉玉米片 配酸忌廉和牛油果醬呢到既食物選擇好多元化 提供埋素肉既選擇素肉整成肉醬形式 配鮮甜既蕃茄醬 酸酸甜甜食落完全同真肉無分別 一樣都係咁惹味芝士熱辣辣 玉米片亦有用辣粉調味過 脆卜卜所有材料配搭埋一齊食 夠曬邪惡 夠晒惹味😛🐟保雲蘇三文魚柳 配日式芥末醬三文魚柳用上麵包糠焗成 魚身非常厚肉三文魚唔會焗到乾哂 保留到魚既肉汁旁邊既日式芥末醬 係另一個驚喜之處日式芥末醬配上三文魚 呢個配搭出奇地滋味醬汁能夠令三文魚既鮮味更突出 亦令成道菜感覺清新不少口感上豐富 味道上更加豐富😋🦀深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉一上枱 見到意粉上既蟹肉份量絕對冇求奇 好足料平
聽呢間餐廳個名聽左好耐
飲落帶有乳酪既味道 好醒胃 酒味唔會太濃
平日唔飲開酒既 應該都覺得非常容易入口
叫完一杯之後 同朋友爭住係咁飲🤣
Signature Cocktail - Amie
Signature Cocktail - Amie 和 黃金桂烏龍冷箤氣泡茶
🍹黃金桂烏龍冷箤氣泡茶
呢杯氣泡茶絕對係清新之選 烏龍茶茶香濃郁
配搭埋氣泡 可以滿足到飲飲料既慾望
同時又可以唔使飲咁多糖 健康解油膩之選🤣
黃金桂烏龍冷箤氣泡茶
🌮素肉玉米片 配酸忌廉和牛油果醬 $128
🐟保雲蘇三文魚柳 配日式芥末醬 $218
🦀深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218
🍸Signature  Cocktail - Amie $168
🍹黃金桂烏龍冷箤氣泡茶 $88
2024-08-19
2 分鐘 (堂食)
Signature Cocktail - Amie
黃金桂烏龍冷箤氣泡茶
2024-08-21 222 瀏覽
之前曾經到訪大角咀既Lost Stars,當時有Live Show,氣氛真係超級好,加上佐酒食物有驚喜,見佢結業時覺得可惜😢無耐前得知佢係銅鑼灣以新姿態出現,以黑膠唱片為主題,就搵左晚去支持下😛 ▪️白酒忌廉煎虎蝦 (7.5/10)💲138蝦肉爽口彈牙,醬汁夠曬奶油香,有蒜、洋蔥、杏仁脆片,配埋多士一齊食幾香口,如果多幾塊仲開心,反而青提唔算好夾🫣▪️燒英國黑安格斯肉眼扒(10安士) (7/10)💲368肉眼扒叫左五成熟,出到黎偏熟,好彩口感都算嫩,中間連住啲脂肪,香而不膩🥩配菜有日本南瓜、薑黃花椰菜 、法邊豆,跟法式伯那西醬,出奇地有少少似葡汁🫢▪️慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉 (7.5/10)💲198牛尾份量都唔少,而且質感軟腍,蕃茄醬濃郁,貓耳朵粉帶點咬口,掛汁入味🍅▪️ Sante by 壞特?te (8/10)💲148呢杯Cocktail甜甜地易入口,重白桃果香😎▪️「雪糕」氣泡焙茶 (8/10)💲88雲呢拿香氣突出,加上氣泡焙茶,感覺清爽唔會話澀🫖🔎 整體評分(7.5/10)

▪️白酒忌廉煎虎蝦 (7.5/10)💲138

▪️燒英國黑安格斯肉眼扒(10安士) (7/10)💲368
燒英國黑安格斯肉眼扒

▪️慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉 (7.5/10)💲198
慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉

▪️ Sante by 壞特?te (8/10)💲148
Sante by 壞特?te

呢杯Cocktail甜甜地易入口,重白桃果香😎

▪️「雪糕」氣泡焙茶 (8/10)💲88

雲呢拿香氣突出,加上氣泡焙茶,感覺清爽唔會話澀🫖

🔎 整體評分(7.5/10)
燒英國黑安格斯肉眼扒
慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
Sante by 壞特?te
2024-08-21 97 瀏覽
二訪銅鑼灣呢間懷舊黑膠唱片餐廳!食物質素keep到,喜歡以歌曲命名嘅cocktailssss,尤其係white tea infused 系列,music lovers & 文青請bookmark!𖦹 impossible™ nachos $128𖦹 cheese & bacon chickenroll $318 𖦹 oxtail orecchiette $198 𖦹 amie $168𖦹 santé $148nachos香脆可口,點埋牛油果醬同sour cream,非常開胃;上次嘅mvp雞卷依然維持水準,脆皮嘅雞肉包住芝士同埋煙肉,口感滿分。牛尾貓耳朵煙韌富嚼勁,與濃郁嘅牛尾醬汁相當合襯;兩款雞尾酒分別以伯爵茶同埋白茶作為基調,amie玫瑰、桃味突出,sante則充滿果香,全部都偏甜易入口。

