2022-06-28
地址-Orange Elephant Thai Restaurant (和富)北角和富道21-53號和富中心1座地下G18B號舖💋原個菠蘿海鮮焗飯,呢個炒飯好足料,份量好足,飯粒炒到粒粒分明,好多海鮮係裡面,食唔出有雪藏味,唔錯,我平時好怕食新鮮菠蘿,因為多數都食到好酸,但呢度D菠蘿唔會,食落幾清新,味道幾甜,唔錯。💋泰式明爐烏頭魚,見佢而家有個PROMO做緊$1一條烏頭魚,身為魚類FANS的我地,當然要叫一條黎食啦,黎到冇耐已經滾起,發出卜卜的聲響,又熱辣辣咁,條魚以$1黎講真係唔算細條,肉身結實,蘸埋佢個泰式醬汁一齊食,味道提升唔少,勁正!💋焗大頭蝦粉絲煲,佢個煲勁多泰式香料,所以一上碟就聞到勁香香料味,佢D粉絲份量勁多,吸盡香料的味道,再加埋大蝦本身的鮮甜味,我地食到停唔到口,佢D蝦數量都唔少之餘,因為佢係用大頭蝦關係,所以好大隻下,肉質爽口彈牙,蝦膏都唔少,唔錯。💋芒果冰特飲及椰青,我地都算係芒果的FANS,所以都叫左杯芒果特飲黎飲下,佢應該係將D芒果打成蓉,再整成沙冰,所以飲落勁重芒果的甜味,再加埋沙冰,為呢個炎炎夏日帶黎透心涼的感覺,佢裡面都唔少芒果肉,佢D芒果揀得唔錯,好
北角和富道21-53號和富中心1座地下G18B號舖
💋芒果冰特飲及椰青,我地都算係芒果的FANS,所以都叫左杯芒果特飲黎飲下,佢應該係將D芒果打成蓉,再整成沙冰,所以飲落勁重芒果的甜味,再加埋沙冰,為呢個炎炎夏日帶黎透心涼的感覺,佢裡面都唔少芒果肉,佢D芒果揀得唔錯,好甜,正。