2020-12-28 366 瀏覽
之前屋企人介紹叫我一定要去試下呢間野飲.. 咁今日經過開見到就入去買黎試下啦.. 點知有驚喜.. 真係勁好飲.. 佢係用堅果奶而唔係用牛奶之類.. 因為我本身腸胃麻麻地.. 飲牛奶類唔係胃痛就係肚屙.. 而今次飲左之後完全冇問題.. 仲要個味道係唔差添.. 雖然話係黑糖但飲落去完全唔覺得好甜.. 啱啱好而買比屋企人飲果杯伯爵茶奶蓋又係超級好味.. 兩位小朋友都愛不釋手yummy yummy... 呢間野真係好飲到下次行得遠都會行過去買黎飲
外賣自取
2020-12-07 307 瀏覽
💛 NUTTEA 💛..............................南瓜講咗勁耐好想試呢間嘅奶蓋🤩今日咁遠水路嚟到新蒲崗就一次過試埋ψ(`∇´)ψ.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽四季春堅果奶蓋茶 $32(👏🏻6.5/10).南瓜同我嘅評價一模一樣 有丁丁丁屎失望😳我地一致認為淨食個堅果奶蓋係有9分架其實奶蓋面有啲榛果碎 有啲嘢咬下幾過癮( ´▽`)好濃榛果味 好滑好creamy 有隻羹畀你食奶蓋但一同啲茶攪勻嚟飲 陣堅果味就消失咗變咗一杯好cream嘅普通奶蓋 無咗個特色不過其實個茶底都好清新 幾好飲嘅😈可能係我地叫錯嘢 大家有冇邊杯推薦畀我地飲🤤...............................🎈 Nuttea (萬迪廣場) (新蒲崗)新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖🎈 Nuttea (海光街) (鰂魚涌)鰂魚涌海光街36號地下2號舖🎈 Nuttea (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖🎈Nuttea (觀塘)觀塘偉業街223-231號宏利金融中心1樓9號舖🎈 Nuttea (九龍灣)九龍灣宏
💛 NUTTEA 💛
南瓜講咗勁耐好想試呢間嘅奶蓋🤩
今日咁遠水路嚟到新蒲崗就一次過試埋ψ(`∇´)ψ
🔅想知黃店原因請Dm💛
四季春堅果奶蓋茶
🍽四季春堅果奶蓋茶 $32(👏🏻6.5/10)
南瓜同我嘅評價一模一樣 有丁丁丁屎失望😳
我地一致認為淨食個堅果奶蓋係有9分架其實
奶蓋面有啲榛果碎 有啲嘢咬下幾過癮( ´▽`)
好濃榛果味 好滑好creamy 有隻羹畀你食奶蓋
但一同啲茶攪勻嚟飲 陣堅果味就消失咗
變咗一杯好cream嘅普通奶蓋 無咗個特色
不過其實個茶底都好清新 幾好飲嘅😈
可能係我地叫錯嘢 大家有冇邊杯推薦畀我地飲🤤
🎈 Nuttea (萬迪廣場) (新蒲崗)
新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖
🎈 Nuttea (海光街) (鰂魚涌)
鰂魚涌海光街36號地下2號舖
🎈 Nuttea (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
🎈Nuttea (觀塘)
觀塘偉業街223-231號宏利金融中心1樓9號舖
🎈 Nuttea (九龍灣)
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心A座地下B1B1號舖
2020-11-17 373 瀏覽
💛Nuttea 堅果奶蓋今次睇下🦨堅果🌰奶蓋 有無得打敗🧀傳統芝士奶蓋舗頭細細但都有唔少人幫襯🤣有個小角落可以坐下既就咁睇佢地應該用左5種🦨堅果去整🍼奶蓋厚厚的 會見到有堅果碎在內 較為企身所以佢地都會比枝🥄仔比你食奶蓋堅果奶蓋雖然健康 但味道出奇地好 甜度同味道都足🥰🥰當中😍😍榛子🌰味最出 然後有少少杏仁味最後會有合桃味既餘韻由於奶蓋較企身既關係 好似食緊🍦雪糕咁同時較難將奶蓋同茶45度咁一齊飲到整體感覺就似食奶蓋+飲荼解膩 但感覺依然很好的👍🏻👍🏻🥰 四季春堅果奶蓋茶(💰$30)少甜少冰剛好個人覺得四季春最解膩台灣紅玉堅果奶蓋茶(💰$30)少甜少冰剛好岩哂鐘意紅茶同濃茶香既朋友仔去開新蒲崗既朋友仔不妨去埋佢隔離既享樂🍞🥯啊
舗頭細細但都有唔少人幫襯🤣有個小角落可以坐下既
由於奶蓋較企身既關係 好似食緊🍦雪糕咁
同時較難將奶蓋同茶45度咁一齊飲到
整體感覺就似食奶蓋+飲荼解膩 但感覺依然很好的👍🏻👍🏻🥰
四季春堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶(💰$30)
少甜少冰剛好
個人覺得四季春最解膩

