2024-02-22 681 瀏覽
呢度係一間有大型遊樂區嘅餐廳,遊樂區設有軟墊,好啱細B 0-3歲小朋友玩,用餐區都清楚睇到遊樂區,家長都放心食野😆親子餐廳當然要睇埋食物質素啦我哋點咗幾款美食,仲有點兒童餐比阿女🍯 Honey BBQ Chicken PizzaBBQ醬配雞胸肉、三色椒、洋蔥等,薄身Pizza好好味!小朋友食都好啱!加埋甜甜地蜜糖提味,Size又大大塊,Yummy!🐟 Cream Salmon and Spinach Linguine好出色,好creamy嘅pasta ,配埋三文魚+菠菜完美配搭,每一啖都係滿足✨🍓Strawberry Banana Pancake小朋友最愛嘅Pancake💖朱古力醬配埋士多啤梨🍓+香蕉🍌,食唔停口😆👶🏻 Baby Food Platter通粉+ 半個牛油果+兩粒大車厘茄,一球紫薯,全部都係食物嘅原味,唔會添加調味料,好健康適合小朋友😘星期六日仲有小朋友Pizza workshop,所有小朋友化身為大廚整Pizza😆超認真咁搽醬汁放材料,焗出嚟都好靚仔嫁😋 呢度真係又好玩又好味💕

親子餐廳當然要睇埋食物質素啦
我哋點咗幾款美食,仲有點兒童餐比阿女
Honey BBQ chicken pizza

🍯 Honey BBQ Chicken Pizza
Cream salmon and spinach  Linguine

Strawberry banana pancake

🍓Strawberry Banana Pancake

Baby  Food  Platter

👶🏻 Baby Food Platter

Honey BBQ chicken pizza
Strawberry banana pancake
Baby  Food  Platter
  • Creme salmon and spinach  Linguine
2023-08-06 1225 瀏覽
我地趁住爸爸放假,搵咗間喺荃灣嘅家庭餐廳諗住有得玩,同埋順便食埋飯☺️ 一入到去有種好舒服同乾淨嘅感覺,佢哋嘅空間好闊落,裝潢用左簡約清新既藍白色北歐風,而且佢地既玩具選用左英國牌子,質料好好,安全度高,好適合0-3歲嘅小朋友,玩得好放心👍👍另外用餐區可以望到唔同既play area,可以一路食野一路睇住小朋友👍除此之外,呢度嘅食物同飲品質素都好高😍我哋今次叫左呢幾款~✨Honey BBQ Chicken Pizza有雞胸肉粒、洋蔥、三色椒,呢幾種配料加埋好香口,薄Pizza食落唔會好Heavy,BBQ醬好惹味,Pizza邊好脆,小朋友好鍾意食🥰✨Truffle Mac & Cheese (Full) 擺碟好靚好精緻,食落有超級香濃嘅黑松露味道,好足料,非常濃郁同creamy,意粉煙靭有咬口,好味😋✨Baby Food Platter呢個bb拼盤有通粉、半個牛油果、兩粒大車厘茄,同埋一球紫薯,全部不加調味,係食物嘅原味,啱晒幼兒食用,健康又好味💖✨Strawberry Banana PancakePancake既質感煙靭,香甜鬆軟,淋上咗朱古力醬,配埋士多啤梨粒同埋香蕉一齊食好好味🤤✨S

除此之外,呢度嘅食物同飲品質素都好高😍我哋今次叫左呢幾款~

✨Honey BBQ Chicken Pizza

✨Truffle Mac & Cheese (Full)

✨Baby Food Platter

✨Strawberry Banana Pancake

✨Strawberry Milkshake
佢地既milkshake係用新鮮士多啤梨整,唔會太甜,面頭有三大粒棉花糖🤤又靚又好飲,小朋友飲得好開心🥰

✨Iced Hazelnut Latte with whipped cream
咖啡味好香,入口好香甜,好好飲😍加左忌廉既咖啡好香滑好creamy,加左hazelnut flavour 令咖啡飲落有陣nutty香味,好好飲❤️

