2024-04-03 667 瀏覽
就算今日午餐食了很飽!女士們有第二個胃食甜品!😅朱古力蛋糕蛋糕以慕絲朱古力為主,入口不太甜!又滑又鬆軟!好味道到不能停口!😉凍檸茶大大杯!27度出面太悶熱,飲完透心涼!
就算今日午餐食了很飽!女士們有第二個胃食甜品
😅
朱古力蛋糕

凍檸茶
大大杯!27度出面太悶熱,飲完透心涼!

Oliver's Super Sandwiches,位於觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L2-13號舖。 今次午餐到Super Sandwiches, 點了經典公司三文治、蘋果雞肉沙律和咖啡。🔸咖啡 ~ 咖啡香, 但唔夠濃。🔸經典公司三文治 ~ 公司三文治有兩件, 口感豐富,另外配上沙律菜, 但羽衣甘藍口感偏乾,唔夠新鮮。🔸蘋果雞肉沙律 ~ 一向幾喜歡這裏的沙律,味道都不錯,新鮮又健康。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

🔸咖啡 ~ 咖啡香, 但唔夠濃。
經典公司三文治、蘋果雞肉沙律和咖啡

經典公司三文治

蘋果雞肉沙律

2024-03-05
午餐
蘋果雞肉沙律
下午茶極速充電之選 - 利華超級三文治今次同女朋友去左APM拍拖。到左下午茶時間,大家都肚餓,想搵個地方CHILL下,咁岩附近有間唔錯既選擇,就係利華超級三文治啦!利華超級三文治係一間歐陸式輕食連鎖餐廳,主要供應「英式鄰家三文治」、焗薯、意粉、沙拉、咖啡等歐洲食品既。餐廳都係以歐式設計裝潢,座位都算足夠多所以下午茶時間都唔洗等位就入得去食啦分店安裝左電子餐牌同自助點餐服務,將營運電子化,方便左我地點餐既咁簡單介紹一下我地叫左咩野食啦 :煙三文魚沙律 $56,涼拌沙律,加上三文魚同牛油果,呢兩種超級營養豐富既食物,低卡路里夠飽肚仲有助減肥,真正健康色香味俱全!煙牛肉芝士烚蛋墨西哥卷配沙律 $66,外形獨特,清新開胃,啖啖牛肉,食肉獸必選 !我地兩個都係揀COMBO,每個餐加多12蚊要多杯飲品既,如果大家食量有番咁上下,仲可以揀SUPER COMBO,送多個餐湯會飽D !利華超級三文治地址 : 觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L2-13號舖訂座電話 : 3148 1101營業時間 : 星期一至日 07:30 - 21:00
下午茶極速充電之選 - 利華超級三文治

咁簡單介紹一下我地叫左咩野食啦 :

利華超級三文治
訂座電話 : 3148 1101
營業時間 : 星期一至日 07:30 - 21:00
2023-11-05
  • 煙牛肉芝士烚蛋墨西哥卷配沙律
2023-11-24 830 瀏覽
I m filing an official complaint that when I ordered a plain vegetarian baked potato (non-combo) at $82 on 17:50 on 23rd nov 2023 that kitchen managed to put full portion of mayo egg salmon in my baked potato even after numerous requests & instruction from cashier. Such act without doubt is pure negligence and incompetence and care of customer preference and beliefs. I now would like to request full refund and compensation and apology as this behaviour is not acceptable & tolerable. 😡😡😡
2023-08-24 1531 瀏覽
【Oliver's Super Sandwiches】最近要拍咁多cover,好想好好控制番自己嘅飲食🙈咁啱上星期行APM先驚覺 主打嘅新鮮自選沙律係一個好好嘅餐點選擇💚一共有5️⃣款特色沙律,我自己就試咗下面3⃣️款每一款都好fresh,好Woooaaahhhh❕.🍴自選大沙律 (套餐):1⃣️-4⃣️款選擇 (400g) - 💰81🥗蘋果雞肉沙律 Apple & Chicken Salad結合咗好多新鮮水果同煙熏雞肉🐔雞肉嫩滑之餘,水果份量亦好豐富:有蘋果、提子、葵花籽、提子乾等🍎🍇整體感覺好清新、多汁美味;好energetic,能量十足💪🥗有機油醋汁. 杏鮑菇. 烤雜菜沙律Organic Vinaigrette. King Oyster Mushroom. Grilled Vegetables Salad以有機油醋汁調製出濃郁嘅風味,杏鮑菇搭配各種不同嘅烤雜菜:有椰菜花、紅蘿蔔、番茄仔、西葫蘆等,為沙律增添咗不少層次感,超級有機又開胃🍄🥗淡咖喱薯仔. 煙肉. 火腿. 蛋 沙律淡咖喱薯仔沙律配上絲絲滑嫩嘅蛋,加埋煙肉同火腿嘅鹹焦香一齊食,非常之有咬口,真係忍唔住一啖接一啖🥔🍳☕️咖啡選用咗100%阿
【Oliver's Super Sandwiches】
最近要拍咁多cover,好想好好控制番自己嘅飲食🙈
咁啱上星期行APM先驚覺
主打嘅新鮮自選沙律係一個好好嘅餐點選擇💚
一共有5️⃣款特色沙律,我自己就試咗下面3⃣️款
每一款都好fresh,好Woooaaahhhh❕

