2021-04-20 986 瀏覽
投訴投訴😓😓唔會再去難得同朋友去聚會食飯,我哋叫咗一個雙拼無骨嘅雞,其中一個係初雪炸雞,另外一個係香辣嘅炸雞。食過嘅人都知道初雪炸雞係有薯片,個重點已經唔係啲薯片。而係我哋身為客人,我唔想整污糟隻手,所以我想要對手套only😂每一次去食呢間餐廳,去晒香港所有分店,旺角呢間都曾經嚟過幾次,都係第一次聽到話唔可以比手套😂不如你話俾我聽我食薯片點樣用支叉食薯片????個重點係,我哋好有禮貌咁問其中一個女侍應,唔好意思想問吓有冇手套。佢就答我哋唔可以,我哋問點解,佢話因為你嗰件係無骨🙂🙂然後我哋都已經好好咁講但係我哋其他分店食開都係可以要手套,然後條女竟然啤住我哋,之後就走咗😂😂🙂🙂🙂🙂🙂🙂轉個頭我哋嬲嬲地問第二個男仔,個男仔即刻好好態度話拎比我地🙂🙂我想講我想要對手套姐,使唔使咁冇禮貌?而家我得罪你?同你講但係我哋第二間食過都有手套,可唔可以俾對我哋。使唔使啤住我哋🙂?韓國嘢食炸雞不嬲都有手套㗎啦,依家要你一對手套姐,使唔使咁串😆?本身好鍾意食呢間雞,而家真係唔想再食😀

投訴投訴😓😓唔會再去

我想講我想要對手套姐,使唔使咁冇禮貌?

本身好鍾意食呢間雞,而家真係唔想再食😀
2021-04-20
2021-04-11 1194 瀏覽
今日出去買野,同朋友一齊去食韓式餐廳,午市時間無需等位。入去叫了三個菜,一個韓式牛肉粉絲鍋,一個牛肉薯條和一個初雪拼蒜蓉醬油炸雞。我個人覺得除左炸雞,其他兩款食物味道偏鹹。變成味道比較重。而兩款炸雞我更愛初雪,原因是初雪炸雞外皮炸得比較脆,口感更佳。整體來說份量十分足夠,三個人食三個菜都非常之飽。而價錢不算貴,只係味道偏鹹。
今日出去買野,同朋友一齊去食韓式餐廳,午市時間無需等位。

2021-03-24 1475 瀏覽
雙重滋味炸雞 無骨($188)初雪x韓式甜辣 係最愛既配搭 份量都算多2人分有剩初雪芝士粉多 好香韓式甜辣 就岩哂鐘意食甜酸辣既朋友仔 辣味岩哂食唔到辣既啊妹 炸雞香脆得黎唔會乾身 非常Juicy家姐啊妹懶人黎 次次去都會叫無骨雞 啖啖肉咁食好爽另外配菜醃蘿蔔同泡菜都不錯-芝士炒件糕伴拉麵($68)感覺冇咩特別 有少少似泡菜拉麵加左年糕年糕煙韌 份量大 好飽肚
雙重滋味炸雞 無骨($188)
初雪x韓式甜辣 係最愛既配搭 份量都算多2人分有剩
初雪芝士粉多 好香
炸雞香脆得黎唔會乾身 非常Juicy
家姐啊妹懶人黎 次次去都會叫無骨雞 啖啖肉咁食好爽
另外配菜醃蘿蔔同泡菜都不錯
芝士炒件糕伴拉麵($68)
感覺冇咩特別 有少少似泡菜拉麵加左年糕
年糕煙韌 份量大 好飽肚
2021-03-24 945 瀏覽
上次路過朗豪坊又好想食炸雞就入左去試下,叫左一個招牌炸雞同埋避風糖炸雞無骨雙拼。佢既招牌炸雞同出面既一般炸雞味道差不多,但係避風塘炸雞就好好食,有d炸蒜粒係面,而炸雞表面就搽左一層甜甜地既糖漿,食到唔同口感同味道,層次相當豐富!
2021-03-13 1207 瀏覽
係旺角做完運動去食dinner 朋友話想食韓國炸雞 就決定去試nene chicken! 因為係星期日所以就算我地18:45左右到都要排隊 不過都係等左15分鐘左右就入得~我地就叫左半半嘅炸雞($188) 分別係蒜香醬油炸雞同初雪炸雞 整體黎講份量算多 炸粉都唔係好厚 味道唔似雪藏雞 不過略嫌唔太juicy肉質都唔算話嫩滑蒜香醬油炸雞其實幾好味相對上亦無咁漏 但係好大嘅敗筆係蒜味真係無乜 同埋醬汁可以多啲 初雪炸雞就係沈左一堆芝士粉上啲雞 好重芝士味👍🏼 不過感覺較普通 我個人好鍾意個幾塊薯片😂 好脆同芝士粉都好夾另外嗌左卡邦尼炒年糕麵($110) 呢個意粉真係好邪惡 超濃郁同超creamy 忌廉味好重 不過真係超級超級油膩 好快就會覺得好漏好濟 個人唔太推介🙈🙈整體而言都不錯 可以再黎試其他口味~