見到佢哋有會員計劃,年費$150或三個月消費滿$2000就有額外優惠,包括購物同餐飲九折,生日月免費入場,特別活動早鳥優惠,生日會派對特別安排等等。

最後小朋友係度食同玩左兩個鐘都唔捨得走,呢度好適合一家大細,放電又消閑,小朋友玩得好開心👍下次帶埋朋友仔黎先🥰
2023-07-26 825 瀏覽
上星期我哋去咗呢間好靚嘅親子餐廳☺️食咗一個好休閒嘅lunch,兩個仔玩足兩個鐘,全家都好滿足🥰 首先感受到one small step老闆好用心,一摸上手就感覺到質素好好,安全性亦好高👏🏻而玩具都係外國品牌,真係好靚,整個餐廳嘅格局都好有空間感好舒服,好適合同媽媽朋友一齊嚟放b啊~感覺上玩樂設施適合0-3歲小朋友,大家可以參考下。 玩樂區位置係餐廳角落,方便爸爸媽媽係餐廳座位都可以觀察到小朋友情況,咁家長就可以舒舒服服坐係度食嘢傾計💬我哋今次叫咗…🍕Aloha Pizza 好大個,$138都幾抵食♥️🧀Truffle Mac and Cheese好香濃嘅芝士口味,鍾意松露同芝士嘅必點,通心粉好方便小朋友食👍🏻🍕兒童餐嘅BB Pizza同樣好香芝士味,不過係少鹹版,好味又較健康,啱小朋友share食~飲品方面,芒果沙冰好味😋好清新;凍Mocha好香濃,甜多少少更好🤏最後我哋加多一個士多啤梨香蕉pancake,,份量都好大份,而且煎得好靚,兩個仔見到都好開心,搶住食😆

我哋今次叫咗…
🍕Aloha Pizza
好大個,$138都幾抵食♥️

🧀Truffle Mac and Cheese

🍕兒童餐嘅BB Pizza

• 松露芝士通心粉
2023-04-10 1537 瀏覽
終於去左bookmark已久既親子餐廳😍 環境明亮企理 採色療癒 打卡able開放式玩樂區 熱氣球既吸睛又能滿足小攀登慾望🙊 小障礙區與小滑梯🛝 配合透明空間 方便家長們觀察👀 想要多啲刺激感 都有條實心滑梯 聽說速度頗快😏 店員不時收拾玩具 塵轆清潔🧹玩樂更安心仲有幼幼小韆鞦 小波波池 咕𠱸池 木系煮飯仔 益智板 搖搖馬(其實係羊🐑 同 鯊魚🦈🤣)仲有個小床俾公仔訓😴用餐方面 親子餐廳配套✅ 有BB凳 兒童餐具開放式廚房 唔大油煙 仲有自助蘋果水有兒童餐 睇餐牌估計味道及份量較適合幼幼 所以我地無嗌到 最後揀左幾樣開心share:日式蛋三文治 千層麵 意粉 味道及賣相都較預想好 湯圓鍾意食 大人有咖啡☕️ 小朋友飲奶啦😌臨走仲有得揀個扭氣球🎈 開心開心🥳都係一次開心既體驗 不過回頭可能性唔大1)索價太貴:除非一歲以下 否則大人小朋友都按時+ 按人收費 (收費請參附圖)2)設施較少 而且難度較適合幼幼 3)地點非鐵路週邊 無論從荃灣/ 荃灣西站行去都有點距離 另外 入大廈升降機🛗前有數級樓梯 如帶BB車較吃力洗手間在餐廳外的同層 我地無去 唔肯定情況🤔住附近/ 想打卡/ 幼幼包場派對 🎉
終於去左bookmark已久既親子餐廳😍

洗手間在餐廳外的同層 我地無去 唔肯定情況🤔

住附近/ 想打卡/ 幼幼包場派對 🎉 還是可以試試🤪
2022-06-10
2022-10-16 1959 瀏覽
已經去過三次,今次因為俾佢個彩虹牆吸引,決定同仔仔喺呢間餐廳舉辦一歲生日會,book咗佢嘅Rainbow room,貪方便唔使另外俾錢做back drop🫢。影咗好多靚相之餘,客人都讚嘢食好食!事前員工幫我哋plan 流程表,確保我哋流程暢順,結果生日會順利圓滿舉行 😍 佢哋餐廳唔算太大,但係環境舒服,地方乾淨,令到我可以放心比小朋友周圍玩。佢哋party係人頭收費,彩虹房最低消費係$8,000。我哋唔夠人數,但係加埋candy corner就啱啱好夠數(蛋糕是額外加錢訂的)。總括嚟講,雖然唔係叫做平,但係客人個個都食得好開心,同埋仔仔一歲生日影咗咁多靚相係值得嘅 😍

