2016-11-08 1136 瀏覽
大埔係多野食不過唔執著食名產,見到咩就食咩,行經見哩間店幾型就入左去,set lunch$40-70不等。 環境:木同紅磚組合而成都幾型似酒吧。 食物:洋蔥豬扒意粉,豬扒有幾件份量多,有咬口唔韌味道中中地都OK,夠飽,價性比高。

環境:木同紅磚組合而成都幾型似酒吧。

逛累了,想寧靜悠閒的休息一會兒,進了此店點了下午茶餐,選了酸忌廉沙律焗薯蓉配熱檸蜜。不一會兒,焗薯送來了,熱騰騰的,配上香草雞蛋沙律,薯蓉的暖和軟與沙律的冰凍感和微酸互相交錯,有特色而美味。熱檸蜜裏的檸香和蜜糖甜味剛好,喝下感滋潤舒暢。
酸忌廉沙律焗薯蓉配熱檸蜜
2016-06-18
酸忌廉沙律焗薯蓉配熱檸蜜
2016-05-09 1470 瀏覽
第一次黎食野想講下呢度好有性格既服務態度時間約下午三點,餐廳半滿一入門口,企喺店舖最入面既女侍應生神情呆滯咁同我對望,良久示意1位後,侍應生指一指一張有食客既兩人桌示意我搭枱。由於餐廳只有半滿,喺唔阻人發達既前題下我揀左一張閒置既空枱坐低。坐低五分鐘後女侍應忙住玩手機,而我仍然冇餐牌冇水冇人問我食乜。主動追問下終於有餐牌同水,決定食物後亦揚水示意落單,可惜女侍應仍未從手機世界抽身,只站在吧枱後示意我要叫穿整間餐廳大聲落單。我表示希望她稍移玉步過黎落單後,她亦不甘示弱以澳牛大叔口吻問我「食乜呀」。等食物時還聽到該女侍應向另一枱食客解釋廚房犯錯,與她無關。除左杯咖啡奶多過啡,食物其實ok,但應該冇下次。
第一次黎食野
想講下呢度好有性格既服務態度

時間約下午三點,餐廳半滿

等食物時還聽到該女侍應向另一枱食客解釋廚房犯錯,與她無關。

除左杯咖啡奶多過啡,食物其實ok,
但應該冇下次。

2016-04-28 2122 瀏覽
相約朋友們短聚食個靚飯,上次試過十分滿意,今晚介紹朋友們齊齊嘆一嘆。訂左位都要等?算數,等一陣。相隔只不過三個月,推出大量 Set dinner 噃,但 menu 不怎麼吸引,我都係決定散叫。原來散叫加 HKD30 可以轉餐,包餐湯、麵包同餐飲,食到後半先知道,Menu 無寫而且侍應肥妹又無解釋清楚呢。紐西蘭石蠔,menu 上面無架喎,侍應們亦無提供名稱或作任何介紹,我估係 Irish rock 囉。質地爽而味道偏淡,似乎有點沖水過度。偏瘦,肥美欠棒,無 after taste 可言,新鮮就夠新鮮喇。法國生蠔 white pearl,今晚只有兩款法國蠔 Gillardeau 及 white pearl,我替大家揀左 white pearl。肥美鮮甜,滑滑 creamy,剛剛濃濃香不過份的海水味,但眼前既生蠔紿終未能達標,只可說是不過不失啦。辣肉腸羅勒芝士 pizza,一望一索就清楚知道係新鮮焗起,熱騰騰香噴噴,氣勢迫人 ﹗剛剛出爐見到已經夠開心,顏色鮮艷奪目,鮮黃加鮮橙再加點綠色點綴,簡直錦上添花。香氣撲鼻,拙拙迫人。芝士味道濃郁,底蘊散發著酸甜蕃茄醬,羅勒清香味道夾雜其中。餅底又薄又

