2013-08-03 184 瀏覽
一直沒有來過是因為自己向來對壽司不太熱衷及創作料理沒甚興趣.要不是這天友人說已到了在這裡等......坐位編排頗擠迫,感覺只比連鎖迴轉壽司店好一點.忘記了這杯梳打飲品的名字,只知杯內是糖漿及刨冰!梳打水份量不知有沒有1/4?新鮮海藻沙律在等候友人時點了份沙律,就是吃完這個沙律後便決定了今餐以熟食為主!面層鋪了一些室溫不太新鮮的三文魚子及芒果粒,下面是一堆發黃的生菜絲及幾條所謂新鮮海藻!有些三文魚及吞拿魚的碎粒,一滴沙律醋及調味也沒有.味道可想而知有幾清新!江戶前壽司吃的主要是食材新鮮及師傅所做的壽司是已為客人調好味道,是無需額外添加青芥辣及豉油.吃完這沙律後還有信心去吃嗎?龍蝦沙律這些來貨時已調味的包裝龍蝦肉出事的機會極低(除非變壞了),紫菜不脆如橡皮.軟殼蟹新鮮熱辣炸起酥脆少油,軟殼蟹大件又厚肉.吃後印象極佳才會有再叫一客手卷的念頭.南瓜蕃薯天婦羅粉漿極厚硬而不脆,而且食材根本沒完全熟透.蕃薯中間還是生的!吉列蝦餅蝦餅中間呈黏性糊狀,黏黏的吃起來十分難受.三文魚薄切立魚刺身沒有吃過不作評論.軟殼蟹手卷第一件軟殼蟹味道不錯才想到不如吃多個手卷,誰不知質素竟有天淵之別!軟殼蟹炸得不脆一口
坐位編排頗擠迫,感覺只比連鎖迴轉壽司店好一點.
新鮮海藻沙律
龍蝦沙律
軟殼蟹
南瓜蕃薯天婦羅
吉列蝦餅
蝦餅中間呈黏性糊狀,黏黏的吃起來十分難受.
三文魚薄切立魚刺身
沒有吃過不作評論.
軟殼蟹手卷
第一件軟殼蟹味道不錯才想到不如吃多個手卷,誰不知質素竟有天淵之別!軟殼蟹炸得不脆一口咬下滿口是油,紫菜韌度十足完全沒辦法用牙咬得斷.
鰻魚玉子燒
蛋有點過熟質感非常結實,最要命是鰻魚腥味十足!連蔥花加照燒汁也救不了.
大蝦天婦羅卷
同一時間入單但最遲才上檯,難道這製作極複雜?比木筷子粗一點的大蝦被極厚的炸漿包裹著.溫度還要是不熱!

侍應從來沒有主動收碟或執拾清理檯面,由得食用過的碟累積地堆疊上去.茶水要求多次才會添加.←
2013-07-22 83 瀏覽
首次光顧這店, 之前對另一分店的印象不錯, 故對是次有點兒期望簡單一個三文魚手卷, 本來沒想過會有什麼大變, 但除了有不少三文魚之外是驚喜, 原來加些少辣醬在上面都有令一番風味, 只香不辣, 實在美味熟蝦不是什麼新奇事,  蝦不差, 最讚的是惹味麻醬被加上, 是首次吃過這配撘, 正!即製的甜玉子, 暖暖的, 軟綿綿, 很新鮮, 鰻魚雖沒什麼味, 但鰻魚汁是靈魂, 真不可缺少才令其生色不少呢!三文魚肥美新鮮, 份量剛好, 不過飯比較鬆散芝士八爪魚又另一新配撘, 芝士十分搶鏡, 八爪魚卻被比下去呢, 彈牙但沒味道呢...從未吃過真的是由蟹拆出來的真蟹肉在軍艦裡, 真沒想過, 當然有不錯的蟹味, suprise!
三文魚手卷
麻醬熟蝦
玉子鰻魚
三文魚+ 芝士八爪魚
三文魚肥美新鮮, 份量剛好, 不過飯比較鬆散
蟹籽蟹肉沙律
2013-07-02
2013-06-05 70 瀏覽
坐下看到wasabi 瓶跟大杯水, 感覺就像一壽司, 看看桌紙, 似乎都是同集團但猜不著質素差天共地(1) 有張「特色」/「限定」/「推介」的餐牌但超過一半款式皆已售罄, 本人下單要一款沒售罄的, 而其實, 該款暗地裡也售罄了, 可能餐廳不好意思全都蓋上售罄貼紙吧(2) 壽司 飯有點兒太暖, 暖得不像 壽司(3) 壽司飯很少, 就像峰壽司那般少, 那時我用象棋一般大小形容峰壽司的壽司我猜, 這兒大約是長了一丁點兒而已(4) 米卷軟殼蟹, 等了很久連店員後來都問我們 下單的是否已到齊經追單後才來, 那就理應是鮮炸好的吧無奈軟殼蟹也像是炸了好久, 放涼了才來感覺就像是反智的, 飯理應較涼, 軟殼蟹理應較熱, 得出的結果, 完全相反(5) 岩蠔壽司, 兩只小小的蠔放在軍艦上, 蠔不是很新鮮的感覺, 但倒也沒有沙(6) 蝦鹽墨魚壽司,其實, 「蝦鹽」/「椒鹽」/「海鹽」, 反正都只是放在墨魚上面, 小小幾顆我想用了甚麼鹽, 食家都未必能仔細分辨吧我猜這就像茶餐廳, 將雞/豬扒配上「夏威夷汁」「特式汁」「秘製汁」, 藉以索取更高價錢牟利的手段罷了服務態度, 女生比男生的服務態度好多呢

