2020-02-04 1315 瀏覽
今日係朋友o既生日而且朋友又經常推薦呢間餐廳比我,又話呢間野非常好食,又靚又多打卡位同打卡野食~所以就黎左朝聖,入去o既時候已經覺得不得了,個座倒轉o既鐵塔再加上天花板上面o既波波已經令我覺得同我之前去開o既餐廳係另一種感覺~然後又可以有落地玻璃比你望住出面既景色一路食野感覺真係非常良好~野食方面我覺得真係同我朋友講o既一樣,~ 意粉方面份量算多,而且汁又唔會話好少,未食已經聞到好香濃明太子同忌廉嘅味道,再配上松葉蟹鉗,真係望到都流晒口水每條意粉都沾滿晒忌廉汁,意粉軟硬度我自己覺得幾好,鐘意食明太子嘅人應該好鐘意~極上12安士炭燒安格斯牛仔骨~佢燒得岩岩好又唔會好難咬開,食落又多汁,而隔離個焗薯都好好食,兩樣野一齊食真冇得輸~生蠔方面隻隻大大隻,食落有鮮味,而且價廉物美,真係值得再黎食~個Pizza都非常好食,拎起既時候會有拉絲,親熱食o既時候非常正!!總括而言想去o既朋友去食啦,佢又平又抵又好食,我個人覺得真係冇得輸

野食方面我覺得真係同我朋友講o既一樣,

生蠔
12安士炭燒安格斯牛仔骨
2020-02-04
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
生蠔
12安士炭燒安格斯牛仔骨
松葉蟹鉗明太子忌廉意粉
呢間bar裝修得好靚💓仲好特別有個pink pink調轉左嘅巴黎鐵塔🗼所以比佢吸引黎左呢到😍每杯cocktail同野食仲好打卡able!!!!!!-Honey  Bee🐝  呢杯野個賣相相當之可愛!外型整到好似蜜糖咁🍯側邊仲有兩隻蜜蜂放左喺兩塊格仔餅上面🤤佢用左grand mariner, advocaat, baileys, pineapple juice, fresh peach黎整😋飲落冇乜酒味~係甜甜地再帶少少苦🙈-Pink Euiption 🍓我本身好鍾意粉紅色同埋士多啤梨!所以佢出咗個士多啤梨系列好吸引到我💗呢杯飲落係冇酒味~似飲緊士多啤梨奶昔🤣佢面頭有好大舊cream上面放咗好多爆谷🍿同埋士多啤梨🍓仲有一塊威化餅😋相當之豐富!佢個杯嘅邊仲用朱古力醬同花生圍住🥜成個賣相真係相當之吸睛😍-Einstein🔮呢杯用左vodka, blue curacao, lychee, 7up, cranberry juice, pink grapefruit syrup, grenadine黎整~三杯之中呢杯嘅酒味係最濃!個人最鐘意呢杯😚佢連放喺隻杯入面舊冰整得好靚😍好有心思❣️-極上12安
Honey  Bee🐝
Honey  Bee🐝

Pink Euiption 🍓
Pink  Euiption 🍓

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨🐮
牛仔骨好濃嘅牛味!唔會太瘦太肥 肉質口感好軟滑🥰配埋啲喜馬拉雅山岩鹽~成個味upgrade左!旁邊仲有舊焗薯🥔好食!!

芝士焗墨西哥粟米脆片🧀
Nachos配酒係絕配🤤個cheese sauce個味調得啱啱好😋不過可能太多醬嘅關係😟好快就淋晒

蘆筍菠菜汁意粉伴慢煮雞胸肉🐣
雞胸肉嘅份量都幾多 個麵炒得好乾身唔會好油!🤤🤤食落好健康💓
Pink  Euiption 🍓
2020-01-11 566 瀏覽
朋友聚會搵餐廳食飯,唔想太貴但又知道呢間餐廳有知個好靚既巴黎鐵塔做裝飾,所以選擇左呢間餐廳。原本對呢間餐廳不抱有期待,但佢既黑毛豬扒出奇地好食,燒到岩岩好熟,好多汁,好軟滑,重好有口感。而且佢一上台個時會點火,打卡一流。我地叫左一份每人食得2-3塊都覺得唔夠喉,可以再叫打多一份,正!個摩天輪拼盤又係打卡一流,味道都不錯,個紫薯餅好好味,甜而不膩,鬆軟,入口即溶,正!明太子雞翼就一般,但都可以一試!最後重有個蟹肉蒜蓉包,呢個又香又creamy, 中間重有啲蟹肉有咬口,包皮脆面包好軟熟又香,下次絕對會再叫。價錢計埋開瓶費都係每人$200到,銅鑼灣黎講呢間店野食又正,又可以傾計,收費唔貴,下次都會再黎!

