2016-08-17 800 瀏覽
其實我想講 間嘢好差 無論係環境 服務態度+速度 食物質量 個啲都係 等我詳述下。-話說 我同屋企人黎旺角朗豪坊 見呢間嘢之前都好似幾出門 個名又咁得意 咁米試下囉 六個人一張枱 話就話前面有兩張枱但就等左半粒鐘 (入到去個時已經八點半-好啦 見你咁出名 米等下囉 應 該 值 既-入到去叫嘢食 貴都算 一家人開心下有咩所謂叫完 等 等左半粒鐘先有嘢食 9點啦 餓死啦比單條友'Okok'但效率真係慢到喊 可能我冇耐性啦~又話者自己做開waitress 好睇重效率-叫個waitress較大啲個冷氣 個時坐入面已經好焗 又餓又焗都算 個waitress d效率慢到爆 搞到我已經有啲燥-食物黎啦 d sushi細粒到爆 個牛舌仲要勁stingy 喊出黎仲要等勁耐。個時已經945-好啦埋單啦 佢有啲打錯單都算 我明白(人誰無錢?)同佢講打錯 我地話cancel 啲staff就反應勁慢 跟著個大粒既走埋黎話 呢家即刻上番啲sushi比你 (心諗 幾點呀 10點都黎 雖然我仲未飽 但啲效率咁慢 我真係唔想等囉 )最後都係cancel 左 跟著對單個時 有啲仲未黎 唉算啦 no next time 出

六個人一張枱 話就話前面有兩張枱

但就等左半粒鐘 (入到去個時已經八點半

好啦 見你咁出名 米等下囉 應 該 值 既

入到去叫嘢食 貴都算 一家人開心下有咩所謂

叫完 等 等左半粒鐘先有嘢食 9點啦 餓死啦

仲要等勁耐。個時已經945

跟著對單個時 有啲仲未黎 唉算啦 no next time

出到門仲要好似唔太飽咁但其實total已經食左$860幾

其實都真係幾失望 諗住一家人開開心心食餐飯 到最後比一連串既事搞到咁(waitress速度 態度 時間 環境 etc.)講到真係勁差咁 其實都係haha 啲食物質素都ok ge不過我唔覺得值呢個價囉 咁細件 anyways no next time 呢啲餐廳 幫襯一次就夠。

Sorry for1999.
2016-08-07
30 分鐘 (堂食)
2016-08-16 573 瀏覽
係旺角睇完戲8點又勁肚餓又唔想周圍等位就去朗豪坊睇下有咩好食又唔洗等好耐。經過monster sushi之前都聽過朋友推介講好好味又幾出名咁就去試下啦~首先當然係三文魚壽司先,不過無乜太大驚喜。反而甜蝦幾好味,夠鮮甜!除咗鰻魚同黑松露三文魚壽司有驚喜,鰻魚好大條好夠味,黑松露三文魚係我覺得最好味既!其他都不過不失。小食方面特別帆立貝既燒汁甜甜地幾入味總結都不過不失,但可能因為本身太大期望所以有點失望的。但可以一試!

小食方面特別帆立貝既燒汁甜甜地幾入味
2016-08-14
  • 鰻魚壽司
2016-08-11 406 瀏覽
係open rice 下載了食滿250蚊減一百分優惠劵,需要9點半後食星期五放工相約朋友到來唔算好多人吉列炸生蠔睇個樣就知熱氣不過生蠔無令我失望炸粉醬不厚,而且肥大肉厚挺新鮮芝士粟米玉子燒玉子燒煎得小乾不過味道搭夠車打芝士花之戀壽司上有粒燒左既芝士,味道好香壽司被燒三文魚包實一口食,非常滿足到刺身花之戀上面有新鮮帶子同樣鮮味十足😋😋😋壽司飯份量剛好,而且醋味適中創意燒物左邊係辣味吞拿魚覺得這個有點過辣,但辣得來很惹味右邊係cheese鰻魚卷這款味道上沒什麼特別全晚只係食左三百幾 (用左優惠卷後)其他仲有d壽司同甜品無影到九點半後加埋優惠卷就覺得幾抵食

