2023-06-30 15 瀏覽
忙於工作,但間唔中都要同閨蜜出去飲下野鬆一鬆既~😚飲野我就鍾意去銅鑼灣zing大樓既moon ocean,貪佢夠大夠靚又多野玩😍Moon ocean係新開既酒吧,場內有飛標扔有beer bong玩就不在話下最正既係少有地場內仲有個波枱😍同朋友傾下計同時又可以篤下波篤波個度都係打卡位,好似我咁無實際都有姿勢咁打下卡😆🤣🤣除左呢個之外,場內仲有大量打卡位而家聽歌上面都有好好既體驗,全部歌都好新唔係果d random大陸歌😝場內仲有唔同酒,大酒碑酒mocktail咩都有如果大家想去間舒服既酒吧靜靜地三五知己黎玩下輕鬆下既好地方👭🧑‍🤝‍🧑👫💞
忙於工作,但間唔中都要同閨蜜出去飲下野鬆一鬆既~😚
最正既係少有地場內仲有個波枱😍
同朋友傾下計同時又可以篤下波
篤波個度都係打卡位,好似我咁無實際都有姿勢咁打下卡😆🤣🤣
除左呢個之外,場內仲有大量打卡位
場內仲有唔同酒,大酒碑酒mocktail咩都有
如果大家想去間舒服既酒吧
靜靜地三五知己黎玩下輕鬆下既好地方👭🧑‍🤝‍🧑👫💞

2023-06-27 13 瀏覽
海洋打卡酒吧銅鑼灣天台酒吧就多但係想有好多嘢玩嘅酒吧就好少見仲有大大魚缸打卡!超好氣氛銅鑼灣區第一間有飛鏢 snooker beer pong etc座位都好舒服又闊落樓底夠高唔會好迫好侷促今日做咗食完飯,過嚟飲咗兩杯嘢Rose Honey - $138雖然係whisky-based 但係有玫瑰同埋蜜糖,所以都好適合女仔同一般Whisky底嘅Cocktail有啲唔同佢比較Creamy 原來Jack Daniels's Tennessee Honey 同 玫瑰味都幾夾Moon Ocean - $138一攞出嚟已經好有海洋feel長長嘅藍色螢光杯超級適合夏天飲完感覺就好似喺海灘一樣除咗必有嘅檸檬,佢仲有荔枝,菠蘿等等嘅tropical fruits味配上 Tanqueray Gin好清新嘅感覺
海洋打卡酒吧
銅鑼灣天台酒吧就多
但係想有好多嘢玩嘅酒吧
就好少見
仲有大大魚缸打卡!
超好氣氛
銅鑼灣區第一間
有飛鏢 snooker beer pong etc
座位都好舒服又闊落
樓底夠高
唔會好迫好侷促

今日做咗食完飯,過嚟飲咗兩杯嘢

Rose Honey - $138
雖然係whisky-based
但係有玫瑰同埋蜜糖,所以都好適合女仔
同一般Whisky底嘅Cocktail有啲唔同

飲完感覺就好似喺海灘一樣
配上 Tanqueray Gin
好清新嘅感覺
2023-06-24 32 瀏覽
近排多左玩IG,見到朋友黎左呢間Moon Ocean 飲酒打卡,相中睇到環境好靚。於是我同閨密都約定過黎蒲一下吧。放工後,book了位晚上8點,入到酒吧後,感覺好似去到海洋世界,藍色的燈光很柔和,又不算太暗,讓人感覺很輕鬆、舒服。原來這裡除了飲酒、聽歌外,場內還有不少的娛樂設施,例如桌球、擲飛鏢、睇波等等。而家空間感很舒適,很多可以自由活動的位置。我到步時,只有幾枱客人,亦都可以自由選位。我地揀了調酒師旁邊的梳化位置就座,一列梳化,有種好似包箱的感覺,私隱度都很高,咁就可以同閨密盡情地暢飲傾計。酒吧裡有一個大魚缸,魚仔在漸變的燈光下暢泳,同時我地認為係一個好靚嘅打卡位。✨📷🐠🐟🐬💦酒吧除了提供多款 Cocktails 、Mocktails、支裝酒、啤酒外,還提供了多款炸物小食選擇。另外,酒吧 9點後,會提供幾款香港特色避風塘系列的炸物。🍹🍸🍺🍻🥂🍾🍤Moon Ocean ($138),一場黎到緊係要試下飲酒吧的 Signature Cocktail ,顏色呈薄河綠,感覺充滿著海洋氣色,Cocktail 味道果味濃郁,以荔枝酒、氈酒調配出黎,味道帶有果香味之餘,好易入口。🍹 Margar