𖦹 impossible™ nachos $128

𖦹 oxtail orecchiette $198

𖦹 amie $168
𖦹 santé $148

• 手工芝士烤雞卷
  • 慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
2024-08-20 141 瀏覽
巴馬火腿沙律❤材料有巴馬火腿 新鮮沙律菜 無花果 蜜柑 琥珀核桃,而醬汁就用上18個月意大利黑醋汁,味道清新開胃。咸香味濃既巴馬火腿,香脆焦甜既核桃,清甜軟冧既無花果同蜜柑,好味!蒜香白酒煮青口❤2個人share就岩岩好! 青口肥美鮮嫩,夾埋酥脆既麵包,惹味開胃美式香烤豬肋骨❤豬肋骨勁厚肉,皮脆肉嫩,骨肉一秒分離! 自家製既燒烤醬同香口黑白芝麻,味道酸甜,夾埋新鮮爽脆既田園沙律食,仲可以解膩感,超級大滿足!必點❤️❤️

2024-08-19 115 瀏覽
巴馬火腿沙律無花果|蜜柑|核桃|黑醋汁食材新鮮,配搭perfect 😋燒美國黑安格斯肉眼扒 10安士日本南瓜|薑黃花椰菜| 法邊豆肉眼扒好大塊厚薄適中,叫咗七成熟,肉質比較有咬口~半碟配菜好有誠意👍🏻黑松露牛肝菌意大利雲吞牛肝菌醬汁味道濃郁,非常幼滑濃厚~HeartsLa Travesia Destilado De Agave Mezcal|Campari|Grope Fruit Juice|Lime juice雪糕氣泡焙茶雪糕係形容個味道,呢杯起泡茶好得意😽Mercury Recalls by Lost Stars (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖
巴馬火腿沙律
無花果|蜜柑|核桃|黑醋汁
食材新鮮,配搭perfect 😋

燒美國黑安格斯肉眼扒 10安士
日本南瓜|薑黃花椰菜| 法邊豆

黑松露牛肝菌意大利雲吞
牛肝菌醬汁味道濃郁,非常幼滑濃厚~

雪糕氣泡焙茶
雪糕係形容個味道,呢杯起泡茶好得意😽

銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖
2024-08-19 122 瀏覽
銅鑼灣新開Cafe✨🔥☕️🦥😍👍🏻Cafe以音樂為主題,餐廳環境用了很多黑膠唱片為佈置。餐廳中央更有DJ打碟的空間,打造成一個音樂餐廳,讓人放鬆心情chill一chill。就連餐牌也很有心思,設計感濃厚,餐牌除了展示食物種類外,更有多頁介紹本港的歌手們,很有心思!午市設有套餐,包括前菜或湯,是藥膳南瓜忌廉湯,非常香滑順口,有着濃郁的南瓜蓉。《香烤新西蘭肉眼》足料厚肉又大塊,煎得嫩滑美味,配菜的番薯也很好吃!!《香芒魚柳配北非小米沙律》賣相很精緻的菜式,味道也很開胃可口,魚肉鮮嫩又滑,芒果粒粒很惹味,配上健康的沙律,很健康!之後更更參加配料了小食和甜品,小食是香烤粟米和黑松露薯條,而甜品居然有咖啡雪糕,即是Affagato,非常大滿足!
銅鑼灣新開Cafe✨🔥☕️🦥😍👍🏻

《香烤新西蘭肉眼》
足料厚肉又大塊,煎得嫩滑美味,配菜的番薯也很好吃!!

《香芒魚柳配北非小米沙律》

放工同好友去fashion walk附近飲返杯食個晚飯,Chill吓傾吓偈🍸依間特色餐廳以黑膠碟為主題,嘅有復古氣息又有高檔感,仲有特色Cocktails,真係好啱Vibe💽Santé by 壞特?te $148————————————有見除咗Classic cocktails之外,餐廳仲有兩大類Signature cocktails🍸一類係White rose tea infusion,另一類係French earl grey infusion🫖每類都有三款cocktails,而依杯個名咁得意嘅Santé by 壞特?te,就係White rose tea infusion之一嘅,另外以白桃Liqueur同Tonic water沖調,甜甜又重果味,勁易入口,好啱女仔飲😝 Delicate by Damien Rice $158————————————French earl grey infusion類之一,加上兩款利口酒沖調,花果香味都好出,酒味較Strong,加上少少青檸酸🍋‍🟩仍然係好易入口🥂Grilled U.S Black Angus Rib Eye Steak (10oz)