🥗蘋果雞肉沙律 Apple & Chicken Salad

🥗有機油醋汁. 杏鮑菇. 烤雜菜沙律

🥗淡咖喱薯仔. 煙肉. 火腿. 蛋 沙律

☕️咖啡
選用咗100%阿拉比卡豆,香氣濃郁,口感細膩順滑,飲落去有種好濃厚嘅咖啡味道🤎
室內用餐環境舒適,無論係想中午食番個輕盈嘅午餐
定係想搵健康美味嘅選擇,自選沙律絕對係一個唔錯嘅選項
無論係味道定質感都非常有營養又豐富,超有滿足感🌟
味道:❤️❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️❤️❤
環境:❤️❤️❤️❤️❤

📍地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L2-13號舖
☎️電話:31481101
💸人均消費:$51-100
夏天有時冇乜胃口就想食沙律,去咗𝘖𝘭𝘪𝘷𝘦𝘳’𝘴 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳 𝘚𝘢𝘯𝘥𝘸𝘪𝘤𝘩𝘦𝘴食佢嘅自選沙律🥗 味道豐富堅好食😻 套餐仲包一杯咖啡☕️ .📍自選大沙律𝘓𝘢𝘳𝘨𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘚𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 (400𝘨) 大𝘴𝘪𝘻𝘦沙律可以揀1-4個𝘊𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦𝘴 今次試咗佢地4款口味,真心有驚喜😍 .❥ 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 & 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 蘋果雞肉沙律 勁多提子乾🍇加上新鮮水果同煙雞肉,好好食 .❥ 𝘉𝘦𝘦𝘵𝘳𝘰𝘰𝘵 & 𝘔𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘪𝘯 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 紅菜頭蜜柑沙律  紅菜頭係𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳 𝘍𝘰𝘰𝘥夠晒健康又冇青味 加上紅莓汁同蜜柑都幾香甜🍊 .❥ 𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘝𝘪𝘯𝘢𝘪𝘨𝘳𝘦𝘵𝘵𝘦. 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘖𝘺𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘔𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮. 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘝𝘦𝘨𝘦𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 有機油醋汁. 杏鮑菇. 烤雜菜沙律  酸酸地嘅醋汁配上多款蔬菜同杏鮑菇好開胃 .❥ 𝘓𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘊𝘶𝘳𝘳𝘺 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰. 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯. 𝘏𝘢𝘮. 𝘌𝘨𝘨 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 淡咖喱薯仔. 煙肉. 火腿. 蛋沙律  新出嘅特別季節限定淡咖喱口味💛 有齊薯仔🥔煙肉🥓火腿🐖同蛋🥚,口感同味道味道都好

