Soho區小餐館🥩必食鮮刨黑松露 流心蛋牛肉他他!-香港少有嘅意式韓國菜,能夠有咁嘅組合,全因韓國人老闆係意大利長大。不過大家唔洗再問,田中唔係香港成長嘅日本人。而呢間小餐館位於Soho區,唔係最熱鬧嘅區域,但依然充滿西式氛圍,唔似一間韓國餐廳,同時超有格調,食完飯飲兩杯就啱哂。-🍱Sea Urchin Rice ($208)蓋上滿滿海膽嘅韓式紫菜拌飯,海膽如圖,非常足料鮮甜,配上紫菜鮮味,再撈埋麻油芝麻,真係想Encore多碗。🥩Truffle Beef Tartare ($298)足料生牛肉他他,鋪滿鮮刨黑松露,加入鮮蛋黃,撈埋放上脆片,入口甘香豐富,黑松露更加係極濃香。🥓Moyo Bossam (全份 $268)肥瘦均勻嘅五花腩,非常大份足料,配上兩款自家製泡菜,惹味之餘油香豐富,非常滿足嘅配搭。🥘Altofu Tang Soup ($228)韓國經典辣魚卵湯,海量極足料魚籽,啖啖甘香,鮮味十足,湯底辣而惹味,再配上唔同蔬菜。🍹而呢到超多款韓國酒水,例如Hwayo 17燒酒、福順都家生米酒(Boksoondoga),其中後者酸酸甜甜,夠哂開胃爽快。
Soho區小餐館🥩必食鮮刨黑松露 流心蛋牛肉他他!

🍱Sea Urchin Rice ($208)

🥩Truffle Beef Tartare ($298)

🥓Moyo Bossam (全份 $268)

🥘Altofu Tang Soup ($228)

2022-08-18 892 瀏覽
*ੈ✩ 𝗠𝗢𝗬𝗢 @moyohk ‧₊˚黑松露控見到 @moyohk 有多種唔同嘅黑松露菜式,一早已經bookmark咗👀可惜食完整體感覺失望🥲用餐體驗真係麻麻,明明我哋有book位,但我哋7點坐低8:10就同我哋講吓張枱嘅客人到咗,叫我哋走,嗰陣我哋都仲未食完,本身想叫埋甜品都放棄🤷🏻‍♀️ღ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟗𝟖煎豆腐加雞蛋再加黑松露😻豆腐嫩滑,整體ok但除咗價錢貴之外都冇咩記憶🤣╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬ღ 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐘𝐮𝐤𝐡𝐚𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 $𝟏𝟖𝟖味道係新鮮嘅,麻油味重,牛肉唔會太碎,幾有口感🆗但本身我哋係叫有黑松露嘅嗰一款,點知嚟錯咗🥲問店員可唔可以轉番,佢話因為做法有少少唔同所以唔可以🥹一心想嚟試多幾款黑松露菜式都冇機會🤧╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟯/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬ღ 𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐑𝐢𝐜𝐞 $𝟐𝟏𝟖好矜貴嘅海膽拌飯🤪海膽新鮮,好食!個人覺得太多麻油,有少少搶味🤏🏻整體OK但呢個價錢有少少細碗🤧╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.
*ੈ✩ 𝗠𝗢𝗬𝗢 @moyohk ‧₊˚

ღ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟗𝟖

ღ 𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐑𝐢𝐜𝐞 $𝟐𝟏𝟖
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬

ღ 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞 $𝟏𝟖𝟖
好似係每枱必點嘅芝士年糕👀個人覺得醬汁嘅芝士煙肉鹹香都幾重,年糕口感偏軟,唔係想像中煙煙韌韌嘅口感🙊

ღ 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $𝟐𝟎𝟖
非常之普通嘅炸雞~特別之處係配嘅四種唔同醬料;蜜糖芥末、甜酸醬、韓式醬油同埋椒鹽!整體麻麻哋,可以試其他菜式🫠
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱/𝟭𝟬