辣肉腸羅勒芝士 pizza,一望一索就清楚知道係新鮮焗起,熱騰騰香噴噴,氣勢迫人 ﹗剛剛出爐見到已經夠開心,顏色鮮艷奪目,鮮黃加鮮橙再加點綠色點綴,簡直錦上添花。香氣撲鼻,拙拙迫人。芝士味道濃郁,底蘊散發著酸甜蕃茄醬,羅勒清香味道夾雜其中。餅底又薄又脆,拓著厚厚芝士跟茄醬,美味。

紅酒汁炆羊膝,上次 5 粒星絕對要 encore 啦,不幸地非常失望 ﹗完全係兩回事,當時評 95 分好食到不得了 ﹗香濃軟棉勁入味。今次 1 粒星,最多只比到 45 分乍。羊膝大大隻啖啖肉,Good ﹗但肉質乾硬粗糙,而且淡而無味,連個汁都不香不甜。到底發生咩事呢?只專注做 set dinner 菜式而忽略左其他主菜?

碳燒安格斯肉眼扒 5 成熟,都幾大舊架喎,有成 500 gm。落單時侍應妹妹話要等 30 分鐘,碳燒處理係耐一點既。我自己食開 3 成,但朋友們食唔到咁生,而且 Phil sir 食開 well done 添。但最後竟然黎左 3 成,我梗係開心啦,但朋友們免強接受,食到扁晒咀。又是一道失望的菜色,無碳燒香氣,亦無碳燒味道,怎麼搞的?牛味都尚算滿意,但真係偏淡左少少。牛扒 3 成熟質地嫩滑而有趙口,幾好。生薯非常好味喎,燒得好香口,外脆內軟,好食過塊牛扒。

黑啤燴豬扒,發現幾有趣就試試啦,最初係想食芝士焗龍蝦,但今晚無貨無口福。真係有驚喜喎 ﹗估唔到全晚最好食既係豬扒,黑啤汁帶甘帶甜,好得意,香濃惹味 ﹗豬扒吸盡醬汁,軟棉入味,好好食。今晚食客不多,不太忙,經常都要要求添水,想喝死我咩。今餐每一項目、每一細節都強差人意,運氣認真不好。

紐西蘭石蠔
法國生蠔 white pearl
紅酒汁炆羊膝
碳燒安格斯肉眼扒 5 成熟
黑啤燴豬扒
碳燒安格斯肉眼扒 5 成熟
2013-04-14
15 分鐘 (堂食)
黑啤燴豬扒
剛開業不久既西餐廳,行中高檔路線,試過多間大埔類似既餐廳,Munch Now 算係坐得最舒服、氣氛最好既一間喇。裝修既顏色、燈光、擺設、佈局既協調性都較高,環境比到種好 warm 既感覺,舒服。香港吋金呎土,租金越升越不合理,所以舖面較細,枱櫈都要細一點。幸好餐具碗碟不是誇張地巨形,能夠同時放到兩個 main course、兩碗湯連個麵包籃都尚可接受,但想放多碟小食就有點困難喇,有點屈質。酒牌還在處理中,所以暫無酒精飲品供應呢,不過餐廳都好識做,歡迎自擄紅白酒、香檳、whisky 用餐,暫不收取任何開瓶費。可能初開業既關係,侍應們顯得有點生手,要落下苦功先得喇。跟瑪雅妹妹遲來的飯局,好好享受美食吧。今晚有新鮮生蠔供應喎,兩款法國、一款韓國,我都未試過韓國出產既生蠔,一定要試試。Main course 真係好多選擇,雞牛羊豬、意粉、risotto、pizza、等等,好多野想試、好多野想食,點算好?意想不到有即焗 pizza 供應,聽見都口水流 ﹗隔離枱 order 左我最喜歡既即烤薄脆餅底 pizza,引死人咩,下次一定要試,依度仲要有 margherita pizza,我的至愛,正 ﹗

