每個週末我都會諗吓去邊安排一下親子活動,今個週末實特登揸車入西貢,食吓嘢行吓小店。差唔多成10年都冇去過西貢喇,風貌依然,對於城市人,這裡總使人有種心曠神怡輕鬆慢活的感覺,近幾年更多添了很多特色小店,隱世咖啡店的進註,特別係西貢嘅市場街,可以話係西貢嘅咖啡一條街,有很多特色嘅咖啡小店,輕輕鬆鬆讓你慢活大半天。我哋就唔打唔撞揀咗呢一間NN Coffee,店員見我哋三小口子,所以就特登帶咗我哋上咗2樓的一層,面積寬敞,簡約設計,配上和諧燈光,彌漫着寫意舒適的居家感覺,十分Cozy🔮Match latte 丸久小山圓•若竹抹茶粉調配而成的抹茶latte,抹茶味道濃郁,回甘的茶澀味和綿滑的奶泡,入口順滑茶香四溢,還很喜歡咖啡師拉了一個獨角獸的latte art 給我,真係整得好靚呀! 🔮巨鰻滑蛋牛角包窩夫 真的不愧為巨鰻呀~整條燒鰻魚又闊又厚,完全cover晒整個牛角包,真的不禁驚喜了一下,外面輕輕煎香,鰻魚肉質香口而軟綿,鰻魚皮和鰻魚中間夾了層微微的油脂,魚油在咀內慢慢滲出,很有魚香,Scramble egg絲滑,入口有豐富的蛋香味,牛角包也有富有牛油香,酥香煙靭,整個konffle 上的三

🔮Match latte

🔮巨鰻滑蛋牛角包窩夫
真的不愧為巨鰻呀~整條燒鰻魚又闊又厚,完全cover晒整個牛角包,真的不禁驚喜了一下,外面輕輕煎香,鰻魚肉質香口而軟綿,鰻魚皮和鰻魚中間夾了層微微的油脂,魚油在咀內慢慢滲出,很有魚香,Scramble egg絲滑,入口有豐富的蛋香味,牛角包也有富有牛油香,酥香煙靭,整個konffle 上的三個主角像是互相襯托,互不搶大家的風頭,鰻魚的魚香滑蛋的蛋香,牛角包的牛油香,味道反而互相配合,十分有層次,thumbs up推介呀~

🔮Crème brûlée
即叫即焗,質地如豆腐般嫩滑,雖有表面有焦糖,不過入口反而覺得甜度恰到好處,上面放上新鮮的士多啤梨和藍莓,多一份清新的果甜香,旁邊更附上一球雲呢拿雪糕,這個甜品幸福感滿滿啊~每個週末我都會諗吓去邊安排一下親子活動,今個週末實特登揸車入西貢,食吓嘢行吓小店。差唔多成10年都冇去過西貢喇,風貌依然,對於城市人,這裡總使人有種心曠神怡輕鬆慢活的感覺,近幾年更多添了很多特色小店,隱世咖啡店的進註,特別係西貢嘅市場街,可以話係西貢嘅咖啡一條街,有很多特色嘅咖啡小店,輕輕鬆鬆讓你慢活大半天。我哋就唔打唔撞揀咗呢一間NN Coffee,店員見我哋三小口子,所以就特登帶咗我哋上咗2樓的一層,面積寬敞,簡約設計,配上和諧燈光,彌漫着寫意舒適的居家感覺,十分Cozy
2023-10-23 55 瀏覽
之前入黎西貢行,見到呢間cafe 裝修幾好,餐廳好寧靜,好多人都會係度一路食嘢,一路做自己嘢,好悠閒。我同朋友今日終於黎試下❤️我地叫左1️⃣明太子龍蝦手工意大利粉💰168一上臺已經覺得好吸睛,起左肉嘅龍蝦肉都幾大塊,肉質爽口彈牙,意大利粉係扁意粉,全部都沾滿曬忌廉同明太子醬,明太子一粒粒,咬落鹹香帶有微辣,好味道😋2️⃣秘制辣蝦牛角包🥐窩夫🧇💰108未試過辣蝦🦐同牛角包🥐窩夫🧇 嘅組合,所以叫黎試下、辣蝦彈牙,加埋店家秘制辣醬,好惹味,鍾意食辣嘅朋友可以叫❤️3️⃣Matcha Latte Latte💰48抹茶鮮奶Latte 拉花好靚,第一次見到咁靚,抹茶🍵飲落茶味香醇濃郁,帶有回甘,奶味好香濃,同埋杯野飲都幾大杯,好適合坐係度慢慢飲😌4️⃣Tofu Latte 💰56未見過豆腐同咖啡嘅組合,飲落居然一啲都唔違和,咖啡又香濃、日本豆腐又幼滑,非常唔錯,欣賞餐廳嘅創新👍消費價錢:2人💰418,人均💰209結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:7.5/10回頭指數:8/10餐廳名稱:NN Coffee (西貢)餐廳地址:西貢市場街47號地舖