台灣紅玉堅果奶蓋茶(💰$30)
少甜少冰剛好
岩哂鐘意紅茶同濃茶香既朋友仔

去開新蒲崗既朋友仔不妨去埋佢隔離既享樂🍞🥯啊
5 分鐘 (堂食)
$30 (其他)
2020-11-10 544 瀏覽
搭錯車嚟咗新蒲崗,注定我要encore NUTTEA 🤣🤣 有時我飲太多牛奶個腸胃會唔舒服,呢個堅果奶蓋既發明真的太好了!  我由佢第一間店飲到依家有好多分店,不過始終鍾情呢間店呢。呢間店有個corner 位可以買完坐底飲,之前我都會同朋友坐底飲,因為奶蓋會隨時間及行路時既搖晃逐漸消失 ......特別係熱飲!!有時間可以擺下杯野飲係度影下相打卡都唔錯呢~ 今次我叫咗個最邪惡既伯爵朱古力堅果奶蓋茶,個名勁長 🤣🤣 亦係最貴.....其實熱飲既話個茶味會出啲...不過由於我趕住番屋企,店員提我奶蓋唔好熱飲外賣,會迅速消失曬...即溶曬....係喎! 差啲唔記得,惟有凍飲走冰 + 微糖。回家30分鐘,奶蓋消失咗1/4 還好啦~ 啜一啖個奶蓋,好香濃既朱古力及堅果味道,好creamy 厚實,超正!! 伯爵茶香都清新~ 不過熱茶會更好,但為了奶蓋惟有犠牲個濃茶。不過價錢略貴,可能堅果既成本本身就比奶貴呢~

有時間可以擺下杯野飲係度影下相打卡都唔錯呢~

回家30分鐘,奶蓋消失咗1/4 還好啦~

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

不過價錢略貴,可能堅果既成本本身就比奶貴呢~
2020-11-10
外賣自取
2020-10-26 405 瀏覽
過勁多人大讚 連我partner都話係最好飲嘅奶蓋 今日終於會一會佢.🌰四季春茶.堅果奶蓋 少甜少冰$32🌰堅果奶蓋由五種堅果:腰果、核桃、杏仁、堅果、夏威夷豆低溫萃取而成質感非常滑溜creamy 而且更厚實啲 灑有非常濃香嘅榛子粒的確係好獨特嘅奶蓋 值得一試🥰加上四季春好清香 少甜剛好👍🏻·🌾藜麥燕麥堅果奶茶 少甜少冰$37🌾鐘意麥香同咬口嘅人一定鐘意佢個底有大量藜麥 好好咬燕麥堅果奶茶都重麥味成個早餐咁☺️
🌰四季春茶.堅果奶蓋 少甜少冰$32🌰
佢個底有大量藜麥 好好咬
燕麥堅果奶茶都重麥味
成個早餐咁☺️
2020-10-26 276 瀏覽
黎到新浦崗,好自然會諗起Nuttea,因為呢度個奶蓋好好味。呢間nuttea嘅奶蓋係由杏仁,棒子,合桃,夏威夷果仁,腰果 5種堅果烤焙而成,好記得第一次飲嘅時候好有驚喜,個奶蓋味勁香,咸咸地加上左濃烈嘅nut味,比起出面食嘅奶蓋有層次好多。上次試左原味,所以今次試下朱古力味,不過發現都係原味出色d,個nuts味重d,朱古力味奶蓋個nut味會比朱古力味遮蓋住左,所以無咁正。小妹大力推介火龍果味,個味道係勁夾個奶蓋味好正!- 伯爵朱古力堅果奶蓋 $42

小妹大力推介火龍果味,個味道係勁夾個奶蓋味好正!

