2023-07-12 5 瀏覽
個人幾中意餐廳環境同氣氛,娛樂設施應有盡有,好少可咁大個場佈置又靚,有篤波枱、扔鏢同beer pong等,窗邊可以望街景,我地叫左杯主題雞尾酒moon ocean,酸酸地甜甜地好易入口,有菠蘿同桑莓做襯托,啱曬打卡,非常多既飲品選擇🍸餐廳基本上全部都係小食炸物,我哋嗌左吉列炸蠔先,全部都係即叫即炸,非常香脆可口,有啲炸蠔裏面會乾曬,但佢哋入口仲係有汁的,單骨雞翼方便客人食,吐骨一啖搞掂,仲有炸春卷,我中意佢係素菜餡料既春卷,其他地方好多時係用肉碎做餡料,個人口味較中意食素菜絲,大力推介軟骨餃子,大大隻,外皮夠脆,軟骨餡料都增加爽脆口感👍👍

🌟餐廳:Moon Ocean📍地址:銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓💰價位:~$200- $400⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 05:00📱電話:2779 8081又到Happy Friday,難得準時收工,即刻約埋朋友仔去歎返round Happy Hour chill 下先~———————————————————🔹單骨雞翼佐酒小食我地揀左單骨雞翼,份量十足,即叫即炸熱辣辣~雞翼一啖一隻,夠哂香脆,食得又方便,送酒一流~———————————————————🔹炸魚薯條另一款我地就揀左炸魚薯條,大大份夠哂豐富~魚柳炸至扑扑脆,加上份量超豐富既薯條,令人食過不停~~———————————————————🔹Signature Cocktail - Moon Ocean第一款Cocktail 我就揀左呢度既signature - Moon Ocean~用上多款熱帶水果既果汁,包括我最愛既Passion Fruit,再加入Tanqueray Gin 調制,易入口得黎又帶點清新微微酸,好出色~———————————————————🔹Mocktails - Blueberry Ginge
🌟餐廳:Moon Ocean
📍地址:銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
💰價位:~$200- $400
⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 05:00
📱電話:2779 8081

🔹單骨雞翼

🔹炸魚薯條

———————————————————
🔹Mocktails - Blueberry Ginger Smash & Rose Mint Chocolate
朋友仔就試左呢兩杯無酒精既Blueberry Ginger Smash同埋Rose Mint Chocelate~兩款顏色同賣相都好精緻,特別係Rose Mint Chocolate,朱古力味道突出,飲落微甜,再加入玫瑰花及薄荷,啖啖充滿花香又清爽,好解渴~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
Moon Ocean樓底夠哂高,空間感十足,裝修以海洋為主題,燈光及氛圍一流,中間仲放置左一大個魚缸,打卡一流!加上餐廳提供多款小食、特色cocktail/mocktail,又有飛鏢機、Snooker及Beer Pong 等玩樂設施,同班friend食完晚飯黎呢度歎返晚夠哂Relax夠哂Chill啊~
2023-07-11
Happy Friday night跟朋友黎呢間位於耀華街既酒吧~氣氛幾有格調,魚缸、藍色燈光,仲有小魚仙音樂,好relax放鬆😎樓底高,空間感十足,有桌球又有鏢機,啱哂一班朋友上黎玩~ 🍹Moon Ocean Signature cocktail以Gin 作base 成杯粉藍色,好summer vibes ☀️入口有車厘子、熱帶果香🍹Tom Yum好特別既泰式cocktail,少少香辣,甜中帶酸,仲有香茅既口感~ 幾層層次,配埋春卷,真係perfect match ! 另外仲點左炸蠔,酥香脆口,咬開蠔汁溢出,蠔肉軟滑。 芝士豬肉釀雞翼,雞翼釀滿餡料脹卜卜,好juicy !

