🤗 小編約咗好幾個月冇見嘅朋友食晚飯,由於唔想再食pasta同去cafe嘅關係,最後諗起早前bookmark過依間🇲🇽墨西哥餐廳,希望食啲特別啲嘅菜式![ 亂闖試飲試食 ]🥘 芝士蕃茄醬烤肉腸配MOBIN醃椰菜 😋😋😋😋😋係一道簡單而有風味嘅前菜,🧀芝士蕃茄醬同肉腸嘅配搭一定唔會有問題,肉腸烤得好香,😚兩三啖一舊嘅肉腸食落似脆皮腸,面頭嘅醃椰菜又唔會太酸,伴住肉腸食會感覺清爽啲!🌮 古法燉牛肉蛋洋蔥捲餅 😋😋😋😋大家都想叫份捲餅嚟試下,喺後刪除法之下,又唔想碟碟差唔多配菜,所以叫咗依個口味!依個捲餅反而似台式蛋餅,不過薄身啲,😅 牛肉有啲位有筋,有啲位好軟熟,不過味道食落係好夾,尤其有啲煮出甜味嘅洋蔥,再配上沙律醬同調味粉,係有驚喜!😎🍽 西班牙烤洋蔥薯仔5‘’ 原個蛋餅 配芝士烤蕃茄 加煙鮭魚 😋😋😋去食飯有得叫西班牙蛋餅,都會叫嚟試下。不過普遍食落都係麻麻。我哋叫咗加煙鮭魚🐟嘅蛋餅,切開嘅時候,比較水同好多汁💦,但食落冇乜調味,要靠面頭唧落嘅沙律醬同調味粉,但係食到啖啖薯仔,都焗得挺身。建議大家下次去食,叫原味試下先。🧐🍰 紐約芝士蛋糕 配自家製龍舌蘭焦糖醬 😋😋😋😋😋小編嘅心頭好

[ 亂闖試飲試食 ]
🥘 芝士蕃茄醬烤肉腸配MOBIN醃椰菜 😋😋😋😋😋

🌮 古法燉牛肉蛋洋蔥捲餅 😋😋😋😋

🍰 紐約芝士蛋糕 配自家製龍舌蘭焦糖醬 😋😋😋😋😋
小編嘅心頭好就係cheesecake,唔使複雜,叫New York cheesecake就得喇!佢哋提供自家製龍舌蘭焦糖嘅版本,見到menu張相都唔錯,就叫咗嚟做甜品!🤩真係食到有微微Tequlia味嘅焦糖,同cheesecake好夾,餅底實淨,切落柔軟,叫得焦糖就預咗整體會糖少少㗎啦!😉

🍽 MOBIN咖啡布朗尼甜脆餅 😋😋😋😋😋
朋友見到人哋枱叫依個脆餅可以插生日餅就好好奇,但其實小編想試下個脆餅就真!🤣 最後都叫咗一份嚟試,朋友又真係叫職員加生日牌!🙈 好彩有叫到!個脆餅口感好特別!係炸/烤得好深色嘅微鹹脆餅,配上甜味🍫朱古力brownie同☕️咖啡雪糕,仲灑咗啲糖粉,好打卡之餘,亦好好食!而個脆餅喺我哋狂影相之下,都唔會淋!好神奇!😲

🍹 青檸薄荷氣泡水 😋😋😋😋
朋友話來點杯有氣嘅飲品,揀青檸薄荷氣泡水就唔會錯!🤪

🍸 Classic Mojito 😋😋😋😋
好耐都冇飲過Mojito,嚟墨西哥餐廳就梗係要叫嗌返杯嚟飲啦!Mojito係🌱清爽嘅cocktail,rum味唔重,飲落比較甜。😚