明太子雞翼就一般,但都可以一試!

2020-01-10
  • 海之幸福摩天輪
  • 火焰西班牙黑毛豬鞍扒
  • 明太子雞翼
  • 蟹肉蒜蓉包
2019-09-17 598 瀏覽
有水準既餐廳,另外無論食物還是飲品上枱後,食客都有不同方式去調配你既飲品,去為你既食物作額外調味,好好玩!食物都好好味!另外大部份既cocktail有獨特既主題裝飾,影相好靚!最後所有服務員都有非常好既工作態度,很專業!環境裝修很有氣氛!價錢合理!真心推介!連洗水間都清潔整齊!100分的餐廳!
2019-09-17
  • Einstein
  • 三味炸雞
2019-08-03 1534 瀏覽
🐷🐷🐷🐷🐷▪️China’s Day ($118)好吸引呀😍 好似古裝片入面既酒壺咁,即刻同男朋友講:「小二,倒酒!」一打開壺蓋就聞到好fruity既味道。入面有White wine, Rum, Cointreau, Kwai Feh Lychee, Honey。雖然聞落好fresh,但佢都幾strong😹 而且份量好多,飲完之後就開始wing👻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️Swann Lake ($118)同China’s Day相反,依杯係好少女心既cocktail👧🏻 將小小水倒落乾冰度,仲營造左種好浪漫嘅飄煙效果😍 有Strawberry Baileys, pineapple juice, Cranberry juice, cream。飲落去好似食緊甜品咁,酒味淡。而且配左3粒macaroon,滿足曬所有女仔既願望🥺♥️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️松葉蟹鉗明太子忌廉意粉 ($138)份量幾足,兩個人share一個main course啱啱好!食落第一啖真係有驚嘆既感覺,因為好濃既明太子忌廉香,夠曬重口味!蟹鉗雖然Size唔大,但勝在夠鮮味。不過缺點係會越食越覺得鹹
🐷🐷🐷🐷🐷
▪️China’s Day ($118)

▪️Swann Lake ($118)

▪️松葉蟹鉗明太子忌廉意粉 ($138)

份量幾足,兩個人share一個main course啱啱好!食落第一啖真係有驚嘆既感覺,因為好濃既明太子忌廉香,夠曬重口味!蟹鉗雖然Size唔大,但勝在夠鮮味。不過缺點係會越食越覺得鹹,要飲返多啲水balance返先!
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️
▪️香烤蜜糖雞翼 ($78)

$78有8隻雞翼好抵!雞翼烤得外皮香脆,帶點蜜糖既甜味,表現一啲都唔失望,抵食😝
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
▪️美式炸薯條配車打芝士醬 ($60)

一向對就咁食炸薯條冇乜興趣,覺得好單調,所以醬汁對我來講係薯條嘅主角。依個車打芝士醬味道較淡,唔會覺得好heavy。
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
▪️ The Princess and the Strawberry ($88)

係個Strawberry Waffle配 Vanilla Ice cream同用咗啲Strawberry Baileys做點綴。估唔到Baileys都可以用黎整野食🤣 依個甜品不過不失,但覺得size再大少少就更好👻
🔸Overall ($620+1)
📍Mini Club (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅1樓
2019-07-28 1660 瀏覽
今天下班後Happy Hour 想摸摸酒杯底,舒緩一下一天工作的辛勞。這裡除了靠近銅鑼灣站交通方便外,還有一些期間限定的飲品和甜品,就算經常到訪也能保持新鮮感。雖然店內不算是很大,但是星期三的晚上約八時能全場爆滿,實力不容置疑。裝潢以少女味為主,店內中間有一個倒轉的巴黎鐵塔🗼,玩味十足。閨蜜👭聚會或是情侶💑同行也很適合。價錢方面,飲品大部分在$100内,Happy Hour 大部分飲品及食品有8折。Swann Lake ($95)(Strawberry Bailey, Pineapple Juice, Cranberry Juice, Cream)這杯Cocktail 很適合女生,Bailey 甜酒味不嗆喉。味道加了菠蘿及小紅莓汁,配上忌廉也甜中不膩。Cocktail 賣相也十分有心思,持久乾冰的效果值得一讚,無論用來打卡或口味也合乎預期。加上還送上三粒迷你版馬卡龍,很討女生的歡心。Fruit Punch (HH $55)(Grenadine, Orange Juice, Pineapple Juice, Soda)經典的Fruit Punch 相對來說沒有太大特色。加入紅石榴糖漿後令

