餐廳: no.11
資訊:

2021-10-04 40 瀏覽
基本上我睇親youtube片都有人介紹過No.11最出名係All day breakfast 👍🏻足料有心思加上價錢唔貴.食厭左大魚旦就食下呢間coffee shop除左全日早餐都有漢堡 輕食 咖啡.果日都見到7成人叫漢堡包但真係想留下肚所以就叫左個份量小啲既.煙三文魚+牛油果醬+腸好好味😂沙律菜有小小果醬汁 係甜甜地好開胃擺放都好多心機👍🏻.咖啡同漢堡包就留返下次試啦!
基本上我睇親youtube片

好好味
😂沙律菜有小小果醬汁
係甜甜地好開胃
擺放都好多心機👍🏻
咖啡同漢堡包就留返下次試啦!

• All Day Breakfast
2021-10-01 115 瀏覽
今次第二次食啦,上次同朋友食,今次同老公食😆今日係10月1號,我都知道假期一定多人,但冇辦法,老公今日先🈶️假放🖐🏻我哋落咗船大概1:30左右到,門口已經有人等緊位💦我哋大概等咗10分鐘,坐裏面。因為三十度坐出面會熱死🥵我揀咗牛油果醬蟹肉焗薯,熱嘅Cappuccino。佢就揀咗魚仔竹炭漢堡,Ice Mocha。先講焗薯鋪滿左厚厚嘅牛油果醬同蟹肉,一啖食落去口感好豐富,3⃣️隻唔同嘅顏色同3⃣️個唔同嘅味道,唔係誇張我覺得有幸福嘅感覺😆另外仲有,香草味嘅豬肉腸,煙肉,滑蛋,芝士蕃茄,沙律🥗同麵包🥯份量好多🙈我根本食唔晒😮‍💨佢個Burger好特別,裏面有脆卜卜嘅魚仔乾,漢堡扒,蕃茄,蒜片,生菜🥬配佢埋哋嘅醬汁,咁多樣嘢一啖咬落去好有層次感,我覺得好好食😋 burger配埋薯條🍟,份量又係好多,我哋兩條友係食唔晒架🥲Mocha唔算太甜,啱晒老公飲,因為佢好驚好甜嘅嘢😮‍💨我嗰杯cappuccino拉花好吸👀而且奶泡夠晒厚👍🏻老公話冇介紹錯🤭🙌🏻P.S下次都係揀平日先好黎,可以坐耐d傾吓計,今日實在太多人,食完都急急腳咁走
魚仔竹炭漢堡
Ice Mocha
Mocha唔算太甜,啱晒老公飲,因為佢好驚好甜嘅嘢😮‍💨
Cappuccino
2021-10-01
10 分鐘 (堂食)
魚仔竹炭漢堡
Ice Mocha
Cappuccino
2021-09-29 40 瀏覽
悶了很長的一段時間,放假常宅在家,很想出外走走。於是計劃來個長洲小旅行,吃東西、逛逛、和輕行山。很久沒來長洲,原來長洲的船現在變得很大,十分穩,一點也不擔心暈船。一點多來到,先到願望清單No.11吃午餐,今天天氣好熱,這裡有室內和戶外位,幸運地很快就有室內位,美中不足是吧台位沒有放東西的地方。牛油果蟹肉焗薯$128這是一個變奏版的all day breakfast,煙肉、香腸、炒蛋、羅勒醬焗蕃茄、酸種麵包、沙律通通都有,十分豐富,而香腸不是普通的腸,跟餐已有巴域士腸,而我們再加$10要扭倫堡腸,盡興一番,這些腸都有獨特的香味,煙肉煎得好香,炒蛋夠滑,沙律菜新鮮靚菜,有一片似乎裝飾用的乾橙,的確令賣相生息不少,蕃茄加上芝士去焗。重點在焗薯,連皮都食得,裡面似薯蓉多過焗薯,雖然本人喜歡較有口感的焗薯,但滿有薯香的薯蓉加上牛油果醬和蟹肉絲,依然很能得我心。芝士漢堡$52看似簡單的芝士漢堡,咬下去卻有驚喜,漢堡牛很好吃,很有牛香,似和牛的香味,麵包也很軟熟,薯條新鮮炸,幼身的很香脆。台灣金鑽鳳梨梳打$38透心涼的流打,大大杯好解渴消暑,也不會太甜,果香味道清新,還有些鳳梨片可吃。性價比很高的餐

