2017-10-09
沙田之友講過:搵食千萬唔好黎馬鞍山。今晚過開黎搵呢位朋友,朋友千挑萬篤下終於好唔願意咁去左呢間餐廳晚膳。叫左個二人餐,忌廉餐湯(無影相白色一pat有乜鬼好影),飲落竟然好重奶味而無忌廉味,主菜香煎帶子蟹肉紅花意大利飯同埋美國安格斯肉眼扒10安士,前者飯口感一流(個人主觀地喜歡食硬飯,喜歡吃稔/濕質感既飯桶應該會覺得口感偏硬),帶子亦煎得夠香,但食落就唔覺有蟹肉味(可能被個汁既味道遮蓋左),紅花就更加扯不上邊。肉眼扒叫左五成熟,汁略嫌太豐富,遮蓋左本身肉味,本身塊扒亦係普通質素,始終出街食牛扒不能要求太高,都係買塊靚野響屋企自己煎至穩陣。甜品焦糖燉蛋同埋芒果奶凍,前者有驚喜 ,蛋滑得黎夠實淨(好難做到呢個效果),後者芒果肉偏少,但勝在夠大杯,一啖咖啡一啖甜品,(咖啡質素普通,口味好個人,要品評唔該問陳豪,但咖啡配甜品就能令咖啡升class),實在係飯後同下午茶既至高享受。埋單四舊半加一,五舊找五蚊。
埋單四舊半加一,五舊找五蚊。