2020-03-29
慶祝紀念
生日
2022-09-29 1403 瀏覽
呢幾日差不多日日都落雨☔️阿女生日想帶佢出下街 但諗唔到去邊度好…無意之間 搵到呢一間餐廳好似發現咗新大陸咁荃灣竟然有一間咁靚嘅親子餐廳今日真係好大好大雨一到餐廳 除咗職員只有我同阿女😝暗喜😂呢度地方唔算大 歐洲風設計 和諧色調感覺舒服有遷秋仔 滑梯 廚房用具 圖書 玩具 乾淨企理房仔仲有呢一道🌈彩虹Pasta 有half/full1大1小 想貪心啲試2樣野不妨叫half就唔會浪費食物Patsa對於我嚟講我覺得係好食嘅醬汁好夠味 價錢合理杯Mocha好香好濃郁但如果小朋友太細個 請自行決定 要唔要俾佢食✌🏾食下玩下 囡囡成功放電 唔錯收費:平日每位每小時$40+一次性每位$40最低消費(可叫飲品/食物)假日及公眾假期每位每小時$60+ 一次性每位$60最低消費(可叫飲品/食物)‼️溫馨提示👉🏽記得着襪 ‼️疫情關係人流管制 需要提早預約…
呢幾日差不多日日都落雨☔️
阿女生日想帶佢出下街 但諗唔到去邊度好…
無意之間 搵到呢一間餐廳

但如果小朋友太細個
請自行決定 要唔要俾佢食

✌🏾食下玩下 囡囡成功放電 唔錯

‼️溫馨提示👉🏽記得着襪
‼️疫情關係人流管制 需要提早預約…
2022-06-08
2022-09-14 1086 瀏覽
呀女一歲生日,book咗張枱同屋企人一齊慶祝。本身見個場啲設施都幾啱幼兒玩都幾期待,點知去到未入場已經開始受氣。😢首先要行樓梯先去到電梯大堂,選址有問題。上到去reception位對名諗住入座,我地book咗3點,當時係2點56分,佢話而家登記就當56分開始🤯。Well...咁我唔入住囉!放一放低啲袋係換鞋位除定鞋先,佢話可以入去個等候區等夠鐘。媽媽除好鞋,諗住逐袋拎入去(都有4-5個袋),點知有個好似話得事嘅女人走埋嚟話我啲袋放係換鞋區唔得。大姐呀,我地拎緊架喇,使唔使咁都趕呀!然後交咗個蛋糕俾個職員,個話得事嘅女人又衝緊埋嚟...「我地要收切餅費!」佢表情又無禮貌又無,我唯有簡潔答佢一句「得啦」。呢刻佢可能意識到個氣牆有問題,即刻唔多忿氣咁講「我諗住解釋俾你聽吓啫」。其實到呢刻為止佢地個個講嘢都係一種命令形式,我要control你地咁,令人好唔舒服。🤬最好笑係小朋友玩玩吓甩咗隻襪仔,啱啱先執起,就有個職員埋嚟「你要着襪呀!」。準備着啦,唔執點着呀!😰食物方面就無咩評價,反正我地都無預佢好食,正常唔難食就得。但係都唔好食到肚痾呀。肚痾嘅人食過蛋沙律三文治同Tiramisu,係是但一樣

食物方面就無咩評價,反正我地都無預佢好食,正常唔難食就得。但係都唔好食到肚痾呀。肚痾嘅人食過蛋沙律三文治同Tiramisu,係是但一樣㗎喇,其他無食呢兩樣嘅無事。🤢🤢🤢