牛油果蟹肉焗薯$128

芝士漢堡$52

台灣金鑽鳳梨梳打$38

性價比很高的餐廳,十分抵食,打卡和味道兼備,想不到長洲有這麼高質的café。
2021-09-26 32 瀏覽
no.11 地址: 長洲中興新街11號地鋪電話: 29819001====================狗仔只要付費,原來可以同主人一起乘搭船架,一於入長洲來個來閃半天遊啦!中午同狗狗行了一陣,太陽好曬同熱,就搵間dog friendly架coffee shop 用餐。$98All day breakfast 大份,有齊bacon, sausage, egg, crossiant , tomota ,mushroom and baked bean .即叫即做好,看到一堆食材好賞心悅目。第二樣點了bacon cheese beef burger ,burger 配有薯條,bacon煎完油脂同漢堡肉一起咬下,鹹香惹味。夾有生菜芝士酸瓜好多層,大大一個食完好滿足$36 iced latte 奶香呈現,有咖啡香又唔會苦Stella 降溫配,啤酒用來pair with burger 配返杯咖啡享受渡假風,食完再在長洲慢遊掃街食小食。
no.11

地址: 長洲中興新街11號地鋪
電話: 29819001
====================

$98All day breakfast

$36 iced la

tte 奶香呈現,有咖啡香又唔會苦

配返杯咖啡享受渡假風,食完再在長洲慢遊掃街食小食。
2021-09-14 29 瀏覽
冇諗到長洲都會有咁高質嘅小店我哋叫咗一個All day breakfast 同芝士煙肉漢堡All day breakfast 大大份番茄仲要係有落芝士去焗過唔係就咁一嚿番茄上配上新鮮嘅沙律菜 仲有好香嘅牛角包炒得啱啱好嘅炒滑蛋 每一啖都係享受你朋友叫嘅芝士煙肉漢堡配埋薯條薯條新鮮炸脆卜卜 漢堡扒煎到啱啱好會每一啖都滴返啲肉汁出嚟配埋新鮮嘅菜同埋蕃茄仲要價錢一啲都唔貴同出面俾真係差好遠但價錢相宜之餘 嘢食仲要真係好好食
冇諗到長洲都會有咁高質嘅小店

配埋新鮮嘅菜同埋蕃茄

仲要價錢一啲都唔貴同出面俾真係差好遠
但價錢相宜之餘 嘢食仲要真係好好食

2021-09-05 40 瀏覽
好一段時間冇去長州!之前多數推介食海鮮!今次見OpenRice 有好幾間食all day breakfast 最後選咗尼間!如果唔係睇咗OpenRice 都唔會發現尼間!因佢唔係在碼頭附近!不過都唔難揾!室內唔只得幾張枱!所以都要等十五分鐘!雖然唔平!但食物質素牛油果醬蟹肉焗薯$128~佢係配埋煙肉,香腸,炒蛋,沙律,焗蕃茄,麵包~焗薯好軟熟足料煙肉煎得好香,焗蕃茄面頭啲芝十一磨菇芝士漢堡$58漢堡質感配薯條🍟薯條份量都幾多!凍Mocha $40及Latte$36果樣好似偏奶但飲落夠濃好味服務就一般,唔會主動招呼你!
室內唔只得幾張枱!所以都要等十五分鐘!

雖然唔平!但食物質素

煙肉煎得好香,焗蕃茄面頭啲芝十一

磨菇芝士漢堡$58
漢堡質感
配薯條🍟薯條份量都幾多!
凍Mocha $40及Latte$36
果樣好似偏奶但飲落夠濃
好味

服務就一般,唔會主動招呼你!

2021-09-01 28 瀏覽
新開左冇幾耐嘅西餐,舊同事當地嘅居民落力推介,所以入到去我都即刻去試吓。店舖內嘅食物性價比好高!舊同事介紹話一定要試吓佢嘅漢堡包,我點左一個蘑菇芝士漢堡。個漢堡入邊有好重牛肉味嘅漢堡扒、洋蔥、蘑菇、芝士、蕃茄、生菜。非常足料,而且每種味都係非常之搭配!會令人想食人一啖再咬多啖!薯條方便就一般嘅薯條質素。杯咖啡都好飲,好香咖啡味,咖啡豆偏nutty d。價錢都非常公道,個漢堡包加薯條都只係60幾蚊。整體而言,好滿足!