我對連鎖店或快餐店出品既 pizza 非常抗拒,因為質量參差,大多唔好食呢 ﹗頭盤 menu 有點悶,普通沙律,又係火腿,而鵝肝蜜餞蘋果以前食過,今晚又無 crab cake 食,諗諗先。Munch 有生蠔供應,Good ﹗

韓國生蠔,上枱喇,即刻聞到鮮蠔既味道 ﹗咁大個仔第一次食韓國蠔,真係有驚喜喎 ﹗比想像中好得多,海水味不重,味道好清新帶生蠔鮮味,隱惹有點青瓜香氣,肥美而質感爽口,值得推介,下次會再 encore ﹗

法國生蠔,依隻法國蠔跟韓國蠔相比下有點失色,肉質偏瘦,咬落 creamy,海水味稍濃而帶鮮,都好食。但今晚係韓國勝出,恭喜呀 ﹗生蠔加幾滴鮮檸檬就已經可以提升食味,正到不得了 ﹗如果能夠體貼一點,用紗布包住檸檬,檸汁唔會周圍飛就更加好喇。

煎鵝肝配蜜餞蘋果,作為頭盤份量還可以。鵝肝煎得外脆而裡面軟棉棉,不過鵝肝不是特別肥美油潤,算滿意。如果能夠淋上一個濕潤而酸酸甜甜既汁就更好,會生色不少、味道更豐富 ﹗蜜餞蘋果粉口帶果香,雖然本人不喜歡食甜,但依道菜可以再甜一點,現在有點暗淡無光既感覺,一試無妨。以前層經係另一餐廳食過,演繹得比較出色。

忌廉蘑菇湯,中途食食下突然諗起個晚餐欠個湯喎,唔夠完美,處女座特質。不幸地今晚只有一款餐湯提供,無緊要。依個湯不了 ﹗超水準既演繹,雖然看似簡單又普通既忌廉蘑菇湯,不過打得非常幼滑,半點粗鞋感覺都沒有 ﹗厚薄恰到好處,菇味香濃而芳香,忌廉跟蘑菇味道十分平衡,而且溫度剛好燙口,係最好飲,最正既時候 ﹗忌廉蘑菇湯配煎鵝肝配蜜餞蘋果,硬係覺得唔多襯囉。

餐包,我不是馬虎的餐包,真的嗎?暖暖的包包,包皮略脆而帶濃郁麵包麥香,塗上牛油微微溶化繼而滲入麵包之中,我都認唔住成隻食晒呀,仲要有添食既衝動 ﹗

紅酒燴羊膝,非食不可 ﹗Lucky 點中好野,大力推介 ﹗好食到連隻碟都想吞埋落肚啊,連汁連肉食清光,乾乾淨淨,隻碟完全空空如也立立令。聞到陣陣酒香跟羊肉香味混和,芬芳氣味拍打著腦袋。羊膝份量十足,肉味濃厚又散發出淺淺羊羶味。慢煮使到肉質濕潤而嫩滑,十分軟塾入味,腍得黎又不失趙口,輕輕溫柔地切開已完全離骨。

我鍾意用幼滑薯蓉包住羊肉一齊食,口感同味道更加豐富,昇華極致,而且兩者異常地配合,勁好味呀 ﹗特大呎碼羊膝、軟棉羊肉、濃郁紅酒汁、幼滑薯蓉,再配上鮮甜多汁脆肉瓜,熱辣辣送到,紅酒汁香味撲鼻,外觀吸引,色香味美,無得彈 ﹗

碳燒安格斯牛柳 5 成熟 250 gms,好厚啊,so huge ﹗我一向食牛都只係 3 成,不過牛柳特別厚仲要用碳燒,怕裡面唔夠熱呢。安格斯肉眼或安格斯西冷都經常食,但特厚牛柳就較為少喇。第一眼望見佢既時間已經有觸電感覺,好巨形啊 ﹗又大又厚既牛柳,送到時已聞到好香碳燒香味,籠罩著四周。輕輕按一按,好有彈性喎,賣相討好,色澤鮮明,我唔客氣喇。