晚餐 💵💵💵💵💵💵💵💵 約港幣$370/人

💁🏻‍♀️ 小編未去過墨西哥,唔知正唔正宗😆 只係記得每樣細細碟,水準都唔錯!食咗好多嘢,仲要好飽!大家去食就記得去佢哋嘅社交平台入link訂枱喇!🤗
芝士蕃茄醬烤肉腸配MOBIN醃椰菜
古法燉牛肉蛋洋蔥捲餅
西班牙烤洋蔥薯仔5‘’ 原個蛋餅 配芝士烤蕃茄 加煙鮭魚
紐約芝士蛋糕 配自家製龍舌蘭焦糖醬
MOBIN咖啡布朗尼甜脆餅
青檸薄荷氣泡水
Classic  Mojito
2022-11-18
10 分鐘 (堂食)
芝士蕃茄醬烤肉腸配MOBIN醃椰菜
古法燉牛肉蛋洋蔥捲餅
紐約芝士蛋糕 配自家製龍舌蘭焦糖醬
MOBIN咖啡布朗尼甜脆餅
青檸薄荷氣泡水
Classic  Mojito
  • 紐約芝士蛋糕配自家製龍舌蘭焦糖醬
同朋友👫一齊喺旺角,佢話想食特別啲嘅菜式,例如南美菜北歐菜,問我有冇好介紹😅,幾乎俾佢考起😆,急急喺人肉電腦💻裏邊搜尋一下,問佢墨西哥🇲🇽菜可以嗎因為墨西哥🇲🇽唔係喺南美😅,朋友話墨西哥菜🇲🇽都好,於是我就嗱嗱聲帶咗朋友上嚟呢間樓上墨西哥🇲🇽餐廳🍴開餐😆$75 嘅「Mulled Wine 聖誕香料紅酒(熱)* Mobin 配方香料包、紅酒、蜜糖」:暖暖哋嘅紅酒用茶杯裝住,即刻感覺聖誕氣氛濃厚🤩,因為暖暖哋所以大部份酒精都蒸發咗😆,午餐飲都冇問題😋;呢杯「Mulled Wine」少少甜,加埋肉桂棒,清香好飲😋$60 嘅「紅莓水果酒 Virgin Sangria (Cranberry)」:用紅莓汁🍓做 Sangria,唔係好甜,清新好飲😋,仲加咗 藍莓🫐、香橙片🍊、無花果😋$78 嘅「墨西哥🇲🇽辣椒🌶️南瓜湯 Jalapeño Meat Free Pumpkin Soup」:餐牌寫住「無肉無忌廉使用」😊;南瓜湯🎃真材實料超級厚身好 creamy,仲有不同口味嘅粟米脆片,配南瓜湯🎃好味又好夾😋$88 嘅「菠菜苗煙燻挪威三文魚餡餅🥧 Smoked Salmon Spinach Quesadill

$88 嘅「菠菜苗煙燻挪威三文魚餡餅🥧 Smoked Salmon Spinach Quesadilla」:Quesadilla 墨西哥🇲🇽芝士餡餅 係一款非常普遍嘅 墨西哥菜🇲🇽,通常係由麵粉或者粟米粉製成嘅薄餅夾住芝士🧀烤制而成,有時會加蔬菜同肉類😆;Mobin 嘅 Quesadilla 皮薄 做到少少脆,配菠菜苗同煙燻三文魚,清新又好味😋

