2012-03-20 23 瀏覽
見團購平平地,所以買左黎試//以為醒水系OPENRICE呢度睇食評,見都OKAY,好似好好咁..就拍板去食,,,點知..連大家樂都不如座位裝潢都好有特色既...不過清潔麻麻地~臺面痴立立..相信系清潔得唔多好之後跟住團體果個MENU出菜;1.前菜沙律汁--淋晒2.多士好似無OVEN過 -- 又系淋既,仲要凍凍地TIM!3.牛扒一向食開可揀幾成熟!!點知呢道只有3/5/7揀!!又唔新鮮 4.個PIZZA同想像中&圖片差好遠!! 5.湯都好淡口,好似水咁6.重點系!!D野唔熱囉Anyway , 或者系我太大期望,導致會咁失望啦>________<不過,團購既價....算系咁ga啦!!不過應該唔會有下一次啦~
見團購平平地,所以買左黎試//

就拍板去食,,,

點知..連大家樂都不如

之後跟住團體果個MENU出菜;
1.前菜沙律汁--淋晒

4.個PIZZA同想像中&圖片差好遠!!
5.湯都好淡口,好似水咁
6.重點系!!D野唔熱囉

不過,團購既價....算系咁ga啦!!

不過應該唔會有下一次啦~
2012-03-16
團購
之前已經有留意呢間咁有特色的Cafe,因為佢D座椅同環境好似幾特別,巧合地留意到YAHOO團購$59(+$22服務費)食西餐,都幾抵呀,咁就買黎試下啦!由於13/3將會到期,所以我5/3打電話想BOOK 8/3,他說整個星期已經FULL哂,佢提議我不如BOOK定下星期,於是就BOOK左12/3 7:30PM。我們7:00PM已經到左,所以試下WALK-IN,佢比左張4人枱,而且要8:30PM前交枱,冇問題啦,被安排個位唔係特色位,好似普通茶餐廳。留意到個個都因為團購而來,因為大家都交左張紙比侍應!睇以下呢份MENU,未食前的確幾吸引嫁!只係睇左一陣MENU,未落單,有個侍應放低左份餐,我地即提出:我地未落單!!!!!!個侍應冇任何回應,只係望一望我地,就繼續走左去派餐,之後又行左埋黎,不發一言,拎走左份餐!真係好無奈,呢度D侍應真係好特別!我落左單唔夠兩分鐘,我份豬仔骨已經到,好高效率呀!我同男朋友感到好奇,唔係應該有頭盤同餐湯先咩?於是又問一問,係唔係我地嫁?佢又好快放低,不發一言走左去!完全冇回應!真係無奈X10000000000.....接著,佢終於為我放上頭盤同餐湯=_=精選是

他說整個星期已經FULL哂,佢提議我不如BOOK定下星期,
於是就BOOK左12/3 7:30PM。

我們7:00PM已經到左,所以試下WALK-IN,
佢比左張4人枱,而且要8:30PM前交枱,冇問題啦,
被安排個位唔係特色位,好似普通茶餐廳。

留意到個個都因為團購而來,因為大家都交左張紙比侍應

睇以下呢份MENU,未食前的確幾吸引嫁!
團購MENU
只係睇左一陣MENU,未落單,有個侍應放低左份餐,
我地即提出:我地未落單!!!!!!
侍應冇任何回應,只係望一望我地,就繼續走左去派餐,

我落左單唔夠兩分鐘,我份豬仔骨已經到,好高效率呀!

