今日嚟到中環諗住行吓睇吓有咩好嘢食 點知喺轉角位俾我見到呢間裝修唔錯價錢又唔貴嘅漢堡包店 呢度嘅漢堡包同食開嘅乜乜牛肉唔通呢度主要係食炸雞漢堡雞翼等等今次就分別叫咗Truffle Mayo combo B $98🍔🍗呢個價錢包埋薯條同埋嘢飲 薯條方面就叫咗waffle fries 薯格炸得好香脆食落去外脆內軟 呢個炸雞漢堡食落去係鹹鹹地嘅算係比較迎合多人口味嘅炸雞漢堡叫呢個一定冇死呢個價錢仲包埋所有嘅嘢飲餐單 呢度主打係健康果汁飲品 今次就試咗一個 Gooseberry oolong 🧃飲落去其實係梳打飲品 用嚟配番啲炸雞中和返冇咁油膩另一個餐我哋就叫咗Sweet buffalo $98 combo B🍔🍗今次呢個餐就轉左食popcorn chicken order 左麻辣口味 咬落去一粒無骨舊舊都係肉 個人幾推介呢個! 好快就成兜青晒😤🤤呢個餐就叫咗black berry charcoal oolong 其實都係梳打飲品不過呢個就黑莓味🍇比較重啦 總括嚟講覺得喺中環可以食到呢個價錢有一個餐嘅漢堡包仲要質素幾好真係好難搵到所以推薦大家支持小店 希望遲啲會有更多呢類型嘅舖頭

今次就分別叫咗
Truffle Mayo combo B $98🍔🍗

另一個餐我哋就叫咗
Sweet buffalo $98 combo B🍔🍗

• Popcorn  chicken
  • Truffle  mayo
2020-10-27 41 瀏覽
呢間喺PMQ附近嘅炸雞店好似係第二間分店嚟,鋪頭細細但店員充滿活力好細心咁介紹menu,仲recommend左佢地嘅special drink俾我地$98 Combo Set B 有一個炸雞漢堡,炸脆薯格,重點係包一杯特色飲品同平時普通跟餐個d soda好唔同,我點左杯Strawberry Shiso Matcha 以士多啤梨汁做base,配上左濃濃嘅Matcha,覺得出面買嘅話都要$30杯所以Combo堅抵喎而且佢個Burger超大份,女仔食應該會好飽 haha舊雞扒厚得嚟好Juicy, 而且好有彈性,like!期間都見到好多人嚟買外賣,喺中環有咁高性價比嘅餐,實屬難得!

$98 Combo Set B
有一個炸雞漢堡,炸脆薯格,重點係包一杯特色飲品

所以Combo堅抵喎

而且佢個Burger超大份,女仔食應該會好飽 haha
舊雞扒厚得嚟好Juicy, 而且好有彈性,like!
2020-10-24
2020-10-26 49 瀏覽
係中環PMQ行街 行到肚餓就喺周圍搵嘢食 附近都係粉面餐廳為主突然見到間西式漢堡餐廳即刻入咗去食餐廳位置不算多 下晝嚟食嘅時候可能會比較多人我哋係下午茶時間去食嘅平時食漢堡都係食牛為主呢間餐廳全部都係得雞嘅漢堡啱晒唔食牛嘅朋友最鍾意食辣嘅我叫咗個辣雞漢堡炸雞即叫即炸個包上枱嘅時候熱辣辣個包好有誠意係會烘過先嘅唔好以為炸雞個包就會油淋淋 佢夾住椰菜絲同青瓜減去左油膩嘅感覺辣味好有後勁 我好鍾意❤️嗌咗套餐有薯格同嘢飲薯格正正常常嘢飲有驚喜 低卡又好飲嘅茶我揀咗竹炭茶 只係得30卡路里解渴又去膩 另外加多左一份雞翼Salt & vinegar 雞翼唔係包滿住脆粉嗰隻 雞翼又脆 又嫩 又多汁 唔係講笑鹽同醋嘅味道恰到好處 唔會搶咗各方嘅味道呢個早午餐食得好飽啊下次試埋其他未先🥰
係中環PMQ行街 行到肚餓