我地叫左
1️⃣明太子龍蝦手工意大利粉💰168

2️⃣秘制辣蝦牛角包🥐窩夫🧇💰108

3️⃣Matcha Latte Latte💰48

4️⃣Tofu Latte 💰56

消費價錢:2人💰418,人均💰209

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:7.5/10
回頭指數:8/10

餐廳名稱:NN Coffee (西貢)
餐廳地址:西貢市場街47號地舖
  • Tofu  Latte
  • 明太子龍蝦手工意大利粉
行到市場街cafe聚集地 本身想去果間無開🥹見到呢間店面純白色無印風 感覺悠閑 就衝去樓上嚕~空間比樓下闊落 平日下晝唔少人work from home😚🍫Mocha ($48)獨角獸拉花😍咖啡偏nutty 同朱古力味幾夾甜度適中 ㊙️🧇秘製辣蝦牛角包窩夫 ($108)Topping有蕃茄 芝士 辣蝦~份量足 食落幾惹味 有種食pizza feel 辣度對我來講有點高🙈🍮Crème brûlée ($78)———————————————————📍NN Coffee 西貢市場街47號地舖
Mocha
🍫Mocha ($48)
獨角獸拉花😍咖啡偏nutty 同朱古力味幾夾甜度適中
秘製辣蝦牛角包窩夫

㊙️🧇秘製辣蝦牛角包窩夫 ($108)
Crème  brûlée

🍮Crème brûlée ($78)

———————————————————
Mocha
秘製辣蝦牛角包窩夫
Crème  brûlée
2023-10-16 41 瀏覽
我最近入咗西貢Chill 吓,行到去市場街,見到一間很簡約的Café,再見到menu有龍蝦意粉,便決定進去試試並放吓空。Cafe分為兩層,下層主要是製作區,設有一個吸引眼球的長吧枱,專門供咖啡師沖泡咖啡及cashier。整個店內以簡約的木色和水泥牆為主,營造出舒適自然的氛圍。上層全層都是坐位,都容納到不少客人。我選擇了坐在靠近門口的位置,這裡能夠欣賞到外面的街景,給人一種放鬆的感覺。明太子龍蝦手工意粉擺盤好靚,採用了豐富的龍蝦肉和明太子醬汁,味道濃郁,意粉好掛汁,麵條煮得剛好彈牙,配上鮮爽的龍蝦肉,感覺很豐富滿足。Mocha咖啡這杯咖啡最impressive是拉花,充滿夢幻的獨角 技巧非常出色。咖啡本身有著濃厚的口感,我本身唔令得太濃的咖啡,這杯mocha啱哂我,又mix咗朱古力,好好味啊,可以飲住杯嘢chill好耐。由於我唔算好肚餓,所以只點了意粉和飲品,但menu內還有很多美食,加上見到甜品都好吸睛,下次會同Friend再來。這裡都幾relax,如果你正好在西貢附近,不妨來這裡一試。