- 伯爵朱古力堅果奶蓋 $42
2020-10-19 285 瀏覽
可能係我飲過最好飲同最有特色既奶蓋。堅果奶蓋好濃郁,份量好多,arm我呢啲中意食奶蓋既人,味道有少少似金莎朱古力。飲管係用 biodegradable 既材料,唔係紙飲管,真係又環保又唔會好似紙飲管咁容易爛,抵讚。茶底叫微甜就arm我口味。見到原來有得買一杯成杯都係奶蓋,下次一定要買翻杯。
,下次一定要買翻杯。
  • 四季春堅果奶蓋茶
今天帶小狗探朋友位於新蒲崗 studio, 順便食好西。帶著小狗不方便堂食,也只好外賣。朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。裝修乾淨俐落,一看就知道是主供堅果,幾瓶大大玻璃瓶裝者果仁,eye catching !店員一位後生仔有禮貌又細心,提醒是否需要少冰少糖,讚 我叫了四季奶蓋茶 $34,hubby 要堅果奶咖啡,2杯都少冰少糖,等了十幾分鐘;厚厚的堅果奶蓋,濃濃果仁味,差點喝不完,喝了會很飽肚,不是開玩笑 今天不約而同, 2 家消費都是 $66 !
今天帶小狗探朋友位於新蒲崗 studio, 順便食好西。
帶著小狗不方便堂食,也只好外賣。
朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。
店員一位後生仔有禮貌又細心,提醒是否需要少冰少糖,讚

今天不約而同, 2 家消費都是 $66 !

2020-10-11
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2020-10-11 234 瀏覽
家裡毛孩寵物美容店在新蒲崗,幫襯十幾年,帶著小狗不方便堂食,也只好外賣。朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。店子裝修簡雅清晰,幾個大大的玻璃瓶裝著不同的堅果,很友善禮貌的後生仔,特別提醒我要不要少甜少冰,我叫了四季堅果奶蓋茶 $32,hubby 要了手沖堅果奶咖啡 $34,2杯都少冰少糖,等了十幾分鐘;大大杯,厚厚的堅果奶蓋,濃濃果仁味,喝了很飽肚,不是開玩笑,hubby 覺得咖啡配果然奶也很好。會再來試其他飲品
朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。
會再來試其他飲品

2020-10-11
15 分鐘 (堂食)
餐廳:Nuttea (新蒲崗)地址:新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖Nuttea係台灣引入嘅第一間純素堅果奶茶品牌🇹🇼,除此之外佢地仲係不折嘅黃店,推出「五大堅果,缺一不可」嘅特色,製造咗結合五種包括腰果、核桃、杏仁、堅果同夏威夷豆低溫萃取而成嘅堅果飲品🌰今次試咗佢哋嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶🥤($42),呢杯飲品喺2019台灣奶茶節拎過金獎🏆!堅果奶蓋鹹中帶少少甜,比出面一般嘅奶蓋更厚實濃郁,全因佢地自家打磨嘅堅果醬用料十足🤤,仲散發住啖啖堅果香,加上用格雷伯爵朱古力粉,以及奶蓋底下嘅醇茶,攪勻之後飲用,完全品嚐到堅果、朱古力、同茶嘅相互交錯同配合😍
餐廳:Nuttea (新蒲崗)
地址:新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖

2020-10-09
5 分鐘 (堂食)
2020-09-23 356 瀏覽
見到唔少人都係ig度洗版, 狂推呢間Nuttea~ 我都唔執輸, 係朋友介紹之下, 我試左第一杯由植物奶為基低嘅奶蓋水果沙。由於佢係全素, 加上低熱量, 飲完唔會有邪惡感。佢地嘅奶蓋係好厚身, 唔會好易溶, 更加唔會覺得膩, 終於可以飲完全杯蓋了~ 第一次上嘅時候, 都有因為呢個奶蓋奶茶飲落有點草青味(唔知係邊度黎), 有點抗拒。如果大家好飲我咁唔喜歡草青味, 可以試下飲奶蓋水果果個系列! 飲過紅火龍果、芒果奶蓋, 本人係超級喜歡紅火龍果奶蓋, 火龍果好清甜, 而且奶蓋輕盈清新。係一種享受~
見到唔少人都係ig度洗版, 狂推呢間Nuttea~
2020-09-06 516 瀏覽
一朝去新蒲崗攞嘢 順便掃黃睇到好多人對呢度好評 所以過黎試下店鋪窄長方形 最入面可以坐下等店面幾乾淨企理 廚房入面就亂d 兩個人踢曬腳叫左杯堅果奶蓋火龍果 原本想試伯爵朱古力但食完野驚太飽 飲d水果汁中和下😂個奶蓋既nuts味好濃烈👍🏻佢似舊式奶油蛋糕d奶油 痴住個喉嚨 會起痰扒兩啖還好 再食多兩啖好膩...😖好彩下面火龍果清清甜甜 如果飲朱古力應該好大獲😂飲完我行左一個半鐘消化 諗起都仲有少少反胃感覺😅建議大家要叫例如芒果呢d比較酸既平衡番如要再幫襯 要隔一段長時間等自己唔記得個油膩感覺先得了
一朝去新蒲崗攞嘢 順便掃黃

飲完我行左一個半鐘消化 諗起都仲有少少反胃感覺😅
建議大家要叫例如芒果呢d比較酸既平衡番

如要再幫襯 要隔一段長時間等自己唔記得個油膩感覺先得了
2020-09-06
10 分鐘 (堂食)
2020-09-02 620 瀏覽
NUTTEA是全素茶飲店,主打沒有牛奶的堅果奶茶,純素及奶敏感人士都可以安心享用!裝潢設計簡潔明亮,樓底高,沒半點壓迫感。設有落地大玻璃,景觀開揚,氣氛悠閑舒適,而且提供座位給客人坐下來慢慢品嚐。伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($42)濃厚的朱古力堅果奶蓋再灑上滿滿一層可可粉,極為吸引。堅果奶蓋濃郁綿密,堅果與朱古力味道同樣突出,但又不會很甜,讓人一吃傾心!入口散發出陣陣伯爵茶幽香,清新香味在口腔環繞不散,令人感覺煥然一新。店舖會附送小鏟子讓客人可以一口一口品嘗奶蓋。四季春堅果奶蓋茶 ($32)堅果奶蓋濃稠厚實,份量十足,上面還有榛果碎粒,口感甘醇,入口堅果味道香濃,還有一絲微咸,配上氣味清香的四季春,味道醇香甘甜又清爽,相當美味,而且很飽肚。

裝潢設計簡潔明亮,樓底高,沒半點壓迫感。

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($42)
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

店舖會附送小鏟子讓客人可以一口一口品嘗奶蓋。
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

四季春堅果奶蓋茶 ($32)

2020-08-12 2449 瀏覽
星期一晚上,由於去到「新蒲崗」「萬迪廣場」一樓光顧享用晚餐,所以順便光顧在同層裡面的台式飲品店「Nuttea」,看看「Nuttea」跟其他台式飲品店相比,有什麼與別不同的地方。我發現「Nuttea」沒有製作蜜桃飲品,所以只購買廚房製作的台式芒果茶飲品「芒芒堅果奶蓋茶」。原來「Nuttea」跟香港坊間傳統台式飲品的最大分別,就是飲品頂層的奶蓋不是用芝士製造,而是使用屬於植物的「堅果」。由植物「堅果」製作而成的奶蓋,看來已經稱得上算是「Nuttea」所有產品裡面的靈魂所在,幾乎大部分「Nuttea」飲品都會用得上堅果製作而成的奶蓋。傳統使用牛奶製作出來的芝士,再用芝士加工變成的「芝士奶蓋」,味道出奇地跟芝士原本的酸味甜味完全不一樣,味道反而會是偏向比較鹹。所以一般加入「芝士奶蓋」的台式手調飲品,都不是十分適合直接享用「芝士奶蓋」。我第一次接觸「芝士奶蓋」飲品,嘗試直接享用「芝士奶蓋」後發現味道太鹹,至此我沒有再直接享用「芝士奶蓋」。但是我今次在「Nuttea」購買由「堅果奶蓋」作為主要調味料,製作而成的台式「水果茶」飲品的時候,食店竟然附上一支小匙羹,店內告示還建議我可以直接先享用「堅果奶