2021-08-30 32 瀏覽
[長洲]富空間感👦🏻年輕店員🐶Pet-friendly牛油果蟹肉焗薯配All Day Breakfast $128 利申😆口味真係好個人化賣相滿分💯口感上扣咗少少分色彩繽紛🍊用片橙乾作點綴😚小編覺得炒蛋有d overcook, 可以更滑身;焗薯太淋身,口感似薯蓉,但牛油果醬同蟹肉都幾配合😋(亦有同枱的客人覺得焗薯好食)蕃茄表面用芝士焗過,食落juicy酸種麵包太薄身,唔算脆口Latte $36味道不過不失由於落單時有要求拉花圖案,咖啡師亦親自奉上,睇得出有誠意,如果日後有手沖咖啡更佳小店位置有限,入座後不限時,不設加一室內一張4人高枱+五張2人矮枱,開放式廚房加半開放式門口,所以冷氣唔太夠; 室外有6張4人枱(得兩張有風扇)自助加水,自助拎餐具味道:6.5/10環境:7/10服務:7/10性價比:7.5/10
[長洲]富空間感👦🏻年輕店員🐶Pet-friendly

利申😆口味真係好個人化
賣相滿分💯口感上扣咗少少分
色彩繽紛🍊用片橙乾作點綴😚
蕃茄表面用芝士焗過,食落juicy
酸種麵包太薄身,唔算脆口

Latte $36

味道不過不失

小店位置有限,入座後不限時,不設加一

自助加水,自助拎餐具

味道:6.5/10
環境:7/10
服務:7/10
性價比:7.5/10
2021-08-21
30 分鐘 (堂食)
午餐
  • All Day Breakfast
一連落咗2個星期雨 見今日個天氣唔錯:)梗係要捉緊夏天的尾巴啦原以為平時人流會疏啲 但錯了。。。好多家長帶小朋友入嚟放暑假入返正題先餐廳係長洲碼頭的右手邊  步行5分鐘就到有露天座位 不過有得揀 梗係想吹吹冷氣啦當日有成32度☀️要好好補充體力同水份餐廳行半自助形式 - 餐具、清水方面要自取 (於收銀處旁)職員亦都好友善會提點大家點咗份All Day Breakfast 份量10足本身想試no.11 Deluxe的芝士牛油焗龍蝦 但好可惜係Holiday Limited如果有朋友仔想試的話 記得要假日嚟試啦飲品方面揀咗2杯分別係凍飲 BLUE-青葡萄特飲同埋熱的Caffe Latte (拉花真係好靚😍)問到點解1個人食 要叫2杯飲品?原因好簡單 因為小朋友先會做選擇😎😎😎其實漢堡都好吸引 下次有機會再試整體依間Cafe 性價比👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物質素好  環境又舒適大家入嚟長洲 不妨試試

入返正題先

餐廳係長洲碼頭的右手邊  步行5分鐘就到
有露天座位 不過有得揀 梗係想吹吹冷氣啦
當日有成32度☀️要好好補充體力同水份

餐廳行半自助形式 - 餐具、清水方面要自取 (於收銀處旁)
職員亦都好友善會提點大家
All Day Breakfast
點咗份All Day Breakfast 份量10足
如果有朋友仔想試的話 記得要假日嚟試啦

飲品方面揀咗2杯
BLUE - 青葡萄特飲
分別係凍飲 BLUE-青葡萄特飲
Caffe Latte
同埋熱的Caffe Latte (拉花真係好靚😍)

問到點解1個人食 要叫2杯飲品?
原因好簡單 因為小朋友先會做選擇😎😎😎

All Day Breakfast
BLUE - 青葡萄特飲
Caffe Latte
2021-08-11 151 瀏覽
經長洲朋友介紹,今次特登去到長洲隱世小店No.11,店鋪風格好有小鎮cafe feel,喺長洲中西合壁嘅地方入面非常自然。入到去都係返依到出名既All day breakfast,個人嚟講係一個牛油果迷,本身比較鐘意食牛油果,見依到有咁特別嘅牛油果醬蟹肉焗薯,當然係要試下!淨係個擺盤已經夠影返夠本,味道都好好味,牛油果同蟹肉好夾,咁嘅配答都係第一次食。另外都叫多左個雙層芝士漢堡,本身會跟一個薯條,所以都幾抵食,牛肉juice又多汁,包皮都夠脆,絕對食得過。最後仲有叫左個台灣金鑽鳳梨梳打,依個需要攪混先飲會好味啲。整體黎講CP值高,絕對值得假日去離島偷閒,如果係長洲渡假第二日去食就更加好。
經長洲朋友介紹
,今次特登去到長洲隱世小店No.11,