但猜不著質素差天共地
(1) 有張「特色」/「限定」/「推介」的餐牌

(2) 壽司 飯有點兒太暖, 暖得不像 壽司

(3) 壽司飯很少, 就像峰壽司那般少, 那時我用象棋一般大小形容峰壽司壽司

我猜, 這兒大約是長了一丁點兒而已

(4) 米卷軟殼蟹, 等了很久
連店員後來都問我們 下單的是否已到齊

經追單後才來, 那就理應是鮮炸好的吧

無奈軟殼蟹也像是炸了好久, 放涼了才來

(5) 岩蠔壽司,

(6) 蝦鹽墨魚壽司,

我想用了甚麼鹽, 食家都未必能仔細分辨吧

罷了

服務態度, 女生比男生的服務態度好多呢
25 分鐘 (堂食)
2013-02-23 81 瀏覽
10月19日, 是夜又嚟到旺角睇戲, 想食壽司嘅我倆並無太多選擇… 去到Monster Sushi門口已經人頭湧湧, 好彩等咗唔係好耐就可以入座~ 仲可以坐吧臺睇住壽司師傅整壽司添!::: 三文魚壽司 ::: $14雖然只係$14碟, 但係三文魚刺身質素一d都唔求其~ 三文魚嘅長度係壽司飯嘅兩倍! 魚生紋理分明有光澤, 食落油潤甘香~ 壽司飯調味準繩, 配埋三文魚食好好味~::: 芒果三文魚腐皮壽司 ::: $22呢個豪華版腐皮壽司, 又三文魚又芒果又蟹籽咁… 不過由於d餡料以左中右咁分開擺放, 所以其實三種餡料味道好分離, 感覺其實普通腐皮壽司仲好食.::: 帆立貝壽司 ::: $35平時喺峰食帆立貝壽司個帆立貝真係好大隻架! 呢碟呢講size就絕對比唔上架喇… 不過好在佢無size都有d厚度, 而且鮮味搭夠~ 都可以解到我地個帆立貝癮嘅~::: 火炙三文魚忌廉芝士蟹肉卷 ::: $35淨係睇呢個名都feel到佢係d特色創意野! 呢四件疑似加洲卷加火炙三文魚嘅東東, 其實就係將加洲卷嘅內餡換成忌廉芝士同蟹肉, 再加上蟹籽、火炙三文魚塊同三文魚籽~ 蘸埋碟上裝飾嘅沙律醬, 味道夠晒豐富

::: 三文魚壽司 ::: $14
::: 芒果三文魚腐皮壽司 ::: $22
::: 帆立貝壽司 ::: $35
::: 火炙三文魚忌廉芝士蟹肉卷 ::: $35
淨係睇呢個名都feel到佢係d特色創意野! 呢四件疑似加洲卷加火炙三文魚嘅東東, 其實就係將加洲卷嘅內餡換成忌廉芝士同蟹肉, 再加上蟹籽、火炙三文魚塊同三文魚籽~ 蘸埋碟上裝飾嘅沙律醬, 味道夠晒豐富, 幾特別!
::: 碎蔥吞拿魚腩軍艦 ::: $26
吞拿魚腩真係整得好茸, 質地creamy到好似一pat醬咁… 雖然口感欠奉, 味道亦唔算特別鮮, 但勝在吞拿魚腩夠滑無筋, 加上點點碎蔥點綴, 都算唔錯.