但是我今次在「Nuttea」購買由「堅果奶蓋」作為主要調味料,製作而成的台式「水果茶」飲品的時候,食店竟然附上一支小匙羹,店內告示還建議我可以直接先享用「堅果奶蓋」,然後再享用飲品也不遲。

我在試食「Nuttea」「堅果奶蓋」之前,曾經有擔心過「Nuttea」製作的「堅果奶蓋」,「堅果奶蓋」的實際味道可能也會偏向比較鹹,所以先剷起少量「堅果奶蓋」,然後放入口裡面試食看看味道。

結果「Nuttea」的「堅果奶蓋」實際製成品味道有點教我出乎意料之外,原來「堅果奶蓋」的味道竟然是濃厚的甜味,而且「堅果奶蓋」實際的口感非常之綿滑,半點鹹味也感覺不到。

而且「Nuttea」甜味「堅果奶蓋」裡面,還隱隱約約夾雜了很多,已經預先被磨碎的堅果粒。那些已經預先被磨碎的堅果粒,實際口感仍然十分香脆。

至於「Nuttea」飲品「芒芒堅果奶蓋茶」裡面的「芒果茶」,「芒果茶」裡面的芒果味道仍然很甜,甚至「芒果茶」裡面的茶味道也都很濃厚。

雖然我始終未能夠完全了解,究竟「Nuttea」「芒芒堅果奶蓋茶」裡面的茶底使用什麼茶葉,究竟茶底來自於是「紅茶」、「青茶」還是「綠茶」。

不過「芒芒堅果奶蓋茶」有一點可以肯定的,是我在喝完「芒芒堅果奶蓋茶」飲品之後,坐上小巴返回西貢,洗澡梳洗之後仍然順利定時入睡,沒有遇上類似失眠的問題。

所以我覺得「芒芒堅果奶蓋茶」裡面的茶葉,茶葉實際味道濃度應該大極有限,應該不會來自類似「紅茶」的茶葉,最多都只會是「青茶」而已。

實際上「Nuttea」廚房製作出來的「芒果茶」,「芒果茶」裡面的實際芒果甜味也都非常之濃厚,就算不加入甜味堅果奶蓋,「芒果茶」也能夠成為獨當一面的飲品。
芒芒堅果奶蓋茶

不過,由於「Nuttea」裡面主打由植物「堅果」製作,成為無脂肪、也沒有加入任何奶精混合製成「堅果奶蓋」。就算直接享用「堅果奶蓋」,也沒有對身體健康構成不必要的負擔。

倒過來說「Nuttea」廚房製作出來的「芒果茶」,「芒果茶」也比較適合直接享用,還是不需要混合甜味「堅果奶蓋」。勉強混合「堅果奶蓋」和「芒果茶」,出來的實際味道反而不及分開飲那麼甜美。
堅果奶蓋

我在「Nuttea」付款購買飲品,然後在等候「Nuttea」廚房店員製作「芒芒堅果奶蓋茶」飲品的過程期間,我看到「Nuttea」原來還有推出大樽裝的「堅果奶蓋」。

不過,當時我還未有想過購買「Nuttea」的樽裝的「堅果奶蓋」,一來擔心「堅果奶蓋」售價價錢未必便宜,二來我也擔心購買後,家裡面雪櫃或者櫥櫃沒有足夠位置容納「堅果奶蓋」。

所以我直到了最後,始終也沒有膽量詢問過「Nuttea」櫃檯裡面的店員,查詢有關「Nuttea」大樽裝「堅果奶蓋」的實際價錢,後來翻看圖片才知道售價是港幣一百多元,我立刻放棄購買樽裝「堅果奶蓋」的念頭。