星期五放工相約朋友到來
唔算好多人
吉列炸生蠔
睇個樣就知熱氣
不過生蠔無令我失望
炸粉醬不厚,而且肥大肉厚
挺新鮮
芝士粟米玉子燒
玉子燒煎得小乾
不過味道搭夠
車打芝士花之戀
壽司上有粒燒左既芝士,味道好香
壽司被燒三文魚包實
一口食,非常滿足
刺身花之戀
上面有新鮮帶子
同樣鮮味十足😋😋😋
壽司飯份量剛好,而且醋味適中
創意燒物
左邊係辣味吞拿魚
覺得這個有點過辣,但辣得來很惹味
右邊係cheese鰻魚卷
這款味道上沒什麼特別

全晚只係食左三百幾 (用左優惠卷後)
其他仲有d壽司甜品無影到
九點半後加埋優惠卷就覺得幾抵食
2016-08-06 467 瀏覽
其實耐唔耐就會去食Monster壽司,喜歡件件新鮮又厚厚嘅感覺,好味道,特別哥斯拉卷。但今次去朗豪坊呢間就有啲失望,係人為因素影響,食物質素仍然保持唔錯。入到去坐定就見到大隻飛餓黐著玻璃一直到我埋單仍然見佢黐著郁吓郁吓都無人清理。而order吉列蠔又無,赤貝又無,落單又落錯單,出餐又送錯枱,我哋叫咗2件三文魚壽司又遲遲唔嚟攪到要追單,埋單俾咗張信用卡成10分鐘都唔返嚟又要追,佢哋話部機有問題……總括嚟講今次食物唔錯但經歷真係好麻麻。
入到去坐定就見到大隻飛餓黐著玻璃

2016-08-05
  • 哥斯拉卷
  • 帆立貝壽司
  • 海膽軍艦
2016-08-03 499 瀏覽
waited for an hour for food to arrive, servers did not even apologise for the late food, didn't let me cancel after over 45 minute wait. food quality was not as good as expected. do not recommend
2016-07-29 648 瀏覽
幾廿年無黎既Monster Sushi,晚市依然要等位。就座之後畫紙點菜,款式勝在夠多。之後無端端收到電話,要加多位,跟店員說好似好手足無措咁,又話未必有(?)。之後半小時後先轉到3人枱,期間我們其中一人要站在外面等。新的位置熱到死又有蚊,店員又不夠。點了一些壽司,其中軟殻蟹卷的蟹好淋,而左口魚壽司上放了很酸很甜的汁,影響整體感覺,是不是不新鮮所以才放這些轉移視線?另外所有東西都很難吃,除了烏冬。
幾廿年無黎既Monster Sushi,晚市依然要等位。
就座之後畫紙點菜,款式勝在夠多。
之後半小時後先轉到3人枱,期間我們其中一人要站在外面等。
新的位置熱到死又有蚊,店員又不夠。
另外所有東西都很難吃,除了烏冬。
2016-07-17 972 瀏覽
今天來這裏下午茶,見唔洗等位,諗住歇歇腳,嘆下壽司。可惜有點失望,口味不似預期!三文魚及帆立貝都新鮮,但味道較淡,上面有點茄汁味的汁液,感覺有點奇怪。左口魚邊上的辣汁,辣味蓋過了魚和壽司飯的原來味道。炙燒三文魚没有焦香,三文魚味淡。上面的黑松露醬,味道淡薄。感覺只是啅頭吧!
帆立貝三文魚壽司
火炙左口魚邊壽司 $28
左口魚邊上的辣汁,辣味蓋過了魚和壽司飯的原來味道。
2016-07-16
下午茶
好耐都冇黎食Monster Sushi 喇!但每次都冇令我失望!壽司水準都幾高而且食落都幾新鮮,次次黎到都會叫好多好多食到好L飽😂 沙律好鮮甜但份量有d少,每次都覺得唔夠食🙈所有野食味道都好好!環境好舒服,同朋友黎呢食下壽司傾下偈真係一個好選擇。👍🏻😊
2016-07-10
10 分鐘 (堂食)
2016-07-07 663 瀏覽
Decent food but slow awful service. Unresponsive rude waiters talk to you like your a child or looking for benefits.
2016-06-15 1281 瀏覽
以前去 monster都非常滿意,今次去食,非常失望,食物質數方面,只有燒物符合以前水準。珍寶帆立貝壽司噶帆立貝唔凍,無曬胃口。吞拿魚腩無吞拿魚味。。。最差勁系d 單亂曬龍,無端端多左個無黎過噶海膽吞拿魚卷同鰻魚壽司,加埋一多左成舊水。 一入店佢地就叫我download佢地個 app會送個黑松露三文魚壽司,我另外都單點左一客,點知最後都只系黎左一客,催佢單佢就話 check check, 之後再催就話我地無 coupon number 俾佢,大佬,睇 len住佢抄左number 噶,佢又話要查下。等得太耐,跟著我地話買單,取消剩翻個個黑松露三文魚,佢就話我地食o個個系單點,無得取消,睇翻張單,佢地系 record我free左噶黑松露三文魚個 order先噶喔,甘我都忍啦,話叫佢上埋剩翻個個先啦,佢又話我地個 coupon number唔岩,我地真係發脾氣了,捻住比手機個 confirmation比佢睇去 prove我地個 coupon 岩岩已經用左。佢睇都唔睇就話"好啦甘我地取消翻啦"。 p. s 同我地處理單噶人系 Captain ,但個樣好似快 b 慢 b 入面肥o 個個,做野 真