𝗠𝗢𝗬𝗢 @moyohk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_korean #BELLYwongs_italian
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟱/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 𝗡𝗢
2022-08-09 753 瀏覽
是日懵佬安排了特別活動而我亦都放了自己半天假xD神神秘秘的帶我到中環蘇豪區與元創坊之間的一間韓式小館【MOYO】。確實它一點也不起眼門面外框是黑色的.....低調且帶點風格!當天是星期四的下午時段,人流並不多,不用輪候便直接入座了。----------------﹂我倆點選了﹁----------------〉TRUFFLE Egg Tofu Toast ----- 超驚喜的口味,黑松露愛好者不能錯過豆腐香脆內滑~配上啖啖松露及蛋香,口感味道一試難忘。〉BIBIMBAP  (add Beef) ----- 阿懵特別喜歡吃脆脆香口的飯焦,因而上菜後待一會再搞拌韓式醬。味道當然一流,是傳統韓國拌飯的味道.重點:拌飯遇上飯焦,是阿懵喜愛的口感(正中下懷呢!)〉MOYO Spicy Ramen ----- 普通的一個辛辣麵吧!(哈哈哈哈哈哈哈) 可以不試=="〉SOJU Ginger ----- 清新易入口xD-----------------------------------------------原來懵佬安排了小活動在一街之隔的PMQ元創坊難怪他會發現這間特色韓國小館【MOYO】飯後直接
是日懵佬安排了特別活動
而我亦都放了自己半天假xD
確實它一點也不起眼
門面外框是黑色的.....低調且帶點風格!
當天是星期四的下午時段,人流並不多,不用輪候便直接入座了。

豆腐香脆內滑~配上啖啖松露及蛋香,口感味道一試難忘。

TRUFFLE Egg Tofu Toast

味道當然一流,是傳統韓國拌飯的味道.
重點:拌飯遇上飯焦,是阿懵喜愛的口感(正中下懷呢!)
BIBIMBAP (add Beef)

MOYO Spicy Ramen

〉SOJU Ginger ----- 清新易入口xD

------------------------
-----------------------

原來懵佬安排了小活動在一街之隔的PMQ元創坊
難怪他會發現這間特色韓國小館【MOYO】

飯後直接到工作坊,十分方便呢!是次行程很滿意!

吃貨們出動吧!
2022-07-14
TRUFFLE Egg Tofu Toast
BIBIMBAP (add Beef)
/ 𝐌𝐎𝐘𝐎Soho區融洽意大利同韓國嘅fusion小餐館🇰🇷🇮🇹餐館係正大館出口對面, 唔算難搵, 不過因為門口較細, 好意走漏眼😂MOYO係韓文融洽嘅意思, 代表餐廳係行fusion路線, 頗有特色嘅韓式小餐館🍴🥩Korean Beef Yukhae Tartare $188韓式生牛肉撈咗少少麻油味幾香, 調味偏甜, 配有5塊cracker一齊食🍗Our Fried Chicken $208 Full / $138 Half餐廳signature食物, 新鮮炸好嘅無骨雞粒堆成一座小山丘, 炸粉適中唔會太厚, 肉汁Juicy, 配上四種醬料, 蜜糖芥末, 韓式甜酸醬, 韓式豉油同椒鹽😜 🫕Carbonara Ricecake卡邦尼醬做得幾好, 芝士味道夠鹹香, 醬汁好濃, 年糕煮得啱啱好夠煙靭唔會太淋🍚Sea Urchin Rice韓式紫菜撈飯配上海膽係幾特別, 但海膽無話好特別鮮甜, 撈埋麻油芝麻碎一齊食幾香幾好食, 但份量都係偏小, 只係普通一細碗飯🥲整體來講性價比唔高, 食物只係正常發揮, 不過個氛圍好適合同朋友嚟happy hour一下🍻Food: 😋😋😋(3/5)Price
/ 𝐌𝐎𝐘𝐎
Soho區融洽意大利同韓國嘅fusion小餐館🇰🇷🇮🇹

