2024-06-07
呢間以藍色為主題既餐廳,一早已經想嚟打卡了,整晚餐廳都以藍色為主調💥紅菜頭 •松子仁 •羽衣甘藍沙律食材是紅菜頭、松子仁、羽衣甘藍,拌著沙律汁,味道上最濃的當然是紅菜頭這一種獨有的草青味,不過我就係鐘意呢一種特別的甜味,又一種健康的食物😁💥蕃茄湯 ( soup of the day )是日餐湯係我至愛既蕃茄湯,蕃茄湯口感濃稠之餘味道濃香酸甜,十分不錯👍🏽💥日式炸雞(細)炸雞新鮮炸起好香口,香脆多汁食得出係即製既,炸漿厚薄適中而肉質保持雞肉嫩滑👍🏽💥黑松露忌廉汁薯仔粉薯仔粉軟硬度適中👌🏽醬汁比例都好平均唔會太過over,啱啱好可以每條薯仔粉都沾到醬汁,松露味好濃聞落去都好香😍個忌廉汁食落好CREAMY💥肉醬千層麵配沙律千層麵新鮮熱辣焗出嚟,將蕃茄醬、肉碎撈埋一齊食邪惡又好味😋蕃茄醬酸酸甜甜味道自然,味道溫和應該冇加過量茄膏,肉醬量超多味道豐富,另外麵皮柔軟吸滿醬汁好味,沙律菜好新鮮,醬汁幾開胃💥BLUE AFTERNOON 冰藍色好靚既青檸味特飲好吸引,又唔會好細杯,冰爽又唔會好甜冇酒精最啱我😁仲要星期二 Cocktail mocktail 買一送一👍🏽
💥紅菜頭 •松子仁 •羽衣甘藍沙律
食材是紅菜頭、松子仁、羽衣甘藍,拌著沙律汁,味道上最濃的當然是紅菜頭這一種獨有的草青味,不過我就係鐘意呢一種特別的甜味,又一種健康的食物😁 💥蕃茄湯 ( soup of the day )
是日餐湯係我至愛既蕃茄湯,蕃茄湯口感濃稠之餘味道濃香酸甜,十分不錯👍🏽 💥日式 炸雞(細)
炸雞新鮮炸起好香口,香脆多汁食得出係即製既,炸漿厚薄適中而肉質保持雞肉嫩滑👍🏽 💥黑松露忌廉汁薯仔粉
薯仔粉軟硬度適中👌🏽醬汁比例都好平均唔會太過over,啱啱好可以每條薯仔粉都沾到醬汁,松露味好濃聞落去都好香😍個忌廉汁食落好CREAMY 💥肉醬千層麵配沙律
千層麵新鮮熱辣焗出嚟,將蕃茄醬、肉碎撈埋一齊食邪惡又好味😋蕃茄醬酸酸甜甜味道自然,味道溫和應該冇加過量茄膏,肉醬量超多味道豐富,另外麵皮柔軟吸滿醬汁好味,沙律菜好新鮮,醬汁幾開胃 💥BLUE AFTERNOON