Mocha咖啡

2023-10-13
  • 明太子龍蝦手工意粉
2023-10-13 400 瀏覽
西貢真係愈黎愈多好野食,難得入西貢,搵左間cafe坐低食個lunch飲杯野chill下。呢間日式fusion cafe分左兩層,樓下個層店面好日系有得打下卡,樓上個層半工業風,水泥石牆帶住暗沉既燈光,成個環境好有feel明太子龍蝦手工意大利粉 $168 原隻既龍蝦起肉出黎煮意大利粉,肉質唔細仲要好彈身爽口,龍蝦肉味夠突出。 大量既明太子加上忌廉煮意粉,鮮味鹹香,每啖都有大量既明太子黏住意粉上面,勁滿足。意粉用上扁意粉,咬落比較實在而且彈身,掛汁既程度都夠晒多。磯煮鮑魚蕎麥麵 $178呢個麵餐勁健康,好岩就算減肥或者唔食得多既人都可以黎cafe食野。兩大隻既鮑魚切片,入口爽口彈牙既,加上有少量wasabi伴碟,沾埋少少真係仲更加好食特別有日式既風味。蕎麥麵質感夠彈,放落湯汁一齊食掛起晒個湯汁。加上有蘿蔔,蘿蔔煮到入晒味,入口勁淋,勁正。丸久小山園 焙茶鮮奶 - Hojicha Tea Latte $48 呢杯焙茶latte好夠濃香茶味,餐廳仲要用埋日本茶葉沖泡出黎,個茶底香爆發出黎,原全唔覺得自己飲緊咖啡。豆腐鮮奶咖啡 - Tofu Latte $56呢杯都非常特別,加入一磚日式豆腐沖泡

明太子龍蝦手工意大利粉 $168

磯煮鮑魚蕎麥麵 $178

豆腐鮮奶咖啡 - Tofu Latte $56

呢杯都非常特別,加入一磚日式豆腐沖泡既latte出奇地match,豆腐軟滑口感加上香滑既咖啡,一啖豆腐一啖啡好特別。
2023-10-12
10 分鐘 (堂食)
2023-10-04 67 瀏覽
去西貢經過呢間Cafe,見網上面咁多正評,所以試吓。因為假期好多人食,所以要上2樓,環境算係舒服。我地叫左出名既明太子龍蝦意粉,照燒雞腿飯團同埋鮮奶抹茶。明太子汁意粉味道都幾入味,意粉都幾彈牙,但係期待中嘅龍蝦連少少龍蝦味都冇,完全無味,好似白烚咁,只係有啲彈牙既肉,浪費左咁大舊龍蝦肉。照燒雞腿味道可以,但乾爭爭,好難咬,飯團正常。鮮奶抹茶好飲,重奶味。食物同賣相出入太大,性價比低,下次唔會再試,淨係飲嘢都OK嘅。
去西貢經過呢間Cafe,見網上面咁多正評,所以試吓。
因為假期好多人食,所以要上2樓,環境算係舒服。
我地叫左出名既明太子龍蝦意粉,照燒雞腿飯團同埋鮮奶抹茶。
照燒雞腿味道可以,但乾爭爭,好難咬,飯團正常。
鮮奶抹茶好飲,重奶味。
2023-09-14 35 瀏覽
餐廳裝潢走日系風格,適合休閑傾偈嘅好地方。環境寬敞闊落,枱與枱距離充足。用餐時間係星期六午餐時間,入座率九成。市場街假日一向人潮擠擁,今日竟然行運唔使排隊,真係好好彩。- 日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰¹¹⁸甜咖喱配上鮮蘋果果香,酸酸甜甜好開胃。慢煮牛肋條肉質嫩滑入味。飯糰加入飯素,只食飯糰已經好好味。- 煙三文魚焙茶漬丼¹⁰⁸焙茶味唔算濃,但配上濃味嘅煙三文魚,令整體味道配合得恰到好處,互補不足。- 鮮奶咖啡⁴²咖啡醇香,奶泡綿滑,獨角獸拉花夠特別。