Margarita ($128),主要是以龍舌蘭酒及其他酒品例如是橙酒調製而成,入口酒精成分較濃烈,酒味帶點苦澀、檸檬汁的酸、淡淡的橙香,還有一點鹽的咸味,幾種味撞埋一齊,是一款味道非常好的餐前開胃雞尾酒。🍸
單骨雞翼

單骨雞翼($88),雞翼炸得金黃、香脆可口,雞翼的表面沾滿了似七味粉的香料,所以都幾惹味。
薯仔絲炸蝦

薯仔絲炸蝦($108),一絲絲的薯仔絲包圍炸蝦,不會很油膩,蝦肉彈牙。重點是我地掛住在魚缸位置打卡,小食不知不覺也稍涼了,都仍然好好食,很難得。
避風塘墨魚咀

避風塘墨魚咀($88),墨魚咀除左炸至金黃色外,還加入了港式元素,配合了蒜頭、香蔥碎、辣椒、香茅一起爆香、墨魚咀很有嚼勁,墨魚咀混合避風塘口味非常入味。

香港人不論在生活、工作上壓力也不少,偶爾約埋三五知己到酒吧,飲酒、聊天、玩樂,放慢腳步、放鬆心情、享受人生,也是一個唔錯的選擇。
單骨雞翼
避風塘墨魚咀
這是間位於銅鑼灣的樓上酒吧,毗鄰時代廣場,地點十分便利,很適合晚餐過後過來喝幾杯chill chill (つ´ω`)つ🍓California Strawberry以紅酒為基底的特色雞尾酒,誘人的草莓香甜滲透寶石紅般的酒體,入口輕盈清澈,猶如草莓牛奶和紅酒的完美結合。🌕Moon Ocean豐富的熱帶水果邂逅經典的蘇格蘭Tanqueray Gin,清新的草本味過後是甜甜的水果味,層次很豐富,是非常適合夏日的雞尾酒哦。🐟Fish & Chips喝酒少不了snacks,魚和薯條炸至金黃色,表面酥脆,裡面嫩滑好吃。店內有多項娛樂設施,包括大受歡迎的飛鏢機和桌球,懶得動也可以攤坐在沙發看看球賽⚽️😚

🍓California Strawberry

🌕Moon Ocean

🐟Fish & Chips

California Strawberry and Moon Ocean
2023-06-19 19 瀏覽
最近興起銅鑼灣有一間好靚好多人去既酒吧———moon ocean 🌊🐟🪼主要係呢度有個水族打卡位,好多人都來呢度飲野,聽歌同埋打卡,真係岩曬時下年輕人啊。第一次來到moon ocean, 感受到潮流與活力,好多年輕靚仔靚女都鍾意來呢度飲野,同朋友相聚,夜晚時段,酒吧餐廳仲會有live band 🎵🎹🎸,真係好吸引顧客。平日收工時間就唔會太多人,可以同朋友靜靜地飲返杯,傾下計,再聽下live band 。呢度主要酒精飲品同埋小食,今次同朋友來聚下,來到點左🇩🇪德國腸拼盤同軟骨餃子🥟做小食,飲左兩杯特別飲品,可酒精亦可無酒精1. moon ocean 🍸(好靚signature cocktail,果香味重又易入口,打卡一流) 2. Rose mint chocolate 🍫 (mock tai 無酒精,清新玫瑰🌹薄何,朱古力味濃😛拿著好看的飲品到打卡位影相📸️也是必定的,影出來的照片都好靚,大家來到千萬不要錯過。
2023-06-08
5 分鐘 (堂食)
2023-06-17 18 瀏覽
Moon Ocean 是一間很有氣氛的bar,我們點了兩杯雞尾酒,分別是Long Island iced tea和California strawberry。Long Island iced tea,我喜歡這款雞尾酒的濃郁口感,裡面混合著多種烈酒,並加入了可樂和檸檬汁調味。整杯雞尾酒喝起來不會太濃,很易入口,帶有一點點甜味和檸檬的酸味,非常好喝。接下來是California strawberry,這款雞尾酒呈現出淡紅色,非常好看。這款雞尾酒的口感非常柔和,裡面混合著red wine和strawberry puree。整杯雞尾酒都充滿了草莓的香味,喝起來非常清新,入口後會感受到一股清爽的甜味,非常適合在炎炎夏日享用。除了雞尾酒之外,酒吧還提供了一些小吃和輕食。我嘗試了他們的雞翼,春卷和吉列炸蠔,味道很不錯。蠔炸得金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,而春卷則非常脆口。最特別這𥚃有很多娛樂設施,有桌球/飛鏢等,讓你在享受美食美酒之餘,還能和朋友們一起享受時光,盡情地娛樂。
Moon Ocean 是一間很有氣氛的bar,