🫕Carbonara Ricecake

🍚Sea Urchin Rice

Food: 😋😋😋(3/5)
Price:💰💰💰💰(3.5/5) $300/pp
Service: 👩🏻‍💼👩🏻‍💼👩🏻‍💼(3.5/5)
2021-10-13 2360 瀏覽
🍴𝐓𝐚𝐬𝐭𝐞 : 𝟔/𝟏𝟎🙋🏻‍♀️ 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 : 𝟖/𝟏𝟎呢間韓式+意大利嘅Fusion嘅餐館叫做「MOYO」。上網睇過資料,原來「MOYO」係韓國就係「融合」,「Get Together」嘅意思🤝。餐廳Logo係一個「🈴」字,原來係想寓意呢度係一間Fusion菜嘅主題。我個人覺得呢度雖然唔算好大,但係環境舒適,燈光又較昏暗,氣氛好適合情侶或朋友聚埋傾偈小聚,所以店名改得幾好( ´•ᴗ•ก)!📋Menus比較簡單,一頁紙上面已經有齊Starters,Mains,Rice/Noodles/Soups等,對選擇困難症朋友友好🙈。呢度所有菜式份量都係偏細,如果男士嚟講,每樣嘢可能都需要叫兩碟Share,而菜式算係正常水準韓國菜,性價比就唔算太高。以下幾樣分別係比較特色的:🔹𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐘𝐮𝐤𝐡𝐚𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞($𝟏𝟖𝟖):用和牛做嘅他他,用咗啲麻油做調味,旁邊有啲切成條狀嘅啤梨,可以同脆片一齊包住食,肉質新鮮有嚼口,而且用麻油味做調味,香濃亦有特色。🔹𝐎𝐮𝐫 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧($𝟐𝟎𝟖):炸雞炸得非常脆卜卜,好乾身,但炸粉算偏厚同埋裡面嘅肉質唔算好Juicy,
🍴𝐓𝐚𝐬𝐭𝐞 : 𝟔/𝟏𝟎
🙋🏻‍♀️ 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 : 𝟖/𝟏𝟎

🔹𝐎𝐮𝐫 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧($𝟐𝟎𝟖):炸雞炸得非常脆卜卜,好乾身,但炸粉算偏厚同埋裡面嘅肉質唔算好Juicy,特色就特色在有4種醬汁(鹽+胡椒,蜜糖芥末,甜辣醬,豉油醬)提供咁,叫有啲新鮮感|'ᴗ')

🔹𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐑𝐢𝐜𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞𝐬($𝟏𝟔𝟖):年糕口感相當煙靭,雖然睇落醬汁好似相當濃郁,但其實佢嘅Carbonara味唔算好濃,只係好濃郁嘅芝士汁淋上年糕上面咁。

🔹𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐢𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐑𝐢𝐜𝐞:飯底用麻油撈過而且煮得相當唔錯,粒粒分明,食落有咬口。有一舊海膽係上面,因為唔係好大舊,平均唔會分到全部飯粒都有海膽,但整體好香(*ˊᵕˋ*)੭ ,鐘意食拌飯嘅朋友絕對會好喜歡😍!

不得不提係,呢度嘅服務態度相當好⸜( ◜࿁◝ )⸝︎︎! 韓國店員好有禮貌同親切,同朋友食完嘢坐低傾多陣偈嘅期間,店員仲經常留意加水,亦唔會打擾,令人覺得坐得好舒服呢~

2021-08-12 1955 瀏覽
MOYO 一間係大館對面既韓式fusion 餐廳 環境係幾好 尤其呢頭收工 好啱約會約朋友 但餐廳大部份嘅椅子嘅都係高椅,可能會坐得比較辛苦。椰菜苗係一個甜甜地同埋有花生醬嘅汁炒成既,上面嘅紅蔥絲好甜,椰菜苗夠爽口,如果鍾意花生味,花生味都好重同真係落咗花生醬。呢個係CABONARA韓式年糕,可惜個CABONARA個味就唔太突出,反而係好重嘅芝士味,食落有啲似芝士年糕。但值得一讚既係個年糕口感煙韌彈牙。佢面頭仲有啲煙肉粗條,都幾夠鹹香。韓式牛肉嘅味道好夠,上面有白芝麻亦好香,嗰個菜加埋泡菜一齊食,有種似係食緊韓燒牛肉嘅感覺,份量偏少。另外叫咗個炸芋頭同埋番薯片,切得好薄,炸得夠脆,撈埋啲甜甜地嘅汁,個味整體唔錯。呢個黑松露芝士蛋糕都算係呢間鋪比較signature嘅甜品,但係其實黑松露就冇乜味,但都幾香香,芝士蛋糕就係普普通通,配搭埋一齊食都幾清新,但個價錢比較貴。
MOYO 一間係大館對面既韓式fusion 餐廳