$108 嘅「MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅 Apple Buñuelos with Ice Cream」:Buñuelo 通常都係聖誕節或者齋戒月嘅時候食,咁依家臨近聖誕食特別合適😆,Buñuelo 係一種 油炸嘅 dough fritter,比西班牙人🇪🇸統治過嘅地區一般都有得食😋;呢度嘅 buñuelo 焗到鬆軟脆脆哋,加埋雪糕、糖漿、肉桂,甜到令人好開心😆;材料有:Caramelised Tortilla, Apple Cinnamon Filling, Ice Cream, Caramel Jam,都幾豐富 😋
玩味同誠意都十足嘅coffee shop,輕食選擇好多~~~到旺角Body check,之後自行到附近食個一個人的tea。假期tea餐就當然要有假期感覺,諗咗一輪,就黎咗呢間令人放鬆感滿滿嘅cafe。~~~餐牌選擇頗多,而且好多都好有特色,平時嘅Cafe唔多見到。酒精類飲品、茶、咖啡甜品主菜、夾餅、蛋餅、牛肉炒飯全部都有。~~~臨近Halloween🎃,就叫個Halloween獨有嘅季節餐品Mobin南瓜濃湯($78)一戰。加入Butternut 、雞湯同墨西哥青辣椒Jalapenos嘅呢個南瓜湯入口滑溜中又不失少許南瓜茸口感,非常濃郁,加埋少許胡椒,就更為提味,仲可以配搭黑白雙色脆片一同享用,味道貌相都很不錯,好得意。~~~而甜品佢地嘅款式都不少,三心兩意,左揀右揀,最後鎖定Mobin ☕️咖啡布朗尼甜脆餅($108)。最高一層係雲呢拿蛋糕,🍦雲呢拿雪糕下面,係脆脆地嘅布朗尼蛋糕層,同埋甜脆餅,表面再加上類似拖肥嘅醬,好邪惡嘅貌相,但係啖啖都食到人好開心,甜而有特色,下次決定帶愛甜嘅好閨蜜黎試試。~~~Mobin 旺角洗衣街37號1樓
玩味同誠意都十足嘅coffee shop,輕食選擇好多
Mobin
旺角洗衣街37號1樓
2022-11-18 37 瀏覽
係麥花臣球場對面原來有間好有feel 嘅cafe 今日就去咗食墨西哥fusion菜環境好大 佈置得好warm由於旁邊有間賓館 怕客人禁錯鐘仔門口貼住[不是賓館 沒有房租]好幽默🤣牛油果煙三文魚他他配脆餅杯💚💚💚💚 💚三文魚嘅煙燻味同牛油果🥑、sour cream撈埋一齊 成件事好夾Cracker 好脆 全部一齊食口感好豐富Mobin Fried Rice💚💚💚💚💚招牌燉牛肉炒飯配煎蛋🍳感覺有啲似意大利飯仲可以揀辣度我哋揀咗少少辣帶煙熏味好大碟上邊仲有隻太陽蛋🫣仲有提子乾、粟米🌽 、黑豆、辣椒🌶️、肉鬆香料惹味啲燉肉好入味好好食Ginger Fizz💚💚💚💚 薑味嘅梳打水啱晒我呢啲咁鍾意飲ginger ale嘅人Pineapple soda💚💚💚💚💚用經過發酵嘅菠蘿🍍整 有少少酒精上邊仲有塊菠蘿乾可以食添酸酸甜甜好適合夏天入邊仲有好多菠蘿肉啊😻Chocolate Ganache💚💚💚💚 💚朱古力味好濃我鍾意啲比較硬身嘅蛋糕啱晒我🫶朱古力控可以一試

環境好大 佈置得好warm

朱古力味好濃我鍾意啲比較硬身嘅蛋糕
啱晒我🫶
朱古力控可以一試
2022-11-18 42 瀏覽
呢間餐廳好隱蔽,但勝在私隱度高,同埋冇乜察覺嗰度呢度有間餐廳,所以慢慢坐都冇人理。我哋叫咗個烤粟米蕃茄燉豬手肉醬脆餅,好特別,一大個波咁,好IGable。個肉醬唔算好鹹,加上番茄酸酸地,幾好味㗎。另外叫左芝士粟米肉鬆餡餅,芝士味好濃郁,脆卜卜唔太漏,再加埋附上的醬料,真係好唔錯。另外,仲叫咗一個雪糕甜品,加埋兩杯嘢飲。個蜜桃冰茶最出色,唔太甜,好有水果清新嘅感覺。總括而言,呢間餐廳係值得一試,同埋如果三五知己嚟到旺角,想搵個靜啲嘅地方傾吓計,又唔會好多人成日俾人趕咁,呢個地方真係啱晒!