接著,佢終於為我放上頭盤同餐湯=_=
餐湯-粟米火腿忌廉湯
精選是日餐湯:忌廉粟米火腿湯:幾好味呀!不過我覺得比罐頭湯稀D。
頭盤
頭盤包括:
田園沙律,得幾條...
歐洲北海藍青口配意式油醋(冷盤),冇味的!
巴馬火腿焗岩蠔,唔錯的!
法式鵝肝醬多士,塊麵包勁淋,鵝肝醬冇味!
法式薯茸田螺塔,好似同MENU有少少唔同,係煙三文魚,都唔錯嫁喇!
紐西蘭西冷牛扒配(6oz)配牛肝菌汁
紐西蘭西冷牛扒配(6oz)配牛肝菌汁:男朋友話都算唔錯,起碼比我件豬仔骨好好多!我食左一啖,D肉幾鮮味。
美式半邊豬仔骨拼紅酒鴨胸肉(配薯菜)
美式半邊豬仔骨拼紅酒鴨胸肉(配薯菜):我比左件男友食,男友說:係咪要練牙力?
D肉真係好硬,好UN!咬勁耐都咬唔爛!最好味係薯條!好過M記!
所謂的甜品
甜品,MENU上的甜品係法式木糠脆脆杯1杯 或 法式燉蛋1客,
我地點餐時每款叫左一樣,但上菜時就見到3盒唔知咩黎,
好彩食前我已經上OPENRICE睇左食評,預先有心理準備!
一盒係CREAM(唔好食,又唔滑),一盒係提子啫喱(勁酸),
黃色果盒真係唔知咩黎,味道怪怪,仲食到粉粉地!
題外話/補充資料: 坦白講,食物麻麻地都唔再講,但服務都好緊要! 第一次食西餐食到咁,問少少野,可以完全冇回應, 同埋睇得出佢地真係好忙碌嫁,個女侍應經常係"扇"黎"扇"去, 由另一邊滑去另一邊做野,真係比一般茶餐廳同快餐店仲差! 坐響我地隔離果枱個女仔好無奈,佢地四個人,上菜D碟又好大,D野又上得超快, 佢地張枱已經放滿哂野,又要上菜,個女食客已經幫個侍應拎起其中一碟野, 等個侍應可以放低碟菜,之後個侍應走左去,我見到個女仔繼續好無奈拎住碟野= =
2012-03-12
團購MENU
餐湯-粟米火腿忌廉湯
紐西蘭西冷牛扒配(6oz)配牛肝菌汁
首先...本人於12/3 曾以電郵表示多次致電貴公司TST 店仍未能接聽及約時間,今,我與太太對貴公司TST店光顧一個於網上團購時聲稱需$480元的晚膳一進入,未見有任何層員於接待處準備接待的工作,反之是2-3位躲在一旁聊天,需要我們二人自行進入才見到一名職員,職員引路後,未有任何對話便沖沖離開,不知往那裡去...於是等了約5分鐘,我終於按捺不住的舉手要求餐牌一名女職員奉上餐牌說:"淨係揀主菜同飲品得架喇,其他咩都無得揀"之後又快快的離開,花了好久才有一名職員過來點餐...(於等待期間已聽到周邊有很多客人表示送錯食品) 我們叫了一客厚切豬扒及一客雞而我與太太下了OREDER 不用1分鐘,我的厚切豬扒已經急急送上...我當時已問:咁快?我地0岩0岩先落ORDER ....唔好將人地果D退返黎ge比我地wor...職員只回了一句:咁您係唔係order 左豬扒那豬扒便放在我面前了而我太太的,則正常地等了些時間,我的所謂豬扒,乾而且鞋,故我吃了2小口便退回了您們的職員一名女職員來收時,我邀請她代為轉達廚師"你地d野好難食"職員回應:係唔係鞋呀?心諗...您知道的就不應用來款待客人,難道您想人知
需要我們二人自行進入才見到一名職員,
職員引路後,未有任何對話便沖沖離開,不知往那裡去...
於是等了約5分鐘,我終於按捺不住的舉手要求餐牌
之後又快快的離開,
花了好久才有一名職員過來點餐...
(於等待期間已聽到周邊有很多客人表示送錯食品)
我們叫了一客厚切豬扒及一客雞
職員只回了一句:咁您係唔係order 左豬扒
那豬扒便放在我面前了
而我太太的,則正常地等了些時間,
我的所謂豬扒,乾而且鞋,故我吃了2小口便退回了您們的職員
一名女職員來收時,我邀請她代為轉達廚師"你地d野好難食"
職員回應:係唔係鞋呀?
心諗...您知道的就不應用來款待客人,難道您想人知您的東西難吃?!
之後,來了甜點,
如果說那3杯東西是法式的,我敢保證他從未試過真正的法式甜品
更遑論要煮
最後是ORDER 飲品,
我們希望點沙冰,
男的職說:無沙冰,點其他
所以我們只好點凍檸檬茶.
但不久來了的是凍檸檬水,
PS: EVEN 團購網上的餐牌及您們店內的都有印著沙冰一項...否則何來6選1?!
這是一間什麼的餐廳?!
沒心做..不如唔好做!!!