2023-06-11 28 瀏覽
一間好有氣氛嘅酒吧,入面仲有得射飛鏢,同埋唔同嘅遊戲機玩,仲可以打桌球,一班人嚟呢度飲下酒傾吓偈就最好🥰Pinky Nip好唯美的一杯Cocktail ,粉紅色的,味道係荔枝味,加上淡淡既玟塊,非常易入口,口感有啲似沙冰,粉紅色的仲好有少女心。上面擺左粒荔枝,多重口感Strawberry 士多啤梨味的Cocktail,杯邊有糖粒,好好味,甜甜的,好好飲,仲有顏色鮮艷,好吸引Fish and chips 傳統英國嘅美食,份量都幾大,魚炸得好香口,炸粉唔會好重,配酒就好好炸魷魚外皮酥脆,內裡則是韌性十足的魷魚肉,嚼勁十足,魷魚肉質鮮嫩,所以口感非常好豬肉釀雞翼入面有豬肉餡料, 外皮烤製而成,口感鮮美豐富,略帶辣味和香料的豬肉餡料與雞翅肉的鮮嫩結合在一起,非常適合搭配啤酒🍻

Pinky Nip

Strawberry

Fish and chips

炸魷魚

豬肉釀雞翼
2023-06-09 293 瀏覽
做好晒嘢,早放緊係要happy hour🍻話說銅鑼灣最近大熱水母嘅Moon Ocean..雖然今日嚟到已經轉咗係雞泡魚🐡但影相都靚嘅..最特別係成知酒吧連menu都係以海洋為主題..令到所有壓力release 好放鬆🦋「人放鬆的躺 浮泊於這深深的藍光
 隨同著你暗浪 帶我到陸地那方 」🦋Moon Ocean最特別係有超多cocktails,仲可以tailor made…今次要介紹2款Signature cocktail 🦋Passion Iced Tea - $138有Belvedere vodka , 熱情果 呢款就算唔飲得酒嘅女仔都好啱飲!雖然有vodka,但係熱情果嘅味會cover 到酒味,飲落去好似似果茶~ 可以用好味嚟形容💙🦋Moon Ocean $138用咗幾種不同熱帶水果,再加埋Tanqueray Gin 一齊shake , 杯上仲有粒荔枝~首先成杯酒Match返成個酒吧主題,成個感覺好似去咗沙灘咁!呢杯酒味會較濃少少~🦋Freestyles cocktail $128 upTailor made嘅cocktail 完全啱你嘅口味!Bartender 會依
做好晒嘢,早放緊係要happy hour🍻
Passion Iced Tea/Moon  Ocean/Fish  &  Chips

🦋「人放鬆的躺 浮泊於這深深的藍光
 隨同著你暗浪 帶我到陸地那方 」🦋
Passion Iced Tea/Moon Ocea

Moon  ocean

🦋Passion Iced Tea - $138
有Belvedere vodka , 熱情果

Passion Iced Tea/Moon Ocean

🦋Moon Ocean $138
Freestyles  cocktail

🦋Freestyles cocktail $128 up
Tailor made嘅cocktail 完全啱你嘅口味!Bartender 會依據你中意嘅水果,酒精濃度而調教,可以話係一定好飲又啱飲!今次呢杯比pina colada 更易入口更多菠蘿味~
Fish & Chips

小食叫咗Fish & Chips $108 +
吉列炸蠔
吉列炸蠔$98

🦋今日仲有live band 🎶聽歌仔,真係好relax!
仲可以掟飛鏢🎯
beer Pong🏓 snooker 🎱

Overall 嚟講會再有下次~因為環境都舒服,價錢中規中矩,同埋cocktails真係打卡又飲得,係happy hour 不錯嘅選擇~

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🦋Moon Ocean (銅鑼灣)
🦋銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
吉列炸蠔
  • Moon  ocea n
  • Passion  Iced  Tea
2023-06-07 30 瀏覽
而加要搵間又大靚又多遊戲玩嘅酒吧一D都唔容易,呢間仲要開到凌晨5:00 。 可以沉浸式喺度慢慢飲慢慢吹慢慢玩😎不但有桌球🎱、射標、兵乓球可以玩,也有大大魚缸觀賞,如有需要有埋卡拉ok添。又有VIP位,不過就算唔係vip位,其他座位都一樣寬躺好坐👍🏻呢度最出名就係Cocktail真係睇得又飲得,小食方面就唔太多選擇,不過我通常飲酒都唔多點食,所以只叫咗份炸魚咬吓就算😁不過佢大圍都有一間,仲近我添, 下次可以去Chill吓 ✨