2021-06-20 2256 瀏覽
氣氛相當唔錯,一入到去韓國oppa俾我哋揀想坐邊度。首先點左呢一個主打嘅黑松露生牛肉,牛肉味同埋黑松露味都相當香。啱晒想食黑松露嘅朋友。然後我哋點左個炸雞。佢包咗好多個唔同嘅醬料😆最後一定要試吓佢嘅海膽紫菜撈飯🤫。覺得overall食物都叫做尚算可以,主要係可以享受下好Korean嘅vibe,因為大部份服務生都係韓國人。但價錢來講呢個質素性價比有少少低。推薦想試SOHO韓國嘢嘅朋友可以試吓😍😍
氣氛相當唔錯,一入到去韓國oppa俾我哋揀想坐邊度。

然後我哋點左個炸雞。佢包咗好多個唔同嘅醬料😆

最後一定要試吓佢嘅海膽紫菜撈飯🤫。

推薦想試SOHO韓國嘢嘅朋友可以試吓😍😍

出咗嚟做野咁耐,好耐冇見過中學嘅豬朋狗友啦!今晚相約佢地嚟到中環蘇豪區嘅韓式意大利fusion餐廳。 店內約30個座位,加上昏暗嘅燈光,modern簡單,最啱同三五知己傾個不亦樂乎~ 見到枱枱必點 Carbonara Rice Cake諗住叫,點知賣晒,試唔到 🙁 由於有朋友遲到,叫主菜之前叫小食前菜食住先 =========================Homemade Chips $48蕃薯片、芋頭片,淋上honey garlic glaze,蜜糖味突出,冇乜蒜味。本身個人唔習慣甜甜嘅薯片,都係鹹味啱我啲😅 Marinated Tofu Salad $98除咗有 mixed salad,仲有豆腐、蘋果、蓮藕同埋蕃薯片,感覺幾清爽不過不失~ Korean Beef Yukhae Tartare with Sea Urchin $298本身未食過 beef tartare 嘅我,經朋友推介就半推半就試一試,見到紅紅嘅生肉有啲驚。因為用芝麻油調味,入口麻油搶focus;牛肉質感似硬身嘅吞拿魚,冇生肉預期嘅腥味;加埋海膽,放上薄脆米餅,鮮甜嘅感覺令我幾乎忘記咗食緊生肉 🐮Burrata

=========================
Homemade Chips $48

Marinated Tofu Salad $98

Burrata with Figs $168
Burrata with Figs
Burrsta外面白雪雪,裏面又soft 又creamy,配上黑醋汁同新鮮無花果,解咗食多幾啖會膩嘅感覺

Our Fried Chicken (half size) $138
Our Fried Chicken
餐廳嘅招牌菜,新鮮炸好熱辣辣,將炸雞堆成一個小山丘,十分吸引;配上四款調味料,蜜糖芥末、酸甜醬、韓式醬油、椒鹽,啱晒想試多款味道嘅我! 炸雞入口 juicy,冇骨啖啖肉,脆醬偏厚,雞肉味偏淡

Not Regular Bibimbap $148
其實係韓式伴飯,配料有牛、紫菜、蘑菇、粟米、蘿蔔絲青瓜,普通普通 😕

雖然係韓式餐廳,不過感覺似足居酒屋,最啱同朋友嚟飲番幾杯。
=========================
MOYO
📍 中環蘇豪鴨巴甸街36號地舖
Burrata with Figs
2019-09-12 5821 瀏覽
Lets get something lux to start our meal🤭This tartare came out a bit different to those i had previously, more 'asianly', with a big pour of seasame oil, chopped green onions and white seasame🤓New experience!The biggest difference is the size of the beef, they were in big pieces/dices, while we normally have thin slices, hence the beefy taste was extra bold, well i like it myself, not sure if most people in HK would like it or not🤔The beef were fresh and defo good meat🐄The crackers were there fo
New experience!
The crackers were there for you to eat with the yukhae tartare, but there were so much that i can have a mountain of beef in each bite of cracker🤤
Even have to eat like 10spoonfuls of pure tartare in the end🙈
I was quite happy about the portion but slightly too heavy with meat fat and oil
Luckily there were those pears to go with, giving the juice and fruity feeling