即時中間鋸開驗一驗是否準確 5 成熟先,顏色程鮮嫩紅色,肉汁豐富到不斷流出,牛肉味非常濃郁,調味有點重手而略咸,輕返少少就更好啦。口感濕潤,鬆軟而帶嚼勁,唔錯。因為碳燒較難掌握,邊位少不免有點過熟微燶,理解的。伴碟燒菜都一絲不苟,爽甜美味。

韓國生蠔
忌廉蘑菇湯
忌廉蘑菇湯配煎鵝肝配蜜餞蘋果
  • 碳燒安格斯牛柳
2016-02-15 713 瀏覽
大埔★Munch Now幾次食完飯經過都諗住下次試下,今晚終於的起心肝黎食西餐預祝下情人節Munch Now係一行舊式店舖既橫街之中顯得格格不入,但正因為咁又份外突出。好彩7點半左右黎到walk in都咁o岩仲有張2人枱唔洗等位~室內設計簡單唔花巧,啡色既石磚牆、天花既吊燈同牆上既昏黃燈光、啡紅色既梳化同枱上既西式餐具都為餐廳加添一點點浪漫既情調只不過我地坐緊既2人枱係由1個四人位分拆出黎,同隔離枱既距離只有一個手掌,略為狹窄左少少同埋好似同隔離枱互相聽到大家既對話有少少尷尬搵食時間除左望下個set dinner,仲好努力係德國餐廳搵下會唔會有pizza食好彩依到原來真係有得食多國菜~- 餐包(跟set dinner):絕對係令人喜出望外既暖笠笠小餐包!睇個樣以為佢係硬掘掘既法包,原來外脆入軟,仲要因為已經落左鹽同蔥去整就咁食都好夠味,好似食緊(唔油既)蔥油餅咁- 餐湯(跟set dinner):同個餐包一齊上但完全失色既忌廉湯。應該加左少少黑松露,不過飲落都係好稀偏淡...- 沙律(set dinner加$15):嗌之前望到隔離枱都知只係簡單地加左沙律醬既罐頭水果,不過聞落食落都唔錯
大埔★Munch Now

搵食時間

好彩依到原來真係有得食多國菜~
- 餐包(跟set dinner):

- 餐湯(跟set dinner):
餐湯

- 沙律(set dinner加$15):
沙律
嗌之前望到隔離枱都知只係簡單地加左沙律醬既罐頭水果,不過聞落食落都唔錯,做開胃小食o岩晒。

- 香煎比目魚扒拌麻醬凍天使麵(set dinner $138):
香煎比目魚扒拌麻醬凍天使麵
老實講個賣相真係要扣少少分,天使麵同蔬菜絲好似放得勁求其
哈哈~不過都係味道最緊要。凍天使麵煮到o岩o岩好唔會太林,條條都上晒麻醬汁,creamy得黎食落又一d都唔會濟
連埋伴碟既沙律菜一齊食仲fresh呀~意外地厚肉既比目魚扒煎到外皮香脆,入口啖啖肉得黎又好滑

不過個凍天使麵同比目魚扒一凍一熱,味道又唔係特別夾,感覺上都係分開食好d。哈哈,好似變相嗌多左個dish咁

- Margherita Pizza ($78):
Margherita Pizza [水牛芝士薄餅]
啤酒肚話前幾日睇完外國飲食節目教整最基本既Margherita Pizza所以好想食