整體而言都不錯 可以再黎試其他口味~
建議:🐓🐔炸雞ok, 不過其他食物質量唔太穩定話說有Fd子睇左 試伏 #好味 048 即晚就約要再去一戰Nene Chicken 今次星期五晚 19:30去到,門口已經人山人海🙈 等到20:30終於入得座,係等既時候都諗定左要encore 啲咩 😋今次食左:🧀芝士炒年糕配拉面 ($112)份量比上次少左,個麵食落係硬既 (個麵煮好左一半,一半係生架,食到媽咪麵甘😌),上面啲芝士係得少少一舊 (上次食都叫做充滿左芝士)。🐮正宗韓式牛肉野菇鍋 (配飯 $84)一上菜,餐牌與現實極不乎有兩束生勾勾金菇甘訓左係啲牛肉上面😂 個鍋仲要無咩湯 🐔雙拼炸雞 (辣白郡主+甜辣) $188雞夠熱,但係醬係凍🙈 但食落都👌雞件舊舊都滑👍質素keep 到Btw, 如果唔想等記住一係早啲到,一係就download 定 The 某app 拎 (去到門口先醒起 😫)
建議:🐓🐔炸雞ok, 不過其他食物質量唔太穩定

今次食左:

🧀芝士炒年糕配拉面 ($112)

🐮正宗韓式牛肉野菇鍋 (配飯 $84)
一上菜,餐牌與現實極不乎
有兩束生勾勾金菇甘訓左係啲牛肉上面😂 個鍋仲要無咩湯

🐔雙拼炸雞 (辣白郡主+甜辣) $188

60 分鐘 (堂食)
建議:雞蛋卷有分迷你/勁量,迷你裝已經夠3-4人食 🥚🦐又有Fd 子生日,話想懷念下 🇰🇷🐔韓國炸雞既日子,所以去左食朗豪坊 11樓既 NeNe Chicken。平日夜晚大概7:30左右已經差不多Full,門口就有堆人等緊 外賣 (自取做緊優惠👍)落左單之後等左大概10-15分鐘就有得食,今次試左:🐓雙拼炸雞 (無骨 $188 /有骨 $178) 夠熱夠脆 (真好好食,食到最後都仲係脆😋)👉🏻甜辣 汁好多,每舊雞都沾滿哂,不過辣味唔夠👉🏻香蒜配脆薯個汁都算幾好食,但蒜味唔夠,汁量唔夠多。另外,薯條淋哂,完全唔脆唔熱。🥚迷你雞蛋卷 ($118) 可選明太子/龍蝦沙律/泡菜見到"迷你" 你以為係細份咩😌 原來係原條裝。本身想揀明太子,可惜無哂,所以揀左龍蝦沙律。 切開中間係有芝士 (可以拉勁長既芝士𢇁),龍蝦沙律餡有幾粒蝦、午餐肉?!、火腿?!整體味道唔錯,不過相信明太子會係更好既選擇😂👉🏻仲有款叫勁量雞蛋卷,份量係2x 迷你裝,超大條 🧀芝士炒年糕韓國拉面 ($112)係魚糕呀 🤭 好耐無食過👍 個辣味好夠,而且配韓國拉面真係絕配。
建議:雞蛋卷有分迷你/勁量,迷你裝已經夠3-4人食 🥚🦐

落左單之後等左大概10-15分鐘就有得食,今次試左:

🐓雙拼炸雞 (無骨 $188 /有骨 $178)
夠熱夠脆 (真好好食,食到最後都仲係脆😋)