解渴又去膩

另外加多左一份雞翼
Salt & vinegar
雞翼唔係包滿住脆粉嗰隻
雞翼又脆 又嫩 又多汁 唔係講笑
鹽同醋嘅味道恰到好處 唔會搶咗各方嘅味道

呢個早午餐食得好飽啊
下次試埋其他未先🥰
今天特地到剛開幕的Donki 後便四處遊覽! 到中環安志街被 炸雞漢堡包🍗🍔及不多於70 卡路里の飲料所吸引!🤩 這裡由兩位男仕看似老闆開設。店鋪走簡約路線,地方不大有少量Bar 檯櫈👏🏻 幸好早點到,不久老外以至OL 都擠滿了!!餐牌以英文為主,共有6款不同味道炸雞,酸、辣、松露、芝麻等等。小妹好難取捨😭幸好老闆耐心地為客人講解每款特式最後挑選了甜中有辣的Sweet Buffalo 漢堡包好有份量,夾著的炸雞嫩中帶Juicy ~ 醬汁更不會搶了主角。好好好好味! 附有手套🧤很貼心 😎Ordered Combo set HKD 98更可添加小食、飲料而我挑選了Waffle fries 薯格及飲料Dragon fruit Rosemary 中的Dragon oolong 金黃色的薯格脆口度十足。沒罪惡感的飲料Base 用烏龍茶,味道清香,剛好平衡油膩感。 最後還未夠喉還添加了 麻辣版雞翼 HKD 35,味道十分足夠,外層仍看到有麻辣香料,使小妹👄 感到又麻又辣很衝勁😂

幸好老闆耐心地為客人講解每款特式

上環山上面的小店,店舖裝修好有嗰種美式休閒小店的特色,非常適合依個鬼佬匯集嘅中環結志街下。店員係三個abc後生仔同佢講英文又得,中文點餐亦都得佢哋仲要勁nice 勁好人有傾有講🙂由於都夜啦所以簡簡單單叫過combo A($88)就算,不過我想講呢個價錢喺中環都算係平民價10分抵。Truffle Mayo+Drink($88)黑松露醬蛋黃醬炸雞扒包,個名聽落去有啲普通,但食落去直頭bling 一聲咁衝擊你嘅腦袋,首先雞扒炸得剛剛好,不會over又能鎖住雞扒嘅肉質保持鮮嫩嘅質感,然之後重點來了,濃濃的黑松露醬突然在你的口腔中四溢再配合埋蛋黃醬更加令味道昇華更加濃郁。成個包味道很配合我只能夠用憂愁去到形容依個包,講真嘅我咁大個仔真係未食過咁好食嘅包。最後杯嘢飲飲咗幾啖水我突然醒起有啲嘢要做買多杯嘢飲俾女朋友然之後店員很好地幫我包起拎走。自己跟餐個杯嘢飲叫咗Gooseberry OOLONG 飲洛口就知道佢係用新鮮嘅gooseberry 整出嚟。至於叫比我女朋友嘅係Fizzy blackberry charcoal耳背都係用新鮮嘅blackberry整但係留意番係遊戲飲料記住唔好放太耐。唔講咁

Truffle Mayo+Drink($88)
Truffle  Mayo

唔講咁多一言以蔽之依間野絕對會覆桌.

Truffle  Mayo
2020-10-20 50 瀏覽
中環都係近排經常黎既地方,“搵食”亦都非常方便,咩菜式都有得揀,今日就黎到呢間Munchies食漢堡包。Munchies主打既係雞漢堡、雞翼同埋低卡路里既飲品。我地叫左炸雞Truffle Mayo Burger、Shit the Bed Burger,另外配左餐有薯格同飲品,飲品一個係Blackberry Charcoal Oolong黑炭茶同Strawberry Shiso Matcha士多啤梨紫蘇葉抹茶,另外叫左兩款雞翼,分吃係Southern同埋Salt and Vinegar。先講飲品士多啤梨紫蘇葉抹茶同黑炭茶飲落好清新,而且唔會好甜,真係有一種低卡健康既感覺,而黑炭茶飲落亦有羅漢果既感覺好清爽。漢堡包,炸雞配以唔同既醬汁,黑松露蛋黃醬本身已經好惹味,再加埋juicy炸雞同配料,真係好出色,絕對係水準之上。雞翼方面,Southern應該係南方炸雞,咸香味十足,而Salt and Vinegar味道就應該到salt,Vinegar就唔明顯,更加啱我呢啲唔喜歡酸味既朋友,外面舖有小小鹽,同樣咁惹味。諗唔到舖頭細細,可以做出咁好味既漢堡,絕對要再黎多幾次!