::: 龍蝦沙律軍艦 ::: $26
龍蝦沙律份量重手, 沙律內龍蝦肉比例亦唔少! 不過就唔係好食得出龍蝦鮮味… 整體以沙律醬嘅酸酸甜甜味佔多~ 個人覺得北寄貝壽司反而仲好食~

::: 海膽軍艦 ::: $30
海膽軍艦嘅海膽份量夠晒多! 海膽雖然有少少溶溶地, 質素未算最新鮮, 但已經算唔錯, 起碼食落鮮味濃郁無腥味~ 加上份量適中嘅壽司飯同包住軍艦嘅新鮮脆身紫菜一齊食真係正!
::: 玉子燒 ::: $14
呢個玉子燒就有d令人失望… 玉子雖然卷得好工整, 但係已經攤到凍晒! 蛋卷明顯過熟, 咬落乾身又無蛋汁, 蛋味亦唔特出… 好一般.
以前食壽司首選必然係峰壽司. 但隨著峰壽司執下一間執下又一間... 而家想搵間啱心水嘅壽司店都真係幾難. 朗豪坊嘅Monster Sushi算係其中一間環境靚食物又有特色味道亦唔差嘅選擇!

2012-10-19
15 分鐘 (堂食)
  • 三文魚壽司
  • 海膽壽司
2013-01-10 60 瀏覽
來到朗豪坊搵食...可能比較夜吧...見到monster sushi不算人多排隊...就決定等下...之前已想食monster的了...只是每次等候的人也很多...一看見就放棄了~今次終於有機會試...我就在等候的時間已看定menu點了海膽蝦卷、芒果三文魚腐皮卷、三文魚三味、吞拿魚、帆立貝三味、蟹肉蟹糕玉子卷、燒牛舌等等等等...我推介以下三款:海膽蝦卷 鮮味十足!!! 海膽超正...蝦肉爽口...口感滿足...食完想encore...蟹肉蟹糕玉子卷 蟹糕香...玉子滑...一濃一淡的味道...很配燒牛舌 我以為只是一條串燒...原來是一碟精美小吃...牛舌軟滑可口...配了脆蒜片真是香到不得了...旁邊的小沙律也不馬虎...醬汁開胃...令人意猶未盡其實是不是明星開店....我不在乎...只要食物好味...就已嬴了一截...至於座位...因為今次是坐在店外類似露台的地方...頭上免不了有些商場的柱和橫樑...如果下次能坐店內就好好多了~
今次終於有機會試...我就在等候的時間已看定menu

燒牛舌
我以為只是一條串燒...原來是一碟精美小吃

2012-11-25
2012-12-25 51 瀏覽
今日是結婚一週年紀念日.....我地去左我地都好鍾意既MONSTER SHUSHI....去慶祝我地既大日子!去到已經10點幾, 雖然係COUPON特價時段(食滿$250可扣$100),但可能因為閒日關係,所以都冇咩人,好快就有位入座!必食既一定係海膽軍艦....簡直係超正...海膽新鮮, 無"壓"味, 而且夠大片, 唔會散, 入口香味道香.仲有就係蔥吞拿魚軍艦, 食落沒有腥味仲有陣陣魚香仲有唔少得就係鰻魚同三文魚鰻魚份量夠, 而且夠鰻魚汁, 而三文魚更會加上佢地特制醬汁, 帶出魚既鮮味承意推介前菜燒牛肉.....份量雖然唔多, 但係特別在中間的生熟洋蔥, 配上他他牛一齊食味道特別, 而且好開胃咁耐冇試水準依然KEEP得好好....今次仲拎左COUPON....可以下次再來....yeah

仲有就係蔥吞拿魚軍艦, 食落沒有腥味仲有陣陣魚香
仲有唔少得就係鰻魚同三文魚

承意推介前菜燒牛肉.....

2012-12-04
紀念日
2012-11-26 39 瀏覽
平時經過就多啦D 人多到呢......SO 生日前一晚..老公帶我食好野啦因為6點左右入去.. 都冇咩人WOR可以安心慢慢ENJOY啦~叫左MONSTER sushi~ 呢個用餐廳加做sushi既name.. 應該一定要食啦~真係好大舊呀加上佢地既醬..食落真係好滑仲有三文魚sushi ~三文魚都幾長呀~肥位都岩岩好~夠鮮濃汁火灸三文魚岩岩燒好暖粒粒加埋三文魚滑溜既口感同埋佢隻汁..又咸又滑~正~三文魚子軍艦好大粒呀..食落去有醬爆既感覺~好多水份帆立貝食落去唔會苦同重海水味~因為之前食過幾間有時都會有苦既味..好在呢度冇呀~仲好滑好鮮甜和風他他牛柳呢個老公食@@因為我仲未接受到食生牛sushi呀~老公過.. 食完係好味好鮮~ 有d 似食三文魚.. 但係估唔到你牛豆紙軟殼蟹卷第一次食呀..豆紙食落去好似食緊一個好脆..但係紙感既外層入面有蟹子又脆卜卜既感覺仲有軟殼蟹好香有3 層感覺~ 真係幾好芝士鰻魚卷見個名好似好普通黎到..好令呀~上面有芝士~ 燒左既~入面既鰻魚~真係好夾~哥斯拉卷..我唸得呢度先有得食~佢真係好大個呀~佢係外層係炸出黎嫁..係一d 粒粒..但我唔知係咩..好脆好香
平時經過就多啦
D 人多到呢......
SO 生日前一晚..老公帶我食好野啦