Santé by 壞特?te $148
Santé by 壞特?te

Delicate by Damien Rice $158
Delicate by Damien Rice

Grilled U.S Black Angus Rib Eye Steak (10oz) $368
————————————

Order咗七成熟🥩肉眼扒嘅牛味較濃,油花豐富,肉質又嫩,肉汁多,好滿足😝另外配上日本南瓜、薑黃花椰菜同法邊豆,減低食肉眼扒嘅膩感。

Black Truffle Ravioli $188
Black Truffle Ravioli

超濃郁嘅黑松露牛肝菌醬汁,成個配搭感覺好高級🍽️配意大利雲吞真係好正,入面嘅餡好綿好入味🥟

除咗打卡靚之外,Cocktails同埋食物都有實力,下次再去飲返杯先🍸
2024-08-13
  • Santé by 壞特?te
  • Delicate by Damien Rice
  • Grilled U.S Black Angus Rib Eye Steak (10oz)
  • Black Truffle Ravioli
2024-08-16 114 瀏覽
剛剛的星期日同朋友去銅鑼灣參加講座,去之前先來這裡吃個午飯。一進去已經覺得餐廳好有藝術感同埋個性,被四處擺滿的黑膠唱片💿 吸引住了。星期日有DJ現場打碟,邊聽節拍感強的🎶音樂邊吃飯,整個氣氛好正!我們點了兩個Lunch Set,每個set都包括一個🥗沙律或餐湯,及一個主菜,唔夠可以優惠價加小食同甜品。店員先為我地送上飲品,這裡是朝啡夕酒的形式,飲品選擇都唔少。我點了一杯Flat white 咖啡,帶堅果風味的咖啡香,奶泡打得綿密,飲落幾舒服。朋友則要了杯Matcha Latte。兩杯都有心型拉花💗美國有機雞胸配奶油扁意粉 $108雞胸肉煎得幾嫩唔嚡,扁意粉是偏爽身的質地,每根意粉都被醬汁完全包覆住,入面亦都有一啲蔬菜,注重健康的人都岩食~另一個主菜是西班牙海鮮炒飯 $128飯粒飽滿,沾滿海鮮汁好濕潤,入邊海鮮都足料,有魷魚圈、蝦、小帶子同埋青口,鍾意食西班牙嘢嘅朋友都話呢個好好食。加了份餐前小食香烤粟米件 (Set +$28) 烤粟米上面有惹味的調味粉醒醒胃~接骨木花蘋果伯爵茶撻 $58鍾意食甜品的我食到最後都忍唔住要了一個Tart試試。內餡的接骨木醬算香滑,最上面的蘋果片酸甜可口,捲

朋友則要了杯Matcha Latte。兩杯都有心型拉花💗

美國有機雞胸配奶油扁意粉 $108

另一個主菜是西班牙海鮮炒飯 $128

接骨木花蘋果伯爵茶撻 $58
鍾意食甜品的我食到最後都忍唔住要了一個Tart試試。
內餡的接骨木醬算香滑,最上面的蘋果片酸甜可口,捲成少女心爆棚的🌹玫瑰點綴,中間還有層淡淡的伯爵茶啫喱,呢個配搭夠哂清新!

依間無論係裝潢、服務、現場音樂,同埋食物我都很喜歡,覺得要推介佢比身邊中意音樂同美食的朋友~

2024-08-11
午餐
2024-08-13 151 瀏覽
✔️巴馬火腿沙律:火腿帶著自然的鹹香與沙律的清脆口感完美結合。輕盈的橄欖油醬汁和少許芝士碎,讓這道沙律既清爽又不失濃郁✔️手工芝士烤雞卷:這道雞卷的製作極其講究,四件均勻的烤雞卷上佈滿了香濃的芝士,每一口都能感受到外層烤得金黃酥脆的雞皮與內裡嫩滑多汁的雞肉。芝士的濃郁與雞肉的鮮嫩形成鮮明對比,口感層次豐富,再配上秘製的醬汁,真的必吃!✔️深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉:扁意粉的口感細膩而有彈性,覆蓋上濃郁的明太子醬汁,味道濃郁而不失清爽。紅蟹肉新鮮鮮美,入口即化!明太子的咸香與卡邦尼的奶香完美融合,這點菜絕對是亮點!✔️接骨木花蘋果伯爵茶撻:剛好朋友生日就點了這個小cake,酥脆的撻皮包裹著香濃的伯爵茶奶油餡,搭配清爽的蘋果片和淡淡的接骨木花香氣,口感細膩而不甜膩。

慶祝紀念
生日