樓底高,空間感十足,有桌球又有鏢機,啱哂一班朋友上黎玩~

🍹Moon Ocean
Signature cocktail以Gin 作base
成杯粉藍色,好summer vibes ☀️
入口有車厘子、熱帶果香

🍹Tom Yum
幾層層次,配埋春卷,真係perfect match !

另外仲點左炸蠔,酥香脆口,咬開蠔汁溢出,蠔肉軟滑。

芝士豬肉釀雞翼,雞翼釀滿餡料脹卜卜,好juicy !

2023-07-08 14 瀏覽
上次同朋友去銅鑼灣行完街順便去Times Square飲嘢。來到Zing! 的Moon Ocean,地方好大、有桌球飛鏢玩、bar枱旁邊仲有一個水族箱、好夢幻!Moon Ocean 海洋的顏色好美— 以gin作底、果味較濃、有點荔枝的香甜、好啱女仔飲。Rose Mint Chocolate 賣相不錯、味道就是玫瑰朱古力的味道~除了不同cocktail, mocktail外、小食選擇頗多。單骨雞翼炸得香脆可口、蘸上泰式辣醬好惹味。很少酒吧有德國腸拼盤和炸魚薯條、這裡用上粗薯條炸得香脆、連魚柳亦切得細細塊方便下酒。放工過來chill下都好開心~

放工過來chill下都好開心~
2023-07-06 11 瀏覽
食完飯同朋友去飲杯野relax吓~嚟咗呢間近期大熱嘅𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕆𝕔𝕖𝕒𝕟 🌊酒吧以海洋🌊為題~ 超好氣氛!設有靚靚魚缸之前有水母,依家有雞泡魚🐡(佢個樣好funny😆) 呢度地方大、樓底高,令環境唔會好嘈,岩晒同朋友摸杯底傾下偈💕 除此之外,仲有beer pong🤹🏻‍♀️、飛標🎯snooker可以玩~ 好岩一班朋友gathering! 有10幾款特色𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜 選擇~🍸𝓜𝓪𝓻𝓰𝓪𝓻𝓲𝓽𝓪 💲128 - 有水果味好易入口~唔飲酒嘅可以飲𝚖𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜!𝓡𝓸𝓼𝓮 𝓜𝓲𝓷𝓽 𝓒𝓱𝓸𝓬𝓸𝓵𝓪𝓽𝓮 💲88 - 唔會糖漿甜味,反而入口淡淡哋好味喎~呢度嘅𝓝𝓾𝓽𝓼 💲20但見佢都有幾多𝚜𝚗𝚊𝚌𝚔𝚜揀,所以嗌咗碟《 避風塘鴨舌 💲98 》!有驚喜,份量多又熱辣辣香噴噴,製作有heart、幾好食! 我下次同朋友再嚟試多啲先!

食完飯同朋友去飲杯野relax吓~
嚟咗呢間近期大熱嘅𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕆𝕔𝕖𝕒𝕟 🌊
酒吧以海洋🌊為題~ 超好氣氛!
設有靚靚魚缸

之前有水母,依家有雞泡魚🐡(佢個樣好funny😆)

有10幾款特色𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜 選擇~
🍸𝓜𝓪𝓻𝓰𝓪𝓻𝓲𝓽𝓪 💲128 - 有水果味好易入口~

唔飲酒嘅可以飲𝚖𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜!

呢度嘅𝓝𝓾𝓽𝓼 💲20

有驚喜,份量多又熱辣辣香噴噴,製作有heart、幾好食!