- 日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰¹¹⁸

- 煙三文魚焙茶漬丼¹⁰⁸

- 鮮奶咖啡⁴²
咖啡醇香,奶泡綿滑,獨角獸拉花夠特別。
日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰
煙三文魚焙茶漬丼
鮮奶咖啡
日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯糰
煙三文魚焙茶漬丼
通常嗰排生活壓力大就會想趁週末入去西貢行個圈,脫離一下城市嘅繁囂。喺碼頭嗰邊行咗陣就見到呢一間以白色為主調嘅cafe,門口餐牌上面嘅日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵成功吸引到某個好想食海鮮嘅人👧🏻😑。⠀⠀溫泉蛋慢煮牛肋條丼 ($118) 🍚⠀嚟到西貢嘅我,想留返個肚食本地海鮮,所以今次就幫自己叫咗個溫泉蛋牛肋條丼。整體嚟講個飯都唔錯,牛肉炆得夠淋,個飯軟硬適中,仲加咗啲鴻喜菇落去增加口感,再配埋隻煮得啱啱好嘅溫泉蛋同埋啲壽喜燒汁,基本上都90分。剩返嗰10分就扣咗喺個太硬嘅紅蘿蔔嗰度,唔入味,口感唔夾個丼飯。⠀⠀日式磯燒時令鮑魚月見蕎麥麵 ($168) 🍜⠀蕎麥麵方面,個人覺得個蘿蔔係成碟嘢入面最出色,醃得好入味同埋煮到好淋,刨得比較深亦唔會食到有渣,而鮑魚就正常啦。⠀

溫泉蛋慢煮牛肋條丼 ($118) 🍚⠀

日式磯燒時令鮑魚月見蕎麥麵 ($168) 🍜⠀

2023-09-06 425 瀏覽
難得入黎西貢,就打算搵間CAFÉ食下嘢Chill下,咁啱呢間有兩層,唔洗等太耐位,就一於試下!🔶日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵 $168★★★★☆鮑魚2大隻切成片狀,食落入味又爽口彈牙,有驚喜。蕎麥麵軟硬剛好唔會太淋,醬汁另外碗上,可以自行加落去。除左呢啲仲有溏心蛋、關東煮蘿蔔等等,成個擺盤都好精緻有心機,望到都覺得開心!🔶明太子龍蝦手工意粉 $168★★★★☆意粉賣相好吸引之外,食落都好正!首先意粉超夠熱,每條意粉都掛滿明太子汁,啖啖都好滋味!龍蝦好貼心咁起哂肉,食落夠爽彈。呢個意粉都見到差唔多每枱都必點,絕對值得一食。🔶照燒雞扒拌飯糰 $98★★★★☆飯糰有三件有啲飯素係面,成個擺盤幾靚同精緻。照燒雞扒份量多,雞皮煎到好香脆,加埋個照燒汁夠濃郁,好食。🔶巨大鰻魚玉子DON $128★★★☆☆呢個餐牌寫住每日限量供應,週末2點左右都仲有,但剩低唔多。鰻魚幾大件同埋夠厚身,玉子係厚身,但煮得略微太熟,如果做到玉子入面半熟好嫩滑嘅口感會更加之好。整體食落普通冇話特別驚艷。🔶蒜香時令海硯手工意粉 $138★★☆☆☆呢個可以話係全餐最冇特別嘅一道菜式。手工意粉煮得太淋冇哂口感,食落更似油麵之類。
日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵
🔶日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵 $168
🔶明太子龍蝦手工意粉 $168
🔶照燒雞扒拌飯糰 $98
🔶巨大鰻魚玉子DON $128
★★★☆☆
🔶蒜香時令海硯手工意粉 $138
★★☆☆☆
呢個可以話係全餐最冇特別嘅一道菜式。手工意粉煮得太淋冇哂口感,食落更似油麵之類。個醬汁本身都唔夠濃郁,唔夠蒜香,加埋意粉就更冇味道
雜莓法式西多士
🔶雜莓法式西多士 $108
★★★★☆
西多士熱辣辣食落仲係好酥脆,有牛油、煉奶嘅甜,仲有雲尼拿雪糕,冰火交融,雖然好邪惡,但好正,仲會有士多啤梨、藍莓片裝飾。
久園小山丸.糰子黑糖抹茶鮮奶
🔶久園小山丸.糰子黑糖抹茶鮮奶 $58
★★★★☆
賣相一百分,飲落味道中上,係預期內嘅抹茶鮮奶味道。飲落唔會太甜,但唔太飲到黑糖味道。我諗成杯飲品最特別就係個一串久園小山丸.糰子,食落真係好軟糯Q彈!
提拉米蘇鮮奶
🔶提拉米蘇鮮奶 $58
賣相都係一貫咁精緻,呢杯出奇地個味道好濃郁,唔會太過苦澀,好香濃朱古力味,仲要唔會太甜,真係飲完一啖接一啖,勁快清哂!