Swann Lake ($95)

Fruit Punch (HH $55)

經典的Fruit Punch 相對來說沒有太大特色。加入紅石榴糖漿後令它的顏色更豐富,味道都是預期之內。

香烤蜜糖雞翼 (8隻)(HH $63)

來到酒吧必點一些小食佐口。香烤蜜糖雞翼皮脆肉嫩,味道清甜。

車打芝士焗薯條 (HH $55)

薯條用了焗的方法製作,比較沒有那麼上火。口感比較硬及乾身。

松葉蟹鉗明太子忌廉意粉 (HH $111)

來到主菜的部分,松葉蟹鉗明太子忌廉意粉的賣相沒有餐牌上那麼美觀。意粉的口感比較軟身,汁方面帶著來自明太子的鹹香。

(Strawberry Bailey, Strawberry Puree, Vanilla Ice-cream)

最後當然要吃個甜品才算是完滿的一餐。士多啤梨果泥甜味不會太人工化。窩夫配上鮮菓味道清新。

2019-07-24
2019-07-28 394 瀏覽
放工後想同朋友happy hour?我就會帶佢地去銅鑼灣的Mini Club😂因為那裏有很多賣相十分精緻的Cocktail和佐酒小吃,環境還很漂亮呢!我們大概7點鐘到達餐廳,被安排到靠窗邊的高枱,可以俯瞰銅鑼灣鬧市。餐廳採用電子餐牌,十分衛生又易明。餐牌分有Food menu和 drink menu 。我點了一杯Perfume & Rose。外型十分漂亮和吸睛。cocktail用一個香水瓶盛著,慢慢把蓋子打開,把cocktail倒入盛有玫瑰花的玻璃杯中。Cocktail有啖啖的玫瑰香味,甜甜的,十分好喝。而友人點了這杯Swann Lake。外表十分精緻,充滿士多啤梨味,像喝smoothie般。紅酒燴牛尾意粉我們都十分推薦!牛尾份量多,煮得多入味和腍身,入口即化。風沙露荀和明太子燒雞翼都十分惹味,十分適合佐酒。

風沙露荀和明太子燒雞翼都十分惹味,十分適合佐酒。

2019-07-27 264 瀏覽
係時候又同男朋友去下啲有feel既餐廳chill下同享受下。今次依間真係好有驚喜同埋令到我好鐘意個個氛圍。佢既裝修主要用咗粉紅色,最特別就係個倒轉既巴黎鐵塔。依間餐廳係有平時西餐食既set、小食,但見到佢有個bar枱就知酒都係依間餐廳既主打。我地一入去就見到最近好hit而且係limited edition既strawberry bailey,梗係要叫杯嚟試下。另外仲叫咗杯Frozen Elsa,係帶有淡淡士多啤梨味既冰沙,而且仲有濃濃既cream味,好岩女仔們飲。炸薯條配車打芝士醬,薯條既質感同外觀同平啲有啲吾同,似係再加咗一層野,但入面都係薯仔蓉,加芝士醬係絕配。香烤蜜糖雞翼,蜜糖味都好重,但最欣賞係雞翼入面既肉都有調過味,所以好入味。松葉蟹鉗明太子意粉,蟹肉都幾厚肉。而個明太子意粉味道都好濃,充滿住明太子既味。The princess and the strawberry 🍓 依個係士多啤梨窩夫,窩夫焗得岩岩好,吾會太淋吾會太硬。我地食到佢係啲cream度加咗少少酒,令到個甜品有多重層次。