雙層芝士漢堡

最後仲有叫左個台灣金鑽鳳梨梳打,依個需要攪混先飲會好味啲。
台灣鳳梨梳打

2021-08-11
雙層芝士漢堡
台灣鳳梨梳打
2021-07-31 48 瀏覽
好耐都冇入過嚟長洲啦,成日見到啲人po多咗好多Cafe,所以都同朋友試吓,我地揀左呢間No. 11. 我哋星期六十二點嚟到,室內嘅最後一張枱比我哋坐埋,好彩咋,坐出面真係會溶咗🤣幾鍾意呢度個裝修,幾有文青風,簡約,好chill. 我哋兩個女仔都係叫焗薯,一個牛油果醬蟹肉焗薯,一個煙三文魚酸忌廉焗薯,兩個賣相都超級吸睛,而且份量仲幾多添,有煙肉、香腸、炒蛋、羅勒醬焗蕃茄、酸種麵包同沙律🥗首先講吓個煙肉先,唔會太乾身不過稍為鹹咗少少,腸有濃厚嘅香草味🌱而且唔太鹹,炒蛋香滑而且蛋汁比例啱啱好,蕃茄有芝士配搭,有口感,麵包有焗過脆卜卜,沙律用咗好特別嘅藍莓汁代替平時一般嘅醋,所以感覺好清新,最鍾意個焗薯牛油果醬同蟹肉撈埋一齊,兩個味融為一體非常咁夾😋我全部食晒!另外我哋嗌左一杯朱古力,一杯Latte,2杯賣相都好靚😍呢一餐真係好滿足呀☺️下次嚟長洲要再黎試下其他野食😊
幾鍾意呢度個裝修,幾有文青風,簡約,好chill.

另外我哋嗌左一杯朱古力,一杯Latte,2杯賣相都好靚😍
呢一餐真係好滿足呀☺️下次嚟長洲要再黎試下其他野食😊
2021-07-29 46 瀏覽
放假去長洲放鬆下, 見到一間幾有人氣嘅Cafe 。即使暑假平日去都幾多人,等咗一陣先坐到入面嘅卡位,但係值得一試嘅。 內在環境以簡約同埋木系為主,餐廳出面亦有檯櫈,不過天氣熱 有風扇都想進室內多啲。餐廳主打全日早餐、班尼迪蛋、焗薯,唔似其他餐廳有埋意粉、意大利飯咁。不過,主打嘅款式就特別多,單係班尼迪蛋已經有幾款,味道同份量都有驚喜。Deluxe All Day Breakfast $168No.11 Deluxe芝士牛油焗龍蝦豪華豐富早餐,2 個人分享都可以,而且價錢合理。平時食All day breakfast比較少見有龍蝦,仲有煙三文魚。當然唔少得基本嘅牛角包、大啡菇、焗豆、炒蛋、煙肉、香腸、芝士焗蕃茄同沙律。 龍蝦唔算大隻,但唔會有太濃味醬料,保持原汁原味。滑蛋非常香滑,大啡菇厚肉多汁。沙律有少少果醬,酸酸甜甜,幾開胃。煙肉煎得剛剛好,唔會過硬。全日早餐亦有改進地方。焗豆帶微暖,香腸略為燶邊,牛角包超大個,但係唔太脆口,可能係因為我哋最後先食佢。 不過,整體上都幾滿意,相信係市區好少有咁豐富又抵食嘅全日早餐。Balcon Eggs Benedict$88 賣相吸引,有2 隻班

Deluxe All Day Breakfast $168
No.11 Deluxe芝士牛油焗龍蝦

Balcon Eggs Benedict$88
賣相吸引,有2 隻班尼迪蛋,好嫩滑,流出蛋汁,其中一隻蛋汁更為爆滿,麵包係用近排受歡迎嘅酸種麵包。

• Egg  Benedict
2021-07-26 50 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️長洲當區除咗有好多唔同嘅特色小食之外🐠近年都開咗好多唔少嘅文清小店☕️今次就比呢間裝修別具風格嘅cafe吸引到🥰❶牛油果醬蟹肉焗薯 $128對於我呢個薯仔fans🥔又點可以錯過呢一個焗薯all day breakfast🍳 除咗主角焗薯之外 仲有煙肉、炒蛋、德國腸、沙律菜同埋多士🥚呢個焗薯真係相當出色 薯仔焗得軟綿🤤再配上牛油果醬同蟹肉 簡直係Perfect match👍🏻❷新鮮蘑菇芝士漢堡 $58漢堡包嘅精髓莫過於係塊漢堡扒🐮呢塊漢堡扒係厚切同時仲好Juicy🐄再配上新鮮蘑菇、生菜同埋蕃茄🧀令到食落覺得口感好豐富 同時又帶點fresh🥗❸ 青葡萄特飲 $38呢杯梳打飲品飲落透心涼同時甜度適中🌸藍色既造型仲好打卡able添📸❹柚子茶 $22同我哋平時飲到嘅柚子茶都冇乜唔同🙌🏻清新同時帶點清甜 啱晒炎炎嘅夏日☀️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

