2021-02-24 634 瀏覽
今日要過個客度攞嘢,見有啲時間就喺佢公司附近嘅Oliver’s Super Sandwiches食咗個大早餐先上去。今日就叫咗個炸魚早餐,佢入面有黑松露炒蛋,炸魚,蕃茄,同埋牛角包。個早餐一擺埋你,就聞到一陣黑松露獨有嘅石油氣味,個蛋都叫炒得好滑,但要加啲鹽先好食!焗炸魚就。。。應該係啲現成貨,個炸粉都好厚雖然炸得好脆,咁加埋啲他他醬(一定要兩包)都好過其他快餐店嗰啲魚柳嘅!個番茄就好熟,好juicy,但係唔夠燶,冇咁香口!個牛角包都係啲現成嘅,但焗熱左都尚算OK!杯即磨咖啡都係正正常常喺咖啡機度撳出嚟,咁就唔多講啦!食完個靚早餐又係一日嘅開始喇!

杯即磨咖啡都係正正常常喺咖啡機度撳出嚟,咁就唔多講啦!

食完個靚早餐又係一日嘅開始喇!
炸魚黑松露炒蛋早餐
2021-02-24
$51 (早餐)
2021-01-14 996 瀏覽
一個Good Morning,當然離不開吃一頓豐富又美味的早餐近排早上返工經常都光顧這裡這餐廳裝潢簡單、座位雖然不多但亦可稱上舒適!開放式廚房能夠滿足客人的感官無論三五知己還是單獨靜坐也是不錯選擇今天經過就試了這個新堆出早餐~價錢不便宜但可接受脆炸魚柳(配它它沙律醬)、黑松露炒蛋、烤蕃茄迷你牛角包、配一杯熱飲!牛角包,外皮夠曬脆,咬落又夠鬆軟, 魚柳薄薄的粉炸到外脆內嫩,香口得黎好Juicy . 烤蕃茄在此店大部份早餐都有雖得一片但切得都幾厚、甜酸開胃、也食得出新鮮~早上食些鮮蕃茄有一種健康感覺松露炒蛋份量十足的炒蛋,上面佈滿了很多小粒黑松露,新鮮熱辣,散發着蛋香和松露香氣咖啡甘香順滑、相當對辦!店員好有禮貌,非常抵讚而且佢哋服務好有效率~購票後唔洗五分鐘啲食物已經黎到!
近排早上返工經常都光顧這裡
這餐廳裝潢簡單、座位雖然不多
但亦可稱上舒適!

開放式廚房能夠滿足客人的感官

無論三五知己還是單獨靜坐
也是不錯選擇
今天經過就試了這個新堆出早餐~

價錢不便宜但可接受

脆炸魚柳(配它它沙律醬)、
黑松露炒蛋、烤蕃茄
迷你牛角包、配一杯熱飲!
牛角包,外皮夠曬脆,咬落又夠鬆軟,
魚柳薄薄的粉炸到外脆內嫩,香口得黎好Juicy .
烤蕃茄在此店大部份早餐都有
雖得一片
但切得都幾厚、甜酸開胃、也食得出新鮮~
早上食些鮮蕃茄有一種健康感覺
咖啡甘香順滑、相當對辦!
店員好有禮貌,非常抵讚
而且佢哋服務好有效率~
購票後唔洗五分鐘啲食物已經黎到!

2021-01-09 634 瀏覽
今朝等阿女學野之時,去左APM食個豐富早餐。其實好多舖頭都未開,所以就直接入咗嚟Super sandwiches食大早餐。 點左個B2餐,因為好喜歡茄汁豆,又有至愛嘅牛角包🥐😆。點定餐就坐埋位等店員送餐,過程都好快,唔使5分鐘。但意想不到嘅係所有食物都熱辣辣(好合乎佢哋個slogan喎),呢樣好緊要,因為今日天氣真係好凍!另外想講腸仔係有芝士响入面,啱晒喜歡芝士味嘅我,size都有返啲份量👍🏻其實我麻麻地鍾意食蕃茄,但呢個厚切都唔錯,一啲都唔酸。最後嘆返杯咖啡,因為係普通即磨咖啡,所以味道比較遜色同苦。

5 分鐘 (堂食)
$43 (早餐)
2020-12-10 710 瀏覽
返工早餐我多數選擇食三文治, 貪佢方便可以一邊睇公司電郵, 一邊食。如果朝早有時間, 我會去食 Super sandwiches。呢排佢有個take away 優惠早餐, $30 有一個包配茶/咖啡。今日我買左磨菇蛋牛角包+熱即磨咖啡。磨菇同雞蛋既份量適中, 味道係不錯, 但可惜因為係外賣, 拎到返公司個包已經凍左同壓扁左, 所以有點扣分。咖啡一般, 奶味不重, 都幾大杯的。但總括黎講都好抵食。Oliver's Super Sandwiches 地址: 觀塘APM 2樓L2-13