呢間嘢俾我感覺就好似有個富二代開嚟扮做嘢,開間cafe唔夠gimmick,加埋親子兩個字係咪容易啲問daddy借錢?育嬰室都無個,究竟係咪真係知有小朋友嘅客要啲咩,錢人地預咗俾,但唔該俾返啲應有服務嚟先丫!
2022-08-23 1011 瀏覽
小朋友喺附近學跳舞,早咗出荃灣即刻搵吓附近有冇餐廳可以坐下,見到有間親子餐廳裝修幾靚,打電話問有冇得即時walk in,好彩平日唔算太多人,職員安排到位置。一坐低員工非常細心同我講解入場費同最低消費,因為等陣間仲要食飯,所以嗌咗個黑松露多士同熱咖啡,味道唔錯,咖啡都好飲,仲有拉花。Playground位置非常乾淨, 清潔衛生做得唔錯。玩一個鐘加埋食嘢飲嘢,買單$205,仲有個位置俾小朋友放電,真心唔錯,係一間用心做嘅親子餐廳👏🏻
黑松露多士
黑松露多士
2022-08-09 1029 瀏覽
一直都見好多人去荃灣 One Small Step 打咭📸 其實我都想去好耐, 咁啱要去荃灣做野就約朋友去食個 lunch喇!場地唔算好大, 簡約歐洲風設計, 感覺都幾舒服! 玩樂有滑梯, 韆鞦, 波波池, 廚房玩具, 少量攀爬, 圖書.. 比較適合幼兒!野食方面,選擇唔算多, 好食既, 但味道偏濃 (如果俾小朋友食沖一沖水會好啲😅)另外, 場內設每小時收費 + 每小時最低消費 (係每小時呀!)✨以平日計 - 即係一個大人 + 一個小朋友玩2️⃣個鐘, 要$160, 另外食物, 飲品另計!我地兩大兩小👩‍👩‍👧‍👦 玩左 2hrs, 叫左兩杯飲品🍹, 兩個意粉🍝 + 一個 pizza🍕, 埋單 $900😖 性價比抵唔抵就見仁見智🤣 ❗要注意! 大廈需要行10多級先有𨋢!❗無育嬰室設備, 只有換片板喺洗手間, 空間較窄!

❗要注意! 大廈需要行10多級先有𨋢!
❗無育嬰室設備, 只有換片板喺洗手間, 空間較窄!
2022-07-15
滑梯、鞦韆、波波池、繩網氫氣球、煮飯仔、圖書~藍天白雲,彩虹背景~呢度係打卡超靚嘅親子餐廳~我鐘意呢度地方細細!乾淨企理一眼睇晒~唔使追仔!如果座位坐係遊樂場對面,媽媽可以坐低嘆茶望住佢哋玩呀!餐廳係提供西式食物,有意粉Pizza嗰啲~叫咗個卡邦尼意粉,醬汁好香濃好食!總括嚟講~我覺得如果呢度一班朋友嚟包場真係好正!有朋友陪就會變得更好玩,一定好開心!平日每位每小時$40+一次性每位$40最低消費(可叫飲品/食物)
假日及公眾假期每位每小時$60+ 一次性每位$60最低消費(可叫飲品/食物)一歲以下免費!上限為3小時大廈入口有十幾級樓梯,推bb車要留意

一歲以下免費!上限為3小時
大廈入口有十幾級樓梯,推bb車要留意

疫情下要同小朋友放電真係非常之傷腦筋😖難得搵到間好靚嘅cafe🌸小朋友又可以玩之餘家長重可以坐埋一邊一路食🍝一路睇住小朋友玩🤩環境同睇相一樣,只係原來playarea唔太大,而玩具都係木玩具🪀,不過就見唔到之前睇相睇過嘅波波池😖而職員嘅態度都良好,差唔多時間就會話俾你聽同問吓你加唔加鐘。另外都都幾乾淨,有客人走咗之後會清潔枱面同啲櫈,呢樣我覺得幾唔錯👍🏻收費💰平日每位每小時$40+一次性每位$40最低消費假日及公眾假期每位每小時$60+ 一次性每位$60最低消費一歲以下免費 上限為3小時Linguine carbonara ($118)🍝呢都麻麻地,麵質好淋,個汁太杰了,味道正常😂Penne meatball ($138)🥩茄汁有啲酸,長通粉都幾掛汁,肉丸比較咸😖Iced apple green tea ($38)🍹普通蘋果綠茶,無乜特別推薦?🟡🟡🟡⚪️⚪️地方好靚,好岩同小朋友影相📸️但食物就一般,不過有小朋友啲家長都不防一試嘅😏