因為6點左右入去.. 都冇咩人WOR
可以安心慢慢ENJOY啦~

真係好大舊呀
加上佢地既醬..食落真係好滑
仲有三文魚sushi ~
三文魚都幾長呀~
肥位都岩岩好~
夠鮮

濃汁火灸三文魚
岩岩燒好暖粒粒
加埋三文魚滑溜既口感
同埋佢隻汁..
又咸又滑~正~
三文魚子軍艦
好大粒呀..食落去有醬爆既感覺~
好多水份

帆立貝
食落去唔會苦同重海水味~
因為之前食過幾間有時都會有苦既味..
好在呢度冇呀~
仲好滑好鮮甜

和風他他牛柳
呢個老公食@@因為我仲未接受到食生牛sushi呀~

豆紙軟殼蟹卷
好香
有3 層感覺~ 真係幾好

芝士鰻魚卷
見個名好似好普通
黎到..好令呀~
上面有芝士~ 燒左既~
入面既鰻魚~
真係好夾~

哥斯拉卷.
我唸得呢度先有得食~
佢真係好大個呀~
佢係外層係炸出黎嫁..
係一d 粒粒..
但我唔知係咩..
好脆好香..
入面d rice 都軟好好味
仲有好多料係入面tim..
好有口感
食到都有d 累..因為食呢個真係要趙好耐嫁~

黑松露tuna魚腩鵝肝卷
我發覺呢度既卷物都好正
個外形同層次都好多
我就食唔到黑松露咩味
但係就真係令到個卷物味道提升左
仲有tuna 好滑好鮮味

7味燒三文魚骹
燒得真係好香..
7味粉都好均衡呀
好香牛油味..
其他冇咩特別

呢餐真係好正~
食左好多辣口味既sushi呀

題外話/補充資料: 呢度服務要改善下.. 得不到有禮既服務 加水.. 又找不到人.. 要叫幾次先加到水 仲有d 剩係識叫人等等 -.-'' 走果時都冇人講多謝哂.. 真係多生意都唔駛連禮貌都唔理掛?
2012-09-21
生日
  • 哥斯拉卷
2012-11-24 18 瀏覽
聽過呢間舖頭都有一段日子了,一直都未有機會一試原因係每次想黎呢到食飯,都見到佢門口拉左一條長龍~!而呢間舖又話冇得訂枱,我最唔中意等位,所以無緣相遇!今日都係搏一搏,因為係午餐,都先打去問佢地有冇人等位先上去!一去到可能係午市,所以真係唔洗等位,侍應小姐帶我地入去埋邊坐,沿路有其他同事係咁喺到'C LEE MA些'...舖頭睇落唔係好大,客人侍應都唔多,但係好多聲音..加埋D陰暗燈光,真係有D驚!坐底左,侍應小姐放左兩杯茶就走左去...我同朋友喺到睇下睇下個餐牌,又有野想問,可能坐得偏僻,想搵返侍應小姐都唔易,難得見到個就叫佢過黎,點知佢應完OK之後就走左去,轉左几個頭再叫佢,佢先過黎睇下咩事..(咁都得~好忙咩?)問左佢几個問題,其實都係問佢今日有咩新鮮,同埋多數客人會點咩菜姐.佢都知唔以對..睇黎佢地對自己舖頭D菜式唔係咁了解,我地唯有靠自己.最後先叫左一個SET試一試,心諗如果唔得就即走~!個SET有几款唔同既壽司,仲湯有沙律,面鼓湯 - 濃濃的豆香,感覺唔似勁開湯粉! 三文魚壽司:嗯~已經係最基本既貨色,但係品質一般,可以唔試. 蟹肉棒壽司:好有肉感,咬落冇甩漏,但係好有雪味,
聽過呢間舖頭都有一段日子了,一直都未有機會一試
原因係每次想黎呢到食飯,都見到佢門口拉左一條長龍~!
而呢間舖又話冇得訂枱,我最唔中意等位,所以無緣相遇!

沿路有其他同事係咁喺到'C LEE MA些'...
舖頭睇落唔係好大,客人侍應都唔多,但係好多聲音..
加埋D陰暗燈光,真係有D驚!

坐底左,侍應小姐放左兩杯茶就走左去...
難得見到個就叫佢過黎,點知佢應完OK之後就走左去,
轉左几個頭再叫佢,佢先過黎睇下咩事..(咁都得~好忙咩?)