2022-11-16 34 瀏覽
📍Mobin旺角洗衣街37號1樓 🦔⸒⸒Mobin 咖啡布朗尼甜脆餅 $108呢個甜品好特別又好味!值得一試🙆🏻上面有一球雪糕 附近有幾舊咖啡布朗尼咖啡布朗尼食落去外脆內軟 朱古力味濃郁🥰下面大大塊甜脆餅 食落去好脆 撈埋雪糕食一流👍🏻芝士蕃茄醬烤肉腸配Mobin 醃椰菜 $85烤肉腸上面有滿滿嘅芝士😆 啲芝士仲會有拉斯嘅效果肉腸食落去多汁 有啲仲有啲芝士喺入邊配酸酸地嘅椰菜食冇咁滯!無肉餡餅 $88/Half入面有黑豆豆蓉粟米芝士 食落口感都幾豐富🙆🏻就算冇肉都唔會唔好食😋Caramel Latte $50飲落去咖啡味都偏重 所以焦糖唔會過甜紅莓水果酒 $60有好多唔同嘅水果係飲品入邊🥰 飲落去甜甜地🔖 @mobin_hongkong
📍Mobin

下面大大塊甜脆餅 食落去好脆 撈埋雪糕食一流👍🏻

芝士蕃茄醬烤肉腸配Mobin 醃椰菜 $85
烤肉腸上面有滿滿嘅芝士😆 啲芝士仲會有拉斯嘅效果
肉腸食落去多汁 有啲仲有啲芝士喺入邊
配酸酸地嘅椰菜食冇咁滯!

無肉餡餅 $88/Half

紅莓水果酒 $60
有好多唔同嘅水果係飲品入邊🥰 飲落去甜甜地

🔖 @mobin_hongkong
  • Mobin 咖啡布朗尼甜脆餅
✨ MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅($108)麵餅發成蓬鬆薄脆狀,中間係空心,旁邊仲配有雲呢拿雪糕加焦糖醬,面層有蘋果粒同肉桂混合,食落幾香脆,因為中間係空心所以都唔會好膩。✨ 西班牙烤洋蔥薯仔5"原個蛋餅($115)(加煙鮭魚 +$30)➡️($145)用日本蛋、焦糖洋蔥、烤薯仔為主要材料,上面仲加咗芝士烤蕃茄同埋醬,蛋餅本身係無肉但我哋揀咗加煙鮭魚,食落好飽滿又冇傳統西班牙蛋餅咁Heavy 🤤(推薦加鮭魚~),焦糖洋蔥令成個蛋餅甜甜哋,醬汁微辣令蛋餅更惹味得嚟又唔會唔夾,好味 😋。✨ MOBIN特濃南瓜湯($78)店舖新品,飲落都比較傑身,睇返店舖Ig介紹原來係Baby Food,旁邊仲配咗墨西哥玉米片,可以飲又可以沾埋玉米片食 😝,南瓜湯味道好濃郁。✨ 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(辣)($115)有7種辣度可以選擇,我哋揀咗相對辣到低少少嘅小辣煙燻香(其餘包括微辣烤醬、小辣偏甜、小辣偏酸、中辣偏甜、中辣偏酸同大辣有後勁),飯加埋粟米、青辣椒粒、洋蔥粒、燉牛肉粒、肉鬆等等嘅材料非常豐富,少少辣撈埋太陽蛋成個飯就更惹味 😋。✨ 蜜桃冰茶($55)好濃烈蜜桃味 ✨。✨ 菠蘿蜜氣泡水($55
✨ MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅($108)
MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅

西班牙烤洋蔥薯仔5"原個蛋餅

✨ MOBIN特濃南瓜湯($78)
MOBIN特濃南瓜湯

✨ 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(辣)($115)
15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(辣)

✨ 蜜桃冰茶($55)
好濃烈蜜桃味 ✨。

✨ 菠蘿蜜氣泡水($55)
酸酸哋飲落幾清新 😝。

旺角樓上墨西哥Fusion菜,工業風嘅裝修一入到去就覺得眼前一亮,處處充滿心思,非常有特色,坐窗邊位仲可以望到人來人往嘅旺角街道景色。其實個人真係比較少到訪樓上舖 😳,但估唔到今次真係幾有驚喜,雖然店面唔大但唔好有好壓逼嘅感覺,整體嚟講出品非常唔錯,想回訪 🫣。