題外話/補充資料: 本人是用$59於尖沙咀Pancake Colours享用.聲稱原價$480的優惠
2012-03-15
生日
團購
餐湯:個紅湯好稀,又好酸沙律:得幾條草幾塊葉,加埋6塊都唔知有無,原來可以叫做沙律頭盤:青口鬼死咁細隻,好似煲湯D淡菜咁,同幅圖不符。多左一 pat 三文魚薯蓉,另外隻蠔係鯹既主菜(我地三人行,揀了3款share來食):1. 三文魚扒:塊扒都好薄,食落無味架,只可憑口感知道係食緊魚。呢款算係3款之中最好了2. 豬仔骨拼鴨胸:鴨胸幾好食,但條豬仔骨唔知點解有條打橫既筋無起到,所以係完全切唔開分做一舊舊share來食,只可以用刀慢慢批來食,把刀又唔係鋸扒刀喎,仲要鈍到暈。D豬仔骨個汁,係普通燒烤醬3. Pizza: 佢地落左好多沙律醬入個批,加埋D波蘿火腿,D芝士又少又怪怪咁,陣味好難食,似幾種生果熟晒既生果加埋再放入個盒度的味道甜品:餐牌有木槺脆脆杯/燉蛋揀,原來係呢2樣都無,每人來三杯好細的提子啫哩,朱古力mousse(我估係)同埋咖啡奶凍,3款都仲要係溶溶地。其實佢地做咁細杯係啱架,因為真係好難食,整大杯盞浪費飲品:餐牌寫住希6款可選,但只得頭四款係有,沙冰係無架環境:好污糟,我地坐窗房,咁有個駁位可以擺嘢,但你見到後完全唔會擺,因為好多食物碎喺度服務:1. 等位時安排亂,我地訂了7
團購餐牌
餐湯:個紅湯好稀,又好酸
沙律:得幾條草幾塊葉,加埋6塊都唔知有無,原來可以叫做沙律

主菜(我地三人行,揀了3款share來食):

飲品:餐牌寫住希6款可選,但只得頭四款係有,沙冰係無架

服務:
1. 等位時安排亂,我地訂了7點,6點9左右就到,但訂了8點檯食團購餐的人,6點幾到都照俾位佢先。唔知係咪訂左位,唔理訂左幾點都好,總之計來到的時間,先來先入座?如果係咁的話要求人訂位有乜意思呢?個人又9唔搭8咁話訂左6點幾既都未入到,仲等緊檯。我地好唔明咁點解訂8點既可入先。
2. 佢地裝食物的碟又長又大,都幾阻地方,無位擺食物,叫佢地收,永遠都係應左你轉頭,之後就一去無回頭。原來要等架收餐具的車循迴咁兜一轉個餐廳先收。
3. 侍應態度都唔好,黑口黑面,你會以為自己得罪左佢

雖然呢個餐係cheap ($59/位+$24/位服務費),但真係唔值,食物同服務質素都差,餐廳都應該做蝕本生意,但攪團購呢招應該係想吸客,想客人食過會返轉頭再幫襯,但我睇都幾難囉