2019-07-22
2019-07-24 227 瀏覽
跟同事放工來mini club 見識一下,一入到mini club ,就好有燈光閃耀夢幻巴黎感覺。Swann lakeStrawberries baileys 和cream 混成的cocktail,一開頭侍應倒些液體在乾冰的杯子內,煙一瞬間從杯飄出來,cocktail 亦易入口,配合三塊馬卡龍一齊品嚐,沒有令人失望。Honey bee點了另一杯cocktails, 係店員推介。睇落去似沙冰,加上表面有一塊似蜂巢的夾餅,其實係由grand mariner ,advocaat 加上baileys而成,第一啖飲落去感到比較苦,不過加上少許蜜糖後,味道就剛剛好。燒明太子雞翼明太子釀入無骨的雞翼入面,外皮甜脆的,香口開胃。賣相十分好,男或女一定喜歡的小菜。松葉蟹鉗明太子忌廉意粉侍應上菜時已傳來濃濃的香味,忌廉、洋蔥和明太子的味道很撲鼻。放入口咀嚼意粉,配合醬汁,覺得口感一流,意粉不太硬。我們仲不顧儀態地啜蟹肉,很有滿足感。風沙蘆筍係蘆筍加點鹹蛋黃醬,食落去鹹鹹的,爽口,青色的小菜,看上去很健康,效果不錯。The princess and strawberry 最後點了甜品,暖暖的窩夫配上冰凍的雲
Swann lake

Honey bee

燒明太子雞翼

風沙蘆筍

The princess and strawberry
最後點了甜品,暖暖的窩夫配上冰凍的雲呢拿味雪糕,還有士多啤梨作伴,甜甜的,很有幸福的感覺。

2019-07-22 1015 瀏覽
朋友放暑假番香港探我,我地去左Mini club度黎個mini聚會。 餐廳氣氛唔錯,幾寛敞,而且播住外國既流行曲,啱哂鬼仔性格既朋友。佢係用ipad睇menu,睇完之後我地叫左香烤蜜糖雞翼 (8隻,HKD63 ),車打芝士焗薯條 (HKD 55)松葉蟹蚶明太子忌廉意粉 (HKD 111)。至於甜品: The Prince and the Strawberry (HKD 71)。飲品叫左 Swann Lake (HKD 95), Night Cape (HKD 63)。係等野食既時候,佢有免費花生食住等。 先黎既係個著條,炸得好香脆,一啲都唔油膩。佢個車打芝士好香之餘,仲咸咸地幾好好味又開胃 。跟住黎既就係雞翼,個人覺得個蜜糖醬好對胃口,甜甜地幾惹味,又大隻啖啖肉。個忌廉意粉好滑口又多蟹肉,仲有蟹蚶食,分量又中,正。至於個甜品賣相一流,好多strawberries,好好味。個swann lake 係cocktail,賣相好靚,加埋strawberries既元素落去,個火花好大。個night cape賣相唔錯,飲落去酸酸甜甜幾開胃。

個忌廉意粉好滑口又多蟹肉,仲有蟹蚶食,分量又中,正

至於個甜品賣相一流,好多strawberries
,好好味。

個night cape賣相唔錯,飲落去酸酸甜甜幾開胃。

2019-07-17
2019-07-19 175 瀏覽
今天在銅鑼灣鬧市和友人品嚐了這間有情調高格調又有多款美食的酒吧。這間Mini Club離銅鑼灣站非常近,好適合一大班朋友或情侶於放工後去盡情放鬆心情,而且佢地所製作的特色飲品及佳餚都非常別緻好食。我和友人今天就點了下列幾款酒精類飲品及食物: Honey Bee, Swann Lake, 炸薯條配車打芝士醬, 明太子釀雞翼, 松葉蟹鉗配明太子忌廉意粉, The Princess and The Strawberry。Honey Bee賣相非常吸引, 加上蜂蜜中和了酒味, 喝起來非常易入口。Swann Lake有馬卡龍配搭, 而且有氮氣製造的煙霧效果, 喝下別有一番味道。炸薯條夠厚身,明太子釀雞翼亦很有脆香,兩者作為送酒物一流。松葉蟹鉗配明太子忌廉意粉味道非常濃,蟹鉗半煎炸後很香脆,味道頗獨特。The Princess and The Strawberry酸酸甜甜作為尾菜甜品不覺太膩。整餐非常豐富,而且餐廳很有格調,食落心情都很愉快。這間Mini Club係鬧市中的一片休閒地,值得下次再來細細回味。
呢間超級推薦👍🏻食物又好味、環境又很好!三五好友相約一起relax十分好兩個人叫左以下食物同飲品🍹🔶炸薯條配車打芝士 $68炸都好脆好脆,又大份唔會唔夠飽,配埋車打芝士一流🔶香烤蜜糖雞翼 $78有8隻超多😋而且不會烤到太乾,隻隻都有蜜糖味🔶松葉蟹鉗明太子忌廉意粉 $138啖啖蟹肉,明太子有點咸,不過都正常!🔶Pink  Eruption $118有baileys係入面,好甜,完全唔覺飲緊酒!女士唔飲得酒可以試呢杯😌🔶Einstein $118呢個重啲酒精味,因為有Vodka但中間都有淡淡的荔枝香味我覺得不飲酒的人都會接受到! 🔶The  Princes  and  the  strawberry $88份量少左啲,不過個格餅是脆脆的,都很好味總括,超級推薦!同朋友去relax happy一流!
呢間超級推薦👍🏻食物又好味、環境又很好!
三五好友相約一起relax十分好
兩個人叫左以下食物同飲品🍹