👉🏻甜辣
汁好多,每舊雞都沾滿哂,不過辣味唔夠
👉🏻香蒜配脆薯

🥚迷你雞蛋卷 ($118) 可選明太子/龍蝦沙律/泡菜

整體味道唔錯,不過相信明太子會係更好既選擇😂
👉🏻仲有款叫勁量雞蛋卷,份量係2x 迷你裝,超大條

🧀芝士炒年糕韓國拉面 ($112)
45 分鐘 (堂食)
2021-02-08 1508 瀏覽
係朗豪坊行到咁上下見肚餓。於是就入嚟試下啦我地先點左呢個邪惡芝士炒年糕拌拉麵。說穿了即係即食麵。好喇,重點唔係呢樣。重點係食物嘅味道丫嗎。呢個芝士炒年糕係超級好味。首先佢芝士味勁濃。而且年糕炒得非常之淋。咬落去再加埋啲醬汁。可以話係完美嘅組合。就係因為佢個汁太好食。我地清晒所有汁同即食麵另外。我地亦都叫咗個蛋捲。蛋捲蛋味濃郁。而且配個蟹籽同火腿粒嚟食竟然有意想不到嘅效果。整體而言。呢一餐我係食得非常之滿足
係朗豪坊行到咁上下見肚餓。於是就入嚟試下啦
我地先點左呢個邪惡芝士炒年糕拌拉麵。說穿了即係即食麵。
好喇,重點唔係呢樣。重點係食物嘅味道丫嗎。
就係因為佢個汁太好食。我地清晒所有汁同即食麵
2021-01-20 1602 瀏覽
This fried chicken restaurant I have seen it almost everywhere in South Korea and in case you don’t know already, fried chicken with beer is a hype there. My friend and I were indecisive of which lunch set to get so we were looking around for inspirations. We saw the classic fried chicken platter as we had a glimpse of someone else’s table. Of course, we eventually got a boneless platter in two flavours - spicy and sweet and soy sauce & garlic ($188). It’s of no surprise that we got to pair fried chicken with drinks so we ordered green grape Nene soda ($38) and lychee blue butterfly ($58).

Admittedly, the hot & spicy sauce tasted a little too artificial so the soy sauce option was better. Though the drinks were novel and tasted nice. Overall, I wouldn’t go for the fried chicken platter in the near future as it gave me a minor sore throat soon after consuming but I don’t mind trying out their other dishes next time.
2021-01-19
午餐
難得系第四波前慶祝朋友既生日,小編同朋友就去左朗豪坊既nene chicken 食生日飯。尼到韓式餐廳,炸雞同泡菜炒飯一定無放過。除左依d要比錢既美食,免費既醃蘿蔔更加不能放過。講番食物,首先系雙拼炸雞,有初雪味同甜辣味。初雪其實系落好多芝士粉系炸雞既上面,每啖食落去就好似食緊薯片d味精粉,味道有少少普通。而韓式甜辣味就正常少少,但食多幾舊好似食緊菠蘿咕嚕肉咁。輕盈蒜蜜脆炸雞反而勁好食,個醬汁調得勁好食,相比起雙拼,蜜脆炸雞真系好食幾倍。但其實本身系因為薯條先叫佢。泡菜炒飯就有滿滿既芝士,食落好滿足,泡菜再多少少會更好。而個pizza實在系勁邪惡,全部都系芝士,唔知系咪批底問題,食左幾啖就開始濟,唔想再掂佢。整體所有食物都正常,有得任食蘿蔔勁開心,但pizza 中左伏。

韓式甜辣炸雞配初雪炸雞

輕盈蒜蜜脆炸雞

芝士蛋伴泡菜炒飯
芝士雞肉pizza
2020-11-14
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
芝士蛋伴泡菜炒飯
2020-12-25 1389 瀏覽
年糕炒拉麵冇年糕 份量少到兩啖食晒 仲要兩個人 邊夠食? 炸雞部份 份量少到好似食緊下午茶咁樣炸皮大嗰啲雞 啲雞好似得手指公咁細粒 其他分店食都冇呢個問題旺角呢間食咗兩三次次次都係呢啲問題始終都係冇改善
2020-12-25
30 分鐘 (堂食)
2020-12-01 1830 瀏覽
服務態度很差,水又唔俾,手套又唔俾,pizza似手抓餅,$30飲品味道似藥水,重點係服務費要$54,完全唔明呢間舖頭點解會開到分店,總之呢間野就伏到冇得再伏,大家真係食之前要諗清楚,唔好俾錢買難受。
服務態度很差,水又唔俾,手套又唔俾,
pizza似手抓餅,
$30飲品味道似藥水,
重點係服務費要$54,
完全唔明呢間舖頭點解會開到分店,
總之呢間野就伏到冇得再伏,
大家真係食之前要諗清楚,唔好俾錢買難受。
2020-11-29 1715 瀏覽
💛Nene Chicken💛係香港開左好耐,但係港女一直無去到食之前仲有一個放題,但而家好似沒有了第一次食,打算食D保守D既味,所以想叫蒜香醬油,但後來佢同我講已經無哂蒜味睇黎蒜香既野真係好搶手最後叫左秘風糖同白群主味道既炸雞同埋一個脆炸紫菜蝦卷,同鮑魚粥炸雞非常推薦,食落好香口,兩個人share一碟食係岩岩好我覺得我叫既兩隻味唔算最好食個兩款,但係味道十分都有七分但如果有蒜香我應該會仲開心😆其餘兩款小食脆炸紫菜蝦卷並唔係太推薦,其實姐係炸既kimbap,但係佢內餡既蝦幾乎見唔到,淨係見到一大舊炸漿,食落味道唔算好吸引,都係覺得就咁整既kimbap好食得多🤣鮑魚粥味道其實唔差,如果去過韓國食孔陵一隻雞,就係差唔多味,但係佢既口感更似潮汕既泡飯,港女就鍾意綿密少少既粥,所以就不建議了🧐食過返尋味指數:7/10 會再去食,但可能只係會叫炸雞掛住韓國真係可以去試下😆NeNe Chicken 地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖
💛Nene Chicken💛
係香港開左好耐,但係港女一直無去到食
之前仲有一個放題,但而家好似沒有了
睇黎蒜香既野真係好搶手
最後叫左秘風糖同白群主味道既炸雞
同埋一個脆炸紫菜蝦卷,同鮑魚粥
炸雞非常推薦,食落好香口,兩個人share一碟食係岩岩好
我覺得我叫既兩隻味唔算最好食個兩款,但係味道十分都有七分
但如果有蒜香我應該會仲開心😆