收費💰
平日每位每小時$40+一次性每位$40最低消費
假日及公眾假期每位每小時$60+ 一次性每位$60最低消費
一歲以下免費 上限為3小時

Linguine carbonara ($118)🍝
呢都麻麻地,麵質好淋,個汁太杰了,味道正常😂

Penne meatball ($138)🥩
茄汁有啲酸,長通粉都幾掛汁,肉丸比較咸😖

Iced apple green tea ($38)🍹
普通蘋果綠茶,無乜特別

學校假期期間好多playhouse都滿座,最後揀咗呢間俾女女放電。入到去見到座位都算full,所以職員安排咗最旁邊檯俾我哋,張檯位置完全見唔到play area,不過座位已滿都無辦法。職員話今日算係聖誕假期所以收費要跟假日收費(但其實已經不是假期日),既然我哋已經到達心唸唔緊要啦,小朋友開心最重要!Play area 細但都乾淨,由於座位見唔到Play area所以我必須要陪個女出出入入,無辦法坐低好好哋食嘢,女女玩長滑梯仲整親手,大約過咗30分鐘後,我見其它檯顧客逐漸離場,所以就要求職員可否換檯近Play area方便我可以坐低都可以望到個女玩,點知職員暗示如果我哋加多1個鐘先可以換檯😡 成間店走淨2張檯顧客都唔俾換‼️直到我走都冇新顧客入嚟,如果佢哋肯換檯,我都仲會考慮加鐘,服務態度極差‼️講到食物質素,叫咗3杯飲品+2個甜品,冇main course,我只能講”難食”,1個小時就已經cost me 4百幾蚊😨,講真去大型playhouse仲抵玩過呢道😡唔會再嚟‼️

唔會再嚟‼️
2021-06-11 2233 瀏覽
兩年後又再一次偷閒,我隻小肥朱都唔係bb。但照樣好玩。悠閑舒適享受下午茶,小朋友可以玩到夠。各有各天地,正正正🤣🤣🤣Tiffany blue又優雅又清新,荃灣鬧市忙裡一點悠閑
Tiffany blue又優雅又清新,荃灣鬧市忙裡一點悠閑
2021-04-15 2982 瀏覽
星期三約了朋友2個大人一個小朋友來這間cafe 不小心早了15分鐘到但職員可以讓我先入座等朋友,十分有善。到門口要先除鞋,因為整間cafe你要赤腳走路所以不建議穿著拖鞋來然後職員會為你消毒帶你入座環境超級大空間感足夠,由於是平日所以人數不多也比較建議平日來用餐可見用餐區跟玩樂區分很開,不用擔心小朋友會亂跑撞到餐桌餐牌是全英文,平日另外收費是每小時人頭$40/如不用餐則另加多$40一人,還有加一服務費。我們是預約了2小時,所以3人一共$240小朋友餐超級健康清淡牛油果好吃!這個一定要叫,超好吃但我不知道是什麼意粉因為是朋友落單😂😂應該是卡邦尼?超入味的真的有感到意外這個是煙三文魚pizza個人覺得煙三文魚味很濃但也有點點魚腥味不過不失啦不難吃的,是乾身脆口的pizza不是鬆軟的那種超級美觀對不對!!!想打卡一定要叫熱啡呀這杯Latte 拉花超強!!可愛到爆炸,然後Rose Soda 是朋友叫的好像也不錯留意到每一枱食客離開後職員都會立即全桌消毒不是清理完桌面就算的,還要他們一有空就會清毒大門/設施餐桌下有垃圾都會立刻撿起,設施有小朋友把波波池的波亂掉在墊上也會等沒人的時候收拾好差不多到預
星期三約了朋友2個大人一個小朋友來這間cafe
不小心早了15分鐘到但職員可以讓我先入座等朋友,十分有善。

然後職員會為你消毒帶你入座

環境超級大空間感足夠,由於是平日所以人數不多
也比較建議平日來用餐

可見用餐區跟玩樂區分很開,不用擔心小朋友會亂跑撞到餐桌

我們是預約了2小時,所以3人一共$240

小朋友餐

小朋友餐超級健康清淡
牛油果好吃!
意粉

這個一定要叫,超好吃

但我不知道是什麼意粉因為是朋友落單😂😂
應該是卡邦尼?超入味的真的有感到意外

煙三文魚pizza

這個是煙三文魚pizza
個人覺得煙三文魚味很濃但也有點點魚腥味
不過不失啦不難吃的,是乾身脆口的pizza不是鬆軟的那種
Latte  跟  rose  soda

超級美觀對不對!!!

想打卡一定要叫熱啡呀這杯Latte 拉花超強!!
可愛到爆炸,然後Rose Soda 是朋友叫的好像也不錯

留意到每一枱食客離開後職員都會立即全桌消毒
不是清理完桌面就算的,還要他們一有空就會清毒大門/設施
差不多到預約時滿職員也會來提醒,不會偷偷想等你超時收多你一筆

所以整體來說價錢跟食物和服務態度是成正比的,職員親切食物也有水準
有機會會再來用餐
2021-04-14
小朋友餐
意粉
煙三文魚pizza
Latte  跟  rose  soda
而家疫情底下有個放電嘅地方係會令人吸引去的,環境算乾淨幾靚,好有新鮮感好適合去打卡 但嘢食就不多款式,還有男職員態度不有善,玩過sir滑梯仲撞瘀到隻腳 應該不會有下次
應該不會有下次