味道豐富堅好食😻 套餐仲包一杯咖啡☕️
大𝘴𝘪𝘻𝘦沙律可以揀1-4個𝘊𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦𝘴
今次試咗佢地4款口味,真心有驚喜😍
勁多提子乾🍇加上新鮮水果同煙雞肉,好好食
紅菜頭係𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳 𝘍𝘰𝘰𝘥夠晒健康又冇青味
加上紅莓汁同蜜柑都幾香甜🍊
酸酸地嘅醋汁配上多款蔬菜同杏鮑菇好開胃
新出嘅特別季節限定淡咖喱口味💛
有齊薯仔🥔煙肉🥓火腿🐖同蛋🥚,口感同味道味道都好豐富
咖啡選用咗100%阿拉比卡豆🤎
口感順滑之餘完全冇酸味,絕對唔係𝘏𝘦𝘢😎
2023-06-23 1286 瀏覽
今日等小朋友放學,為咗打發時間,要搵間餐廳食D嘢。本來想食餃子🥟嘅,不過又想飲咖啡,所以搵咗間有即磨咖啡嘅~我叫咗個超club三文治套餐,其實主要係想飲杯咖啡,結果~三文治中規中規,但杯咖啡仲苦過中藥~
2023-06-15 785 瀏覽
劣質Oliver super sandwich質素,份量少得可憐。今日去買晚餐外賣,攞到返屋企,一打開個盒,即刻覺得唔對路!成盒蜆肉三文魚意粉,摷勻成個盒,得一塊仔三文魚碎(見相),好似人哋食剩咁,蜆肉只有兩三粒,仲要食落都有沙,要吐返出黎咁樣就$58唔包飲品結果係淨食左兜白汁意粉,真係勁過份😤 生意唔係咁做!咁嘅QC點解會生存到,廚房佬亂咁嚟,劣質餐廳出品劣質食物。呢間永遠無下次!以後只要係佢出品,永不幫襯!
咁樣就$58唔包飲品
2023-06-15
2023-03-26 1644 瀏覽
這間連鎖店以焗薯及意粉比你較出名,上次路過的時候看見好像很吸引第一次吃有點失望。煙三文魚配蜆肉扁意粉 刁草忌廉汁 +即磨咖啡 $70這個煙三文魚的份量很少,加上蜆肉也有奇怪的味道~這個意粉汁好像是煮好了意粉,然後把一堆汁倒進意粉🥲完全沒有任何烹調可言,真是有點失望$70 的午市套餐有更多的選擇

煙三文魚配蜆肉扁意粉 刁草忌廉汁 +即磨咖啡 $70

這個煙三文魚的份量很少,加上蜆肉也有奇怪的味道~
$70 的午市套餐有更多的選擇
2023-03-06 1221 瀏覽
係觀塘返到,唔知食咩好又要keep fit既時候就會食呢間雞胸凱撒沙律,減肥人士必備,有纖維有蛋白質,醬可以另上,煙肉芝士可以唔要,非常好但唔知係咪觀塘分店問題,舖面指示唔清晰,都唔知係自己搵位定店員帶位 以致好多時候都出現嗌交情況出現啲野都嚟到唔算快 有時趕時間就好大獲整體嚟講 唔算好食 亦唔算平有的揀都唔建議大家去😂😂😂不過佢個自選沙律都ok ge我都見到好多返工人士會食佢,可能因為佢係apm la 都方便
係觀塘返到,唔知食咩好又要keep fit既時候就會食呢間

啲野都嚟到唔算快 有時趕時間就好大獲
整體嚟講 唔算好食 亦唔算平

有的揀都唔建議大家去😂😂😂
不過佢個自選沙律都ok ge

2023-01-26 1424 瀏覽
老實講,香港有部份人開始喜歡吃沙律不是新鮮的事,。大部份喜歡食沙律的人都是關注健康、體重、血糖、脂肪比、膽固醇等問題。這間的沙律認真不知所謂,原本有一兩款在營養的角度上都還可以。誰知,他們愈出愈離譜,你們望一望,沙律醬、薯仔、南瓜,咩粉話?認真無眼睇,真無良!全部都是高澱粉質、高糖、高脂、低蛋白質。。。食多兩碗,因住高血壓、高血糖、高膽固醇添啊!之前平少少,多少少,好少少。。。現在!?各位食客,自求多福!