呢度最出名就係Cocktail

不過佢大圍都有一間,仲近我添, 下次可以去Chill吓 ✨
2023-06-07 27 瀏覽
銅鑼灣飲野娛樂既小天地~Moon Ocean🌊銅鑼灣餐廳有好多,反而飲酒篤波飛標既,平時又唔多見喎,難得既metime 緊係去happy hour 啦❕Moon Ocean $138藍色既cocktail, 飲落有陣陣既熱帶風味,有荔枝同菠蘿係面,好打卡able, 酸甜得黎有陣陣酒味。Pinky Nip $138呢杯好震撼呀,上面係沙冰,帶有花瓣的豆沙粉紅色酒,有陣陣荔枝香氣。炸薯條小食 $88咸香熱辣辣配埋cocktail 飲正呀👍另外我地仲有篤下波咁,我見到其他客人玩飛標都幾正咁,環境都大既,感覺令人好放鬆😌
銅鑼灣飲野娛樂既小天地~Moon Ocean🌊

Moon Ocean $138

Pinky Nip $138

炸薯條小食 $88
咸香熱辣辣配埋cocktail 飲正呀👍

pinky  nip
moon  ocean
2023-06-04
$200 (其他)
pinky  nip
moon  ocean
2023-06-06 26 瀏覽
呢間海洋做主題嘅酒吧裏面個環境好有海洋嘅感覺,用咗藍色梳化做配襯,好有空間感覺,酒吧Cocktail、啤酒🍻樣樣都有,仲有特別嘅小食我就喜歡飲cocktail多啲同朋友一齊坐喺度傾吓偈,仲有兩款Game桌球🎱同飛鏢🎯 真係快樂時光🤣🥃Moon Ocean 呢杯係酒吧signature海洋顏色加咗熱帶水果好有夏天feel ,Gin酒味好突出,整杯cocktail酸酸甜甜 ☺️好特別✨🍸California Strawberry特別嘅士多啤梨香味配上自家製嘅紅酒,紅酒味偏清淡,容易入口,好適合女士飲用🍷✨Lychee White 比較鍾意飲荔枝味果酒,荔枝香味撲鼻好濃,酒味甘醇容易入口😆✨

呢杯係酒吧signature

California Strawberry

Lychee White

2023-06-01
5 分鐘 (堂食)
2023-05-28 30 瀏覽
今日行行下灣仔覺得好攰咁就想搵間酒吧CHILL下休息下🍸,上網一搵搵到一間樓上吧,望落去幾有feel又可以打到卡咁就去試試啦🏃‍♂️一入到去嘅時候,已經感覺到好有型嘅裝修😎有好多部掟鏢機同埋有得篤波同埋梳化坐位都好寬敞坐得好舒服😚小食方面選擇唔算好多,不過就超好食😋我哋叫咗好多送酒嘅嘢食😌避風塘墨魚咀,份量夠多抄得超香脆,咬入去既墨魚咀好新鮮彈牙👍蕃薯條,甜得黎又好脆即叫即炸炸魚薯條,香脆薯條都好味不過蕃薯條更吸引🤭加上炸得岩岩好既炸魚入面夠滑🤤🤤🤤飲品選擇方面都非常多叫咗一杯 MOON ocean招牌飲品 一杯好易入口甜甜地果味重又唔會好重酒味既🥃另外再叫咗一杯MOCKTAIL strawberry FRENZY,小甜清香🍸🥂服務唔錯,重點當日係有跑馬🐎岩晒我又有得飲食又有得睇馬又有得玩🎲最後臨走都掟返兩鋪鏢🎯見無人玩再篤多幾下先走人🎱下次帶埋Fd黎,幾好坐🥰#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodsta

蕃薯條,甜得黎又好脆即叫即炸
飲品選擇方面都非常多

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #Moon Ocean @Moon Ocean

地址 : 銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
放工𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫去邊好?最好就係酒吧啦🤭呢間酒吧嘅環境非常夢幻以海洋為主題 打卡影相📸️真係一流酒吧仲設有桌球同飛標亦有好多特色𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥🍹啱晒放工約埋三五知己嚟玩-𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥-დ 𝗟𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 $𝟭𝟬𝟴飲品每杯嘅賣相都好靚,設計得好有心思🤩Lychee White嘅荔枝味好香濃,酒精濃度唔算好高,都幾易入口-𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥-დ 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗙𝗿𝗲𝗻𝘇𝘆 $𝟴𝟴顏色好鮮紅夢幻,飲落好香🍓士多啤梨嘅果香味,呢個天氣飲真係好涼快,配埋小食邊飲邊食就仲過癮
放工𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫去邊好?
最好就係酒吧啦🤭

დ 𝗟𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 $𝟭𝟬𝟴

-𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥-
დ 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗙𝗿𝗲𝗻𝘇𝘆 $𝟴𝟴

2023-05-18
在銅鑼灣吃過晚飯朋友帶我來到耀華街Zing!位於一樓的酒吧 餐廳環境好大 燈光比較昏暗幾有情調 有個大魚缸好岩打卡🌟放有幾部大電視之外 仲可以打桌球飛鏢機同玩beer pong好有氣氛🍻被安排坐在L形的卡位梳化 空間感十足坐得舒服 好適合情侶或者一班朋友聚會🥂傾計飲一杯chill下💕一坐低店員就會送上小食🥜麻辣花生作為下酒菜一流👍🏻✨Moon Ocean酒吧的signature cocktail🩵上面有菠蘿🍍車厘子🍒賣相好有夏日氣息🍹以Tanqueray Gin作基底 加入熱帶水果特調而成 味道酸甜爽口 比較容易入口☺️✨Rose Honey顏色非常夢幻💕威士忌作基底🥃有淡淡玫瑰花香🌹跟蜜糖香甜味🍯味道相對較甜的雞尾酒🥰好適合女士飲同打卡✨避風塘墨魚咀 Cuttlefish Lips Typhoon Shelter Style墨魚咀大大粒好飽滿🐙炸衣好薄 蒜香味重帶微辣好惹味 比較少地方食到的特色下酒菜😙👍🏻✨芝士豬肉釀雞翼 Cheese Pork Stuffed Chicken Wings雞翼已去骨 每隻都脹卜卜啖啖肉😬芝士已半溶混合豬肉作餡料🧀芝士味道不算濃烈 不過味道幾特別✨薯仔絲

✨Moon Ocean

✨Rose Honey
Rose Honey

芝士豬肉釀雞翼

✨薯仔絲炸蝦 Fried Potato Wrapped Shimp
以薯絲包著蝦肉🍤炸得表面薯絲香脆可口🥔內裡肉質彈牙 點埋甜酸醬汁不錯
薯仔絲炸蝦

📍Moon Ocean (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
宵夜
Rose Honey
芝士豬肉釀雞翼
2022-05-31 1361 瀏覽
平日夜晚同朋友食完晚飯誤打誤撞嚟咗呢間酒吧諗住傾吓計原來九點前係happy hour 🤣🤣所有Cocktail買一送一 好抵!加上平日夜晚冇咩人嗰晚全場只係得我哋同另一台客人可以安安靜靜慢慢飲傾吓計🥰🥰店內裝飾亦非常唔錯有個魚缸可以睇水母職員一入到嚟亦有俾welcome drink非常之貼心服務好評🥰🥰Classic cocktail ($88-128)🔩Screw driver⛄️Snowball🍷Sangria💙Blue Hawaiian 全部酒都有靚又好飲!!非常適合打卡問職員有啲咩適合女仔飲佢哋就介紹咗呢四款俾我哋飲落真係非常易入口甜甜的又唔會太冇酒味

平日夜晚同朋友食完晚飯
誤打誤撞嚟咗呢間酒吧諗住傾吓計
原來九點前係happy hour 🤣🤣
所有Cocktail買一送一 好抵!
加上平日夜晚冇咩人
嗰晚全場只係得我哋同另一台客人
可以安安靜靜慢慢飲傾吓計🥰🥰
店內裝飾亦非常唔錯
有個魚缸可以睇水母
職員一入到嚟亦有俾welcome drink
非常之貼心服務
好評🥰🥰

Classic cocktail ($88-128)
🔩Screw driver
⛄️Snowball
🍷Sangria
💙Blue Hawaiian
全部酒都有靚又好飲!!
非常適合打卡
問職員有啲咩適合女仔飲