🧾 需加一服務費
💰 $612
2022-11-10
MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅
MOBIN特濃南瓜湯
15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(辣)
2022-11-13 28 瀏覽
🎃Mobin 南瓜濃湯佢同出邊個啲🎃湯唔同通常都會行清甜方向但呢到嘅係飲得出混和咗香料味原來個啲應該係墨西哥辣椒但一啲都冇草青味/辛辣感覺唔食🌶嘅都絕對輕鬆飲到而🎃用咗胡桃南瓜 口感濃厚 兩個人share 啱啱好仲附上Tortilla chips 可以沾湯食🧀芝士粟米肉鬆餡餅🇹🇼x🇲🇽 台灣墨西哥fushion 菜餅皮用咗卷餅整成 唔乾 幾滑身餡料有芝士 酸忌廉 肉鬆等材料附上兩個醬汁 莎莎醬 酪梨醬酪梨sauce: 洋蔥 辣椒 蒜頭製成食落有啲似青咖喱 唔辣💚🍅莎莎汁主要用蕃茄 辣椒製成幾開胃 微微酸味 餡餅本身有簡單調味所以唔點醬汁都好夠味但通常呢款會沾醬汁食所以夾埋一齊食口感好豐富🍯 俄羅斯蜂蜜千層蛋糕呢個超級有驚喜🫰🫰🫰首先份量好大 夠兩個人share據我所知主要材料係酥皮 同🍯口感類似木糠布甸 但變咗🍯味仲會用cream 混合而成自己有諗過自製 但製作需時宜家可以喺呢到食到👏🏻👏🏻👏🏻🍹蜜桃冰茶🍸紅莓水果酒
🎃Mobin 南瓜濃湯

宜家可以喺呢到食到👏🏻👏🏻👏🏻

🍹蜜桃冰茶
🍸紅莓水果酒
2022-11-10 34 瀏覽
阿爸想食啲特別小小嘅嘢,於是乎帶佢嚟旺角一間都幾隱世嘅小店--mobin。有幾個國家嘅fusion菜,幾得意。南瓜湯,$75近排嘅新菜式,店員話好好飲,果然冇介紹錯,好香好濃,而且份量都夠兩個人分,加上nachos,非常夾。15香料燉牛肉炒飯配煎蛋,$115佢用咗15種香料,好香,最正係可以揀唔同辣度之餘,仲可以配唔同口味,有煙燻香、偏甜偏酸都得,好特別。我就揀咗小辣偏甜,味道唔錯。俄羅斯蜂蜜千層蛋糕,$68第一次食俄羅斯蛋糕,以為會好甜啦,不過冇想像中咁甜,又幾好味喎,值得一試。發酵菠蘿氣泡水,$60佢係mocktail,不過好特別,會有少量因發酵過程產出的酒精,餐廳自己發酵嘅,飲起身唔會好甜,幾好。咖啡花茶,$55呢杯又係咖啡又係茶?其實係有少少咖啡味嘅茶,比較淡。

南瓜湯,$75

15香料燉牛肉炒飯配煎蛋,$115

俄羅斯蜂蜜千層蛋糕,$68

發酵菠蘿氣泡水,$60

咖啡花茶,$55

呢杯又係咖啡又係茶?其實係有少少咖啡味嘅茶,比較淡。

2022-11-06 40 瀏覽
🥑NACHOS💰$125😈今日又同大家介紹下墨西哥菜🇲🇽呢間Mobin個地址好搞笑佢係唐樓咁🤣佢下面仲寫住話佢地唔係賓館🤣佢個裝修都有少少工業Style我都幾鍾意💛一講墨西哥野一定一定要叫就係NACHOS🥑我幾鍾意佢有三個Sause🤤第一名一定係佢個Homemade Spiced Salsa😝佢食落好開胃好新鮮好有風味🥑第二個係Guacamole因為我都幾鍾意好Rich既牛油果醬🤤第三就係SourCream佢食落酸酸地一樣開胃🤣我次次食完NACHOS一定要Lam手指🌯BEEF & EGG WRAP💰$135😈食完個NACHOS之後就叫左個古法燉牛肉蛋洋蔥捲餅🌯我幾鍾意食呢啲Warp感覺上無咁Stuff同Heavy🤤佢入面個牛肉餡都好入味同好重香料味😈另外個Wrap都烘到少少脆身成個食個口感唔錯😝佢仲有個燒過既番茄片都好甜同好味整體都唔錯🐔墨西哥香烤雞翼 (微辣)💰$85😈我地兩個人廢是叫多個飯所以就叫多個小食😈佢個香烤雞翼一份有6隻😛感官上佢有啲似🍕盒既雞翼😛在過雖然佢細細隻🐔但佢表面香脆但佢一咬落去的確好Juicy雖埋好多肉汁🐔佢食落有少少Spicy味道🌶但都可以接受佢面頭仲有啲椰菜
🥑NACHOS
💰$125