今日我買左磨菇蛋牛角包+熱即磨咖啡。

咖啡一般, 奶味不重, 都幾大杯的。

但總括黎講都好抵食。

Oliver's Super Sandwiches
地址: 觀塘APM 2樓L2-13
2020-09-28 1275 瀏覽
我選了佢嘅早餐B3,挪威煙三文魚粟米炒蛋,蜜味火腿,雞肉早餐腸,炒蕃茄配穀物包, 飲熱latte 。成個早餐都不錯,熱辣辣,最有驚喜係佢個長條型嘅穀物包,外脆內軟,冇估到呢個早餐有咁特色嘅麵包,值得一試,黎返過 “good morning”

2020-09-17 1026 瀏覽
只當佢普通quick lunch 可以了,當然不是什麼很好的西餐。quick lunch 勝在真係煮得勁快,幾分鐘就上菜又夠熱。本身想食黑松露意粉,但收銀哥哥聽錯了,叫咗三文魚意粉,不過唔緊要,試吓囉。我叫set ,有湯有意粉,野飲加了九蚊。個白湯夠熱,菇味夠香,都不錯。意粉都夠熱,味道適中,沒有太鹹之類什麼的,正常發揮。我加了九蚊叫了熱檸茶,是茶包,水夠熱幾好。埋單七十三蚊,沒有優惠,坐得幾舒服都幾好。十二點二入去又立即有位。分數係野食來得超級快、夠熱、坐得舒服,食埋就始終普通quick lunch,不能算作好好味的意粉。
我叫set ,有湯有意粉,野飲加了九蚊。
2020-09-17
2020-03-03 2110 瀏覽
行經呢間Cafe,諗起好耐無幫襯過,又被呢個精選晚市套餐所吸引,只需$70就有酥皮湯,主菜及飲品,即刻有把聲音係我腦海出現.........."入黎啦....入黎食啦"三款主菜中,點選呢客蜜味火腿.車打芝士.磨菇配意大利包,包即磨咖啡/熱茶就無需再加錢,點了即磨咖啡 (一杯份量都唔細)主角一樣唔小嘢,帶少少脆身嘅意大利包,夾住蜜味火腿,微熔車打芝士及磨菇,仲有多汁嘅蕃茄片,食起黎一D都唔乾,簡單配料但味道唔錯!勁多料食緊意大利包之際,呢個酥皮忌廉粟米湯出場啦不禁用匙更篤爛個酥皮後,酥皮塊伴住香甜粟米湯一齊食,相當邪惡,小心燙口食晒成個套餐真係超級飽,下一次試下個意粉先..........................

勁多料

食緊意大利包之際,呢個酥皮忌廉粟米湯出場啦

2019-12-17 1425 瀏覽
記起中學時代的Super Sandwiches對我黎講已經算係貴價餐廳LOL出黎做野之後有時食lunch都會去食下焗薯,lunch set主要可以選擇Pasta或者焗薯,另配餐湯或餐飲,$60-$70算幾抵食。Pasta質素不錯,但我比較中意食焗薯餐,特別推介挪威煙三文魚沙律加碎蛋沙律焗薯,賣相好靚,好似2球軟雪糕,而且好好味。唔好比焗薯份量騙到,絕對能令你感受到滿滿的飽足感~焗薯熱辣辣出爐,薯味香濃,挪威煙三文魚沙律帶有燻香風味,沙律甜味中和了鹹香味,再加口感香滑的碎蛋沙律,雙重滋味。

2019-11-02 1196 瀏覽
今日去官塘做完野,去行下 APM廣場,周圍不算太多人,行到攰了,食個快靚正的午餐及休息下,就想起 Oliver's super sandwich。可能很久沒有來了,發現有很多新餐,最後決定点了海蝦海鹽檸檬汁意粉,看看餐名~海鹽配檸檬汁就知道是絕配。侍應姐姐很快就送上餐來,看外觀已經不錯了,有大大隻海蝦,新鮮可口,意粉的口感軟硬度適中,自己非常喜歡,再配上海鹽檸檬白汁,果然沒有令人失望,非常好味,整個意粉都配合得很好。

2019-10-31
午餐
2019-10-13 770 瀏覽
Eat is Life, Eat is Love,這店係APM分店,未入門已見這slogan,所以愛自己,一定要食好啲。哩度有送餐服務,叫咗餐坐定定,就有野食。宜家仲有手機點餐服務,可以用手機點餐同畀錢,以後再唔駛再排隊了今日早餐叫咗個芝士腸,炒蛋,茄汁豆,牛角酥,加杯提神的咖啡牛角酥係迷你size,但入口,個牛油香同包酥脆,真係好好味芝士腸,皮係脆皮,切開,裏面的芝士流晒出嚟,入口好有芝士味,同脆口,加上滑滑炒蛋咖啡,好香咖啡味

今日早餐叫咗個芝士腸,炒蛋,茄汁豆,牛角酥,加杯提神的咖啡

牛角酥係迷你size,但入口,個牛油香同包酥脆,真係好好味

咖啡,好香咖啡味
2019-09-14 828 瀏覽
We are coming here for our quick lunch 🥙 🥗 We ordered one ☝️ super combo E11 - Norwegian smoked salmon with egg salad and one mix salad - small size ( can choose 1-2 items. Very nice, very flexible, delicious... healthy food 🥘🥳😏🤤😪🥳The point is, Soup is definitely fabulous, fantastic, delicious 🤤 and rich flavour I will come back again because good taste. But price is not that very good. We just order two salads, we paid 135 already.