其餘兩款小食

食過返尋味指數:7/10
會再去食,但可能只係會叫炸雞
掛住韓國真係可以去試下😆

NeNe Chicken
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖
2020-11-28 1254 瀏覽
之前好興食炸雞嗰陣未食過呢間,所以今次係第一次食~見而家都多人嚟食,有啲期待可惜一入到去個感覺就好差:地下好痴笠笠呀!!!全程都坐得好唔舒服而且啲碟仲有啲油漬咁勁量級泡菜雞蛋卷:我地以為迷你係好細份,所以揀咗勁量級,原來超大份!!味道係幾好嘅,記得要趁熱食,入面啲芝士凍咗就會冇咁好食鮑魚海鮮辣豆腐鍋:比想像中多海鮮,有鮑魚,大蝦,蝦仔,蜆,青口,唔錯~招牌炸雞+韓式甜辣炸雞:原味正常,有啲厚粉,而甜辣炸雞都正常嘅,咕嚕肉咁嘅味甜多過辣咖哩炸雞+白群主炸雞:本身想叫燒雞,點知冇,所以叫多碟雙拼炸雞~咖哩粉好勁,但食落好咸!食完白群主炸雞都係講唔出咩味,少少奇怪但都唔錯嘅總括嚟講,雖然啲嘢食ok, 但我應該唔會再嚟,因為對呢間嘅衛生冇乜信心,個地下笠到,我坐低咗係完全唔想郁隻腳,其他朋友都有呢個感覺啲碟又油油地好似未洗乾淨咁侍應嘅服務態度又麻麻地,而且見佢地收拾枱面係會拎一個濕濕地嘅灰色大盤出嚟,將所有碗碟放哂入去咁樣收走,可能係幾方便可以一次過收走啲嘢,但係觀感唔係太好,客人會好驚俾個大盤撞到

而且啲碟仲有啲油漬咁

勁量級泡菜雞蛋卷

鮑魚海鮮辣豆腐鍋

甜多過辣
招牌+甜辣炸雞

咖哩+白群主炸雞

啲碟又油油地好似未洗乾淨咁
30 分鐘 (堂食)
勁量級泡菜雞蛋卷
鮑魚海鮮辣豆腐鍋
招牌+甜辣炸雞
2020-11-22 1138 瀏覽
#旺角美食🍽雙重滋味炸雞(無骨)💰188⭐️NeNe Chicken (朗豪坊)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖==============================📝係6人限聚令下,一行6人一於就約去食韓國野,本來是想試outdark,可惜等唔到枱,唯有轉戰nene chicken。好耐之前食過,印象唔差,但今次卻令我失望而回。基本上炸雞就無問題,新出蒜醬口味調味都好好,有蒜香味之餘又甜甜地。味道就好似有隻綠色包裝既蒜蓉包零食咁。另外既甜辣炸雞就不過不失。只可惜除左炸雞外,其他食物都唔掂......💫⭐️⭐️⭐️可以一試
#旺角美食
🍽雙重滋味炸雞(無骨)
💰188
⭐️NeNe Chicken (朗豪坊)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖
💫⭐️⭐️⭐️可以一試