2023-10-17
📍旺角親民價鐵板燒‼️· 即燒邪惡焦糖多士🍞-- MKT- Mong Kok Teppanyaki🔥•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_旺角#pigfoodiexhk_日本菜 ==========================最近見好多人推介呢間位於旺角嘅鐵板燒😍$148就可以食到前菜沙律、燒大蝦、燒牛肉、炒飯、多士、飲品😍👍------------------------------MKT全日鐵板燒優惠餐($148/位)⭐️前菜·⭐️時令田園沙律沙律菜咗咗芝麻醬,加粟米粒同車厘茄酸酸哋好開胃!·⭐️麵豉湯·⭐️大蝦配季節野菜大蝦燒至金黃,爽彈鮮甜!加埋蝦膏一齊炒,味道很香濃~伴碟嘅野菜有粟米芯、翠玉瓜、冬菇等等,好香口!🤩·⭐️美國牛肉薄燒(2片) / 黑豚薄燒(2片)我同男友每人分別簡咗牛肉同豚肉~牛肉包住蔥花同香蒜,牛肉外面燒至焦香,油脂香豐腴👍🤩黑豚肉質就較厚少少😬·⭐️牛肉炒飯/ 煙肉炒飯飯粒加咗牛肉、煙肉、雞蛋、香蔥其炒到粒粒分明!如果調味重多少少會更好~😍·⭐️鐵板焦糖多士師傅先喺麵包抹上沾上牛油同砂糖,之後煎至金黃色😆
#pigfoodiexhk_旺角
#pigfoodiexhk_日本菜
==========================
MKT全日鐵板燒優惠餐($148/位)
⭐️前菜
⭐️時令田園沙律
沙律菜咗咗芝麻醬,加粟米粒同車厘茄酸酸哋好開胃!
⭐️麵豉湯
⭐️大蝦配季節野菜
⭐️美國牛肉薄燒(2片) / 黑豚薄燒(2片)
⭐️牛肉炒飯/ 煙肉炒飯
⭐️鐵板焦糖多士
師傅先喺麵包抹上沾上牛油同砂糖,之後煎至金黃色😆👍外層甜脆,入面鬆軟!好好味🥰
⭐️紅豆豆乳
⭐️Ore號
⭐️檸檬寒天清茶
賣相:3.5/5
味道:4.3/5
性價比:4/5
推介度:3.9/5
店舖資料
名稱:MKT - Mong Kok Teppanyaki @mkt.hk
地址:旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖
前往方法:旺角站E2出口