🌟總括:環境舒適,食物味道整體上都好唔錯,食物擺盤別出心裁,好細微位置都做到好靚,絕對係有心機嘅小店。
15 分鐘 (堂食)
日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵
雜莓法式西多士
久園小山丸.糰子黑糖抹茶鮮奶
2023-08-28 45 瀏覽
🌟今日嚟西貢買嘢,順便來市場街走走,呢間「NN」餐廳門口好吸引,全日式木系裝修,侍應安排我在樓上窗邊位,勁舒服。***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** 🍳巨鰻滑蛋牛角包窩夫🧇$118鰻魚燒得顏色好靚,厚肉肥美彈牙,一入口感受到魚油香氣,醬汁分量剛剛好,滑蛋配上窩夫,味道好配合。🥃Mandarin Mocha $52好想來一杯特別咖啡,有橙酒香味嘅咖啡,飲一口即刻精神為之一振。🍮Gin酒想食焦糖燉蛋$78香滑雲呢拿雪糕配上輕微酒香燉蛋,寧捨好味😋***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** 餐廳環境好靚,好多三五知己嘆咖啡,期望下次再來,想食餐單上的鮑魚蕎麥麵🍜。

🍳巨鰻滑蛋牛角包窩夫🧇$118

🥃Mandarin Mocha $52

🍮Gin酒想食焦糖燉蛋$78
香滑雲呢拿雪糕配上輕微酒香燉蛋,寧捨好味😋

西貢𝕔𝕒𝕗𝕖間間都好𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁(*´∀`*)海傍附近就有NN coffee嘅分店 環境係日式木系風 仲有個小閣樓 好悠閒好好坐 更估唔到嘅係原來佢地主打𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯料理 菜式幾特別!.♥ 巨大鰻魚玉子丼 $①②⑧果然無改錯名~鰻魚真係大大條(•゚д゚•)調味同口感都不錯 底下隱藏超厚玉子燒 甜甜地有蛋香 係加分位✨飯底亦有醬油香 .♥ 龍蝦蛋班尼迪(平日限定) $①④⑧用𝘤𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦代替英式鬆餅嘅另類𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵🧇龍蝦肉+菠菜+千島醬+ 流心蛋漿 集鹹甜於一身 窩夫偏稔身 夾埋啲料口感豐富.♡ 𝙏𝙤𝙛𝙪 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝘾) $⑤⑥♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝙃) $④⑧豆腐拿鐵驚喜!真係有成嚿滑豆腐喺入面(⊙ꇴ⊙)感覺食緊啡味甜品 中和到苦澀味☕️抹茶拿鐵亦香滑濃郁 完全無粉粒

♥ 巨大鰻魚玉子丼 $①②⑧

♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝙃) $④⑧
Tofu Latte
Matcha  Latte