諗唔到舖頭細細,可以做出咁好味既漢堡,絕對要再黎多幾次!

2020-10-17
2020-10-15 74 瀏覽
今日同朋友一齊黎試新野😘😘😘😘😘果然無推介錯呢~店內位置唔太多,我約2點來到,當時已是滿座,店員同啲外國朋友傾偈,都幾nice😇😇😇😇😇我地叫左2個combo,2個combo餐也很快到了,我們點了sweet buffalo chicken sando和truffle Mayo chicken sando,combo B可以多選一款小吃,我地揀左Kimchi Fries(泡菜薯格)😛😛😛😛😛😛sweet buffalo chicken sando不辣的味道,會有少少甜味;truffle Mayo chicken sando有加上黑松露醬的burger,我個人比較喜歡這個口味(店員也說是店內較受歡迎的burger)。第一啖咬落去,已發現他們的雞雖然是炸的,但一點也不老,而且很juicy,十分好味!加上松露醬真的勁惹味,令本身對burger不是超級粉絲的我也覺得可以再encore😝雞肉本身好大塊,加上有很多椰菜絲及甜甜的青瓜片,即使吃到最後很不會覺得膩。小食方面也不惶多讓,炸薯格上鋪滿了炸過的泡菜及惹味的sauce,令我對薯格一貫的吃法改觀了,如果有去,一定要點kimchi fries來試試

小食方面也不惶多讓,炸薯格上鋪滿了炸過的泡菜及惹味的sauce,令我對薯格一貫的吃法改觀了,如果有去,一定要點kimchi fries來試試!真的好好味!

而且店內也超級貼心地提供了無線充電給顧客,想坐耐啲都不怕沒電啦!

總結一下,這次的burger體驗令我對burger的觀感大大改變了,加上他們的健康飲品真的很正(店員說正正是他們店的slogan: guilt-free drinks with guilty munchies)就算淨買野飲都值得,因為價錢也十分相宜,二人量的套餐大概$204。下次一定會再來幫襯!
2020-10-14 47 瀏覽
滿足的一餐😋在朋友的介紹下,於星期六的brunch 時間來到中環呢間新開無耐的餐廳,主打burger及低卡路里健康飲品。餐廳位置上需要花點時間找一找,但去到後會發現該地段不像平時看到的香港街道,有點似在韓國那種兩旁都是cafe的街道,是打卡的好地方❤️❤️❤️❤️❤️我先在店外先看了一下餐牌,除了飲品有中文字外,主菜burger menu都是英文,於是我請店員為我作推介,店員很有耐心為我逐一介紹,最後我點了一個combo A和一個combo B。飲料方面點了黑莓活性碳配酸檸檬及手搖金菊龍珠果桂花烏龍茶。飲品很快便送上了,由於店內主打健康低卡飲品,喝了第一啖就感受到和出面賣的那些飲料相差很遠,感覺很清新,沒有過多的人工甜味。店員說全店最高卡路里的飲品都只有70卡,我相信是真的!令我開始不想再飲甚麼珍珠奶茶、水果茶😂😂😂😂😂😂😂
滿足的一餐😋