🌯BEEF & EGG WRAP
💰$135

🐔墨西哥香烤雞翼 (微辣)
💰$85
😈我地兩個人廢是叫多個飯所以就叫多個小食😈佢個香烤雞翼一份有6隻😛感官上佢有啲似🍕盒既雞翼😛在過雖然佢細細隻🐔但佢表面香脆但佢一咬落去的確好Juicy雖埋好多肉汁🐔佢食落有少少Spicy味道🌶但都可以接受佢面頭仲有啲椰菜絲同紅菜頭絲😂我覺得可以接受但朋友仔就麻麻地🤣我地仲叫左兩杯Cocktail🍸不過無咩特別都不推介
2022-11-03 39 瀏覽
又再嚟呢度食晚飯😆因為地點真係太方便,放工約朋友啱哂👍🏼仲要嘢食有特色得嚟又好食😋每次帶朋友食完都大獲好評😆😆😆😆🎃 南瓜濃湯 ($78)今次一入到餐廳已經充滿萬聖節佈置🎃連menu都添加萬聖節氣氛🤪南瓜湯配三色脆片好應節😍呢個濃湯極足料,濃稠到係可以當醬汁沾脆片食😆因為加咗jalapeño🌶所以飲落會辣辣地,飲完成個人都會暖笠笠😁🌮 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 ($88/half $158/Full)之前試過佢嘅餡餅都覺得幾好食😋今次試呢個充滿港式味道嘅version😙 完全唔沾醬時會感受到微微嘅南乳味,加埋莎莎醬嗰時又會變返墨西哥味道,唔會被南乳蓋過😌一個餡餅,有兩種風味👍🏼🍳 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(辣) ($115)平時見到辣嘅炒飯,唔太食得辣嘅我一定會敬而遠之😛但呢個係有多款辣度,食得唔食得辣嘅都總會有款啱😌店員好好,落單前會查詢我哋食得幾辣,知我只可以食得少少辣所以建議揀小辣煙燻香🤤呢個辣度啱啱好,會食得出辣但完全接受到,好開心可以食到個惹味香口嘅辣炒飯🥰🍫 朱古力與奶油蛋糕 ($68)呢個蛋糕大有驚喜😍😍係勁rich嘅朱古力味🍫但又唔會太甜,食落完全唔覺得膩😋朋友話

🎃 南瓜濃湯 ($78)

🍳 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(辣) ($115)

🍫 朱古力與奶油蛋糕 ($68)
呢個蛋糕大有驚喜😍😍係勁rich嘅朱古力味🍫但又唔會太甜,食落完全唔覺得膩😋朋友話平時嘅我一定唔會揀朱古力蛋糕🍰其實都係😂因為總係怕朱古力蛋糕好甜好膩,成日食到一半就唔想再食🙈但呢個絕對唔會,反而覺得唔夠喉仲想再食🤣🤣一啲都冇後悔聽佢講叫咗朱古力蛋糕😙

🍍 發酵菠蘿汽泡水 ($60)
呢個平時真係好少見,係墨西哥流行嘅發酵飲品😍 喺發酵過程會產出少量酒精🍸飲落充滿菠蘿香,微微甜,唔太覺有酒精,所以唔飲得酒都唔洗怕😉
🍯 香料蜜糖檸檬薑汁汽泡水 ($60)
最初以為係普通ginger ale汽水加蜜糖🙈係我太睇小佢,係真係加入薑汁,飲得出淡淡嘅薑味而又唔會覺得辣,甜甜地,幾特別👍🏼

