2019-06-20
#wings美食分享 係我最愛的抹茶拿鐵~.🍁宇治抹茶堅果奶蓋茶芝士奶蓋大家就飲得多,唔知大家有冇飲過純素嘅奶蓋呢!🙆而呢間台飲店係主打堅果奶,以腰果、核桃、榛果、杏仁和夏威夷果五種不同的堅果經過冷壓萃取而成的濃香堅果奶,而且飲品完全没有添加奶精或者奶粉!😗堅果奶蓋比一般的濃厚細滑,厚厚一層的像奶油般的濃稠度😍,還付上了一枝鏟形的小匙來直接吃~奶蓋上曬了堅果碎,更能豐富口感!奶蓋喝到最後完全沒有被沖散,抹茶直接越過左奶蓋,第一口是奶蓋最後一口也是奶蓋!😜可有一個缺點係奶蓋比較難同抹茶融合一起!😝然後是抹茶方面,有點失望,略嫌不夠回甘😝,下次可能會叫返純茶/堅果奶!有點特別是有紅玉茶/栗子蒙布朗堅果奶,好想試!💕可能是在工廠區,地方没那麼擁擠,店裏有一個小角落和小量座位供客人坐下來喝,感覺挺休閒~❤️.🌱地址:NUTTEA新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖.價錢:$34滿意度:4/5❤️❤️❤️❤️回頭率:4/5👌👌👌👌..#hkig#hkfood#hkigfood #igfoodies #foodie #foodblogger #handmade #loveeating #2eat2gether
係我最愛的抹茶拿鐵~
🍁宇治抹茶堅果奶蓋茶
🌱地址:NUTTEA
新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖
價錢:$34
滿意度:4/5❤️❤️❤️❤️
回頭率:4/5👌👌👌👌
#hkig#hkfood#hkigfood #igfoodies #foodie #foodblogger #handmade #loveeating #2eat2gether #hkfoodstagram #hkfoodies #eating #eatingwell #eatingshow #eatingislife