This little haven is located near the corner of Gage Street, and the haven is called Munchies. A lot of people order takeaways as very few seats are available inside. The staffs are friendly and they were really helpful with what I should for my burger. I’ve asked the staff what they recommend and I really like suggestions. We’ve ordered a Sh*t the bed and Truffle Mayo burger. Not much you can say about Sh*t the bed as it does taste really hot ,7/10 hotttttttt. The Truffle Mayo was also really good, the taste was well balance and I didn’t feel guilty about eating Mayo!!! Overall, the new burger place is great! Definitely worth the visit! But I would suggest that they need to even out where the place the sauce on the burger as some parts had no mayo, maybe is just me!!!
2020-10-08
2020-10-13 30 瀏覽
星期六係中環放左工悶悶地就係公司附近逛下順便搵下野食,見到哩間以美式漢堡包為主的餐廳,飲品選擇配搭都特別,一於入去叫份美式漢堡套餐,店鋪裡面以簡單風格裝潢,有部Marshall既喇叭機播放緊美式音樂,有點似置身於外國,行到去cashier 望下餐牌,點左個Truffle Mayo、Southern chicken wings & Gooseberry Marigold Matcha(less ice),比完錢就坐低聽住歌玩下電話等野食,食物係即時製作,所以要等一等,店員將飲品放到枱面,飲品漸變色層次,好靚,店員叫我可以打下卡先再搖勻飲用。Gooseberry,中文名叫醋栗、鵝莓或刺莓,它富含果膠,維他命C含量僅次於奇異果,可以保護腸胃、抗氧化提高免疫力等多功能。。。杯飲品中文全名直釋叫萬壽菊醋栗抹茶,飲落酸酸地帶點清新味道當中抹茶同菊花味道都濃厚。Truffle Mayo都黎到我面前了,好香黑松露的味道,店員仲窩心地提供酒精濕紙巾同手套方便我拎住食,雖說有黑松露既香味,但食完成個包都未有所鑊,包的兩面被焊過,夾上炸雞扒、酸瓜、生菜絲加上沙律醬,咬落雞扒仍然保持肉質嫩滑,雞油從肉質裡面流

行到去cashier 望下餐牌,

飲品漸變色層次,好靚,店員叫我可以打下卡先再搖勻飲用。
Truffle Mayo都黎到我面前了,

雖說有黑松露既香味,但食完成個包都未有所鑊,包的兩面被焊過,夾上炸雞扒、酸瓜、生菜絲加上沙律醬,咬落雞扒仍然保持肉質嫩滑,雞油從肉質裡面流出,食完巳經好夠飽。

雞翅熱騰騰放在杯裡,一杯有5隻,咬落特別香脆,可能係因為加左薯片而炸有關,調味粉的味道: Southern,比較少食到,感覺似墨西哥的風味帶微微辣,幾特別。

食完野見人多多,我急急腳讓位離開比其他客人。

2020-10-03
  • Southern chicken wings
  • Gooseberry Marigold Matcha
2020-10-12 22 瀏覽
雖然本身唔知道咩係chicken sandos,不過知道咩係炸雞漢堡😂包控叫左個combo B, $98有齊漢堡,薯格同野飲,本身以為呢個價錢只係包檸茶檸水,原來係包哂成個drink menu!試左杯dragon fruit oolong, 本身雖然無特別鐘意rosemary , 不過呢杯清新得黎無太濃,帶到天然既香甜味感覺好ok!講番重點chicken sandos, 可以揀口味, 我就試左sweet buffalo因為好鐘意食buffalo wings😂炸雞超級脆同好juicy肉又厚,感覺好似將一件炸雞排塞入個包咁好邪惡!包控非常鐘意佢個包,感覺好軟熟好似減壓公仔咁似海綿,可以balance番炸雞既熱氣感覺!kimchi fries同炸雞翼都炸得好好,特別香脆,感覺小店都好認真處理每份小食,可以encore🤣🤣
2020-10-09 28 瀏覽
最近漢堡店真係開左唔少呀。 花多眼亂, 都唔知試邊間好。 黎到上環, 比佢既低卡飲品海報吸引。 其實都唔只我, 好多人都會比佢門口既海報吸引望一望。 所以決定試下。佢餐版唔複雜, 好集中比客人睇就係簡雞漢堡,雞翼, 小食, 飲品。做得咁精, 應該唔錯。 而且真係好多人黎取外賣。佢既套餐好抵, 我最後簡左combo A, 一個包+野飲, 另再叫個小食。Truffle Mayo, 店長既推介。 Truffle味好特別, 個醬唔會好搶, 因始終件雞先係主角。 味道配搭得剛剛好, 中和左炸雞既油膩感, 中間仲有生菜絲同酸瓜,成個包好足料, 好大個。 再加上佢好受歡迎既blackberry charcoal oolong, 好清新, 飲到真係新鮮blackberry味而唔係糖精水, 而且烏龍唔係好甜, 真係非常正。 好鍾意lee個配搭。而小食係popcorn chicken, 有少少辣, 但好野味, 只係炸得真係好脆,果然係deep fries, 但我覺得硬左少少, 如果稔返d就好啦。整體上係好夾既, 這個價錢真係幾抵。 食得好開心。
做得咁精, 應該唔錯。 而且真係好多人黎取外賣。
整體上係好夾既, 這個價錢真係幾抵。 食得好開心。
2020-10-09
  • BlackBerry charcoal oolong
一入到餐廳,店主向我哋介紹有咩好推薦,同分享佢哋店嘅理念!勁friendly n NICE🥰原來佢哋係想人食邪惡嘅漢堡包🍔同時配搭低卡嘅飲品,就可以balanced diet😎😎啱哂關注身材人士!聞說佢哋低卡飲品好多都係由美國返嚟,喺香港冇飲過所以一定會試!而且其實相對又吾算好貴咼🤤餐牌得2頁,專一做好chicken sando🤣🤣店主介紹個Avo sando話係最近先推出,而且係全素,如果想light dee,係好推薦的!!Avo sando(Double) $65好吸引呀!!紅紅綠綠,顏色會令人增加食慾😂個飽佢用牛油焗過,所以好好食!牛油果似乎用醋mix,略帶一點酸😂再加蕃茄仔嘅甜,成件事好fresh!!!!!!!上面個塊好似蓮藕,但未經證實🤣😂Southern chicken wing $35佢好特別!唔會好好厚粉,係用麵包康炸嘅!而且有成5隻禁多,不錯!薯格係跟我朋友個餐嘅薯格佢同KFC有分別!!似乎自己再seasoning過,落咗黑椒,食落一個肉醬意粉味😂🤣好搞笑,但好好食!!叫咗dragonfruit rosemary lemonade $36好好飲!好refreshing