2022-10-28 59 瀏覽
平時都間唔中會食下墨西哥菜,,一直都想搵一間高質素D既✨ 朋友介紹話呢間真心唔錯,即興約埋去朝聖🤩一去到果然冇失望!環境超級舒服,好有文青feel👍🏻成個氣氛係好清靜,好適合放鬆心情,或者俾朋友談心既好地方,一坐低真係會唔願走😂😂好少係旺角見到呢種咁有特色既餐廳,就咁睇環境我諗我都一定會有下一次👍🏻大推!!!之後就開始點餐,今次我同朋友嗌佐粟米肉鬆餡餅半份($88),入面粟米、肉鬆、芝士,食落味道夾得黎又唔覺膩🤤配埋個醬料酸酸地好開胃!另外我地再叫左個南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅半份($88)😂佢係切碎佐既豬手,啱晒我呢啲唔鍾意食骨既人👍🏻加埋芝士,真係無敵!仲有MOBIN UFO($115),外型真係成個UFO咁好得意,當然唔止個樣,食落都真係好啱我口味!有煎蛋係上面好加分👍🏻👍🏻兩個人好夠食!值得一提的是,食完店員會行過來問下你覺得啲菜式o唔ok,好唔好食呀?咁樣,同埋會推薦下佢地既菜式,感覺好warm!!仲要坐幾耐都得,完全唔催人走, 真係好滿意!期待下次再去試埋其他菜式🥰🥰
平時都間唔中會食下墨西哥菜,,一直都想搵一間高質素D既✨

粟米肉鬆餡餅
MOBIN UFO
2022-10-28
粟米肉鬆餡餅
MOBIN UFO
  • 粟米肉鬆餡餅,
🌟餐廳:Mobin  📍地址:旺角洗衣街37號1樓💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至日12:30 - 22:00📱電話:98576381———————————————————🔹Mobin UFOUFO形狀嘅包,外圍係焦脆又香濃嘅芝士,中間配煎蛋、煙肉同醃椰菜,有特色得黎味道仲好夾添!———————————————————🔹芝士蕃茄醬烤肉腸配Mobin  醃椰菜蕃茄醬酸咪咪好開胃,芝士配搭烤肉腸好有口感,伴醇仲有醃椰菜解膩~———————————————————🔹金寶蘋果芝士蛋糕蛋糕結合蘋果批同芝士蛋糕,層次感十足。肉桂味同中間嘅蘋果果肉配搭得好好,有創意!———————————————————🔹 Caramel Latte入口香醇重奶香,焦糖味濃厚。———————————————————🔹 Pineapple soda菠蘿梳打好fresh夠哂清爽,下面仲有粒粒菠蘿果肉,好清新!———————————————————😋味道:8/10🏢環境:7.5/10💁🏻‍♀️服務:7.5/10💵價錢:7.5/10🤟🏻性價比:8/10———————————————————
🌟餐廳:Mobin
📍地址:旺角洗衣街37號1樓
💰價位:$101-200
⏰營業時間:星期一至日12:30 - 22:00
📱電話:98576381

🔹Mobin UFO
UFO形狀嘅包,外圍係焦脆又香濃嘅芝士,
中間配煎蛋、煙肉同醃椰菜,有特色得黎味道仲好夾添!

🔹芝士蕃茄醬烤肉腸配Mobin  醃椰菜

🔹金寶蘋果芝士蛋糕
蛋糕結合蘋果批同芝士蛋糕,層次感十足。
肉桂味同中間嘅蘋果果肉配搭得好好,有創意!

🔹 Caramel Latte
入口香醇重奶香,焦糖味濃厚。

🔹 Pineapple soda
菠蘿梳打好fresh夠哂清爽,
下面仲有粒粒菠蘿果肉,好清新!

