2024-07-23
餐廳裝修華麗, 中間有顯眼既象牙白色花花報罝, 氣派又有格調, 枱與枱之間亦十分闊落, 環境舒適.🍽️ 紅磚豆腐 $98餐廳推介菜式之一, 外層麵衣炸得鬆脆但唔鬆散, 香口唔油膩, 內裡豆腐仍然保持嫩滑,好好味.🍽️ 炭燒沙爹牛串燒 $108牛肉肉質十分軟嫩, 炭燒過後仍然能夠保持豐富肉汁, 沙爹醬入面既花生同椰奶香味都好出, 令串燒蘸左沙爹醬後更惹味.🍽️ 摩登海鮮冬陰功 半例 $168餐廳特別用魚湯做底嚟熬製呢鍋冬陰功, 所以飲落除左酸酸辣辣之外仲多左鮮味, 而且湯頭入面有魷魚、沙白、青口等, 非常足料.🍽️ 金沙麥皮蝦 $268蝦肉夠大隻, 肉質亦夠爽口彈牙, 表面沾滿蛋黃醬同麥皮, 所以食落鹹香得嚟又脆口.🍽️ 菠蘿炒飯 $248份量非常多, 感覺夠3-4人份, 面頭舖上好多肉鬆, 較為特別係加左潤腸係炒飯當中, 令個飯更加香, 味道亦較普通菠蘿炒飯更特別.🍽️ 芒果糯米飯 $128芒果香甜, 糯米亦夠軟糯綿密, 面頭再淋上濃醇既椰奶加埋卜卜脆既粟米片, 令口感更豐富. 另外仲有2球芒果雪糕, 令到味道甜甜鹹鹹, 食落更有層次感.🍽️ 原個椰青 $68 | 芒果椰子沙冰 $58
🍽️ 紅磚豆腐 $98
🍽️ 炭燒沙爹牛串燒 $108