2012-03-13
15 分鐘 (堂食)
團購餐牌
2012-03-08 11 瀏覽
喺Yahoo團購買左佢地既冬日意法晚餐,本來59蚊都唔會期望太高,但都冇諗過可以差得咁緊要。仲話原價$440,揾鬼信首先餐湯冇得揀,什菜湯味道同罐頭湯差唔多,連餐包都有個到法式拼盤:巴馬火腿焗岩蠔 - 根本食唔到巴馬火腿法式鵝肝醬多士 - 個包似隔夜,鵝肝醬只係一pat 野,完全食唔到鵝肝味歐洲北海藍青口配意式油醋 (左下角嗰堆) - 不知所謂,啲青口煮到乾哂,完全無味法式薯茸田螺塔 - 唔知係乜,因為佢地自己換左個三文魚乜乜都冇話我知主菜我要左西冷牛扒配牛肝菌汁啲薯條已經係最好味,塊牛扒好Un,啲所謂牛肝菌汁都只係普通牛扒汁,一啲牛肝菌都無男友個主菜係香草羊扒,味道好一般,最奇怪就係配堆甜薯蓉,一啲都唔夾全餐最離譜都係個甜品拼盤,完全食唔出係乜,只係一堆Cream同啫喱既物體其實呢餐加堆一都要差唔多八十幾蚊架,呢個價錢喺尖沙咀食碗拉麵都好過呢度多多聲。再唔係去椰xx食個扒餐都ok。有時多未必好,正所謂貴精不貴多,做得唔好,團購都幫唔到啦!

首先餐湯冇得揀,什菜湯
味道同罐頭湯差唔多,連餐包都有個

到法式拼盤:
巴馬火腿焗岩蠔 - 根本食唔到巴馬火腿

主菜我要左西冷牛扒配牛肝菌汁

2012-03-06
2012-03-07 4 瀏覽
朋友買左團購, 一行15人一早book左位一入去幾乎撻瓜! 個地勁跣, 我懷疑塊地從來都冇抹過, 我bf話見佢d staff係著安全鞋架囉....佢安排左我地坐個最入既死位, 點叫都冇人理之後要求坐返出d, 佢衣衣哦哦又話冇位又話盛, 最後要叫經理先調到位我叫個肉醬千層麵做主菜, 餐飲係茉香綠茶, 諗住都好穩陣誰不知咁都中招....先黎頭盆, 有"鵝肝多士", 其實係超市cheap cheap雜肝醬+法包, 塊包都冇烘過, 唔係"多士"囉仲有"田園沙律", 即係生菜2塊; "焗生蠔", 又細隻又凍; "田螺", 有3隻, 不過唔好食肉醬千層麵只得極少肉醬, 得千層麵, 而且好乾, 食左一半真係冇辦法食落去茉香綠茶非常難飲, 唔知咩味, 得個甜字, 飲左幾啖就冇飲, 連我那味覺遲鈍的bf都話難飲, 就知唔係講笑至於甜品, 餐牌上話有木糠布甸同法式焦糖燉蛋大家諗好晒想嗌, 佢地又話兩樣都冇得返咩三樣野加埋但我地明明見到好多人都o係度食緊, 仲要係o係我地之後咁即係收埋唔俾我地果三樣野就係提子啫哩, 朱古力mousse同疑似布甸超‧級‧難‧食‧朱古力mousse上d脆米係焾既, 果個疑似布甸
朋友買左團購, 一行15人一早book左位

一入去幾乎撻瓜!
佢安排左我地坐個最入既死位, 點叫都冇人理

我叫個肉醬千層麵做主菜, 餐飲係茉香綠茶, 諗住都好穩陣
誰不知咁都中招....

至於甜品, 餐牌上話有木糠布甸同法式焦糖燉蛋
大家諗好晒想嗌, 佢地又話兩樣都冇

得返咩三樣野加埋
但我地明明見到好多人都o係度食緊, 仲要係o係我地之後
咁即係收埋唔俾我地
果三樣野就係提子啫哩, 朱古力mousse同疑似布甸
超‧級‧難‧食‧
朱古力mousse上d脆米係焾既, 果個疑似布甸仲恐怖, 我地15個人冇一個人食到佢係咩味
大部份人都只係食左啫哩算數

service差到冇得頂, 果兩個金毛女子態度極差, 西面不特止,
叫佢可以詐聽唔到, 真係要人好大聲: 唔該!!!!!!!!!!!!!!!
先有人不情不願問你咩事
我建議佢地辭左份工唔好撈, 免得大家辛苦

個地污糟冇人抹, 個廁所又臭, 唉, 我都唔識講...

