餐廳: MR. MAKI (金巴利大廈)
資訊:

2022-01-18 26 瀏覽
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝐹𝒶𝓈𝓉 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾▫️𝑴𝒂𝒊𝒏🌟帶子被困火焰山 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗫 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗦𝘁𝗶𝗰𝗸 ($𝟲𝟵)黎到梗係試下佢既𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘔𝘢𝘬𝘪 𝘙𝘰𝘭𝘭,賣相好吸引😍見到大大條蟹棒上舖滿明太子,下面就包住6舊小卷,每舊都有𝘥細細粒既帶子,加埋明太子辛辛辣辣同上面既燒汁真係幾似火焰山🌋🌟吞拿魚兩味 𝗧𝘂𝗻𝗮 ($𝟵𝟴)呢排好興食𝘗𝘰𝘬𝘦 𝘉𝘰𝘸𝘭,大大碗健康又好味。揀左吞拿魚,分別有有醬同冇醬既兩款,有大大粒既吞拿魚同吞拿魚蓉,完全唔腥👍🏻而且加左牛油果🥑、粟米、枝豆等等有豐富口感唔會食到悶😋▫️𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔🌟先生炸雞(𝟰件)+ 沙律 🥗 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗽𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 (+$𝟭𝟵)揀左主食可以加錢配小食同飲品,加左炸雞,夠熱同脆已經夠贏😆雞粒咬落唔乾身,淋上蜜糖芥末醬,正🥰不過飲品既選擇唔多,主要係𝘴𝘰𝘧𝘵 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 (汽水同波子汽水🥤)🌟蕃薯條+沙律 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀 𝗽𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 (+$𝟮𝟱)個人好鐘意蕃薯條,甜甜地,夠粗身,好味😋📍𝐌𝐫. 𝐌𝐚𝐤𝐢尖沙咀柯士甸

▫️𝑴𝒂𝒊𝒏

🌟吞拿魚兩味 𝗧𝘂𝗻𝗮 ($𝟵𝟴)

▫️𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔

個人好鐘意蕃薯條,甜甜地,夠粗身,好味😋

📍𝐌𝐫. 𝐌𝐚𝐤𝐢
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下𝘊號舖
2022-01-17 37 瀏覽
新年前約好曬D親戚朋友見面,但突然又無晚市堂食。放工放學之後只可以買外賣。最近經過尖沙咀既【Mr. Maki】,主打改良式壽司卷同poke bowl。感覺menu,食物同餐廳裝修都幾美式壽司卷物店既感覺,但D名又好港式。壽司卷有分signature同classic,我當然試左佢地比較特別既signature 14號先生巨無霸,加4號拉麵餐包括一款飲品。先生巨無霸:包括鰻魚、炸蝦、蟹柳、芝士、青瓜同薯片脆。分左8舊,分量都好多。雖然外賣返屋企,薯片脆霖左,但整體都好新鮮,餡都好多!鰻魚一D都唔腥,而炸蝦又唔會好厚粉。上面再加左甜甜既醬都好match。迷你拉麵:豬骨湯拉麵,唔好睇佢細細碗,其實都好足料。有兩片叉燒、兩片鳴門卷同粟米,味道又唔會好鹹。飲品就有好多款選擇。一個壽司卷加一個套餐其實都好飽,而且味道同quality都唔錯

外賣自取
2022-01-14 22 瀏覽
在尖沙咀的韓國街附近,竟然開設了一間日式創意卷物店🥰餐廳主要以外賣為主,不過店舖內裝修簡單而帶有特色~餐廳提供了不少創意特色卷物,而且分量十足🤣#吞拿魚兩味 $98餐廳其中主打Poke Bowl🙈而小編點了吞拿魚兩味,內裡的材料有吞拿魚🐟、粟米、牛油果🥑、枝豆和椰菜,分別有角切吞拿魚和吞拿魚蓉,份量頗多😍帶出了吞拿魚的鮮味~味道小評分:😋😋😋😋/5#先生炸雞 $19💖小編誠意推薦💖套餐價$19便可以加配先生炸雞、沙律和飲品剛剛炸好的炸雞,外層炸粉香脆而薄身,雞肉肉質保持鮮嫩,咬開更有肉汁流出,配上蜜糖芥末醬,消除了炸物的油膩感💖味道小評分:😋😋😋😋😋/5#先生巨無霸 $89💖小編誠意推薦💖全新產品先生巨無霸,餐廳招牌的卷物之一✨當中餡料包括鰻魚、炸蝦、芝士、蟹棒、青瓜和脆蔥,每件卷物也十分足料而且口感豐富🥰首先會嚐到鰻魚的味道,然後炸蝦增加了卷物的層次~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#蕃薯條 $25同樣也是套餐加配~小編另外加配了蕃薯條,番薯味道較淡,口感較硬身味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:

#吞拿魚兩味 $98

性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
⬆️小編個人都很喜歡到處拍照打卡,特設打卡指數,並盡量附上推薦打卡位置💜
2022-01-11 23 瀏覽
疫情下外賣新選擇近期疫情又再次變得緊張起來,外賣是一個比較令人心安的其中一個選擇。有日經過附近,發現這店可以外賣,立即入去買回家好好品嚐~我買了。。。4號餐 帶子被困火焰山(焗) (69元)剛收到的是焫手的,所以大家留意它是熱食的。卷內有細細粒的珍珠帶子,都很多粒; 有蟹棒大部份是在光面上,混合少明太子沙律醬,有點咸有點辣,我是蟹棒愛好者,好食得差D 食光面上蟹棒,哈哈哈,另外飯中也有; 有蘆旬在飯中,是幼幼的那一種; 有牛油果在飯中,不過味不是很突出; 有蟹子,量也是很大方的。我加了19元,加配了炸雞(4件)+日式沙律+可樂,炸雞是蜜糖介末醬,炸的很香,雞塊SIZE 是大的,要4-5口才可食完它。Mr.MakiShop C, G/F, Kimberley Mansion, 15 Austin Avenue, Tsim Sha Tsui尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖Telephone: 67551044
疫情下外賣新選擇

我買了。。。
4號餐 帶子被困火焰山(焗) (69元)
剛收到的是焫手的,所以大家留意它是熱食的。

Mr.Maki
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖
Telephone: 67551044
2022-01-10 21 瀏覽
7知我咩料壽司薄餅~65$香脆嘅炸飯,包吞拿魚拖羅,肥美既拖羅加沙律醬,混合脆脆既炸飯就岩岩好!(+19$)A餐. 先生炸雞配日式沙律&Zero汽水即叫即炸炸雞🍗係配菜但唔失色👍🏾14先生巨無霸~89$鰻魚炸蝦蟹棒芝士青瓜脆趣好多材料啊~啊~口感好豐富,炸蝦🍤大大隻,鐘意鰻魚同埋芝士呢個組合🥰每樣材料嘅份量都好多,一啲都唔手輕。一口滿足曬成有食覺。(+25$)C餐. 炸番薯條配日式沙律&提子梳打番薯條有自家製既味道,厚切新鮮😎
7知我咩料壽司薄餅~65$
(+19$)
A餐. 先生炸雞配日式沙律&Zero汽水
即叫即炸炸雞🍗係配菜但唔失色👍🏾

14先生巨無霸~89$
鰻魚炸蝦蟹棒芝士青瓜脆趣
好多材料啊~啊~

(+25$)
C餐. 炸番薯條配日式沙律&提子梳打
番薯條有自家製既味道,厚切新鮮😎
2022-01-10 20 瀏覽
行經柯士甸路,見到一間卷物專門店#MR. MAKI,見佢哋嘅食物配搭又幾特別,特色又有創意,喜歡😘食新野的我當然唔會錯過,而且超足料份量夠。 🥙吞拿魚兩味,加配套餐A-炸雞跟烏龍茶🥤。
食材色彩繽紛相當豐富,除咗有肥美的吞拿魚腩以及十分creamy 的魚蓉外,還有牛油果、枝豆、粟米🌽以及椰菜絲,新鮮又飽肚。配搭創新又夠晒營養😋。跟餐炸雞大大件, 即炸外脆內很juicy. 🐟魚全部都係魚, 加配套餐D-叉燒拉麵🍜跟烏龍茶🥤。材料有吞拿魚拖羅、三文魚同蟹籽,卷物上面鋪左好creamy嘅魚蓉,仲會食到脆卜卜嘅炸粒,真材實料又大推頭,口感好豐富。我哋驚唔飽於是小食加左叉燒拉麵🍜,但食完個卷物已經夠晒飽啦😜。拉麵個豬骨湯很好味😋,麵質又彈滑,唔錯呀😉。