🔶炸薯條配車打芝士 $68
炸都好脆好脆,又大份唔會唔夠飽,配埋車打芝士一流
炸薯條配車打芝士

🔶香烤蜜糖雞翼 $78
有8隻超多😋而且不會烤到太乾,隻隻都有蜜糖味
香烤蜜糖雞翼

🔶松葉蟹鉗明太子忌廉意粉 $138
啖啖蟹肉,明太子有點咸,不過都正常!

🔶Pink  Eruption $118
有baileys係入面,好甜,完全唔覺飲緊酒!
女士唔飲得酒可以試呢杯😌
Pink  Eruption

🔶Einstein $118
呢個重啲酒精味,因為有Vodka但中間都有淡淡的荔枝香味
我覺得不飲酒的人都會接受到!
Einstein

份量少左啲,不過個格餅是脆脆的,都很好味

總括,超級推薦!同朋友去relax happy一流!

炸薯條配車打芝士
香烤蜜糖雞翼
Pink  Eruption
Einstein
Mini Club (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅1樓-----放工約朋友仔係銅鑼灣飲野 朋友仔知道B仔中意食 就帶我黎呢個有得飲有得食ge地方 上到黎發現 雖然個名有club字 但係其實呢度一d都唔似好嘈ge club 而係一間音樂柔和 裝修浪漫 餐廳中間有個小型倒轉巴黎鐵塔ge靚靚特色酒吧餐廳 好適合情侶黎談情 閨蜜黎談心❤-◆Pink eruptio $118 - 其實望餐牌ge時候並唔知係咩cocktail黎 只知有B仔中意ge Baileys甜酒做基酒 就叫黎試下😂點知杯野一到真係震驚左5秒😂上面有好多cream 好多爆谷 士多啤梨 🍓朱古力醬 仲有威化餅 望落好邪惡 驚食完會肥幾磅但又好吸引 令人又愛又恨 咁多甜野 飲落口當然係比較sweet 整體酒味唔濃 甜甜地 順喉唔刺激 適合中意有少少酒味 但又唔特別飲得ge女仔飲~-◆Honey bee $118 - 呢款cocktail係佢地ge signature之一 以Baileys同Grand marnier做base 加入菠蘿汁🍍蜂蜜 同荷蘭蛋酒作調味 質感呈沙冰狀 酒味較Pink eruptio重少少 但都
Mini Club (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅1樓
-----

◆Honey bee $118 - 呢款cocktail係佢地ge signature之一 以Baileys同Grand marnier做base 加入菠蘿汁🍍蜂蜜 同荷蘭蛋酒作調味 質感呈沙冰狀 酒味較Pink eruptio重少少 但都一樣係容易入口ge cocktail 除左味道之後 造型亦一樣好吸引 非常精緻 徹底俘虜左B仔ge歡心 cocktail表面仲有一塊小蜂巢 好濃蜜糖味🐝正

◆香烤蜜糖雞翼$78 - 通常呢d酒吧型餐廳食物份量都唔多 但呢度78蚊竟然一共有成八隻雞翼😍隻隻都飽滿肉嫩 外皮帶幾分脆身 雞肉蜜味香濃 好juicy 必叫之選~

◆風沙蘆筍$78 - 所謂ge風沙蘆筍就係鹹蛋黃蘆筍 老老豆豆 其實鹹蛋黃配蘆筍真係無鹹蛋黃配炸野咁夾😂但係實在係比鹹蛋黃配炸野 健康好多倍 而且味道都唔錯~食完毫無罪惡感😝推介驚肥 想健康 但又中意濃味 唔中意食清淡ge矛盾人叫😂

◆法式紅酒燴牛尾意粉$138 - 份量好多 非常抵讚 一份意粉完全夠兩個人食 經煮過及調製過ge紅酒汁帶一種特別ge葡萄香氣同味道 撈意粉好唔錯 牛尾亦燴得夠腍 肉質嫩得黎 帶有少少爽脆ge牛筋位 口感幾好 整體中上水平