鋪滿水牛芝士既邪惡pizza食落好惹味勁咸香
隱約見到d蕃茄醬不過味道被香濃芝士徹底遮蓋晒~唯一係....雖然條pizza邊都夠晒脆,不過如果厚番少少會更加開心

- 咖啡(跟set dinner):
咖啡
繼餐包後另一樣令人喜出望外既佳品
!咖啡香濃微苦零酸味,加左少少奶飲更加香滑,拍得住coffee shop既水準

埋單$255/2ppl。
整體黎講環境有情調只係座位略為逼狹(不過我見佢本身都比2個人坐4人枱,可能咁岩佳節前夕多人先坐得逼d),服務不過不失但勝在食物價錢合理有水準。值得再黎幫襯
2016-02-13
慶祝紀念
情人節
香煎比目魚扒拌麻醬凍天使麵
Margherita Pizza [水牛芝士薄餅]
咖啡
  • Margherita Pizza
2015-12-28 678 瀏覽
今天是大假的第一天,幸福地睡至自然醒,然後才和仔仔来过遲来的午餐。這間餐廳名為' Munch Now', 質素極高,绝对超值!室內顏色配搭很有氣氛!壁燈和紅磚牆很有格調!午餐有很多選擇!價格只是$50至70不等!磨菇湯很香滑!香煎纽西蘭牛扒調較成數剛好!肉質鬆軟!煎牛舌黑椒汁!外脆內軟!牛舌味濃,加上黑椒汁更惹味!最後來一杯香濃咖啡,香滑無比!
室內顏色配搭很有氣氛!
壁燈和紅磚牆很有格調!
午餐有很多選擇!
價格只是$50至70不等!
磨菇湯很香滑!
香煎纽西蘭牛扒調較成數剛好!
肉質鬆軟!
煎牛舌黑椒汁!外脆內軟!
牛舌味濃,加上黑椒汁更惹味!
最後來一杯香濃咖啡,香滑無比!

2015-12-28
  • 煎牛舌黑椒汁!
2015-09-14 879 瀏覽
晚上在大埔揀了這間德國餐廳本想叫"芝士肉醬薯條" 侍應說沒有貨,那我問她前菜有什麼推介, 她只求其說最多人叫的是 "巴拿馬火腿蜜瓜" 跟另一款茶就走了...我以為自己去了茶餐廳而不是德國餐廳我叫了凱撒沙律, 侍應說可加 $30變套餐, 有湯, 餐包跟飲品。我試了一口朋友的忌廉湯, 淡如水, 包變形....不要也罷。最嬲是凱撒沙律做法很 hea 又太咸!只有4 款材料....雞蛋, 芝士同火箭菜都不見了, 不用黑醋又用好咸的mayo ....炸麵包又很油, $78 完全不值 朋友叫的咸豬手好一點, 只是雪藏味太重, 未能整走
晚上在大埔揀了這間德國餐廳

最嬲是凱撒沙律做法很 hea
 又太咸!
炸麵包又很油, $78 完全不值
凱撒沙律
朋友叫的咸豬手好一點, 只是雪藏味太重, 未能整走
咸豬手
2015-09-13
2015-06-21 1217 瀏覽
每次經過Munch Now入面都坐滿食客, 相信質素會唔錯的一間食店, 今日趁假期, 訓飽就落街試下先,4點鐘去到, 好彩有一枱食客走人岩岩好有位, 望望menu, 都幾多選擇, 統一價錢, 全部$43費城牛肉三文治, $43估唔到除左個包之外仲有薯條, 老公切左少少比我試,麵包好香脆, 牛肉係切粒粒既, 無咩點醃, 完全食到牛肉本身既香味,同埋好"林"手指魚薯條, $43相信係即叫即炸, 夠晒熱, 魚手指好大條, 仲要有3條咁多, 魚炸完後仲好有肉汁, 完全唔乾同好滑, 脆醬好薄, 配埋沙律醬更加好味, 而薯條都唔錯, 夠熱, 值得一提既係d沙律菜入面既醋, 好香濃, 好醒胃,食完炸物後配少少菜,係好舒服既餐飲, 即磨咖啡杯即磨咖啡真係無得彈, 未飲前已聞到咖啡香, 香濃, 飲完後即刻醒晒