Overall: 8.5/10

MOYO

Korean Yukhae Tartare $188

📍Central
2019-09-07 2755 瀏覽
So disgusting to have found a hair in the pork pancake! The food was very greasy, the so called Korean Italian fusion is just like dipping rice cake into cream source 😅 nothing really special.
2019-03-29 4422 瀏覽
週四晚上, 由堅道轉入鴨巴甸街, 係元創坊附近幸運地停到車; 想一想附近有乜好醫肚, 揀左之前黎過既MOYO開餐 (上次未黎得切寫😂) 同SOHO區既食店一致, 店面唔大, 大約30個位左右, 特別既係燈光係好昏暗, 走青年時尚風路線, 冷漠但不高傲👩🏻‍🦰優雅但又藏拙😇 餐牌非常之簡單, 係一頁過, 唔太複既英文, 留意到應該至少一兩位店員係韓國人🇰🇷 渣車唔飲酒前提下, 只係食嘢, 不過見到店內好多人都係摸住…酒杯底係度談心加吔飯, 明明只係同中環5分鐘路程, 就偏偏係走燥, 同隔離既元創坊一樣, 將中環銅臭中和番💝 第一味上枱係Kimchi Pork Pancake, 豬肉🐖泡菜餅; 一份三塊, 加埋個辣汁豉油上枱微暗燈光下亦都可以欣賞到廚師將塊餅餅煎到微焦香脆, 餅入面唔見太多豬肉, 但係扎實, 本身已帶辣, 再點埋辣豉油頂唔頂得順就睇自己喇😋 然後就係每枱必點既Carbonara Rice Cake 芝士汁年糕🧀上枱已經被搶眼黃色芝士汁覆蓋, 仲有細細碎既芝士碎係面年糕本身就係實心腸粉 雖然芝士同個汁都好濃, 但要入到年糕個心係好難, 個人認為呢個濃味杰達達汁適合長通粉多啲🍝

Carbonara  rice  cakes
Carbonara  rice  cakes

另外一個招版菜, Korean Fried Chicken🐥韓式炸雞 好吸睛, 啱晒香港女士們, 一碟炸雞四隻醬, 可以啖啖唔同味, 分別有椒鹽, 芥末, 酸甜醬同豉油醬; 加埋啲炸雞堆到成座山咁, IGABLE, 可惜, 作為炸物控, 我認為佢個炸雞只係合格, 脆醬有點厚, 雞肉唔覺JUICY, 玩既都係佢個醬汁ONLY🥺

Korean  fried  chicken  half  size
Korean  fried  chicken   Half  size

最後壓軸, Sea Urchin Rice, 海膽飯🍚之前黎過, 幾乎鬧出笑話, 以為飯就係大大碟可以分, 原來係小的色, 兩個人食還好; 飯底有麻油撈過, 加埋韓式厚紫菜同埋面既一大舊海膽, IGABLE之餘亦得EATABLE; 呢個我RATE 佢係成晚最佳👍🏻
Idea  urinche    Rice
Sea  Uriche  rice