其實呢個團購都唔係平, $59+22, 都成80蚊個, 點知原來呢間野不濟成咁
service差, 食物難食, 野飲難飲
佢仲夠膽死話原價$440, 真係笑大人個口
所以多劣評真係不無道理
2011-02-23
團購
頭盤不錯,之後主菜(羊扒/牛扒)都好味,係羊扒就細左少少同都幾多味精,牛扒份量就可以.....甜品非常好味......以$81黎講一個人咁既價錢已經係咁服務就不會太好,但不會太差就是~~
甜品非常好味......以$81黎講一個人咁既價錢已經係咁
服務就不會太好,但不會太差就是~~
2012-03-04
60 分鐘 (堂食)
紀念日
2012-01-30 8 瀏覽
中午時間入到嚟,人不多,同樣侍應都得三個, 入到去自己揀了最入位置坐, 冇俾水。所謂的特式櫈, 阻住晒, 當想點餐或要找人時可以說叫天不應叫地不聞……特點 變 爛點湯: 只有忌廉湯, 沒有選擇! (枱上沒有胡椒粉)主菜: 意粉, 寬條麵, 炒飯 (全部一般!)飲品: 套餐飲品只得4樣, 咖啡奶茶都無, 要加錢!!團購: 應該有 4個月VIP會員優惠 (原價$107) + 75折宵夜券 , 堆單後並沒給客人, 當然試過今次都唔會再去, 但咁的服務真係很差!
特點 變 爛點

湯: 只有忌廉湯, 沒有選擇! (枱上沒有胡椒粉)

主菜: 意粉, 寬條麵, 炒飯 (全部一般!)

飲品: 套餐飲品只得4樣, 咖啡奶茶都無, 要加錢!!

2012-01-29
2012-01-11 6 瀏覽
團購餐券為朋友慶生,六個人食到一肚氣。食物包括 :1) 是日餐湯 : 只有羅宋湯, 但我們6個人都找不到一丁點肉, 只有菜. 味道好一般.2)前菜1份: 田園沙律1份 : 數小塊不新鮮的生菜, 混在下述拚盤內, 沒有任何汁料 3) 法式拼盤1份: 歐洲北海藍青口配意式油醋(冷盤)+巴馬火腿焗岩蠔+法式鵝肝醬多士+法式薯茸田螺 : 青口細細隻, 味道還可以; 焗岩蠔竟是凍的 你話會好食嗎; 鵝肝醬多士只是一片法包塗上一層薄如紙類似鵝肝醬的東西, "鵝肝醬":太少, 吃不出味道, 而包沒有烤過怎可算多士薯茸田螺也是凍的. 我其中一位朋友個份仲少了青口.主菜:我及一位朋友點紐西蘭西冷牛扒, 好un及不熱, 應是廚房弄好沒馬上送來.三位朋友點了香煎紐西蘭香草羊扒, 朋友說味道ok, 只是不夠熱及份量小.一位朋友食黑松露卡邦尼寬條麵, 碟麵真係剛焗好送來, 夠熱, 味道ok.甜品: 法式木糠脆脆:是cream混合餅乾碎粉, cream不凍而脆脆己開始不脆,表示放在室溫一段時間, 味道算ok.餐飲1杯(6選1)餐飲: 苿香綠茶/ 檸檬綠茶/ 檸水/ 麥香紅茶/ 芝麻牛奶沙冰/ 花生牛奶沙冰 :
團購餐券為朋友慶生,六個人食到一肚氣。食物包括 :

主菜:

甜品:

餐飲1杯(6選1)餐飲: 苿香綠茶/ 檸檬綠茶/ 檸水/ 麥香紅茶/ 芝麻牛奶沙冰/ 花生牛奶沙冰 : 凍飲味淡, 熱飲只是溫熱, 落糖都溶唔哂.