雜菜
雜菜
2019-08-18 765 瀏覽
進到店內,坐進空位,頓時發現店裡環境有欠衛生。地上有頭髮、食物碎屑,沙發上同是。再次選擇這店是因為食物賣相好,味道也好。但這次店舖衛生情況卻令我有點失望。初用Scanning QR code下單,不到五分鐘,食物就到齊了。黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉(素食) - 黑松露香味濃郁,意粉質地偏硬身,挺有口感。蘑菇非常入味。挪威煙三文魚·碎蛋沙律法式三文治 - 麵包質地較硬身,煙三文魚不太新鮮,味道過腥。還好,喝一口熱鮮奶咖啡,感覺好一點。Oliver’s Super Sandwiches 的食物質素我是欣賞的,希望此分店的衛生情況能有有改善。
還好,喝一口熱鮮奶咖啡,感覺好一點。
挪威煙三文魚·碎蛋沙律法式三文治
黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉(素食)
黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉(素食)
2019-08-09 588 瀏覽
一個人10點就出到apm,要等朋友,又未食早餐,去搵間餐廳食個大早餐,享受下先。呢個時候Apm唔多選擇,super sandwiches有早餐,望落都幾吸引。嗌完先知原來仲有碗粉,好大份呀😂😂不過慢慢坐,慢慢食都ok ge。薯餅好好食,多士唔係普通白面包,就咁搽牛油食都好食呀!而個粉係配濃湯既,湯底夠濃厚,好味!食食下都差不多飲得哂碗湯😂跟餐我嗌左咖啡,個人就覺得濃左啲,多少少奶就更好!😋

嗌完先知原來仲有碗粉,好大份呀😂😂

不過慢慢坐,慢慢食都ok ge。
薯餅好好食,多士唔係普通白面包,就咁搽牛油食都好食呀!
而個粉係配濃湯既,湯底夠濃厚,好味!
食食下都差不多飲得哂碗湯😂

跟餐我嗌左咖啡,個人就覺得濃左啲,多少少奶就更好!😋
2019-08-02
$50 (早餐)
2019-08-01 503 瀏覽
偶爾見到Oliver’s Super Sandwich推出左睇落好似幾抵嘅Dinner Special,$70就有一個酥皮湯、一個主菜同埋一杯嘢飲,所以就決定同朋友一齊去試吓。一共有三個選擇:意粉、焗薯同埋意大利包。我同朋友都揀咗挪威煙三文魚、蜆肉、刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉。開頭以為佢嗰張相只係啲特別嘅設計,點知上枱就發現原來個意粉真係咁嘅樣,有兩種唔同嘅醬,真係好特別。個人比較鍾意三文魚蜆肉忌廉汁。煙三文魚嘅份量都幾多,鹹鹹地咁配埋啲忌廉汁真係好好食。肉醬就同普通嘅差唔多。佢個扁意粉本身都煮得啱啱好,唔會過軟或者過硬,而且份量都係啱啱好,食完唔會覺得餓,又唔會飽到上心口。我哋其實都係為咗個酥皮湯先決定去食,果然佢冇令我地失望。個酥皮焗得好靚,真係好好食。個湯係粟米忌廉湯,有好多粟米,同埋個酥皮一齊飲,真係好正。我嗌咗熱茶,後尾先知原來係檸檬茶,杯茶熱得來又夠晒濃,同濃味嘅意粉好夾。成餐飯唯一覺得美中不足嘅就係佢啲座位唔算好舒服。不過如果有機會嘅話我都想試吓其餘兩款晚餐。

2019-07-25 489 瀏覽
要來這店, 交通非常方便,商埸連接著觀塘港鐵站。很喜歡來這店吃早餐B5 早餐 蜜味雞扒、 炒蛋、 蕃茄 、 穀多士。~燒汁雞扒, 微微燒焦的雞皮 ,雞肉嫩滑,甜甜地的燒汁好入味,味道好好。滑滑的炒蛋,有色彩及健康的蕃茄,縠多士, 是一份豐富的早餐!B2 早餐車打芝士腸、炒蛋、蕃茄焗豆、烤蕃茄、迷你牛角包。~ 暖暖的茄汁焗豆,好滋味。車打芝士腸芝士完全融化, 味道不錯。即磨咖啡早餐習慣了要飲一杯醒神咖啡, 好鐘意飲這店的即磨咖啡,品質好有水準。早餐有B1-B10 款式選擇
要來這店, 交通非常方便,商埸連接著觀塘港鐵站。

很喜歡來這店吃早餐

B5 早餐
蜜味雞扒、 炒蛋、 蕃茄 、 穀多士。

B2 早餐
車打芝士腸、炒蛋、蕃茄焗豆、烤蕃茄、迷你牛角包。
~ 暖暖的茄汁焗豆,好滋味。

車打芝士腸
芝士完全融化, 味道不錯。

即磨咖啡

早餐有B1-B10 款式選擇