🥙吞拿魚兩味,加配套餐A-炸雞跟烏龍茶🥤。
跟餐炸雞大大件, 即炸外脆內很juicy.

🐟魚全部都係魚, 加配套餐D-叉燒拉麵🍜跟烏龍茶🥤。
2022-01-09
2022-01-09 19 瀏覽
尖沙咀特色日式手卷疫情關係,禁止晚市堂食。屋企又冇啖好食,唯有放工周圍尋覓下有乜嘢外賣之選。經過見到呢間都幾多人買,同埋餐牌都幾特別,就入嚟試吓。餐廳環境裝修很有美式快餐風格、個性中帶點可愛擺設,還有漂亮型格招牌吉祥物燈飾和掛畫,環境感覺色彩繽紛。只收PayMe和現金,食物即叫即整熱騰騰,快餐店上菜快。吞拿魚大爆炸 $68五件脆卜卜的全熟吞拿魚紫菜包飯,中間有一層脆卜卜的,再配上沙律醬,經過火炙之後很香,甜甜的幾特別。加$19轉套餐有田園沙律、大大件肥美先生炸雞、汽水。吞拿魚兩味 $98特色的健康飯碗🥣有吞拿魚和三文魚刺身配上吞拿魚茸,還有少量牛油果、粟米、枝豆等伴碟,壽司飯可以轉菜底,非常健康~加$25轉套餐配炸粗身甜甜的蕃薯條,即叫即炸😃服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀特色日式手卷

經過見到呢間都幾多人買,同埋餐牌都幾特別,就入嚟試吓。

吞拿魚大爆炸 $68

加$19轉套餐有田園沙律、大大件肥美先生炸雞、汽水。

吞拿魚兩味 $98

加$25轉套餐配炸粗身甜甜的蕃薯條,
即叫即炸😃

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2022-01-08
15 分鐘 (外賣自取)
2022-01-09 15 瀏覽
牛油果先生$78健康之選,上面係牛油果,飯卷住的是蘆筍,芝士,脆趣,仲有好特別嘅墨西哥辣椒,幾過癮!先生巨無霸$89 上面係鰻魚都有一定厚度!幾好食,飯卷住的是炸蝦,蟹棒,芝士,青瓜,餡料脆卜卜,鐘意香口嘅人士岩哂喇,卷物一共八件,都食得幾飽架我地叫嘅係Set, 最平加$19就有小食+沙律+飲品,叫左Set b 同Set c,有皮薯條同蕃薯條都好食,仲連埋coke zero, 的確幾抵。唔想食熱氣野的話呢到仲有叉燒拉麵添!
牛油果先生$78

先生巨無霸$89

2022-01-09 8 瀏覽
近排好興poke bowl,周圍都見到餐廳會有,行過金巴利道附近見到呢間新開餐廳都幾多人食,就去趁下熱鬧。帶子被困火焰山 材料豐富,有帶子,蟹棒,蘆筍,牛油果,蟹籽,帶子同蟹棒好鮮甜,整得好好食。我地另外叫左蕃薯條,好脆身香甜。日式沙律新鮮爽口,醬汁酸甜開胃。蘑菇汁漢堡扒 好大碗,一個人食唔哂,漢堡扒肉味香濃,啖啖肉好juicy,蘑菇汁對我黎講咸左少少,另外叫左先生炸雞,雞肉嫩滑,粉漿薄,好食。我地飲品要左提子汁,店舖仲有好多口味揀。