長洲當區除咗有好多唔同嘅特色小食之外🐠
近年都開咗好多唔少嘅文清小店☕️
今次就比呢間裝修別具風格嘅cafe吸引到🥰

❶牛油果醬蟹肉焗薯 $128
對於我呢個薯仔fans🥔
又點可以錯過呢一個焗薯all day breakfast🍳
除咗主角焗薯之外 仲有煙肉、炒蛋、德國腸、沙律菜同埋多士🥚
呢個焗薯真係相當出色 薯仔焗得軟綿🤤
再配上牛油果醬同蟹肉 簡直係Perfect match👍🏻

❷新鮮蘑菇芝士漢堡 $58
漢堡包嘅精髓莫過於係塊漢堡扒🐮
呢塊漢堡扒係厚切同時仲好Juicy🐄
再配上新鮮蘑菇、生菜同埋蕃茄🧀
令到食落覺得口感好豐富 同時又帶點fresh🥗

❸ 青葡萄特飲 $38
呢杯梳打飲品飲落透心涼同時甜度適中🌸
藍色既造型仲好打卡able添📸

❹柚子茶 $22
同我哋平時飲到嘅柚子茶都冇乜唔同🙌🏻
清新同時帶點清甜 啱晒炎炎嘅夏日☀️

2021-07-22 40 瀏覽
長洲街坊人氣Cafe今日天氣35度🥵!決定同陽光玩遊戲😎!就試吓為咗食,可以去到幾盡🤣!一早去咗中環坐船入長洲,大約一個鐘頭左右就到😙!平日嘅長洲好處係人唔多,不過唔好嘅係好多舖頭都無開😭!鎖定目標去呢間網上搵定嘅Cafe,去到嘅時候12:30左右,有枱就即坐(之後人潮開始出現,啲人戶外都坐啊!中午1點🥵!35度啊🥵!證明人氣有幾勁!係勁多街坊嘅飯堂!Cafe以黑白灰大地色🌿為主,佈置簡單舒服。唔講咁多,介紹野食先🍀☘️牛油果醬蟹肉焗薯+煙三文魚 $128+$14及 泡沫咖啡 $36上枱時真係嘩咗一聲!色彩鮮艷🌈、材料豐富🍇!成個花花🌍咁🤩!個焗薯大個又有薯仔香😙,牛油果醬及蟹肉夠味又香鮮😋!好味!香腸、煙肉及沙律都OK😆!加配嘅煙三文魚有兩件好大件😜!咖啡都係好靚,仲有可可粉在上面、打咭一流😗!🌼煙三文魚酸忌廉焗薯 +扭倫堡腸 $108+$10及榛子咖啡 $40當然都係嘩一聲😆!煙三文魚切成粒粒,方便與焗薯撈埋食,酸忌廉同焗薯真係Perfect Match😋😋!無得輸!🕋:Number Eleven⛺️:長洲中興新街11號地下#SofoodSogood #長洲美食 #Cafe #alld

長洲街坊人氣Cafe

唔講咁多,介紹野食先🍀

☘️牛油果醬蟹肉焗薯+煙三文魚
$128+$14及 泡沫咖啡 $36

咖啡都係好靚,仲有可可粉在上面、打咭一流😗!

🌼煙三文魚酸忌廉焗薯 +扭倫堡腸
$108+$10及榛子咖啡 $40

🕋:Number Eleven
⛺️:長洲中興新街11號地下

#SofoodSogood #長洲美食 #Cafe #alldaybreakfast #煙三文魚 #焗薯 #牛油果醬 #泡沫咖啡 #榛子咖啡 #食野最重要 #香港美食
#享受美食的過程 #食物正能量 #好食
#美食 #美食攝影 #Hongkongfood #hkfoodie
#hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk

@no.11_cc

2021-07-20 42 瀏覽
3號波下走左去長洲,上次個漢堡試過好正,今次試ADB,有d失望係無煙三文魚,變左芝士焗番茄,但係個啡菇超好食,其他無乜特別,老公叫左個「竹莢魚漢堡」入面唔係炸魚聊,係真魚肉嘅漢堡,薯條最好食,凍左都仲好脆,啤酒日本三得利,$48一杯,細杯,3成泡,d泡好滑,上次黎都仲未有酒牌,今次先有👍🏻
ADB
竹莢魚漢堡+炸薯條