我下次同朋友再嚟試多啲先!
2023-06-29
$180 (宵夜)
2023-07-06 12 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧本來呢係諗住過嚟睇水母,嚟到先發現水母無左,不過呢就有雞泡魚,雞泡魚其實就係河豚,個樣都好得意㗎,成日都好八卦咁,而且都有好多嘢可以玩,我見到佢呢掟飛鏢都有四五個,其實呢有兩個好大嘅電視機可以睇波,中間呢仲可以玩桌球!酒吧個位置呢都好方便喺時代廣場後面啦,酒吧空間感十足,好廣闊又大,飲品方面呢除咗好睇都幾好飲,今日叫咗呢佢兩款Signature cocktail 價錢$138左右Moon ocean 依個同店舖名一樣嘅雞尾酒一定係唔錯,受陽光同埋海灘Inspire一杯藍色雞尾酒gin做base. 飲落去啦有好多種唔同嘅熱帶果味,但係好清新好容易入口!另外一杯呢就叫Ross honey!聽個名就知佢其實應該係行花香同埋甜美路線!而且大少少creamy嘅口感! 上面仲灑上玫瑰花碎片,一定好啱女仔!反正兩杯我都好鍾意❤️小食方面呢都有好多選擇,有10幾款小食可以選,有$88起到$128,我哋叫咗佢個德國腸拼盤,單骨雞翼,番薯條!小食呢都係即叫即做,上菜嗰陣時仲係熱辣辣,份量都好多! 如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

反正兩杯我都好鍾意❤️

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Moon Ocean (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈==
2023-07-06 23 瀏覽
平時碌ig 成日見到呢間🏙海洋打卡酒吧係銅鑼灣時代廣場行過去幾分鐘就到酒吧嘅装修好靚,好有格調好啱打卡😬環境都坐得舒服 好啱一大班朋友黎玩👯‍♂️小食炸物為主 特式 Cocktail 都幾打卡able😏係區內少有 有氣氛嘅樓上酒吧 🍹店員同客人都打成一遍,好chill 😳仲有得掟飛鏢 同打桌球佢哋嘅辣花生,都幾好食,伴酒一流Rose honey有啲玫瑰花瓣喺面 威士忌🥃base好啱女仔飲同打卡Pinky Nip 飲落去係荔枝味 切到成座冰山咁高好有少女心面頭仲有粒荔枝🤭炸洋蔥圈 份量都幾多春卷 炸到脆卜卜軟骨餃子🥟 餃子熱辣辣 好Juicy
平時碌ig 成日見到呢間🏙海洋打卡酒吧
係銅鑼灣時代廣場行過去幾分鐘就到

酒吧嘅装修好靚,好有格調好啱打卡😬
環境都坐得舒服 好啱一大班朋友黎玩👯‍♂️

小食炸物為主 特式 Cocktail 都幾打卡able😏
係區內少有 有氣氛嘅樓上酒吧 🍹
店員同客人都打成一遍,好chill 😳
仲有得掟飛鏢 同打桌球
佢哋嘅辣花生,都幾好食,伴酒一流

Rose honey

好有少女心面頭仲有粒荔枝🤭

炸洋蔥圈 份量都幾多
春卷 炸到脆卜卜
軟骨餃子🥟 餃子熱辣辣 好Juicy
銅鑼灣𝓜𝓸𝓸𝓷 𝓞𝓬𝓮𝓪𝓷以海洋為主題酒吧🐠🪸,仲有飛鏢🎯桌球🎱Beer Pong🍺 可以同一班朋友嚟chill!我覺得最正係有個超大魚缸,一邊飲野🍸一邊望住魚缸入面啲魚,真係好治癒呀☺️呢度仲有好多cocktails同小食,今次我地叫咗French fries同3杯cocktails🍹🩵 𝑴𝒐𝒐𝒏 𝑶𝒄𝒆𝒂𝒏 藍色嘅cocktail啱晒打卡😍 Base係gin仲加咗唔同嘅熱帶水果,味道好fruity啱晒女仔飲。🩵 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑻𝒆𝒂Base係Belvedere vodka,加埋Passion fruit味道酸酸甜甜,唔會太濃,女仔都好啱飲,我自己就最鍾意呢杯,好好飲😋🩵 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚Whisky-based cocktail,飲落好creamy同smooth,仲有honey同rose嘅味道,鍾意甜少少嘅你可以叫呢杯試試。