餐牌得2頁,專一做好chicken sando🤣🤣

Avo sando(Double) $65

Southern chicken wing $35

薯格係跟我朋友個餐嘅

好好飲!好refreshing!!食咗禁多煎炸野,可以舒服啲下火😂而且佢勁低卡,禁大杯先吾過100cal😆正!
不得不提我朋友個chicken sando!我地叫truffle mayo,超超超超超超超好食!!!!個雞好嫩,外脆,內超juicy,係有汁㗎!已經bookmark jor會encore ☺️
下次都係吾扮健康,食chicken sando 🥰
  • Truffle  mayo  chicken  sando
2020-10-05 46 瀏覽
做完瑜珈就過到嚟食晚餐😚 特登嚟到中環呢間新開嘅Munchies 試下d正burger+ low cal drink!!!.餐廳主打chicken burger~ 好適合我呢啲唔食牛嘅人呀🤩 叫左個truffle mayo combo~ 個包真係超大個!男仔食都好夠,女仔就可能要share la✋🏻 包包非常鬆軟,入面件雞比包大嘅,用佢手套食係方便d!雞扒炒得香脆,但入面仲好嫩好juicy ~ 個truffle mayo source 做到畫龍點睛作用,升級左成個包呀😍.小食叫左薯格嘅,好脆口🥳.叫左杯strawberry shiso lemonade 😻 好refresh!! 甜度自然唔會太多,飲左即刻冇咁heavy ~

小食叫左薯格嘅,好脆口🥳

2020-10-04 28 瀏覽
呢間鋪頭有好健康美國無添加既飲品, 低卡路里再加上純天然 仲有 叫仲 sando既 burger係用包夾雞扒 有唔同風味! 再加上小食 好似泡菜 雞粒整成既餐 set . 冇得輸食物製作十分用心 佢有 combo a同 b b就係飲品加小食加 burger 佢個 burger個包皮整得好正 外面香脆 入面軟熟 個師傅整雞扒好出色 炸得外脆內軟 咬落架架聲 帶 d雞油香 burger入面有 d青瓜絲 増加口感既爽口度。 而可以因應個 burger點唔同醬 佢有個 shit the bed個醬都幾香辣惹味 ! 另外 southern就冇乜醬 反而係成個包帶 d煙燻味 小食既炸泡菜 麻辣雞翼 同薯格都十分出色 尤其係薯格 好食過嗰 d連鎖店好多倍 夠哂香脆 !飲品 最鍾意桂花烏龍茶 烏龍茶夠香 仲有 d番甜既龍珠果味 甘得黎甜 同 burger十分 match好正
2020-10-02