2021-05-10
今個星期日與法國友人一齊來到SOHO區食個晏!因為我認識大多黎香港工作既外國人都鐘意試唔同美食,所以今次同佢黎食呢間尼泊爾餐廳!可能假日關係所以lunchtime 1230餐廳都只係得我地一枱客!我地叫左3個set lunch 開心share ,每個set lunch 都可以揀一樣前菜+主菜+飯/烘麵包+飲品!小食我地揀左香草燒茄子&小辣雜菜咖喱角&羊肉湯,主菜:BBQ羊肉&BBQ雞肉&咖喱蔬菜再配上一個白飯同洋蔥naan同牛油naan!飲品熱奶茶同熱咖啡!三個餐加埋一服務費都係$390,每人只係$130,算係抵食!首先店員給了三種辣醬給我們配餐包,三種辣醬各有特色與惹味!燒茄子同咖喱角味道好好!羊肉湯有新鮮羊肉味而且有幾舊羊肉係湯入面!主菜既羊肉同雞肉都會由店員會主動地分配給客人,可能因為鐵板上菜怕客人整親!而因為熱辣辣再加上香料的配搭完全是無得彈!咖喱蔬菜就正常,沒有什麼特別。至於盛裝白飯的器皿很精緻,而且飯是又長和散開一粒粒!不愛吃飯的我也要來試一下!洋蔥naan同牛油naan 配上辣醬和咖喱汁夾到不得了!而因為之前訂枱用OpenRice有甜品送,今次係芒果乳酪作為一個完滿的結束
飲品熱奶茶同熱咖啡!
而因為之前訂枱用OpenRice有甜品送,今次係芒果乳酪作為一個完滿的結束!