🩵 𝑴𝒐𝒐𝒏 𝑶𝒄𝒆𝒂𝒏

🩵 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑻𝒆𝒂

🩵 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚
2023-07-04 10 瀏覽
Happy Friday 🥳 放工去輕鬆,喺 Moon Ocean chill 1 chill~呢度好多嘢玩,飛鏢🎯,篤波🎱,beer pong🍻乜都有, 或者學我睇下魚魚🐡🐠🐟~~ 樓底好高,枱又隔得夠距離,空間感好舒服,人多都唔會焗促。去 Moon Ocean 當然要飲杯 singature cocktail moon ocean🍹,菠蘿🍍與荔枝 + Gin,清新又甜蜜,好易入口,有一種喺海邊吹風聽海浪聲嘅感覺🌊~呢度好多款 cocktails / spirits 選擇, 仲有小食🥓過過口癮😋!

2023-07-04 18 瀏覽
相信耀華街是銅鑼灣比較多酒吧的景點,這天朋友也把我帶到這邊,這邊的店舖都變了很多。聽朋友說這間酒吧有區內比較少的娛樂設施,於是吸引了我真的要來一來。一來到就看到有桌球、飛鏢等等!真的很吸引呢!飛鏢也有很多部機呢,絕對不怕要和別人爭著玩。另外還有其他娛樂投施,十分適合一大班朋友聚會。而餐單的設計也很有特色,是以叫海洋為主題!設計都很精美。除了特色cocktail,Drink List 還有不少選擇呢。一來到酒吧,店員就奉上花生,裡面有麻椒的味道。飲品方面,我們點了Moon Ocean及Pinky Nip。Moon Ocean顏色真的很吸引,是一個很fruity的口味。另一杯是Pinky Nip,很適合充滿少女心的大家,比較輕身而且好像沙冰、很fresh!食物方面,這裡都是小食,我最喜歡的是避風塘墨魚咀!十分惹味,加上墨魚咀有咬口!芝士豬肉釀雞翼,份量足夠,油量較多。吉列炸蠔外脆內軟!肉汁仍然飽滿鎖在裡面。總括而言,這裡環境舒適加上以海洋為主題,真的令人感到relax,是一個十分適合和朋友Happy Hour 的地方。

飛鏢也有很多部機呢,絕對不怕要和別人爭著玩。

另外還有其他娛樂投施,十分適合一大班朋友聚會。

而餐單的設計也很有特色,是以叫海洋為主題!設計都很精美。

一來到酒吧,店員就奉上花生,裡面有麻椒的味道。

2023-07-03 12 瀏覽
以海洋作主題的一間銅鑼灣酒吧最近大受歡迎 不少年輕男女專程來拜訪 裡面有一個大魚缸感覺彷彿置身於海洋之中 缸裡養了好幾款觀賞魚 包括其中一款與雞泡魚同科的斑馬狗頭魚非常可愛 它的咀巴經常張開 感覺像對我笑😁😁酒吧內叫了2杯Cocktail 兩杯酒溝出來的顏色也非常好看一杯是淡藍色 另外一杯是粉紅色Moon Ocean就像混合著海洋的元素 味道有點像海水 🌊有令人心曠神怡的感覺粉紅色一杯是Rose Honey酒表面上有三個小心心 隨意畫上感覺隨性加上一顆用荔枝包裹的櫻桃🍒感覺可口 杯面的泡泡增加了整杯飲料的層次感 喝入口味道中性溫和 店內除了飲料還有各式各樣的炸物 避風塘鴨舌、炸餃子和洋蔥圈 三款都非常香口 用來送酒一流 若果不想太熱氣可以叫腸仔併盤食飽飲醉仲可以玩beer pong、飛鏢機同桌球 朋友一齊消磨時間確實不錯
以海洋作主題的一間銅鑼灣酒吧