Tofu  Latte
難得去到西貢落起大雨,喺街頭見到呢間簡約文青feel cafe就走左入去避雨。餐廳weekdays都多人,係一個氣氛非常好同埋適宜坐半日休閑吹水既好地方!⏩️抹茶巴斯克芝士蛋糕 蛋糕奶香味好重,一入口就感受到濃郁抹茶味混合左奶酪味。蛋糕應該用左高質抹茶粉,保留左抹茶嗰種種微苦又甘香嘅風味,非常開胃。蛋糕中層沾滿鬆軟特濃既抹茶芝士忌廉餡料,入口即化,超級滑順。蛋糕頂既忌廉同抹茶芝士蛋糕嘅口感形成一個完美嘅結合,令整個蛋糕有絲滑既口感同層次感。⏩️ NN全日早餐 All day breakfast全日早餐好豐富,包括有牛油果、芝士波波、玉子燒、秀珍菇、紫薯薯餅、照燒雞扒、日式豚肉腸、牛角包窩夫。⏩️培茶鮮奶 Hojicha Tea LatteMenu寫呢杯latte用左 “丸久小山園” 既培茶粉,帶有一種培茶特有既濃郁烤焙味,味道溫潤又多咗一份深邃嘅風味,仲有少少微妙嘅甜香。Latte既拉花好靚,如果鍾意焙茶味同牛奶嘅組合,呢款拿鐵絕對值得一試!⏩️豆腐鮮奶 Tofu Latte豆腐latte好有趣地有真正嘅豆腐花喺入面,每飲一啖都食到豆腐花既豆香同咖啡既苦澀味道,同之前食過用豆腐雪糕制作既豆腐l

抹茶巴斯克芝士蛋糕

⏩️抹茶巴斯克芝士蛋糕

All  day  breakfast

⏩️ NN全日早餐 All day breakfast

Hojicha  Latte

⏩️培茶鮮奶 Hojicha Tea Latte

⏩️豆腐鮮奶 Tofu Latte
豆腐latte好有趣地有真正嘅豆腐花喺入面,每飲一啖都食到豆腐花既豆香同咖啡既苦澀味道,同之前食過用豆腐雪糕制作既豆腐latte好唔同好特別!

午餐
抹茶巴斯克芝士蛋糕
All  day  breakfast
Hojicha  Latte
  • Hojicha  latte
2023-08-21 66 瀏覽
平日晏晝嚟嘅時候唔多人,餐廳有地下同埋上面一樓嘅座位。上面一樓嘅空間好寬敞同開揚😚😚。如果坐喺窗邊,仲有梳化可以一邊食飯,一邊望出去。見到有人喺度wfh工作。裡面有自助餐具同自助倒水嘅地方,好方便👍🏻👍🏻。⭐️ 巨大鰻魚玉子丼(每日限定) Tamagoyaki Unagidon 分量真係好足夠,個鰻魚大過一個拳頭😆😆,個卷蛋切落去都好厚。鰻魚味道香濃,入味得恰到好處😎。再加上啲微小嘅配菜,即使食晒全部都唔會感覺太沉重。另外,飯底下嘅飯粒帶有一啲醬油嘅香味,搭配上面嘅蛋同鰻魚,整碗飯做得非常出色😋😋。⭐️ 明太子龍蝦牛角包窩夫牛角窩夫都好出人意料😍😍!佢嘅配搭真係好新鮮,牛角窩夫上面加上菠菜、龍蝦同流心蛋。牛角窩夫嘅牛油香味配上菠菜同龍蝦嘅鹹味,整體都好匹配。鹹甜嘅比例掌握得好好,好似一次過試咗幾種味道,完全冇唔協調嘅感覺,反而互相襯托💕💕。牛角窩夫本身香氣濃郁,配上菠菜同蛋簡直一絕。值得一讚嘅係佢嘅明太子汁有少少辣味,又好惹味,提升咗整個菜式嘅鮮味🤪🤪。⭐️ Tiramisu Latte 上面有一層厚厚嘅咖啡粉同cream cheese,底部就係milk latte。上面嗰層cream好好食

⭐️ 明太子龍蝦牛角包窩夫

⭐️ Tiramisu Latte
上面有一層厚厚嘅咖啡粉同cream cheese,底部就係milk latte。上面嗰層cream好好食😻😻,就好似食Tiramisu嘅奶蓋,質地緊實,口感綿密💯💯。配埋底下嘅Latte,整體配搭令人驚喜🤭🤭,就好似喝緊一杯Tiramisu,喝落去好順口,唔覺意就飲晒一杯。