服務 : 人手不足, 侍應經驗不足,廚房起菜慢,三份羊扒等了差不多一小時.

題外話/補充資料: 轉 hot coffee要加$2, 但不好喝.
2012-01-10
生日
  • 沒有
2011-12-11 4 瀏覽
又來吃了~~~跟舊同事們的聚餐, 悠閒的平日, 訂了位一早入座!!! 未試過尖沙咀這間, 比MK的好像大少少, 特色椅也多一點!!! 三人也叫了不少東東...湯是羅宋湯, 幾足料, 有少少辣味, 幾似樣!!!這個一定會叫的, 大大份很足, 看到已很想吃, 但這之沒有上兩次在MK吃的那麼淋, 但都是很好味的!!! 必試之選...裡面有三文魚, 蔬菜類等, 做頭盤小食幾開胃~~~~三文魚都幾新鮮!!!近來都鍾意吃卡邦尼意粉, 這個主打推介, 當然好味, 尤其是多汁, 意粉又唔會太淋, 還有蠻多香口的煙肉, YUMMY!!!因為我喜歡吃三文魚, 但又唔常吃生的, 所以叫了這個~~~其實料很足, 芝士又夠香, 但兩份魚都焗得比較乾, 但有其他海鮮及雜菇補返, 料真是很多樣化啊, 都幾好味, 但很FULL, 哈哈!!!又是開心的一餐, 又是環境食物取勝, 服務繼續要改善, 很少侍應, 連叫野同埋單都找了很久, 有次仲要主動走全場找他們!!!>.<
三人也叫了不少東東...
雜菜湯
湯是羅宋湯, 幾足料, 有少少辣味, 幾似樣!!!
豬仔骨
芒果三文魚紙米卷
招牌卡邦尼蛋汁意粉
三文魚魚柳芝士海鮮焗飯
2011-11-17
豬仔骨
招牌卡邦尼蛋汁意粉
2011-12-07 5 瀏覽
去年與友人到Pancake Colours 旺角分店用晚膳,總體食品質素及服務尚可。但昨天與友人再嘗試到Pancake Colours Café and Bar尖沙咀店用晚餐,感到食物質素及服務水平有待改善。昨晚共兩人用膳,點了以下菜式:1.蛋包飯配豬排2.蛋包飯配雞排3.日式雜菜4.熱檸檬水5.熱檸檬綠茶連小費共付$266蛋包飯質素尚可接受,但雞排份量較少,而最有問題的是豬排。豬排雖然份量十足,但肉質太硬,即使用刀出盡力去切,也難以切開。附上豬排照片。此外,雜菜蒜味太重,疏菜未見出色。侍應生服務態度一般,而且收費略貴。
1.蛋包飯配豬排
2.蛋包飯配雞排
3.日式雜菜
4.熱檸檬水
5.熱檸檬綠茶
連小費共付$266

2011-12-07
2011-12-06 8 瀏覽
十一月十九日 (星期六)尚有兩星期,就向南京蘇州出發!十分期待特地選一個舒適寧靜的環境談談行程安排,選了這兒吃午餐,邊食邊傾坐了window seat,雖然沒什麼靚境但能夠望出街外,令人感到特別輕鬆,心曠神怡這裡提供大量款式選擇,真的總有一款合心意先來餐湯蕃茄味味頗濃郁,而且加上多種蔬菜感覺相當健康美味汁很香很creamy,唯獨smoked salmon切得太碎,口感不太實在意粉也算是不錯價錢相宜,質素實是不錯老公仔最喜歡的牛尾份量多,軟腍度剛好酒味不太濃,只發出幽幽的酒香,很易入口配飯吃也是美事在繁榮鬧市,這算是一個經濟的選擇
十一月十九日 (星期六)