加上一顆用荔枝包裹的櫻桃🍒感覺可口
杯面的泡泡增加了整杯飲料的層次感

喝入口味道中性溫和
店內除了飲料還有各式各樣的炸物
避風塘鴨舌、炸餃子和洋蔥圈
三款都非常香口 用來送酒一流

若果不想太熱氣可以叫腸仔併盤
食飽飲醉仲可以玩beer pong、
飛鏢機同桌球 朋友一齊消磨時間確實不錯
2023-06-29
$200 (宵夜)
Moon Ocean 呢度環境好大,見到唔少好姊妹/ couple 黎談心同打卡,一定要捕捉大魚缸影相!有得玩桌球、飛標、beer pong ,好適合group gathering黎玩🫶🏻飲品同食物都唔錯,有10幾款特別嘅cocktail,都係獨家調製,飲慣classic cocktail 覺得太悶嘅可以黎試下❣️❥ Passion Iced Tea - $138味道好香甜,易入口,原個熱情果放在最上面,勁足料❥ Moon Ocean - $138好fruity ,唔係死甜果種,都好易入口❥ Fish n Chips - $108有6-8塊炸魚塊,而唔係一大條炸魚,方㒎大酒吧環境進食;粗波浪薯條亦冇得輸❥ Fried Oysters -$98炸蠔一份有7-8隻,炸得外脆內軟,好香口兩款炸物都係即叫即做,份量比想像中多整體質素唔差,值得回頭再來👏🏻👏🏻

❥ Passion Iced Tea - $138
味道好香甜,易入口,原個熱情果放在最上面,勁足料

❥ Moon Ocean - $138
好fruity ,唔係死甜果種,都好易入口

❥ Fish n Chips - $108

❥ Fried Oysters -$98
炸蠔一份有7-8隻,炸得外脆內軟,好香口
兩款炸物都係即叫即做,份量比想像中多

整體質素唔差,值得回頭再來👏🏻👏🏻
2023-06-30 15 瀏覽
忙於工作,但間唔中都要同閨蜜出去飲下野鬆一鬆既~😚飲野我就鍾意去銅鑼灣zing大樓既moon ocean,貪佢夠大夠靚又多野玩😍Moon ocean係新開既酒吧,場內有飛標扔有beer bong玩就不在話下最正既係少有地場內仲有個波枱😍同朋友傾下計同時又可以篤下波篤波個度都係打卡位,好似我咁無實際都有姿勢咁打下卡😆🤣🤣除左呢個之外,場內仲有大量打卡位而家聽歌上面都有好好既體驗,全部歌都好新唔係果d random大陸歌😝場內仲有唔同酒,大酒碑酒mocktail咩都有如果大家想去間舒服既酒吧靜靜地三五知己黎玩下輕鬆下既好地方👭🧑‍🤝‍🧑👫💞
忙於工作,但間唔中都要同閨蜜出去飲下野鬆一鬆既~😚
最正既係少有地場內仲有個波枱😍
同朋友傾下計同時又可以篤下波
篤波個度都係打卡位,好似我咁無實際都有姿勢咁打下卡😆🤣🤣
除左呢個之外,場內仲有大量打卡位
場內仲有唔同酒,大酒碑酒mocktail咩都有
如果大家想去間舒服既酒吧
靜靜地三五知己黎玩下輕鬆下既好地方👭🧑‍🤝‍🧑👫💞