◆The princess and the strawberry $88 - 窩夫唔算好大塊 但上檯時候仲熱辣辣 外脆內軟 同旁邊ge strawberry Bailey味道幾夾 加埋冰涼透心ge Vanilla雪糕球 一熱一凍 令人欲罷不能 一啖又一啖 迅速清曬成個甜品 🤤

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8.5/10個👍🏻
(甜美浪漫中帶點玩味)
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻
#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowcwb
  • 香烤蜜糖雞翼
  • Honey Bee
放工食飯飲野如果可以係同一個地方做到其實係方便好多。朋友知道銅鑼灣有呢間bar裝修同野飲都好特別,打卡一流之餘仲好好味,話要帶我去。一入黎已經見到一大座倒轉既巴黎鐵塔。一坐低就有花生可以食住先。花生每位$10。呢度係用平板電腦睇餐牌既。餐牌上面見到啲drinks都好精緻。<China’s Night> ($118)係用紅酒同白蘭地做主調既酒,用中國傳統酒壺上,用碗飲,加埋新鮮生果,真係超有feel,好創新。<Swan Lake> ($118)一倒水落去乾冰度就散發煙幕效果。呢杯用左近排瘋魔全球既Bailey’s Strawberry & Cream,仲有菠蘿汁同蔓越莓汁。仲有三粒馬卡龍,上面印有餐廳名添。<煎雞軟骨餃子> ($68)餃子包雞軟骨我都係第一次試,咬落軟軟既餃子皮,同埋入面既咬脆卜卜既雞軟骨,口感非常豐富。因為係配酒菜既關係,所以都係本身帶有鹹味,唔洗點豉油都好夠味。<風沙蘆筍> ($78)一條條爽口既蘆筍,面頭用鹹蛋黃調味,非常新穎,朋友都誤會左以為係薯條!<法式紅酒燴牛尾意粉> ($138)

<China’s Night> ($118)

<Swan Lake> ($118)
一倒水落去乾冰度就散發煙幕效果。

<煎雞軟骨餃子> ($68)

<風沙蘆筍> ($78)

<法式紅酒燴牛尾意粉> ($138)
紅酒加牛尾真係完美配搭,牛尾肉質夠鮮嫩,紅酒超入味,份量幾大份,夠兩個人食。

<The Princess and the Strawberry> ($88)
一塊窩夫配上士多啤梨蓉加Bailey’s Strawberry & Cream,同埋一粒粒士多啤梨,仲有一球雲尼拿雪糕,作為呢餐完美既句號。
2019-06-19
10 分鐘 (堂食)
  • China’s Night
  • Swan  Lake
  • 煎雞軟骨餃子
  • 風沙蘆筍
  • 法式紅酒燴牛尾意粉
  • The Princess and the Strawberry
2019-06-15 144 瀏覽
近排好多野都好煩,惟有放鬆心情,搵個地方鬆弛下。Mini club 既環境一流,唔會太嘈,細細間,侍應幾nice, 有野食有野飲就試去坐坐。平日去到餐廳係半滿Nuts可無限refill既nuts都係象徵性收十蚊姐Beauty and the dark $71Swanm lake $95因為做梗Bailey strawberry and cream期間限定,飲品又鬼死靚咁吸引,我地先點了每人一杯特飲。香烤蜜糖雞翼$63雞翼滿佈蜜糖,食落好入味好林。風沙蘆筍$63炸過既靚蘆筍加上咸蛋黃,食落好脆口,少少咸令人食完仲想食。松葉蟹明太子忌廉意粉呢個係今晚驚喜,原來酒店既主食遞然咁好食。啖啖蟹肉 加上creamy既明太子醬。口味,口感同意粉生熟岩岩好。The princess and the strawberry 千呼萬喚既窩夫終於到了,熱熱既窩夫加上微溶既雪糕球。好幸福呀。
近排好多野都好煩,惟有放鬆心情,搵個地方鬆弛下。

平日去到餐廳係半滿

Nuts

可無限refill既nuts都係象徵性收十蚊姐

Beauty and the dark $71

Swanm lake $95

香烤蜜糖雞翼$63

雞翼滿佈蜜糖,食落好入味好林。

風沙蘆筍$63

炸過既靚蘆筍加上咸蛋黃,食落好脆口,少少咸令人食完仲想食。

松葉蟹明太子忌廉意粉