費城牛肉三文治, $43

2015-06-20
費城牛肉三文治
手指魚薯條
2015-05-20 1025 瀏覽
接呀媽放晏食午飯嚟間近近地嘅餐廳食下,menu大部分嘅價錢都唔平,但係個西冷排就相對比較平,見6十幾蚊就有塊排食就同呀媽叫一人一塊。是日湯係普遍白湯,不過不失。嚟到主菜牛排,我配左薯菜。牛排叫左7成熟,可能因為價錢,所以唔會太高期望,我覺得都煎得冧,易入口,但就冇咩牛排味,個味主要嚟自佢個汁,但個汁有少少苦,但味道都ok的。總括嚟講,6十幾蚊食到塊排都算係唔錯。
接呀媽放晏食午飯嚟間近近地嘅餐廳食下,
menu大部分嘅價錢都唔平,但係個西冷排就相對比較平,
見6十幾蚊就有塊排食就同呀媽叫一人一塊。
是日湯係普遍白湯,不過不失。
嚟到主菜牛排,我配左薯菜。
牛排叫左7成熟,可能因為價錢,所以唔會太高期望,
我覺得都煎得冧,易入口,但就冇咩牛排味,
個味主要嚟自佢個汁,但個汁有少少苦,但味道都ok的。
總括嚟講,6十幾蚊食到塊排都算係唔錯。
  • 西冷牛排
2015-05-16 986 瀏覽
想食哩間野好耐,次次經過都無時間停低。今次終於比我可以係度停留片刻。哩間野個格調好好,high tea時段沒有爆場,帶比我地兩個一份舒適既寧靜。咁舒服既環境食落D野食都變得好好味,仿佛野食帶比我地既營養都全部被吸收曬咁。野食正常,未算超級美味,但份量好夠,食到好飽。我叫左杯熱鮮奶,好creamyyyyyyyyyy阿~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~最後好滿足好飽!下次黎試埋晚餐先得!
想食哩間野好耐,次次經過都無時間停低。
今次終於比我可以係度停留片刻。

野食正常,未算超級美味,但份量好夠,食到好飽。

最後好滿足好飽!下次黎試埋晚餐先得!
2015-05-12 1186 瀏覽
一直都有聽過住大埔既朋友介紹大埔墟既呢間西餐廳 - Munch Now 好受街坊歡迎可能係因為大埔無乜差唔多類型同級數定位既西餐廳, 而且價錢都算合理, 所以朋友話每逢午飯, 晚飯時間都會大排長龍今日特登入黎試佢既午餐, 大約中午12:30到達, 已經有人龍係門口等緊, 果然好受街坊熱捧!午餐選擇都唔少~ 價錢由$48-$68不等 (未計加一) 呢個價錢包埋餐湯但餐飲要加錢叫是日餐湯係忌廉磨菇湯, 飲落有淡淡既菇香, 不過唔會食到有菇, 質素還可以!我地4人食, 其中一個叫左洋蔥豬扒配意粉 $58, 另外三個都係食牛扒~!有兩大塊豬扒, 煎得甘香, 肉質夠嫩, 意粉軟硬適中.. 呢度都有提供芥茉, 茄汁等等, 要問侍應拎香煎紐西蘭西冷牛扒跟燒汁餐(配飯/薯菜/意粉) $63上枱已經對塊牛扒好有期望, 煎得好靚~~雖然塊牛扒一D都唔"韌", 不過真係無乜味... 而個燒汁味道亦都唔算香..飯粒少少硬身, 唔夠綿香.. 薯條係粗身既, 唔會太咸~總括 要係大埔搵間環境唔錯 價錢合理既西餐 可能真係只有呢度只係塊牛扒令人有少少失望, 不過佢有咁多選擇 下次有機會會再黎試佢其他款式 (仲要再早