蘑菇汁漢堡扒

2022-01-03 37 瀏覽
今日返咗母校,發現附近開咗好多新餐廳,不過冇時間坐低慢慢嘆,所以就揀咗呢間MR. MAKI買外賣。雖然佢主力做外賣生意,不過亦可以選擇堂食。佢哋有提供Poke Bowl,同時亦提供卷物壽司同小食。飲品方面,除咗常見嘅可樂,仲有日本版汽水。我哋就揀咗兩款食物返屋企慢慢嘆。最近愛上食Poke Bowl,感覺清新又健康,就揀咗佢其中一款三文魚兩味。三文魚兩味其實係指分別用咗醬油醃製同混有沙律醬嘅三文魚,兩款味道各有特色,我兩款都鍾意。除咗主角三文魚,另外仲會有牛油果、粟米、枝豆同椰菜,味道清新而營養又均衡。另外仲點咗佢哋非常創新嘅卷物,叫帶子被困火焰山,個名都已經夠gimmick。其實佢係喺卷物之上加上一層蟹柳絲、帶子、忌廉芝士、蟹籽等嘅材料,然後再烤焗一下表面,令普通嘅卷物變得不平凡。而卷物本身就有蟹柳、牛油果同蘆筍。仲會食到粒粒嘅珍珠帶子,果然真材實料。
雖然佢主力做外賣生意,不過亦可以選擇堂食。
佢哋有提供Poke Bowl,同時亦提供卷物壽司同小食。
飲品方面,除咗常見嘅可樂,仲有日本版汽水。
我哋就揀咗兩款食物返屋企慢慢嘆。
三文魚兩味
帶子被困火焰山
而卷物本身就有蟹柳、牛油果同蘆筍。
仲會食到粒粒嘅珍珠帶子,果然真材實料。
外賣自取
三文魚兩味
2022-01-03 21 瀏覽
自己一向都很喜歡吃日式卷物,今日經過一間日式外賣店,見到裝修都幾靚,一於買啲外賣返屋企食先!佢餐牌分咗唔同嘅壽司卷物,有咸丶有甜任君選擇,亦都有唔同種類嘅poke bowl , 加多1x蚊就可以變成套餐,有飲品同小食👻等咗一陣就可以拎返屋企啦~佢包裝得好好,途中完全冇整亂任何食物~我哋叫咗魚全部都係魚,配上汽水同叉燒濃湯拉麵呢款壽司餡料係三文魚同吞拿魚,再配上吞拿魚拖羅丶蟹子同脆趣三文魚新鮮好吃,配上脆趣同蟹子口感非常豐富,大力推介!叉燒拉麵湯底濃郁,配上滑嫩叉燒丶粟米,拉麵又彈牙,不錯吃呢!另外叫咗poke powl - 三文魚兩味,分別有三文魚同三文魚沙律,再配上粟米丶牛油果丶枝豆同椰菜,簡單又好吃😋小食叫咗番薯條🍟,特別得來又外脆內嫩,非常飽肚兩個套餐還包左日式汽水🥤,超級超值🥰

等咗一陣就可以拎返屋企啦~

佢包裝得好好,途中完全冇整亂任何食物~

我哋叫咗
魚全部都係魚,配上汽水同叉燒濃湯拉麵

呢款壽司餡料係三文魚同吞拿魚,再配上吞拿魚拖羅丶蟹子同脆趣

三文魚新鮮好吃,配上脆趣同蟹子口感非常豐富,大力推介!

小食叫咗番薯條🍟,特別得來又外脆內嫩,非常飽肚

兩個套餐還包左日式汽水🥤,超級超值🥰
2021-12-31 20 瀏覽
之前幫襯過Wan Chai店啲roll真係冇得輸食過番尋味一定要食晒咁多款但原來尖沙咀分店同灣仔店嘅款式係有唔同㗎呢度仲多選擇呢個roll有fried shrimp, cheese, 鰻魚、青瓜仲有啲脆脆同埋燒汁口感好多層次再收做combo有fried chicken四大件勁脆口肉juicy有沙律同飲品跟添另外呢度仲有飯點~~漢堡扒飯唔記得影個大特寫塊patty夠晒厚個飯底用左醋飯好開胃又係變左combo個蕃薯條超正
之前幫襯過Wan Chai店