尚有兩星期,就向南京蘇州出發!
十分期待

坐了window seat,雖然沒什麼靚境
但能夠望出街外,令人感到特別輕鬆,心曠神怡

這裡提供大量款式選擇,真的總有一款合心意
算是不錯的餐湯
先來餐湯
蕃茄味味頗濃郁,而且加上多種蔬菜
感覺相當健康美味
白汁三文魚意粉
意粉也算是不錯
價錢相宜,質素實是不錯
匈牙利紅酒牛尾飯
老公仔最喜歡的牛尾
份量多,軟腍度剛好
酒味不太濃,只發出幽幽的酒香,很易入口
配飯吃也是美事
飲品無特別,勝在夠大杯
在繁榮鬧市,這算是一個經濟的選擇
2011-11-19
匈牙利紅酒牛尾飯
白汁三文魚意粉
2011-11-14 6 瀏覽
2011-11-13
想好食就叫炒飯
  • 炒飯應該無死,野飲選熱的比較好,淡都可能可以叫佢食糖來
2011-11-10 9 瀏覽
難得學校提早放學,就跟友人來吃午飯兼window shopping這餐廳的地點方便,一出地鐵A2就見到了voucher限制了我們點$47內的午餐,沒關係,大部分都是$47內的,而且有日式,西式,炒飯,意粉,焗飯,都不知選甚麼好最後我們點了A19龍利柳海鮮意式燴飯,和A45芝士白汁焗軟殼蟹海鮮飯~餐湯:一粒肉都沒有,看它的賣相,我喝了兩口就放棄了,反正對平價餐廳的餐湯也沒抱期望餐飲:我選了熱麥香紅茶,沒特別,淡淡的,比白開水好喝,友人的是凍抹香綠茶,半杯都是冰A19龍利柳海鮮意式燴飯:以為龍利柳是焗的,算了是自己沒有問清楚,味道是可以的,有濃香奶味,但飯粒不會濕得像糊仔,雖然看不見海鮮,但也還可以A45芝士白汁焗軟殼蟹海鮮飯:這個也很不錯,我個人較愛這個餐,夾雜少量雞蛋的飯不算香,但配着白汁又很易入口,白汁中有菇和魷魚,比前者足料很多很多,但芝士太少....軟殼蟹是炸得香,但怕熱氣的我並沒有多吃,始終龍利柳已經是炸的了!甜品:朱古力奶凍味道不濃,而且賣相較差,確是不甚吸引,誠意欠奉總括而言,除左主菜,其他不要抱期望,不過我這次點的兩個飯都是肥膩的傢伙,吃完飽到死。用餐途中,即是我跟友人正
這餐廳的地點方便,一出地鐵A2就見到了

我分走了一半飯

用餐途中,即是我跟友人正share第一個飯時,一男侍應走過來向我收取$6的加一服務費,我當時真是完全shocked了
我:er...我地未食完wor
侍應:因為我地怕混亂,所有收左先,你地坐到幾時都得架
ok最後我暫停用餐付錢,餐廳幾乎只有兩三檯客人,可以有多混亂?混亂的意思是甚麼?
我明白侍應怕我們忘了團購不包加一,但於客人正在用餐時打擾,好像有點.......
如果我在跟男朋友談情呢?
又或者當時我在跟男朋友吵架呢?
用餐途中付賬我真是第一次,幸好他的態度還不算差,不過此舉令我對餐廳的印象真的差了
不過另外一個應該是印尼人的女侍應有禮貌又有笑容,所以我為了她給了OK,否則會給一個喊

$66還好,正價的話我就不來啦,TST太多好東西吃了
2011-11-10
(非會員)
2011-11-07 12 瀏覽
包場搞活動作為搞手之一, 要忙rundown忙表演, 我不期望自己有用膳的機會.但是pancake colours的經理竟然關注到這個問題, 一次又一次送野食黎畀搞手們食, 又有pizza又有肉, 仲要係好味既.完場後我地清場, 其實當時已經overrun左, 但經理話d野佢地執就得, 叫我地去食野.我驚我寫得太誇張, d人會唔信, 但我係真心.呢個場地既服務真係好好, 野食又好味, 有下次!
包場搞活動

我驚我寫得太誇張, d人會唔信, 但我係真心.
呢個場地既服務真係好好, 野食又好味, 有下次!
2011-11-05
紀念日