忌廉磨菇湯
洋蔥豬扒餐(配意粉)
香煎紐西蘭西冷牛扒跟燒汁餐(配白飯)
香煎紐西蘭西冷牛扒跟燒汁餐(配薯菜)
香煎紐西蘭西冷牛扒跟燒汁餐(配飯/薯菜/意粉) $63
上枱已經對塊牛扒好有期望, 煎得好靚~~
飯粒少少硬身, 唔夠綿香.. 薯條係粗身既, 唔會太咸~
只係塊牛扒令人有少少失望, 不過佢有咁多選擇 下次有機會會再黎試佢其他款式 (仲要再早D黎避開人龍)
2015-05-10
30 分鐘 (堂食)
洋蔥豬扒餐(配意粉)
2014-07-25 2229 瀏覽
6時半到餐廳, 沒有人,但過了7時,全場滿了。滄海遺珠-在大埔墟的德國?餐廳: Munch Now。 地點有點特別, 在街巿小店附近中有一突兀的西餐廳, 早上成日見有好多人在那吃早餐,不知原因何為, 原來是那杯咖啡,豬手一流,配菜竟然一絲不苟,沙律菜用黑醋點綴, 矮瓜撒上胡椒粒, 甜品是自製拿破倫, 餅皮不肥, 上面的芒果是台灣定呂宋芒,? 香芒四溢, 肯定不是平時的那種。唯獨牛扒一般
6時半到餐廳, 沒有人,但過了7時,全場滿了。
安格司牛柳
咸豬手
2014-07-25
  • 咸豬手
  • 咖啡
其實都係朋友介紹先去,我初頭入到去已經覺得好迫同好唔舒服,我哋一行五人坐張六人枱,後來再搭多個人落嚟,我叫咗個三文魚白汁寬條意粉,來到只係得一塊大慨兩寸闊嘅三文魚喺啲意粉上面,而我朋友叫吞拿魚意粉,啲吞拿魚就少到暈,意粉咩道唔錯,而個午餐係唔包嘢飲,要另加錢,至於我朋友叫咗杯咖啡,來到時覺得少奶同埋苦啲,所以再叫佢比啲奶,佢話要加三蚊,呢間嘢個老闆都算得好盡,材料夠少,乜都要加錢,都知道生意成本高,本人食過好多呢類餐廳,但覺得真係唔會再去食,但我見到有好多人等位。
2014-04-16 2269 瀏覽
與朋友一行6人到此晚餐點了6份set dinner不跟飯、意粉的配包及蘑菇忌廉湯蘑菇忌廉湯挺好味很香的菇味湯亦不會太稠或太稀,,恰到好處問侍應推介什麼pizza然後就介紹我們吃煙三文魚金不文pizza果真不錯!濃濃的芝士配煙三文魚的鹹香,,味道很好6份餐分別有羊扒,,豬手,,西冷,,豬鞍及松露野菌risotto我點的是羊扒,,騷香味足吃完後仍齒頰留香朋友說豬鞍也煮得夠稔很好吃!就是西冷太韌不好吃之前爸媽也光顧過..爸也是說這裡的牛扒不好吃~加錢加甜品問有什麼甜品結果order後才說沒這沒那的應查清楚才答覆比較好..反正只剩2枱客chesse cake很難吃!!!一點芝士的味道也沒有!反而焦糖燉蛋味道不錯總括來說,還是有可取之處的~~只是少部分食物味道較差~~
與朋友一行6人到此晚餐
點了6份set dinner
不跟飯、意粉的
配包及蘑菇忌廉湯

蘑菇忌廉湯挺好味
很香的菇味
湯亦不會太稠或太稀,,恰到好處

侍應推介什麼pizza
然後就介紹我們吃煙三文魚金不文pizza
果真不錯!濃濃的芝士配煙三文魚的鹹香,,味道很好

我點的是羊扒,,騷香味足
吃完後仍齒頰留香
羊扒
朋友說豬鞍也煮得夠稔很好吃!
就是西冷太韌不好吃
之前爸媽也光顧過..爸也是說這裡的牛扒不好吃~

加錢加甜品
問有什麼甜品
結果order後才說沒這沒那的
應查清楚才答覆比較好..反正只剩2枱客
chesse cake很難吃
!!!一點芝士的味道也沒有!
反而焦糖燉蛋味道不錯

總括來說,還是有可取之處的~~
只是少部分食物味道較差~~
2014-04-08
羊扒