最差勁系d 單亂曬龍,無端端多左個無黎過噶海膽吞拿魚卷同鰻魚壽司,加埋一多左成舊水。 一入店佢地就叫我download佢地個 app會送個黑松露三文魚壽司,我另外都單點左一客,點知最後都只系黎左一客,催佢單佢就話 check check, 之後再催就話我地無 coupon number 俾佢,大佬,睇 len住佢抄左number 噶,佢又話要查下。等得太耐,跟著我地話買單,取消剩翻個個黑松露三文魚,佢就話我地食o個個系單點,無得取消,睇翻張單,佢地系 record我free左噶黑松露三文魚個 order先噶喔,甘我都忍啦,話叫佢上埋剩翻個個先啦,佢又話我地個 coupon number唔岩,我地真係發脾氣了,捻住比手機個 confirmation比佢睇去 prove我地個 coupon 岩岩已經用左。佢睇都唔睇就話"好啦甘我地取消翻啦"。 p. s 同我地處理單噶人系 Captain ,但個樣好似快 b 慢 b 入面肥o 個個,做野 真係好似弱智佬,最後走噶時候,我同佢講,點解 monster宜家 d 單甘亂?佢好 q 細聲同我講一句 , 唔好意思! 宜家 monster sushi生意差到無錢請人咩?定系 mk 鋪 請 mk店長 serve mk客??!!
2016-06-14
15 分鐘 (堂食)
$250 (宵夜)
2016-06-13 960 瀏覽
食慣咗廣東菜咧都會話有時真系好想食其他菜系嘅,最近追緊一出日劇,覺得真系超級好睇吖,入邊佢地屋企人成日都整野食,搞到我都好像是日料吖!三文魚,一般情況下我地都會點嘅,超級新鮮,雖然比廣東菜要貴好多,不過都唔可以咁樣嚟對比嘅,三文魚軟滑可口,完全無擔心自己嘅肚會唔適應,絕對乾淨衛生。鰻魚壽司,壽司系日料裡面嘅一大特色同招牌吧,鰻魚個樣好棧鬼,好Q 咁,鰻魚壽司同一般嘅鰻魚口感無同,咬咗之後可以感覺到一種鰻魚香味洋溢系把口度,加上最勁抽霸道嘅芥末,真系好爽癮吖,芥末將鰻魚壽司、海膽壽司吖等等潤色咗好多
食慣咗廣東菜咧都會話有時真系好想食其他菜系嘅,最近追緊一出日劇,覺得真系超級好睇吖,入邊佢地屋企人成日都整野食,搞到我都好像是日料吖!三文魚,一般情況下我地都會點嘅,超級新鮮,雖然比廣東菜要貴好多,不過都唔可以咁樣嚟對比嘅,三文魚軟滑可口,完全無擔心自己嘅肚會唔適應,絕對乾淨衛生。鰻魚壽司壽司系日料裡面嘅一大特色同招牌吧,鰻魚個樣好棧鬼,好Q 咁,鰻魚壽司同一般嘅鰻魚口感無同,咬咗之後可以感覺到一種鰻魚香味洋溢系把口度,加上最勁抽霸道嘅芥末,真系好爽癮吖,芥末將鰻魚壽司、海膽壽司吖等等潤色咗好多
2016-05-21
2016-06-12 596 瀏覽
尋晚我們一班朋友8個人食生日飯,叫左好多野食,每次兩件,四件甘黎。。一早叫左生蠔,但等左一個中,都未黎,問個侍應生,😅佢話生蠔係生嘅,我地新鮮開,所以要等。😅😅😅😅好啦,之後等到4隻生蠔黎啦。。我食一隻,🙊🙊首先賣相吳吸引,等二入口已經係吳凍,第三好腥,吳新鮮,我最終要吐反出來係紙巾到🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈其實我幾年前都食過兩次到。印象中係幾好的。。但今次對於所食嘅食物,,,只能評論為差左。。海膽亦吳鮮甜。。。我應該都吳會再幫襯呢間分店。CWB分店未試過。