最後先叫左一個SET試一試,心諗如果唔得就即走~!
個SET有几款唔同既壽司,仲湯有沙律,

面鼓湯 - 濃濃的豆香,感覺唔似勁開湯粉!

蟹肉棒壽司:好有肉感,咬落冇甩漏,但係好有雪味,可惜

吞那魚粹壽司:吞那魚粹中間加左D香蔥粹,食落清新,几好味

立魚壽司:味道清淡,有魚香,值得一試

仲有兩件唔知乜野魚壽司,味道冇咩特別,幸好唔鯹~!

厚玉子卷(小食):意外好味,有好濃既蛋香,而且睇得出佢地的製作心意

** 可恨D飯太大舊,好快就有飽肚感..尤其我本身唔係咁LIKE 飯**

另外仲叫左
天婦羅:唔得~D粉太厚,上枱已經涼涼地,唔夠熱,唔知係咪炸起好耐~?

燒三文魚絞:我的至愛~去到邊都要一試~呢到燒得好合我心意,而且酒上少少鹽,感覺更正~!

左口魚裙邊壽司:兩片薄片疊埋一齊,口感好豐富,咬落D魚油喺D魚肉中滲出,好香好好味~!

油甘魚刺身:又香又肥又爽口~超好味~食完可以再食~!

沙律蝦蟹肉棒厚玉子壽司:吸引我既係佢個又長又誇張既名~食落一般,志在佢夠勇氣做呢個配搭~~!

鉄板豆腐:個樣唔討好,但食落味道唔錯,煎得微燶,外脆內軟~!好味!

天婦羅
厚玉子卷
燒三文魚絞,
鉄板豆腐
題外話/補充資料: 總括:我欣賞呢到D創意~(尤其喺玉子款式方面,如果唔係因為朋友唔想食咁多蛋,真係想試晒佢地) 好多其他舖都有既同樣菜色,就係佢D點點改變,少少配搭,又花心意去擺,令我會考慮再去.. 但佢地D服務真係會令人止步~十問九唔應,個個好似遊魂咁! 可能佢地要留返D能量應付晚市掛~哈... 只有帶位同埋單就最快~真係請佢地返黎倒米~
2012-10-25
厚玉子卷
燒三文魚絞,
鉄板豆腐
2012-11-21 15 瀏覽
之前睇食評,人人講到咁差,本來都無諗住來,但壽司都試咗好多間麻麻地,都係決定去試一試,星期五7:15pm左右去到,門口都好多人,攞咗張飛要等成廿幾張枱,心諗等成個鐘都唔知得唔得,問帶位個女仔廿幾張枱要等幾耐,佢都話唔知,不過佢話應該有好多攞咗張飛走咗,咁唯有等一陣睇吓點,呀!點知隔咗15分鐘,佢一出來嗌飛,真係大部份都走咗,好彩佢提醒我咋,見仲有一張飛到我,我咪入去望一望,見到帶位個女仔又埋單又搬嘢又執枱一腳踢(都有做嘢),轉頭我入去先見到原來佢哋得三四個Staff做嘢咋,我仲笑住問佢,乜吳生都請唔到人咩,佢安排我坐係露台位置,有啲熱,剛有Staff經過我同佢講熱,佢話未有位轉,但係就即刻開著咗身後嘅風扇,有風吹住冇咁焗都可以啦,好肚餓呀,即刻點嘢食,食咗陣頭先門口個女仔走嚟問我係咪要轉枱,吓!都食緊啦算啦之後再點嘢食全部好靚﹑好好味,好新鮮仲有個廣東話唔正嘅女仔不停加茶,雖然落單搵人就難啲,不過見佢哋得三四個Staff做,算把啦,至少個個無面黑黑扮睇我唔到,總括來講食物俾預期中好,服務都OK啦,我會再來幫襯!!
之前睇食評,人人講到咁差,本來都無諗住來,
壽司都試咗好多間麻麻地,都係決定去試一試

心諗等成個鐘都唔知得唔得
,問帶位個女仔廿幾張枱要等幾耐,佢都話唔知,
不過佢話應該有好多攞咗張飛走咗,咁唯有等一陣睇吓點,
呀!點知隔咗15分鐘,佢一出來嗌飛,真係大部份都走咗,
好彩佢提醒我咋,見仲有一張飛到我,我咪入去望一望,
見到帶位個女仔又埋單又搬嘢又執枱一腳踢(都有做嘢),
但係就即刻開著咗身後嘅風扇,有風吹住冇咁焗都可以啦,
好肚餓呀,即刻點嘢食,
三文魚
和牛
帆立貝!正
麻麻
白吞拿魚OK
食咗陣頭先門口個女仔走嚟問我係咪要轉枱,
!都食緊啦算啦