原來MOYO係韓文係代表GET TOGETHER, 如果係當居酒屋, 佢既嘢食係送下酒, 都唔錯; 但當成真係開飯, 味道應該要上一個台階, 係SOHO晚上搵食真係困難, 好食既一定超貴, 一般既都可以好貴, 甚至好貴都唔係好食; 呢餐埋單兩個人600蚊, 實說唔係太抵…👀
2019-03-28
Idea  urinche    Rice
Sea  Uriche  rice
2019-01-06 3429 瀏覽
Truly authentic noodles! I especially enjoyed pyeongyang neangmyeon, the cold noodle, in lunch sets and the gal-bi mandoo. Very impressive! The quality of service is good as well. There are many Korean restaurants in HK but most of the places are flat. Moyo seems to be very unique.
  • Pyeongyang  Naengmyeon
  • Galbi  Mandoo
同舊同事食飯 佢話想試下中環蘇豪呢間韓國野 或者一間食crepe嘅 我無所謂佢又唔想食下午茶嘅野當晚餐 所以就食韓國野星期三晚 去到7點幾 仲未係好多人但啲枱就偏細同幾逼夾再睇埋menu😱 都幾貴 但願食物質素係值個價因為我唔食黑松露嗰個所以只嗌左正常肉膾肉質大家見到都係靚嘅 新鮮 無肉騷味可惜麻油落多左 調味亦偏甜 價錢都唔平 蝦片得3塊 真係唔知送到幾多啖如果俾多幾塊蝦片同調味方面做好啲會更好 個卡邦尼醬做得好好 估佢唔到啲芝士咸香夠 用嘅煙肉都係厚身render左啲肥油出黎嘅好野 唔係一般超市等級年糕質地好特別 比較彈而唔係黏綿 無咁飽滯但份量真係好細 168蚊得10條年糕半份無骨炸雞 幾好食即叫即炸 出到黎勁熱 最鐘意個honey mustard 辣醬都唔差韓式炸雞都係用呢隻厚炸衣 食完個嘴都係有啲刮損 但味道真係唔錯 雞肉亦有濕度海膽飯 矜貴呀呢個 手掌心咁大碗飯收160 其實都係一個普通嘅飯 海膽係幾鮮味嘅 但真係偏貴 而且又係調味失當 麻油落得太多 你話佢唔好食佢又唔係 但160一個飯嘅真係可以喺其他餐廳食得更好綠茶意式芝士餅呢個幾好 應該要有嘅味都有 綠茶同芝士味都平衡
我無所謂佢又唔想食下午茶嘅野當晚餐

Carbonara  Rice  Cakes
個卡邦尼醬做得好好 估佢唔到
年糕質地好特別 比較彈而唔係黏綿 無咁飽滯
但份量真係好細 168蚊得10條年糕

Korean  Fried  Chicken  (half  size)
半份無骨炸雞 幾好食
即叫即炸 出到黎勁熱
最鐘意個honey mustard 辣醬都唔差

Sea  Urchin  Rice
海膽飯 矜貴呀呢個
手掌心咁大碗飯收160

Green  Tea  Tiramisu
綠茶意式芝士餅
呢個幾好 應該要有嘅味都有 綠茶同芝士味都平衡 食得出用料唔差 質感好滑

最後埋單咁就400幾per head

Green  Tea  Tiramisu
  • Tiramisu
  • Korean Fried Chicken Balls
2018-12-14 1295 瀏覽
講到食生牛肉其實小妹有啲怕怕🤭係香港好少機會食到但呢間係朋友極力推薦話好好味 保證高質咁就一齊去試下啦☺️Korean Yukhae Tartare $168不要懷疑 真係好生既牛肉🤫但真的 好 好 食❗️柚子汁配上雪梨絲 令成個味道都好清新🍐肉質好爽口 完全無生肉既感覺💁🏻‍♀️Spicy Rice Cakes $168好傳統既韓式辣年糕味但係必須要讚下年糕煮得岩岩好 軟硬適中👍🏻雖然價錢偏貴 但值得試下丫☺️
講到食生牛肉其實小妹有啲怕怕🤭

好傳統既韓式辣年糕味
但係必須要讚下年糕煮得岩岩好 軟硬適中👍🏻
雖然價錢偏貴 但值得試下丫☺️
2018-11-30 1133 瀏覽
本身唔係好好海膽,但朋友介紹到韓國fusion的餐廳,見到隔離枱食緊都已經好吸引,所以就試左海膽撈麵。意外地,竟然比我想像中好易接受同好味,唔係輕易會夾得開,代表海膽好新鮮,食完個口回甘有甜味好creamy。配上韓式辣撈麵,感覺幾新奇,但略厭辣左d,要不停飲水。如果怕辣既朋友就,就可以試下其他。 係韓國人開既,所以都比較傳統。

前菜沙律