2023-09-18
【香港搵食🍴】Pause It 好耐無同媽媽食好西 呢間餐廳人氣好似幾高 拉花仲好靚添所以心裡已決定要叫有拉花嘅嘢飲 打卡影相再自用 🤣最重要又喺媽媽公司附近 所以就同媽媽放工後黎table for 2 🥰餐廳樓底好高 而且選用落地大玻璃 令到空間感大大提升 🆙️🆙️等嘢食期間當然都周圍望吓八吓見到有張poster講關於拉花 原來Pause It會定期舉辦一啲手沖咖啡同埋咖啡拉花課程 😲😲 新手都無問題 想學多個技能傍吓身可以不妨考慮吓 講番食物同飲品方面食物有意粉 意大利飯 all day breakfast呢啲大路嘢飲品直頭花多眼亂 搞到我諗咗好耐先決定到飲咩 😆媽媽表示 呀女 呀媽肚餓喇 揀快啲 🥴 🔹️虎蝦青醬螺絲粉每條螺絲粉都沾咗青醬 好清新蝦亦夠爽口彈牙 🔹️溏心蛋牛油果多士配鷹咀豆泥打卡-able📷多士偏軟身 脆邊 溏心蛋亦控制得幾好 另外亦好窩心將啲牛油果同蕃茄切細一粒粒 方便食🤗 🔹️黑芝麻Latte第一次飲 黑白色 好有芝麻糊豆腐花feel好濃嘅黑芝麻味 記得攬勻先飲 不過放心 成杯嘢唔會太甜記得記得抹咀 🐈⬛ 🔹️雲哩拿Latte好香嘅vanilla 味 以為會爆甜 (媽媽
好耐無同媽媽食好西 呢間餐廳人氣好似幾高 拉花仲好靚添
好濃嘅黑芝麻味 記得攬勻先飲
不過放心 成杯嘢唔會太甜
記得記得抹咀 🐈⬛
🔹️雲哩拿Latte
好香嘅vanilla 味 以為會爆甜 (媽媽不太好甜)
點知我媽媽都話正常甜度 唔驚 😆
✅全日免收加一