之後再點
海膽超正
薄餅
嘢食全部好靚﹑好好味,好新鮮
仲有個廣東話唔正嘅女仔不停加茶,雖然落單搵人就難啲,
總括來講食物俾預期中好,服務都OK啦

我會再來幫襯!!
2012-11-16
和牛
帆立貝!正
海膽超正
薄餅
三文魚
2012-11-15 17 瀏覽
Monster sushi我都食過好幾次,食物水準唔單止一次差過一次, 服務水準亦都不停跌緊。5:40pm 到, 店內好少人, 入場時幾乎全間餐廳95%的枱都是無人的, 服務員叫坐吧台, 我詢問是否可以不坐吧台, 之後就比人安排左坐窗既位, 當我詢問是否可以坐卡位時, 沙發好lup. 好多吉卡位,我媽坐骨神經痛, 好快埋單, 佢話唔可以, 另一位女服務員話唔可以, 晚市坐, 我哋係食正價的, 但唔可以坐, 差到, 野食都未點給張單我 , 我同個服務員講未點野食,服務員唔反應,咁無禮貌. 點野食後,另一位服務員dum張單落我地台面, 我話之前張單唔係我地, 服務員勁快咁行開, 服務員唔反應 三文魚壽司好似放左好耐, 冇之前咁肥美, un, 壽司飯凍,醋味較濃,唔新鮮WOR,成間鋪既服務可以話係惡劣。6:05pm同服務員講埋單, 叫個個無應, 我媽坐lup沙發腰臀部腿後好痛,唔掂, 出去埋單,我同2個女captain講服務員服務態度差, 卡位無人坐, 但唔可以坐, 佢哋唔反應, 終話openrice多不滿 , 除了佢哋 2個, 全間餐廳服務員是新上班!?千萬不要選擇這裡!! 食呢間野簡直就
, 服務水準亦都不停跌緊。

, 另一位女服務員話唔可以
, 晚市坐, 我哋係食正價的, 但唔可以坐, 差到

,咁無禮貌

三文魚壽司好似放左好耐, 冇之前咁肥美, un,
壽司飯凍,醋味較濃
,唔新鮮WOR
,成間鋪既服務可以話係惡劣

, 出去埋單,

千萬不要選擇這裡!! 食呢間野簡直就係貼錢買難受囉!啲服務態度簡直就差到冇人有!食到我一肚火!真係唔知點解呢間嘢會變成咁, 我以後都唔會再嚟, 都唔明點解仲有咁多人喺到排隊的?吳生的名會被弄臭呢~

2012-11-15
2012-11-10 18 瀏覽
Monster sushi 朗豪分店)我都食過好幾次,其他分店我就無食過啦, 但朋友仔食完尖咀同銅鑼灣之後都話旺角分店已經係最好。但係朗豪分店食物水準唔單止一次差過一次, 服務水準亦都不停跌緊。9/11,星期五就一定多人出街食飯架啦,門口位紮條馬尾既姐仔RECEPTIONIST燥底又禮貌,OK,算。D 壽司先攞你命三千。。。。。整定ge…,D三文魚俾佢地擺到變左色,又啡又灰,OK, 算,叫平野無好。轉叫杜丹蝦,都一樣係咁,都算。但想唔到連飲品都一樣垃圾,龍眼柚子蜜,零龍眼味。我忍唔住了,我食8點,又唔係食特價時段,唔好咁對我呀。。。叫左個西裝男WAITER埋黎, 我話杯野飲幫我CANCEL佢啦,完全唔係杯飲品個名果回事囉, 係稀到唔稀既柚子水。佢話幫我換過杯睇下點,但無分別囉,係甜左呀,但都係無龍眼味。趕住睇戲所以都算, 埋單個STAFF啞架,成間鋪既服務可以話係惡劣。有時一間餐廳既野唔太好食唔緊要, AMBIENCE同SERVICE都可以搭夠, 但係MONSTER SUSHI是但一樣都唔掂囉。真係走去LANGHAM FOOD COURT食個吉野家都好過呢到多多聲, 執枱既姐姐仲出色過

D 壽司先攞你命三千。。
。。。整定ge…,D三文魚俾佢地擺到變左色,又啡又灰
,OK, 算,叫平野無好。

轉叫杜丹蝦,都一樣係咁,都算。

但想唔到連飲品都一樣垃圾,龍眼柚子蜜,零龍眼味

真係走去LANGHAM FOOD COURT食個吉野家都好過呢到多多聲, 執枱既姐姐仲出色過呢間既員工呀
睇黎彥祖唔好急於開分店啦, MANAGE好你間總店既FOOD ﹠ SERVICE QUALITY 先啦!