⭐️ Dominica Mocha
佢嘅拉花真係好有心思😊,而且好適合影相打卡📸📸。莫卡嘅朱古力味好濃郁,唔會遮掩住咖啡本身嘅味道,比例啱啱好。喺口入面滑溜溜,奶味又濃郁,加上微苦嘅朱古力,味道真係好搭配😇😇。

🍄 總括嚟講
餐廳環境安靜舒適,食物都好用心😚,水準高。如果你想搵個地方靜靜咁做野,chill下,又想食好嘢😋😋,呢間絕對係你嘅首選❣️❣️。

📍 NN Coffee
西貢市場街47號地舖
G/F, 47 See Cheung Street, Sai Kung
Dominica Mocha
Tiramisu Latte
Dominica Mocha
Tiramisu Latte
2023-08-17 33 瀏覽
西貢雖然地方細細…但係有好多cafe…今次就黎試下NN呢度裝修以簡約為主…由門口木框到室內既水泥牆同木傢俬…感覺好舒服。加上座位擺位幾闊落…可以坐得好舒服咁hea下。因為樓下滿座…安排左樓上位置 呢度食物同飲品選擇都幾多食物由輕食…小食…All Day Breakfast…到主食都有齊…好多野食都好吸引…今次點左最吸引眼球既巨大鰻魚玉子丼條鰻魚好大塊…長到der左。絕對對得住個名😜😜。鰻魚汁甜味適中…鰻魚肉質好紮實…玉子燒好香蛋味…切開仲有少少流心…成件事好正丸久小山園。若竹抹茶鮮奶…呢個抹茶粉好好…重抹茶味之餘…仲唔會有粉粒…飲落好滑mwnu見到佢地既waffle…飯團…意粉仲有甜品都唔錯…下次同多幾個人黎試多幾樣野…呢度食物質素同服務都好好…係度食野好配合西貢嗰種悠閑既感覺…唔錯
西貢雖然地方細細…但係有好多cafe…今次就黎試下NN

因為樓下滿座…安排左樓上位置

呢度食物同飲品選擇都幾多

好多野食都好吸引…今次點左最吸引眼球既巨大鰻魚玉子丼

2023-08-16 34 瀏覽
久唔久都想去西貢呼吸下新鮮空氣 冇咩特別野做既話 坐cafe都可以坐成個晏就🥳 NN Coffee 外觀有格調 除左地舖 隔離仲有條樓梯通上一層 空間更廣闊 日本風簡約設計 採光度十足 懶洋洋既氣氛太舒服🤍餐廳主打創新料理 西式日式任君選擇🤩明太子龍蝦流心蛋牛角包窩夫 $148平日限定✨ 賣相igable!! 即叫即烘牛角包窩夫微暖外脆 充滿牛油香 食落酥軟🧇龍蝦肉大舊彈牙 沾滿明太子醬汁🦞 呢個配搭一流~巨大鰻魚玉子丼 $128每日限量✨ 見到每日限量都會吸引到我order🤣 巨大鰻魚果然好巨 蓋過哂成個飯😆 鰻魚肥瘦適中 醬汁甜甜地 食唔停口🐠 玉子厚身 冇得輸!丸久小山園 焙茶鮮奶 $48好靚既獨角獸拉花🦄 柔滑焙茶加上熱鮮奶 覆上奶泡 味道相當濃郁🍵富士山雪糕梳打 $56比佢個賣相吸引左🗻 特調梳打配上高質雪糕 飲落好似波子汽水咁 呢個天氣飲夠哂消暑☀️坐左係NN Coffee幾個鐘 享受下慢活💨 NN Coffee📍西貢市場街47號地舖

餐廳主打創新料理 西式日式任君選擇🤩

明太子龍蝦流心蛋牛角包窩夫 $148