2023-06-27 13 瀏覽
海洋打卡酒吧銅鑼灣天台酒吧就多但係想有好多嘢玩嘅酒吧就好少見仲有大大魚缸打卡!超好氣氛銅鑼灣區第一間有飛鏢 snooker beer pong etc座位都好舒服又闊落樓底夠高唔會好迫好侷促今日做咗食完飯,過嚟飲咗兩杯嘢Rose Honey - $138雖然係whisky-based 但係有玫瑰同埋蜜糖,所以都好適合女仔同一般Whisky底嘅Cocktail有啲唔同佢比較Creamy 原來Jack Daniels's Tennessee Honey 同 玫瑰味都幾夾Moon Ocean - $138一攞出嚟已經好有海洋feel長長嘅藍色螢光杯超級適合夏天飲完感覺就好似喺海灘一樣除咗必有嘅檸檬,佢仲有荔枝,菠蘿等等嘅tropical fruits味配上 Tanqueray Gin好清新嘅感覺
海洋打卡酒吧
銅鑼灣天台酒吧就多
但係想有好多嘢玩嘅酒吧
就好少見
仲有大大魚缸打卡!
超好氣氛
銅鑼灣區第一間
有飛鏢 snooker beer pong etc
座位都好舒服又闊落
樓底夠高
唔會好迫好侷促

今日做咗食完飯,過嚟飲咗兩杯嘢

Rose Honey - $138
雖然係whisky-based
但係有玫瑰同埋蜜糖,所以都好適合女仔
同一般Whisky底嘅Cocktail有啲唔同

飲完感覺就好似喺海灘一樣
配上 Tanqueray Gin
好清新嘅感覺
2023-06-24 32 瀏覽
近排多左玩IG,見到朋友黎左呢間Moon Ocean 飲酒打卡,相中睇到環境好靚。於是我同閨密都約定過黎蒲一下吧。放工後,book了位晚上8點,入到酒吧後,感覺好似去到海洋世界,藍色的燈光很柔和,又不算太暗,讓人感覺很輕鬆、舒服。原來這裡除了飲酒、聽歌外,場內還有不少的娛樂設施,例如桌球、擲飛鏢、睇波等等。而家空間感很舒適,很多可以自由活動的位置。我到步時,只有幾枱客人,亦都可以自由選位。我地揀了調酒師旁邊的梳化位置就座,一列梳化,有種好似包箱的感覺,私隱度都很高,咁就可以同閨密盡情地暢飲傾計。酒吧裡有一個大魚缸,魚仔在漸變的燈光下暢泳,同時我地認為係一個好靚嘅打卡位。✨📷🐠🐟🐬💦酒吧除了提供多款 Cocktails 、Mocktails、支裝酒、啤酒外,還提供了多款炸物小食選擇。另外,酒吧 9點後,會提供幾款香港特色避風塘系列的炸物。🍹🍸🍺🍻🥂🍾🍤Moon Ocean ($138),一場黎到緊係要試下飲酒吧的 Signature Cocktail ,顏色呈薄河綠,感覺充滿著海洋氣色,Cocktail 味道果味濃郁,以荔枝酒、氈酒調配出黎,味道帶有果香味之餘,好易入口。🍹 Margar

Margarita ($128),主要是以龍舌蘭酒及其他酒品例如是橙酒調製而成,入口酒精成分較濃烈,酒味帶點苦澀、檸檬汁的酸、淡淡的橙香,還有一點鹽的咸味,幾種味撞埋一齊,是一款味道非常好的餐前開胃雞尾酒。🍸
單骨雞翼

單骨雞翼($88),雞翼炸得金黃、香脆可口,雞翼的表面沾滿了似七味粉的香料,所以都幾惹味。
薯仔絲炸蝦

薯仔絲炸蝦($108),一絲絲的薯仔絲包圍炸蝦,不會很油膩,蝦肉彈牙。重點是我地掛住在魚缸位置打卡,小食不知不覺也稍涼了,都仍然好好食,很難得。
避風塘墨魚咀

避風塘墨魚咀($88),墨魚咀除左炸至金黃色外,還加入了港式元素,配合了蒜頭、香蔥碎、辣椒、香茅一起爆香、墨魚咀很有嚼勁,墨魚咀混合避風塘口味非常入味。

香港人不論在生活、工作上壓力也不少,偶爾約埋三五知己到酒吧,飲酒、聊天、玩樂,放慢腳步、放鬆心情、享受人生,也是一個唔錯的選擇。
單骨雞翼
薯仔絲炸蝦