2012-11-09
2012-08-15 11 瀏覽
同3個朋友去到朗豪坊,就好想食壽司,就喺商場內行吓,行到12樓就見到一間 Monster Sushi 知到呢間係吳彥祖開嘅,就入去試吓,環境幾好,我哋被安排到卡位,我哋叫咗3個 Set Lunch,之後就另外叫咗少許刺身及壽司,D刺身都好新鮮, Set Lunch就幾抵食,有一個主食,沙律,小食,飲品,及甜品,價錢大約$80幾左右1個,我哋埋單大約$470到,都幾飽肚!!
同3個朋友去到朗豪坊,就好想食壽司,就喺商場內行吓,行到12樓就見到一間 Monster Sushi 知到呢間係吳彥祖開嘅,就入去試吓,環境幾好,我哋被安排到卡位,我哋叫咗3個 Set Lunch,之後就另外叫咗少許刺身壽司,D刺身都好新鮮, Set Lunch就幾抵食,有一個主食,沙律,小食,飲品,及甜品,價錢大約$80幾左右1個,我哋埋單大約$470到,都幾飽肚!!
(Set Lunch) 火炙玉子
(Set Lunch) 天婦羅烏冬
豆紙軟蟹卷
超長嘅三文魚壽司
新鮮嘅三文魚及帆立貝刺身
彩虹乳酸
題外話/補充資料: 服務,環摬都幾好,但係卡位就得4張,所以要坐就要訂位啦!!值得一試!!
2012-08-13
(Set Lunch) 火炙玉子
(Set Lunch) 天婦羅烏冬
豆紙軟蟹卷
超長嘅三文魚壽司
新鮮嘅三文魚及帆立貝刺身
彩虹乳酸
2012-07-20 17 瀏覽
朋友仔想食MONSTER SUSHI, 一於試下啦!!!我朋友話超多人, 怕無位,叫我行快D!!!去到唔使等位,因為6:30, 我地兩個女仔坐迴轉枱,但迴轉帶上既壽司好似放左好耐, 唔新鮮WOR!!於是點菜!!!三文魚不肥美, 帶子壽司不凍既,無特別!!這個叫帆立貝吞拿魚壽司,上面個pat 就是吞拿魚,但我食唔出味來!!辣汁吞拿魚卷不錯,上面的東西是爽,又辣,有d似菜脯!!味道幾夾!!鰻魚壽司肥美, 海膽吞拿魚腩軍艦, 這個推介,海膽新鮮,無怪味又夠凍, 感覺新鮮!!松葉蟹膏玉子燒, 好似無咩味,要我沾豉油,如果好食的應該食落重蛋味,與蟹肉鮮味配搭應該不錯, 上面的蟹膏又是普通,少了一點!!什錦刺身沙律, 特別wor, 用杯裝, 但難取來食,好易趺左d刺身出來, 刺身滿滿多, 生菜幾fresh, 旁邊有個醬, 酸酸味, 配生菜一流!!帆立貝柑橘汁刺身, 佢寫住推介,名字又新穎, 咪試下law, 點知一上枱, 即食, 帆立貝唔凍, 上面的東西我食了7粒也分唔出, 只是特別在個汁酸酸地, 帆立貝細粒, 食到尾,因為唔凍刺身變成怪怪地味道!!!!$68 平但不值得試!!

又夠凍, 感覺新鮮!!

題外話/補充資料: 限時個半個鐘,一坐低好似已經有壓力, 原來這間餐廳是吳彥祖開的, 好多人排隊食, 7:00 已經有成10多人排隊,這間餐廳唔細,但設計座位不好, 用膳既人唔多, 所以客人一定排餐死!!!仲要每個人限時個半鐘反而令到兩個傾計既人會用盡時間才埋單... 食物價錢不貴,三文魚一碟$14, 但今餐食了刺身,所以貴了少少$298, 如果想食壽司,傾計又不用排隊,千萬不要選擇這裡!!
2012-07-16
  • 刺身沙律
2012-06-04 6 瀏覽
早幾日係銅鑼灣食過一次,發現原來價錢都唔算太貴,有部份壽司既價錢仲平過街知行聞既元X壽司,咁岩同媽媽係旺角行街,於是就帶左佢黎旺角既呢間Mon Su度試下。去到既時候大約係六點,店內人流唔算多,好多吉位,好慶幸唔洗等位!同個店員講左兩位之後,都未帶我地入去就已經同我地講:「限時個半鐘。」仲要講左兩次囉 點姐而家?我連野食都未點你就計我時?之後就比人安排左坐露天既位,當我媽同個服務員講話想調番入店內坐既時候,條友就已經用啲好串既語氣話:「坐入面既話要坐吧位喎,要打對坐架喎。」之後我同我媽都勁無奈咁話:「咁算啦!」之後我地叫左六件壽司,點完菜之後隔左一陣另一位服務員就勁無禮拜咁dum張單落我地台面,個態度真係完全差到爆囉咩事呀而家?點解要dum落黎?忙到唔代表可以咁無禮貌囉!之後啲野食又黎得勁慢,五至十分鐘先黎一碟,食完一碟又要等勁耐先有得食下一碟,果種心情真係好痛苦!仲要限時個半鐘,我真係真心覺得呢間野既制度好有問題,上菜速度又唔係快又要限人地時,係咪有病呀?之後有一碟個服務店又係勁大力咁放底碟野,搞到碟上面既壽司反轉左,佢仲要扮無野,勁快咁行開,對唔住都冇聲!啲三文魚同舊飯分開左,啲沙
早幾日係銅鑼灣食過一次,發現原來價錢都唔算太貴,
有部份壽司既價錢仲平過街知行聞既元X壽司