現在!?各位食客,自求多福!
2023-01-15 949 瀏覽
超級之耐冇食過焗薯,今日同朋友行行下時講起,於是就入左去食,一人叫左一份焗薯配忌廉湯同埋加左一款小食,我叫左一個係肉醬味既,朋友叫既就係煙肉味,配左酸忌廉汁,煙肉味本身係配酸忌廉汁,咁我都試左淡朋友既酸忌廉汁,就覺得一般,肉醬味就惹味d😋😋咁至於跟埋既餐湯,我地就簡左忌廉蘑菇湯,呢個忌廉蘑菇湯就真係好好飲,湯入面既蘑菇,做得非常之有咬口,又好味,食完個焗薯其實已經好飽,但係都會想飲埋個湯食埋啲蘑菇

2022-12-04 1185 瀏覽
外賣*菜式:碎沙律蛋焗薯第一次見個薯仔係白烚,可唔可以比啲誠意焗呢?用手或餐具輕輕一撕,就能輕易成塊薯仔皮撕下,根本沒有焗過薯仔,焗過薯仔係會有焦濃,味道也有很大分別,白烚薯仔真的很難食!入口會有陣苦苦澀澀味,🥶因為咩調味料都無添加,等同烚完加堆醬,🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️睇圖就會知道係烚出黎既薯仔,食左咁多年,其他分店從未試過烚薯仔第一次去APM分店買,可能外賣就快快手求其包裝,堂食先會焗幾下,非常非常之失望!極度差!
外賣*
菜式:碎沙律蛋焗薯
第一次見個薯仔係白烚,

可唔可以比啲誠意焗呢?
用手或餐具輕輕一撕,
就能輕易成塊薯仔皮撕下,
根本沒有焗過薯仔,
焗過薯仔係會有焦濃,
味道也有很大分別,
白烚薯仔真的很難食!
入口會有陣苦苦澀澀味,🥶
因為咩調味料都無添加,
等同烚完加堆醬,🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
睇圖就會知道係烚出黎既薯仔,
食左咁多年,
其他分店從未試過烚薯仔

第一次去APM分店買,
可能外賣就快快手求其包裝,
堂食先會焗幾下,
非常非常之失望!
極度差!

2022-12-03
2022-11-15 1042 瀏覽
想食公司三文治未必一定要去茶餐廳呢度都有,仲超大份超足料主打雞肉餡料配麥包比普通茶餐廳配方更健康重點係都有幾塊薯片附送😆中意食公司三文治嘅你又可以多個選擇🥪
想食公司三文治未必一定要去茶餐廳
呢度都有,仲超大份超足料
主打雞肉餡料配麥包
比普通茶餐廳配方更健康
重點係都有幾塊薯片附送😆
中意食公司三文治嘅你又可以多個選擇🥪
2022-10-04 1555 瀏覽
今日工作關係需要到觀塘APM, 到達時已經3點,揾個地方食個快飯先。行咗一陣見到Super Sandwiches, 諗住都好,佢地的食物一向都唔會令我失望,叫咗個焗雞胸菠菜南瓜汁長通粉。有4塊雞胸肉,味道及份量OK菠菜的份量太少啦,食2啖就無晒,可以稍為加啲長通粉的份量同樣可以加啲,同埋之前煮得太耐,用叉食時散晒飲品反而令人滿意,凍咖啡夠香濃。整體食物味道及品質只屬一般,性價比麻麻。凍咖啡的質素OK, 挽回唔少食物的失分。另外,APM分店較其他Super Sandwiches相對較細間,感覺較為擠迫。

有4塊雞胸肉,味道及份量OK
菠菜的份量太少啦,食2啖就無晒,可以稍為加啲
長通粉的份量同樣可以加啲,同埋之前煮得太耐,用叉食時散晒

飲品反而令人滿意,凍咖啡夠香濃。

整體食物味道及品質只屬一般,性價比麻麻。
凍咖啡的質素OK, 挽回唔少食物的失分。

2022-10-03
5 分鐘 (堂食)