😋味道:8/10
🏢環境:7.5/10
💁🏻‍♀️服務:7.5/10
💵價錢:7.5/10
🤟🏻性價比:8/10
2022-10-21
午餐
2022-10-21 696 瀏覽
估唔到旺角鬧市中其實都有好多好relax嘅餐廳🍴尋日去左呢間超級療癒嘅地方食lunch☺️想介紹俾大家🙌因為佢哋餐廳嘅環境坐得好舒服,而且食物又好味😋擺盤亦非常精緻🥰可以再次encore💯餐廳嘅環境而且食物又好味Spanish Omelet $115講起蛋餅,呢個絕對係西班牙餐廳必點小食😆不過呢個蛋餅,有別於平時食開嘅感覺,蛋餅上加左芝士蕃茄,食落相對冇咁heavy,反而較清新而且有層次感👍 口感好正😍Honey Cake $68俄羅斯蜂蜜千層蛋糕🍰睇個名,以為會好甜,但係事實上又唔會,食落又唔會覺得好漏,好鍾意呢種口感❤️而且入口令人感到有少少酒味既感覺🤭勁推介俾大家🙌Pumpk in Soup $78 呢個南瓜🎃湯超級濃郁☺️係餐廳新推出menu,入口清而香甜,唔會太濃味,好岩我同朋友口味👍而且佢伴碟仲配有烤脆片,沾上濃湯好鬼match😍Fresh Lime Soda $60青檸薄荷梳打入口清新,加入薄荷令人更加精神爽利🍃Virgin Sangria $60呢杯係紅莓水果酒,雖然係話水果酒,但係其實係無酒精飲品,反而充滿水果香甜🥰📌 Mobin (旺角)旺角洗衣街37號1樓#旺角美食

餐廳嘅環境
而且食物又好味

Spanish Omelet $115

Honey Cake $68

Pumpk in Soup $78

Fresh Lime Soda $60
青檸薄荷梳打入口清新,加入薄荷令人更加精神爽利🍃

Virgin Sangria $60

📌 Mobin (旺角)
旺角洗衣街37號1樓

#旺角美食 #樓上fusion菜 #美食推介 #yummy #墨西哥菜 #西班牙菜 #西班牙蛋餅 #環境休閒 #Gathering #姊妹聚會 #打卡菜式 #精緻美食 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat
#hkblogger #mkfood
2022-10-20
午餐
  • 西班牙烤洋蔥薯仔5”原個蛋餅
  • 南瓜濃湯
  • 俄羅斯蜂蜜千層蛋糕
  • 紅莓水果酒
2022-10-20 51 瀏覽
📍Mobin (旺角)💕旺角洗衣街37號1樓-----難得假期,約上食素嘅友人到旺角快閃Tea一Tea,選址呢間幾Chill嘅工業風,西班牙菜Coffee shop。店內裝修別緻,採光度亦佳,有少許近期獨有嘅萬聖節🎃裝飾for打卡,環境舒適,同朋友傾計好適合。無肉餡餅-“黑豆豆蓉粟米芝士“”$88 Half $158 Full 有素食嘅coffee shop選擇唔多,呢間係少有地算係素食者都有幾多嘢可以叫。而且無肉得黎,都無影響食物嘅味道。呢款餡餅加上黑豆豆蓉、甜脆粟米同海量芝士,表面撒上酸忌廉,配以番茄蓉及檸檬牛油果蓉等等,入口味道層次豐富,將甜、鹹、酸味流暢融和。🍍發酵菠蘿氣泡水 $60☕️Cappuccino $45(凍)飲品有咖啡、cocktail同mocktail等等嘅選擇。發酵菠蘿氣泡水係無酒精嘅,如果想要酒精再加$15 就可以upgrade變發酵菠蘿威士忌梳打。菠蘿氣泡水酸甜開胃,裏面有粒粒菠蘿果茸,口感味道均不錯。Cappuccino則啡味濃厚,雖說無菠蘿氣泡水咁驚喜,但亦係高質咖啡。
📍Mobin (旺角)
💕旺角洗衣街37號1樓
-----

無肉餡餅-“黑豆豆蓉粟米芝士“”
$88 Half $158 Full

🍍發酵菠蘿氣泡水 $60
☕️Cappuccino $45(凍)