我應該都吳會再幫襯呢間分店。CWB分店未試過。
2016-06-11
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
現金券
2016-06-08 399 瀏覽
不 知 所 謂 !很 災 難 !冇 下 次!劣質食材!叫了個$3xx魚生拼盤,果兩隻生蠔,入口即吐!啲所謂魚生,係見到已經冇胃口嗰種,加上那種毫不新鮮的腥味,每款只係咬咗一件。係咬,因為有兩款係吞唔落。服務?沒有。拼盤其中的食材賣哂又唔講,求其用兩片劣質魚片代替。問待應先話:「係呀,賣哂。」然後10秒死寂咁企我哋旁邊望住我,之後就走開咗!被騙一次已經足夠,希望各位連一次都不要上當。
不 知 所 謂 !很 災 難 !冇 下 次!

劣質食材!

叫了個$3xx魚生拼盤,果兩隻生蠔,入口即吐!

然後10秒死寂咁企我哋旁邊望住我,之後就走開咗!

被騙一次已經足夠,希望各位連一次都不要上當。
魚生拼盤
2016-06-06
  • 劣質食材
上星期六又到Monster Sushi跟友人食晚飯,原來餐廳整個六月做緊優惠推廣,每星期會有不同的美食,只可從當中揀3碟,每碟$6,予人很大的驚喜。而我跟友人就點選了北海道蟹肉餅、地獄泡菜蜆湯同燒海膽飯團。蟹肉餅夠脆口,配上沙律醬和燒汁醬,味道剛剛好;飯團燒得焦香,口感很紮實。另外我們還叫了幾碟壽司,包括三文魚、日本海膽同甜蝦以及天婦羅蝦卷,全部都很新鮮。仲叫左大大條燒海鰻,肉質幼嫩,燒得甘香。招牌玉子料理也很好吃,非常嫩滑,蛋汁更是充沛,滋味無窮。

炸北海道忌廉蟹肉餅
玉子料理
燒飯團
泡菜地獄蜆湯
2016-06-04
2016-05-25 370 瀏覽
Monster Sushi(朗豪坊)超爱佢地鳗鱼寿司,鳗鱼十分厚,鱼肉弹牙爽口,酱汁的味道很合适,所有刺身好新鲜,還有就是此店寿司米比較合我胃口,酱油種類都多样化。