不過,既然「Nuttea」由植物「堅果」製作而成的「堅果奶蓋」,「堅果奶蓋」實際味道甜美之餘,還沒有對身體構成重大的負荷,值得我下次再光顧飲品。

既然新蒲崗分店「Nuttea」店舖實際選址位置商場「萬迪廣場」,這麼接近我平日會乘搭的專綫小巴站選址「采頤花園」,造就我將來有大量機會光顧「Nuttea」。
2020-07-13
20 分鐘 (堂食)
$42 (宵夜)
芒芒堅果奶蓋茶
堅果奶蓋
  • 芒芒堅果奶蓋
2020-08-08 942 瀏覽
幾年前飲過一次覺得一般般,可能因為上次係熱飲堅果奶,同超市買ge 差唔多,所以偶然再經過幾次都好飽冇迫自己再試第二款。終於今日想試樓下間麵包店,一次過黎試埋,今次好好飲,下次都係飲黎個系列啦首先,店舖位置真係唔方便,疫情問題唔想係街飲,買完行返屋企都成40分鐘🙄🤦🏼‍♀️但如果鑽石山穿過黎就好近,第日去鑽石山唔飲天仁啦,行過黎買黎間算啦行到返屋企,上邊奶蓋溶佐少少,但唔嚴重,如果係平時d奶蓋應該溶佐大半,佢奶蓋果杯位會比較闊少少,可能都係佢其中一個冇咁易溶ge原因?幾細心。台灣紅玉奶蓋。首先奶蓋份量好多,我自己鍾意飲奶蓋都覺得太膩,下次應該要叫佢少奶蓋(唔知得唔得)。奶蓋偏咸,質感比較厚實,食幾口已經開始好飽🤦🏼‍♀️口感同味道其實似好香果仁味ge 厚忌廉(平時奶蓋都可能係用厚忌廉?但可能因為普通奶類比較薄身同重奶味,混合埋ge味道同口感冇黎個咁似忌廉)。我還好,但男友第一口已經said no,所以全杯都係我飲晒,好飽。所以如果要試要考慮鍾唔鍾意忌廉味😛我對咸甜同果仁味拒絕唔到所以覺得係味覺ge享受,多重香味。茶底其實係唔重ge,會有少少失望,但又諗如果奶蓋重口,茶底又重口,成杯野可能會冇

所以如果要試要考慮鍾唔鍾意忌廉味😛

我對咸甜同果仁味拒絕唔到
所以覺得係味覺ge享受,多重香味。

茶底其實係唔重ge,會有少少失望,但又諗如果奶蓋重口,茶底又重口,成杯野可能會冇重點,大家d味互搶,依家好明顯成杯野會令我覺得奶蓋做得好好。

一開始買我諗佐好耐買宇治抹茶底定茶底,我好慶幸見到menu有星星轉返叫紅茶底。因為堅果奶蓋比平時ge飽好多膩好多,如果唔叫茶底,我一定飲唔到,依家飲完都已經可以當成lunch。

奶蓋平時有一個好大問題令我好少飲,就係層奶蓋好快溶佐,混合埋落d茶到好似飲奶水(即係飲完杯奶,加水洗杯果個味),好難飲。黎間佢奶蓋溶得好慢,同埋溶佐之後令杯野,帶幾重ge堅果奶味,唔錯(唔通佢係故意揀唔濃ge 茶底?)。

強烈建議試奶蓋茶系列少甜少奶蓋

其實小店好有心,除佐轉用杏仁奶但價錢比普通奶蓋平之外,奶蓋比其他店多(雖然我唔需要,但總有人好鍾意食奶蓋),又附送小匙食奶蓋,再加上連飲筒都係用環保飲筒(唔肯定係咪叫甘蔗飲筒),幾樣野加埋成本貴晒,一定比其他台飲店ge 利潤少。唔似依家有d台飲店聲稱支持環保,就話唔自己帶杯加一蚊或者要飲筒得環保飲筒要加一兩蚊。黎間佢係自己支持環保就身體力行,唔會轉移果成本比客人。

會繼續支持