去到既時候大約係六點,店內人流唔算多,好多吉位,
好慶幸唔洗等位!
仲要講左兩次囉
點姐而家?我連野食都未點你就計我時?

之後就比人安排左坐露天既位,
當我媽同個服務員講話想調番入店內坐既時候,
之後我同我媽都勁無奈咁話:「咁算啦!」

之後我地叫左六件壽司
個態度真係完全差到爆囉

咩事呀而家?點解要dum落黎?
忙到唔代表可以咁無禮貌囉!

之後啲野食又黎得勁慢,
五至十分鐘先黎一碟,
食完一碟又要等勁耐先有得食下一碟,
果種心情真係好痛苦!
仲要限時個半鐘,我真係真心覺得呢間野既制度好有問題,
上菜速度又唔係快又要限人地時,
係咪有病呀?

之後有一碟個服務店又係勁大力咁放底碟野,
搞到碟上面既壽司反轉左,
佢仲要扮無野,勁快咁行開,對唔住都冇聲!
啲三文魚同舊飯分開左,
啲沙律醬本身響舊三文魚上面都比佢搞到痴哂落隻碟度!!!!!!!!!

食到中間我媽見到有$68六件三文魚既牌,
於是就向左一個趕頭趕命既服務員落單,
等左10分鐘,張單紙都仲未黎,
過多5分鐘,就向第二位服務員問多次,
到底有冇幫我地落單,之後佢就話幫我地check下,
再等多10分鐘,都係乜都冇黎!

我同我媽都已經食哂六碟壽司!!!!

同佢講埋單,嘩呢下又好快手喎,1分鐘都唔洗就拎左本埋單薄埋黎。
但張單度又有寫我地有點到個$68六件三文魚喎!
咪一肚火咁同個服務員講要取消囉,
點知佢仲整個唔取消得既表情俾我睇!
終於我忍唔住勁大聲咁同佢講:「點呀而家?等左咁耐都未黎,催又催左你兩次,我而家要走呀!」
佢仲整個不滿既表情比我睇,之後先轉身幫我取消張單。

我認為吳先生唔應該開壽司店,而係開快餐店!
食呢間野簡直就係貼錢買難受囉!

啲服務態度簡直就差到冇人有!!!快餐店啲員工都好禮貌過呢間鋪頭入面啲人囉!!!
又串又黑面!
 不知所謂!
野食再好食都冇用,食到我一肚火!
2012-06-03
(非會員)
2012-05-30 2 瀏覽
星期日晚上因為朋友生日飯原故,所以有機會嘗試到Monster Sushi。雖然很久之前已經想嘗試,但每次看見門口都人山人海,就已經不想久候。店內裝橫不俗,但燈光略為昏。由於坐四人檯關係非常舒適,適合朋友間聚餐閒談聊天!至於食物方面則普普通通。三文魚籽沒有腥味,合格!帆立貝普通。吞拿魚沒有什麼味道!劍魚腩未有機會嘗試!蟹柳新鮮配上蟹籽感覺特別。三文魚普普通通!火炙三文魚沒有味道,差。腐皮軍艦配芒果口感特別可以一試。還有蟹柳配蛋,普通之作!口感不錯,值得一試!鰻魚沒有味道!燒得夠香,但略嫌太少!第一次感覺沒有想像中好,可能因為明星開原故才人山人海,而價錢方面大部份壽司亦頗貴!

至於食物方面則普普通通。
三文魚籽
三文魚籽沒有腥味,合格!
帆立貝,吞拿魚,劍魚腩
帆立貝普通。吞拿魚沒有什麼味道!劍魚腩未有機會嘗試!
蟹柳,三文魚
蟹柳新鮮配上蟹籽感覺特別。三文魚普普通通!
火炙三文魚,腐皮軍艦
黃金卷
口感不錯,值得一試!
鰻魚
鰻魚沒有味道!
燒鯖魚
燒得夠香,但略嫌太少!

2012-05-27
生日