口感好多層次

再收做combo有fried chicken

四大件勁脆口肉juicy

有沙律同飲品跟添

另外呢度仲有飯點~~

漢堡扒飯唔記得影個大特寫

塊patty夠晒厚

個飯底用左醋飯好開胃

又係變左combo個蕃薯條超正
自從尖沙咀開咗呢間壽司店,實在心思思成日都想外賣返公司食。Menu內嘅款式係非一般壽司,同平日食開嘅唔一樣,配搭好創新。同事都話好正「帶子被困火焰山」勁足料.直頭用誇張來形容,餡料多過飯,仲有8件,舊舊都要分幾啖食,超滿足「先生巨無霸」聽個名已經覺得好勁,有齊鰻魚.炸蝦.蟹棒.芝士.青瓜,加埋卜卜脆米,口感勁豐富,夠哂份量...唔怪得叫巨無霸「炸雞先生」雞肉多汁勁Juicy, 即叫即炸熱到辣手,停到停唔到口。「有皮薯條」一向鍾情呢種連皮嘅粗薯條,配埋日本汽水,激讚
自從尖沙咀開咗呢間壽司店,實在心思思成日都想外賣返公司食。

同事都話好正

「帶子被困火焰山」

「先生巨無霸」

聽個名已經覺得好勁,有齊鰻魚.炸蝦.蟹棒.芝士.青瓜,
加埋卜卜脆米,口感勁豐富,夠哂份量...唔怪得叫巨無霸

炸雞先生」

雞肉多汁勁Juicy, 即叫即炸熱到辣手,停到停唔到口。

「有皮薯條」

一向鍾情呢種連皮嘅粗薯條,配埋日本汽水,激讚
2021-12-28
午餐
  • 有皮薯條
  • 炸雞
  • 先生巨無霸
  • 帶子被困火焰山
2021-12-25 18 瀏覽
🇯🇵Mr. Maki🎅P1 Tuna ($98)Tuna | Toro | Corn | Edamame | Avocado | CabbageSet A (+$19)Fried Chicken + salad + soft drinkCame to Tsim Sha Tsui for dinner after work and this place caught my eyes. Great food and excellent service. This place offers both takeaway and few tables inside. I decided to have a quick dinner and luckily didn’t have to wait too long for the food.The tuna bowl is decent. Tuna on tops are well-presented and fresh. And the fried chicken was well done, which was not too heavy or
🇯🇵Mr. Maki🎅

P1 Tuna ($98)

Set A (+$19)

The tuna bowl is decent. Tuna on tops are well-presented and fresh. And the fried chicken was well done, which was not too heavy or too light. The size of the portions are just right!

The place doesn’t have an elegant setting but a cozy atmosphere and a good place to have a quick meal!
2021-12-22
10 分鐘 (堂食)
  • 吞拿魚兩味
2021-12-24 22 瀏覽
放工就急急腳咁去買個外賣,諗住咁鬼凍就喺屋企睇住戲食壽司。點知自己冇帶到鎖匙😭 變左食住風叫食壽司。不如好好彩,呢個外賣又幾唔錯。配以沙律🥗做前菜,非常開胃。之後就係夠晒熱既新鮮出爐薯條同蕃薯條。首先講下個薯條,唔會話太油或者好多鹽,味道岩岩好。蕃薯條同薯條一樣咁脆,食落仲有啲甜味。食完呢兩樣野夠晒暖身。主菜就係魚生飯同或加州卷。講講個魚生飯先,啲刺身夠晒厚而且仲鮮味十足。咬落去可以話係啖啖肉👍🏻 之後就係個加州卷,軟殼蟹再配上牛油果既配搭!食完一舊又好快想食多舊。本身油炸既軟殼蟹俾牛油果吸左啲油,食落去就有軟殼蟹味同牛油果既香。高質😛

不如好好彩,呢個外賣又幾唔錯。配以沙律🥗做前菜,非常開胃。